Djokoviče vítaly tisíce kosovských Srbů

4. 4. 2008, 13:48
Aktuality 0
Etnickými problémy zmítané Kosovo navštívil včera srbský tenisový hrdina Novak Djokovič. "Má rodina je také z Kosova, všechna svá tenisová vítězství proto věnuji i vám," řekl tisícům fanoušků, kteří ho přivítali.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Djokovič byl jednou ze srbských celebrit, které krátce po odtržení Kosova od Srbska vyjádřily nesouhlas s tímto krokem. "Kosovo je Srbsko," vzkázal svým krajanům, kteří vyšli do ulic. "Můj život je tenis, to je moje práce. Nechci se míchat do politiky, musel jsem to ale říct, protože jsem byl moc zklamaný tím, co se stalo. Lidé, kteří mě znají, vědí, o čem mluvím. Můj otec a teta, můj strýc, ti všichni vyrostli v Kosovu. Narodili se tam a žili 30 let. Sám jsem tam mockrát byl, takže se mě to dotýká," vysvětloval.

Včera se Djokovič, který už dohrál na turnaji v Miami, objevil v Kosovu znovu. Podívat se na něj přišlo několik tisíc fanoušků se srbskými vlajkami, kteří ho přivítali voláním 'Nole', jeho přezdívky.

"Toto místo je zasazené hluboko v mém srdci. Budu se sem vracet, kdykoli to bude možné, a budu podporovat lidi, kteří to potřebují," řekl jim Djokovič. "Znovu jsme ukázali, kolik nás tu je, a že pořád bojujeme. Všechna má vítězství jsou i vašimi vítězstvími. Chci, abyste věděli, že já i moje rodila s vámi vždy budeme. Miluji vás."

Kosovo vyhlásilo nezávislost 17. února a od té doby ho už uznala většina států Evropské unie a celkově přes 30 zemí. Srbsko ale jeho nezávislost odmítá. 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist