Djokovič dokonal srbský triumf

24. 3. 2008, 09:55
Aktuality 1
Obrovským úspěchem srbského tenisu skončil turnaj v Indian Wells. Po Aně Ivanovičové zvítězil také v mužské dvouhře třetí nasazený Novak Djokovič. Ve finálovém duelu Srb sice ztratil první set na turnaji, domácího Mardyho Fishe ale nakonec dokázal porazit 6-2 5-7 6-3.
Profily hráčů
Novak Djokovič vyhrál v Indian Wells už svůj devátý titul - třetí na turnaji Masters

Novak Djokovič vstoupil do utkání lépe. Mardy Fish sice opět začal hrát svůj tenis na hranici rizika, ale třetí nasazený hráč na to byl připravený. Dokázal dobře returnovat a agresivní hrou Američana přehrával. Djokovič vyhrál první sadu 6-2.

Ve druhém setu Fish dokázal, že na turnaji nevyřadil náhodou světovou jedničku Rogera Federera, čtyřku Nikolaje Davyděnka a sedmičku Davida Nalbandiana. Nátlakovou hrou si vynutil pokračování dvěma brejky, sám neudržel podání jen jednou. "Byl jsem trochu nervózní a z toho vyplynuly nevynucené chyby. Sám jsem mu povolil dostat se zpátky do zápasu," věděl Djokovič o svých chybách v závěru druhého dějství, které prohrál 5-7.

Utkání se ale ve Fishův neprospěch zlomilo v první hře posledního setu, ve které Djokovič při svém podání otočil ztrátu 0:40, a pak už byl pánem na kurtu. Třetí sadu vyhrál 6-3 a mohl po 124 minutách slavit vítězství.

Djokovičovi se tak podařilo napravit neúspěch z loňského finále, kdy prohrál s Nadalem. Prvního triumfu na turnaji Masters se dočkal až o 14 dní později, kdy vyhrál v Miami, kde bude od středy obhajovat a bojovat o svůj jubilejní 10. titul.

Djokovičovi vynesl devátý titul v kariéře 555.000 dolarů a v žebříčku ATP Ranking ztrácí už jen necelých 500 bodů na druhého Španěla Rafaela Nadala. Letošnímu žebříčku ATP Race doslova dominuje.

"Je to vysněný vstup do sezony," rozplýval se Djokovič po zápase. "Před začátkem nového roku jsem si dal cíl, že chci minimálně vyrovnat výsledky z minulé sezony a získat více titulů na turnajích Masters a vyhrát nějaký grandslam. Jsem šťastný, že se mi to daří plnit hned od úvodu sezony," dodal třetí hráč světa, který tak v Indian Wells dokonal srbský double - mezi ženami totiž triumfovala krajanka Ana Ivanovičová.

"Zároveň musím pogratulovat soupeři k jeho vynikajícímu turnaji. Zaslouží si být mnohem výš, než na 98. místě žebříčku," nešetřil slovy chvály na adresu Fishe Djokovič. "Byl to fantastický týden, na který nikdy nezapomenu," byl si vědom šestadvacetiletý Fish svého úspěchu. Dosud má na svém kontě dva tituly. Finále v IW ho vyneslo na 40. místo žebříčku, jeho maximem je 17. příčka.

ATP Indian Wells - finálový výsledek:

Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb) - Fish (W-USA) 6-2 5-7 6-4
esa: 10-6
dvojchyby: 1-4
vyhrané míče: 90-81

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Novak je borec nejvetsi !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist