Diváci bučeli na Djokoviče. Nic nepředstírám, brání se Srb

5. 9. 2008, 11:15
Aktuality 5
Už před čtvrtfinálovým zápasem si Američan Andy Roddick rýpl do Novaka Djokoviče, že musí mít snad 16 zranění. Reagoval tak na fakt, že se srbský tenista nechával ve svém osmifinálovém duelu několikrát ošetřovat. A "sežrat" to Srbovi dali i diváci, kteří na něj během duelu s Roddickem bučeli.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Během utkání dali Djokovičovi diváci jasně najevo, co si myslí o jeho několikerém ošetřování během předchozího zápasu s Tommym Robredem. "Byli proti mně po celou dobu, protože si myslí, že všechno předstírám. Ať se jim to líbí nebo ne, jsem rád, že jsem porazil Roddicka v jeho městě, na jeho kurtu a na jeho oblíbeném turnaji," prohlásil před bučícím davem po zápase Djokovič.

Roddick už si před zápasem do svého soupeře rýpl výrokem, že Srb musí mít nejméně 16 zranění. Na tiskové konferenci v podobném duchu pokračoval: "Jaká má zranění? Záda, bok, křeče? Taky ptačí chřipku, SARS, antrax, jo a ještě rýmu a kašel," žertoval poražený Američan.

"Není pěkné, když před celým stadionem o mně někdo tvrdí, že mám 16 zranění a předstírám je. Ale beru to jako vtip," reagoval na Roddickovy hlášky srbský tenista. "Mnoho lidí si myslí, že to jen zveličuju, ale já chci mít jen jistotu, že je vše v pořádku, to je vše," dodal ke svému častému ošetřování během zápasu s Robredem.

Na otázku, zda si s Andym řekli i něco v šatně, odpověděl: "Ano, ale to zůstane jenom mezi námi."

V semifinále proti Rogerovi favoritem nebudu, myslí si Djokovič
Djokovič si teď může být téměř jistý, že v sobotním semifinále proti Federerovi budou diváci opět proti němu. Na to se ale soustředit nechce. Připravit se chce na svého soupeře. "Roger bude favoritem. I když nemá optimální formu, stále bude chtít dohnat Rafu v čele žebříčku a ukončit sezonu znovu na prvním místě. Je to to nezvyklé u jména Federer vidět dvojku, tedy že je nasazený až jako hráč číslo 2," staví se do role outsidera Djokovič.

"Když jsem s ním loni zde ve finále prohrál, vzal jsem si ze zápasu pozitivní věci a věřil, že příště mohu uspět. Povedlo se mi to už letos na Australian Open. To byl v mé kariéře snad nejlepší zápas a turnaj vůbec," vrátil se k úvodnímu grandslamu sezony, kde poprpé triumfoval. "Doufám, že to můžu zopakovat i zde. Ale musím hrát znovu svoji agresivní hru," plánuje úspěšnou taktiku.

Pokud srbský tenista letošní US Open vyhraje, dostal by se v žebříčku už na druhou příčku před Federera. "Víte, na to nemyslím. Musím pomalu. Pěkně krok za krokem."

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Roddick může o zranění leda tak držet hubu! Sám se odhlásil z olympiády a vynechal už několik turnajů...takže by to zrovna on mohl chápat :/ no holt přiblblej amíckej kovboj, kterej (pro mě) umí jenom podávat
Reagovat
dabelsobul
Tak ono se resilo hlavne to, ze Djokovic, kdyz se mu v zapase nedari, vyuziva pravidla, ze na kazde (udajne) zraneni si muze vyzadat pauzu na osetreni. A neudelal to jen proti Robredovi, ale i na jinych turnajich.
Reagovat
smazaný uživatel
Docela by mě zajímalo kolikrát se Djokovič nechal za svou profi kariéru ošetřovat a jestli to bylo vždy v klíčovém okamžiku zápasu. Robredo nebyl zdaleka první kdo si na to stěžoval. Nevím, buď je Djokovič náchylný ke zraněním, nebo je dobrý herec a taktik. Moc mu už nevěřím a včera jsem mu ani nepřál. Jinak ty jeho řeči o únavě a nevyspání jsou k smíchu. Unavení jsou všichni a určitě taky každý hned po zápase neusne, s tím by se měl trénovaný profík vyrovnat. Navíc když je mezi zápasy den volna.
Reagovat
smazaný uživatel
kazdopadne v semifinale su styria v sucasnosti najlepsi hraci sveta
Reagovat
smazaný uživatel
Nadla vyhraje tak velké hovno
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist