Djokovič titul v Miami neobhájí, prohrál s Andersonem

28. 3. 2008, 21:57
Aktuality 2
Vítěz posledního podniku v Indian Wells Novak Djokovič titul v Miami neobhájí. Už ve svém úvodním vystoupení totiž prohrál s až 122. hráčem světa Kevinem Andersonem z Jihoafrické republiky. Anderson se tak postaral o jednoznačně největší senzaci turnaje.
Profily hráčů
Novak Djokovič v Miami prohrál s Andersonem už ve 2. kole a titul tak neobhájí

Novak Djokovič, světová trojka, neunesl zvyšující se tlak na svou osobu a s Jihoafričanem Kevinem Andersonem v utkání druhého kola prohrál. Srbský tenista ztratil úvodní sadu v tiebreaku. Stav setů však dokázal vyrovnat a v rozhodujícím dějství se dostal i do brejku a vedl 2-0. V té chvíli však přišel zlom - Djokovič poprvé v utkání přišel o svůj servis, a to hned dvakrát po sobě. Dvacetiletý Srb se už ze ztráty vedení nedokázal oklepat. Sice ještě odvrátil dva mečboly, ale třetí už o rok starší Kevin Anderson využil a vyhrál tak poměrem 7-6 3-6 6-4.

Djokovič tak dostal krutou ránu po té, co se jako čerstvý vítěz úvodního podniku série Masters v Indian Wells radoval ze zisku dvou trofejí z obou letošních prestižních turnajů. Srbský tenista totiž vyhrál i úvodní grandslam sezony Australian Open. Titul v Miami však neobhájí.

Kevin Anderson letos poprvé nakoukl v žebříčku do druhé světové stovky. Upozornil na sebe hlavně účastí ve finále na turnaji v Las Vegas. Aktuálně mu ale patří až 122. příčka světového žebříčku, a asi jen velký fanoušek dvoumetrového tenisty věřil, nebo spíše doufal, že dokáže porazit světovou trojku Novaka Djokoviče. Anderson si ve třetím kole zahraje s Rusem Andrejevem, jenž si dnes hladce poradil s Michaelem Berrerem z Německa.

ATP Masters Series Indian Wells - páteční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
F. López (32-Špa) - Del Potro (Arg) 6-4 6-2
J.C. Ferrero (22-Špa) - Montaňes (Špa) 6-3 6-2
Anderson (kv.-JAR) - Djokovič (3-Srb) 7-6(1) 3-6 6-4
Santoro (Fra) - Ljubičič (23-Cho) 7-6(4) 2-6 6-3
Blake (9-USA) - Seppi (Itá) 7-5 6-3
Štěpánek (27-ČR) - Grosjean (Fra) 6-3 6-3
P. H. Mathieu (16-Fra) - Cilič (Cho) 4-6 6-1 6-4
Andrejev (31-Rus) - Berrer (Něm) 6-2 6-1
Kiefer (Něm) - Nieminen (25-Fin) 6-3 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
je to škoda..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist