Djokovič: Federerova nadvláda ve Wimbledonu může skončit

19. 6. 2008, 10:21
Aktuality 7
Srbský tenista Novak Djokovič má pocit, že se do hry světové jedničky Rogera Federera vkrádá strach. Se Švýcarem prý drtivá porážka ve finále Roland Garros s Rafaelem Nadalem zamávala natolik, že může po pětiletém kralování prohrát i ve Wimbledonu.
Roger Federer

Federer o víkendu vyhrál turnaj v Halle a jeho soupeř z posledních dvou wimbledonských finále Nadal v Londýně poprvé v kariéře vyhrál turnaj na trávě. Švýcarova cesta za šestým wimbledonským titulem za sebou tak podle Djokoviče nemusí být jednoduchá. "Některé věci se mění. Myslím, že je po té porážce trochu otřesený a v posledních měsících není v psychické pohodě. Po čtyřech letech jeho absolutní nadvlády na okruhu je normální mít výkyvy," řekl jednadvacetiletý Srb.

On sám Federera porazil na cestě za prvním grandslamovým titulem na letošním Australian Open a cítí se být někdejšímu suverénovi rovnocenným soupeřem. "Přicházejí nová jména, talentovaní hráči, kteří více věří, že ho mohou porazit. Já jsem jedním z nich. A najednou dostal trochu strach," poznamenal.

Před Wimbledonem, který začne v pondělí, momentálně Djokovič odpočívá v Londýně. Do slavného grandslamu na trávě půjde s velkým sebevědomím, protože v Queen's Clubu prohrál až ve finále s Nadalem. "Dalo mi to ještě větší motivaci, abych na Wimbledonu zahrál dobře. Federer s Nadalem pořád dominují, ale grandslamový titul je pro mě dalším důvodem věřit, že se s nimi mohu měřit. Jsem jedním z hráčů, kteří chtějí překvapit. Musím se chovat normálně a být agresivní," prohlásil Djokovič.

Loni na londýnské trávě postoupil až do semifinále, ale zápas s druhým hráčem světa Nadalem musel vzdát kvůli bolavému palci na noze a potížím v oblasti bederní páteře.

ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Djokovic prohral stejne tak jako Federer 0:3 na sety na Roland Garros s Nadalem,tak at neblaboli.Trava je ale uplne neco jineho.Tam si Roger mnohem vice muze pomoci servisem a to co Nadal na antuce stihal dobehnout,na trave nedobehne.Myslim ze Federer neni hlupak a uz pred finale Roland Garros si nedelal iluze ze by Nadala porazil na antuce a to jeste aby mu vzal 3 sety.Myslim ze momentalne fyzicky,psychicky a ani uderove nikdo nema na to Nadala na tomhle grandslamu udolal.Aby mel aspon Roger nejakou sanci,tak by se musel kvuli antuce a Nadalovi naucit obourucni backhand,jinak nema sanci.3 sety na Wimbledonu mu nikdo nevezme.Ani Djokovic,Nadal nebo Kalovic.Ostatni jsou na trave pro Roge easy souperi.Ale o tom se kazdy za par tydnu presvedci sam
Reagovat
smazaný uživatel
Obouručny beckhand??co to je za nesmysl??? nerozumim tomu proč..... ma dobrej beckhend.Podle mě je tady problem trošku jinej,nikdo neni stroj a po 4 letech je to malinko těžši furt byt špička.
Djokovic je přiliš namistrovanej na muj vkus.Nadal ma na to porazit kohokoliv i Federera,fandim mu!
Reagovat
smazaný uživatel
Obouruční backhand proto,protoze vsechny zapasy na antuce Nadal vyhrava pres jeho backhand.Hraje mu preliftovany mice do jeho backhandu.Ty vysoky odskoky mu delaji neskutecny problemy.Je hrozne tezky vracet takovy balony kdyz hrajete jednou rukou backhand.Navic Nadalovi jen vratit mic se rovna sebevrazde..Backhand ma rozhodne paradni ale v tomhle pripade to ma hrozne tezky.S tim ucenim obouruc backhandu jsem to myslel tochu s nadsazkou:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Rodger zacinal na obourucnim a az po jeho zvladnuti presel na jednorucni.. A navic takto vyrazne menit styl v necelych 28 by neslo a navic kdyz obourucak nehral treba uz 12 nebo vice let...
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimava uvaha:) podle mě světova jednička už ne uplně nejmladši nemuže měnit takhle zasadně svoji hru,spiš pořad trenovat a zkoušet se i se současnou hrou nějak se z toho dostat.Podle mě až se Roger trošku se sam najde(tento rok nema uplně nej) tak zas ukaže who is who:)
Muj nazor je,že dneska jsou 2 tenisove jedničky,každa ma svoje a žebřiček nehraje roli.
Djoka je malej kousek za nima,jini nedokaži podat perfektni vykon v pravej čas většinou.
Reagovat
smazaný uživatel
at zije roger a vyprasi jim vsem kozich:)
Reagovat
smazaný uživatel
to je odvážné tvrzení. a hodně naivní řekl bych. hraje furt stejně a uz to poněkud nestačí. navíc ted neni v pohodě a delá více chyb. to se to hralo, kdyz byl na koni. NO uvidíme, velké hráči umí i z mrtých vstání. Tak jsem zvedavej Rogexi, ale moc tomu neverim.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist