Djokovič změnil cíle, ambice má vyšší

26. 3. 2008, 09:27
Aktuality 6
Minimálně obhájit lonské výsledky na turnajích Masters a vyhrát grandslam. Takové cíle si dal aktuálně třetí hráč světa Novak Djokovič před letošní sezonou. Ještě ale neuplynuly ani tři měsíce a dvacetiletý Srb vyhrál jak grandslam, tak první turnaj Masters v Indian Wells, kde obhajoval finále. A tak samozřejmě své ambice mění.
Profily hráčů
Novak Djokovič letos vyhrál Australian Open a první turnaj Masters v Indian Wells

Novak Djokovič v lednu získal svůj první grandslamový titul, když nenašel přemožitele v Melbourne. A v neděli vyhrál první turnaj Masters této sezony v americkém Indian Wells. "Je to začátek sezony jako ze snu. Mým cílem bylo obhájit body z turnajů Masters a snad vyhrát nějaký grandslam. Je to opravdu úžasné, že se mi to daří plnit v tak krátké době," byl srbský tenista spokojený po nedělní finálové výhře nad Mardym Fishem.

Avšak Djokovič nehodlá usnout na vavřínech. "Samozřejmě, tady se nechci zastavit. Pokusím se udržet ve formě v Miami, kde obhajuju titul. Jako vítěz podniku v Indian Wells to budu mít jednodušší. A sezona je ještě dlouhá. Čekají mě tři grandslamy, osm turnajů Masters," plánuje Novak, kde bude bojovat o turnajové triumfy. 

Motivací mu může být útok na druhou příčku v žebříčku ATP. Na Rafaela Nadala stáhl náskok už jen na 425 bodů. A Roger Federer, světová jednička, se zatím trápí. A Djokovič si toho je jistě vědom. Letos už oba nejvýše postavené hráče, kteří stále čekají na první letošní titul, porazil.

Nikdo teď nemá takovou formu jako sympatický Srb. V žebříčku ATP Race má 330 bodů, téměř jednou tolik, než má druhý v pořadí, Španěl Rafael Nadal.

Následující týdny hodně napoví, zda Djokovič dokáže reálně bojovat o post světové dvojky, nebo dokonce i jedničky. V současné době je nejlepší. Ale jak dlouho mu to vydrží?

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pakliže se Nadal nezraní tak to je od Djokoviče hodně troufalé pomýšlet na French open či Wimbledon. U mě je favorit jak na antuce tak i na trávě Nadal.A co se týče US open tam bych ho taky neviděl páč to není takový dříč který by jel stejně od začátku až do konce.Vždycky má v sezóně tak 2,3 světlé momenty a to je konec.Na nového Roge který by sbíral všechno ,až na výjimky si budeme asi muset počkat.
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa mňa je Novak príliš namyslený a raz na to doplatí je zasran nedodrobeny aj Federer povedal : Už mám tých jeho reči dosť a uvidí sa na kurte.Paradoxne prehral no co uz taký je šport
Reagovat
smazaný uživatel
Djokerovi to přeju, je to sympaťák a zřejmě bude letos no 2. Co se týká Rogera, do toho se teď všichni navážej, to je prostě na blití... chápu, že novináři nemaj o čem psát, ale chytat se každého vypadnutí... hnus. Navíc Federer vypadl 2x až v semifinále a jednou s Murraym, kterej hrál fakt famózně. Je fakt že teď hrál bez zájmu, ale jinak to tak hrozný neni... ještě vyhraje Paříž!
Reagovat
smazaný uživatel
myslim si ze ma hodne dobrou formu ale, ale myslim si ze mu to dlouho nevydrzi, stoupne mu do hlavy slava a je to v prdeli, tak jak to bylo u nadala ci federera! cus
Reagovat
dabelsobul
No jestli myslis ze Federerovi stoupla slava do hlavy ... :) Ja to tak rozhodne nevidim, ani u Nadala, ten vsak pusobi dost sebevedome no :)
Reagovat
smazaný uživatel
je na špici už tak dlouho, že má právo na slabší chvilku, nechápu, že můžeš napsat takový blud...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist