Djokoviče rozhodil rozhodčí

29. 3. 2008, 12:18
Aktuality 8
Pod rozhodující moment při vyřazení obhájce titulu Novaka Djokoviče se podepsal rozhodčí Norm Chryst. Ve třetím setu za stavu 2-0 pro Djokoviče srbského tenistu napomenul a ten od té chvíle prohrál 13 výměn v řadě. Do zápasu se už vrátit nedokázal a jako obhájce titulu vypadl už ve 2. kole.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Srbský tenista se ve 2. kole proti Jihoafričanovi Kevinu Andersonovi trápil. V úvodním setu si oba tenisté drželi vlastní servis. Ve zkrácené hře však uspěl riskující Anderson. Djokovič změnil taktiku pro druhou sadu a vyplatilo se - soupeře dvakrát brejknul a po výhře 6-3 srovnal na 1-1 na sety.

V rozhodujícím dějství se mu hned v úvodu podařilo už potřetí v zápase prolomit Andersonovo podání. Zdálo se, že Djokovič nastartoval k obhajobě titulu. Nesmělo by však přijít - pro Andersona zřejmě z nebe seslané - napomenutí Novaka Djokoviče hlavním rozhodčím na empiru. Djokovič byl na podání a musel odvracet brejkbol. Jak je jeho zvykem, nutno dodat divácky nepříliš atraktivním, na důležitý moment se před servisem soustředil dlouhým klepáním míčkem o kurt. To se rozhodčímu nelíbilo a srbského tenistu napomenul. "Samozřejmě, ta chvíle mi dost ublížila a negativně to působilo na můj servis," řekl dvacetiletý Srb po utkání.

Djokovič dva následné servisy poslal do sítě a udělal tak první a zároveň poslední dvojchybu v zápase. Djokovič byl viditelně rozrušený a diváci na něj začali volat "tak sbohem", a jakoby tušili, že se Djokovič jen tak nezvedne. Prohrál totiž 13 výměn v řadě, nechal soupeře odskočit na rozdíl dvou gamů a do zápasu se už vrátit nedokázal.

"Pozitivem je, že mám teď více času na odopčinek a přípravu na další zápasy," snažil se Djokovič hledat v porážce pozitivní věci. Třetí letošní titul tedy nezíská a v Miami triumf neobhájí. Prohrál s kvalifikantem Kevinem Andersonem.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zápas jsem neviděl ,tak mě když tak poopravte.Domnívám se že daná problematika závisí plně na posouzení rozhodčího .A z mého úhlu pohledu se to jeví jako dobrý nápad ,poněvadž jestli si myslíte ,že je to jedno kolikrát si hráč o kurt "pinkne" tak to není tak úplně pravda. Jeho protihráč totiž ztrácí úderovou jistotu a co si budeme povídat podání je o moc lehčí než return.Jediné co ze strany rozhodčího nechápu je proč Djokovice napomenul až ve třetím setu.Pakliže se mu to nelíbilo tak měl zakročit jistě dřív a Nole by se pak mohl vrátit do zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to profesionál,tak bych se nevymlouval na to ,že ho napomene rozhodčí.Vydělává za to neuvěřitelné peníze !!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to by neměl rozhodčí dělat... je to hráčova věc kolikrát si pinkne míčkem o zem ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, kvůli jeho servisu se na něj nerad koukám. Je to doslova UTRPENÍ než podá! Jsem rád, že si toho už všimli i rozhodčí, je to podle mne vysloveně nesportovní.
Reagovat
smazaný uživatel
Každý ma svoj štyl hry,vid. Sharapovovej vzdychanie.Djokovič je profesional ktory musí zvladať a predychať taketo situacie.A asi to aj malo byť tak kedže pred tyždnom vyhral IW tak si chcel oddychnuť.
Reagovat
smazaný uživatel
před podáním si může hodit o zem kolikrát chce, koncentruje se,asi si nikdy nehral tenis!
Reagovat
Gambon
je hloupost dle mně za toto napomínat hráče, v tenise se aktivně podílím a tohle se nedělá u hráče jeho kalibru. Neřeknu, Sharapovová evidentně přehání ale on touto koncentrací nikoho nerozhodí narozdíl od jejího hekání,m soustředí se na svůj úděl a nutno říci, že efektivně. Trestat by se měly jiné věci jako časté footfally atd ale toto? Hráče jeho kalibur ale tohle nemůže rozhodit to ho neomlouvá.
Reagovat
smazaný uživatel
teoreticky bych si mohl hodit míčkem i 100x nebo 3 hodiny?? tak to bys nevydejchal ani ty. Ma kurtu jsem strávil hodně zápasů ale žádnej neprovokoval jako Djoko nebo Sharapova. Poslední dobou sleduju že hráči(ky) používají nefér nástroje, dle pravidla co není zakázáno je povoleno. Tenhle styl podání patří mezi ně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist