Djokovič v Torontu skončil, postupuje Murray

26. 7. 2008, 07:39
Aktuality 16
Velice nečekaně dopadlo střetnutí Novaka Djokoviče s britským tenistou Andym Murrayem. Před zápasem byl velkým favoritem Djokovič, ale očekávání nenaplnil a po setech 6:3 7:6 se z postupu do semifinále, kde poměří síly s Nadalem, raduje Murray.

Jednadvacetiletý Brit byl v zápase od začátku o něco lepším hráčem. V prvním setu měli oba tenisté dva brejkboly a Murray jeden ze svých proměnil. Djokovič své šance nevyužil a tak první set prohrál 6:3. Ve druhém setu si hráči dvakrát navzájem sebrali servis a za stavu 6:6 se o vítězi setu rozhodovalo v tiebreaku. V něm Djokovič propad, získal pouze tři míčky a prohrál i druhou sadu.

Obhájci loňského titulu Djokovičovi se dnes nedařilo při svém druhém podání, přidal dvě dvojchyby a zápas prohrál. Andy Murray tak poprvé ve své kariéře Djokoviče porazil a zmírnil vzájemnou bilanci na 1:4. "Není to jednoduché, pokud chcete zůstat na vrcholu, musíte zkoušet," komentoval Djokovič. "Je teď hodně skvělých hráčů, kteří na sobě tvrdě pracují, aby se dostali na vrchol. A mezi ně patří právě i Andy," dodal třetí hráč světa.

"Je to pro mě velká výhra, povzbudí mě hlavně psychicky. Poslední tři zápasy jsem s ním hrál strašně, dnes to konečně vyšlo," byl spokojený s výkonem Murray, který v zápase udělal 19 nevynucených chyb, Djokovič 36. "Samozřejmě, z výkonu nadšený nejsem," doplnil Srb. Semifinálovým soupeřem Murrayho bude Španěl Nadal, který porazil Francouze Gasqueta.

V prvním setu byl Nadal o něco málo lepší, což dokazuje statistika vyhraných míčů v jeho prospěch, ale Gasquet se dokázal lépe soustředit na důležité výměny. Využil oba dva nabízené brejkboly, soupeř měl o jeden víc, ale jeden nevyužil. Utkání dospělo k tiebreaku a v něm hráči dokonce čtyřikrát měnili strany. Nakonec tiebreak přece jen skončil a to výsledkem 14:12 pro Francouze.

Po tomto tiebreaku už ale Nadal začal kralovat na dvorci. Ve druhém setu soupeři dvakrát sebral podání a zvítězil 6:2. V rozhodující sadě Nadal svoji převahu pouze korunoval, opět dvakrát získal soupeřovo podání a po téměř dvou a půl hodinovém střetnutí postoupil v turnaji v Torontu do semifinále.

TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
To jak včera hrál Djokovic, mě nanejvýš udivilo.Prohrává a hraje dál jako kdyby se nechumelilo .Hraje neustále riskantní údery ,ač by měl nechat projevit trochu Murryho ,který by se jistě nevyvaroval více nevynuceným chybám.Djokovic dokázal výborně returnovat a přesto na mě jeho hra působila ,že ho nezajímá výsledek. Ze své vlastní zkušenosti vím ,že když se nestarám o vysledek tak pernamentně prohrávám.U každého zápasu je nutné se trochu vyhecovat či vynervovat a soustředit se na míček.Murray zaslouženě vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se prostě Nadal nelíbí a ten jeho styl hry je prostě odporný ty jeho kopce to hrají jen děti v 10 letech.Nemůžu si pomoci , ale radši Djokovice, néžli rafu co hraje jak hraje.Do umění Rogera má hrozně daleko a nikdy ho nebudou tak uznávati jako Rogera to jsem si jist.Může se aji 100 krát posrat ale nikdy nebude tak dobrý jako on , ikdyž ho poráží hraje stylem , který mne absolutně neinponuje a může si říkat Mario co chce asi je to ještě dítě.
Reagovat
smazaný uživatel
tak ty si dobre mimo, co? ty uz ty drogy neuzivej, nedela ti to dobre...
Reagovat
smazaný uživatel
Roger v současnosti nesahá Rafovi ani po kotníky!Kdyby nezačalo ve Wimbledonu pršet,tak Roger dostal 3:0!!!
VAMOS RAFA!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Roger nikdy nevyhrál Paříž a nikdy už ji nevyhraje!V jednom roce vyhrát Paříž a Wimbledon to je machrovina,to dokázal letos Rafa a před ním naposled v roce 1980/!!!!!/Borg!!!!!Takže ve srovnání s těmito dvěmi hráči poněkud Roger pokulhává!!!!!VAMOS RAFA!!!!!Rafael Nadal současný tenista NUMBER ONE!!!!!Dokonce i sám
Borg po Wimbledonu prohlásil,že RAFA je lepší než ROGER!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je možný, že Nadal napodobí Borga i v tom, že nevyhraje jiný grandslam než Paříž nebo Wimbledon.. Jinak souhlas se supermariem..styl Federera je pro mě daleko koukatelnější, než ten Nadalův. Nicméně Nadal má teď výbornou formu, o tom žádná.
Reagovat
smazaný uživatel
Nutno podotknout, že Murray měl včera kopici štěstí,dneska vyhraje Rafa bez problemu 2:0...tipuju tak 7:6 6:3
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa si s ním pohraje,trošku i pro diváky,ale zvítězí,ve finále to už bude snadná zaležitost!2:0 dostane Kiefer
či Simon!Přál bych si ve finále Simona,o to líp by Rafa hrál,když Simon porazil Rogera!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je součsná světová jednička,je to můj největší oblíbenec,vyhraje v Torontu a stáne náskok na Rogera na 200 bodů,pak už stačí vyhrát tunaj v Cincinnati a máme konečně nového korunovaného krále Rafu,který do Pekingu poletí jako NUMBER ONE!VAMOS RAFA!Musím podotknout,že druhý můj oblíbenec je Andy,škoda,že pro četná zranění není v žebříčku výš,kdyby často nebyl zraněn,tak by byl ve světovém žebříčku brzy
druhý za Rafou!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kterého Andyho ale myslíš? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mario, netušil jsem, že Nadal je Tvůj největší oblíbenec..tos mě překvapil :-D :-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Andyho Murraye!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to můj tenisový oblíbenec,jsem jeho fanoušek,když vyhrál poprvé Paříž,tajně jsem doufal,že on by mohl na postu světové jedničky vystřídat Rogera a už je to přede dveřmi,možná již po Cincinnati!VAMOS RAFA!!!!!!!!!!
Pak ještě vyhraje olympiádu a bude neotřesitelně na trůnu!Bude první v historii,kdo vyhraje Paříž,Wimbledon
a olympiádu v jednom roce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je velmi dobrá zpráva, když je Andy fit a v pohodě tak umí porazit i hráče z Big3! Držím palce i proti Nadalovi. Andy by měl hrát v top5 a nahradit zřejmě dalšího Andyho (Roddicka)
Reagovat
smazaný uživatel
jo podle oficu jo, ale herně je to tam těsný, Ferrer Davydenko a Roddick jsou na tom zhruba stejně. Já moc ten ofic. žebříček neberu, protože ten systém je špatný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist