Dvacet brejků ve dvou setech: Zakopalová i vinou 16 dvojchyb prohrála s Davisovou

12. 8. 2013, 19:47
Aktuality 14
WTA CINCINNATI - Česká dvojka Klára Zakopalová končí na turnaji v Cincinnati už v prvním kole poté, co v zápase o 20 ztracených servisech podlehla i vinou 16 dvojchyb dvakrát 6-7 devatenáctileté Američance Lauren Davisové.
Profily hráčů
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová na posledníách čtyřech turnajích úvodní kolo vždy zvládla a pokaždé nestačila až na jednu z hráček Top 10. V Cincinnati ale ještě nikdy nevyhrála alespoň set a ani letošní celkově třetí start ve výhru neproměnila.

Jednatřicetiletá Češka dnes ve více než dvouhodinové přetahované nestačila na o 12 let mladší Američanku Lauren Davisovou. Obě tenistky předvedly festival ztracených servisů, neboť každá si podání udržela jen ve dvou z 12 gamů. 

V úvodním setu skončil každý game brejkem a zkrácenou hru zvládla lépe domácí hráčka. Ve druhé sadě Zakopalová, jež spáchala celkem 16 dvojchyb, se sice dostala ze stavu 2-5 a celkem třikrát soupeřce nedovolila utkání ukončit při jejím servisu, jenže v tie-breaku jen jednou uspěla při vlastním podání a prohrála 1-7.


Až zítra do turnaje vstoupí Lucie Šafářová, která se letos už podruhé pokusí porazit Němku Monu Barthelovou.

Česká jednička Petra Kvitová měla v úvodním kole volný los, o postup do osmifinále se potřetí v kariéře utká s Novozélanďankou Marinou Erakovicovou, 77. hráčkou světa, s níž dosud neztratila ani set. Erakovicová v pondělí porazila Španělku Carlu Suárezovovou-Navarrovovou 6-3 6-4.

Kvitová se v Cincinnati na šestý pokus již dočkala první letošní výhry ve čtyřhře. S Belgičankou Kirsten Flipkensovou postoupily do osmifinále poté, co zdolaly 7-6 6-4 maďarsko-americký pár Marosiová/Moultenová-Levyová. O čtvrtfinále
si Kvitová s Flipkensovou zahrají proti Barboře Záhlavové-Strýcové a Němce Julii Görgesové.

- WTA PREMIER 5 CINCINNATI -
(Spojené státy / Ohiu, tv. povrch, 2.369.000 dolarů)
pondělní výsledky (12. 08. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Davisová (USA) - Zakopalová (ČR) 7-6(3) 7-6(1)
Kerberová (9-Něm.) - Knappová (It.) 6-7(6) 6-0 6-1
Stosurová (11-Austr.) - Kuzněcovová (Rus.) 6-1 7-5
Vinciová (12-It.) - Matteková-Sandsová (USA) 6-4 5-7 6-3
Kirilenková (16-Rus.) - Tatišviliová (Gruz.) 4-6 7-6(4) 7-6(4)
Halepová (Rum.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-7(5) 6-1 6-2
Kingová (USA) - Mladenovicová (Fr.) 6-3 6-4 
Stephensová (USA) - Martičová (Chorv.) 6-2 3-6 6-3
Bouchardová (Kan.) - Puigová (Portor.) 6-3 6-4
V. Williamsová (USA) - Čepelová (SR) 6-4 6-1
Klejbanovová (Rus.) - Arvidssonová (Švéd.) 4-6 6-4 7-6(7)
Erakovicová (N. Zél.) - Suárezová-Navarrová (Šp.) 6-3 6-4


Čtyřhra - 1. kolo:
Görgesová/Záhlavová-Strýcová (Něm./ČR) - Kopsová-Jonesová/Spearsová (5-USA) 4-6 6-4 10-5
Flipkensová/Kvitová (Belg./ČR) - Moultonová-Levyová/Marosiová (USA/Maď.) 7-6(4) 6-4

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Na idnes.cz právě se stalo:Petra Kvitová postoupila na tenisovém turnaji v Cincinnati do finále čtyřhry. Společně s Kirsten Flipkensovou vyhrály nad dvojicí Megan Moultonová-Levyová, Katalin Marosiová 7:6, 6:4.

Tak at to finále klapne, Petro :D

Jsem ráda, že Petra konečně vyhrála zápas ve čtyřhře. V dalším kole ji s Kirsten čekají Bára s Julií, to bude větší oříšek. Holky POJĎTE!!!

Ve druhém kole singla Petru čeká Erakovic, která je rozjetá z kvalifikace, kde mimochodem porazila i Petru Cetkovskou. Doufám, že Petra postoupí dál. Petro, POJĎ!!!
Reagovat
smazaný uživatel
už si toho na idnes.cz všimli a opravili to na osmifinále.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
a to já teda budu fandit Barunce s Julií :-)
Petra ať se raději soustředí na singla, chcu vidět zápasy s Vikou, Marfušou a Serenou. Všechny tři na tomhle turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nedokážu fandit proti Petře, takže mám jasno :D A zápasy s Vikou, Marií a Serenou bych taky chtěla vidět, ale pokud by na ně došlo, tak bych je pravděpodobně viděla až ze záznamu, jelikož zítra odjíždím pryč a vracím se v neděli. Doufám, že na hotelu chytnu Wifi a nějaký Petřin zápas uvidím. :-))
Reagovat
PetaM
Erakovic bude těžká soupeřka. Nicméně Petra s ní hrála 2x a pokaždé vyhrála. Naposledy minulý rok v Madridu. Snad to zvládne i tentokrát. Moc by se mi líbilo, kdyby následně bojovala s Caro, Vikou, Mášou a Serenou. Uvidíme, jak to Petra všechno zvládne :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
neviděla jsem, ale Klárce držím palce do dalších bojů, třeba do jejího oblíbeného Soulu :))) a Petro kurnik pojď holka!!!!to čtvrtfinále volá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a vysněný zápas Masha vs. Sloane je tam!! Už se těším, doufám, že bude stream.. :-))
Reagovat
Fandina
Klárko, tak vydržet a držím palce do dalších turnajů. Pojď pojď pojď!
Reagovat
Mayo
tak labilné ženy, nič prekvapivé
Reagovat
Torresek
Promiňtě mi to ale to je k blití! To není sport když podání je tak neuvěřitelná nevýhoda. WTA je tím známe ano ale když už tak na antuce a né na tvrdém povrchu......
Reagovat
smazaný uživatel
Takový set se opravdu jen tak nevidí...
http://www.livesport.cz/zapas/bwN0si45/#prubeh-zapasu;1

Jinak mě dost mrzí, že Kiki podruhé za sebou prohrála v 1. kole. Přitom v 1. setu vedla 3:2 s brejkem, jenže potom prohrála čtyři gemy v řadě. Naopak ve 2. setu Kiki spíš dotahovala. Ještě za stavu 4:5 měla brejkbol, ale bohužel to nevyšlo. :( Jedinou útěchou pro mě může být, že ve 2. kole nebudu rozpolcený. Kdyby Kiki postoupila, tak by totiž hrála s Vikou. No ale byl bych radši, kdyby Kiki do toho 2. kola postoupila, protože by aspoň získala nějaké body... Tak snad se dneska lépe zadaří Monice. :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.livesport.cz/zapas/SvGsXXD2/#prubeh-zapasu;1

:-P A tam byl jenom jeden gembol ze servisu. U Klárčina zápasu jich bylo dost. :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, o tom jsi vlastně nedávno psal. :) Vítězka tohoto zápasu pak hrála s Vikou...

Hm, tak Monča bohužel taky prohrála. Výsledek úplně stejný jako u Kiki, ale asi s tím rozdílem, že Monica v obou setech hlavně dotahovala. Genie byla podle kurzů mírnou favoritkou, ale v žebříčku je o trochu výš Monča... No, co se dá dělat. Pro Monču je dobrý i ten postup do hlavní soutěže. Spíš jsem očekával, že vyhraje Kiki... Holt to zase bude muset zachránit moje "zdravé jádro". :)
Reagovat
Frick
...by měla zúročit své zkušenosti? :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist