Devět odehraných turnajů a už třetí titul. Berrettini po Gstaadu ovládl antuku i v Kitzbühelu

27. 7., 14:43
Aktuality 4
ATP KITZBÜHEL - Matteo Berrettini (28) absolvoval v Kitzbühelu svůj teprve devátý letošní turnaj a poprvé v kariéře vyhrál během jedné sezony tři akce na nejvyšším okruhu. Bývalý šestý hráč světa si ve finále v rakouském horském středisku poradil 7:5, 6:3 s Hugem Gastonem (23), navázal na triumf ze Gstaadu a protáhl svou aktuální neporazitelnost na 10 zápasů. Jedná se o jeho celkově 10. titul.
Profily hráčů
Matteo Berrettini vyhrál poprvé v kariéře během jedné sezony tři akce na nejvyšším okruhu (© Profimedia)

Gaston – Berrettini 5:7, 3:6

Matteo Berrettini neprohrál už 10 zápasů v řadě a také 20 setů po sobě. Po triumfu ve Gstaadu v předchozím týdnu nenašel přemožitele ani na dalším antukovém turnaji série ATP 250 ve vyšší nadmořské výšce v Kitzbühelu. Finálového protivníka Huga Gastona porazil letos i podruhé, tentokrát mu stačily dva sety.

Zatímco na challengeru ve Phoenixu zvítězil až po obratu, v Rakousku čelil jen třem brejkbolům a na podání zaváhal jen jednou. Sám naopak využil všechny čtyři šance na proražení servisu soupeře a za necelou hodinu a půl mohl slavit. "V posledních dvou týdnech jsem měl jedno z nejlepších období kariéry. Jsem na sebe pyšný," řekl Ital po zvládnutém finále.

Berrettini se v posledních letech neustále trápil se zraněními. Do aktuálního tenisového roku vstoupil až v půlce března a odehrál během něho teprve devátý turnaj. Do finále se letos napříč všemi úrovněmi probojoval už popáté a poprvé v kariéře v rámci jedné sezony třikrát triumfoval na nejvyšším okruhu.

V Kitzbühelu startoval podruhé v kariéře a získal svůj jubilejní 10. kariérní titul, šest z nich včetně těch letošních v Marrákeši, Gstaadu a Kitzbühelu posbíral na nejpomalejším povrchu. Finálovou bilanci upravil na 10:6 a v novém vydání žebříčku bude bývalý šestý hráč světa uzavírat TOP 40.

Gaston si zahrál finále na hlavní tour teprve podruhé. Set nedokázal uhrát ani před třemi lety na antuce ve Gstaadu proti Casperovi Ruudovi. Ve světovém pořadí si s pomocí finálové účasti výrazně polepší. Čeká ho skok o zhruba 30 míst někam k 60. pozici.

Oba aktéři teď budou mít minimálně týdenní pauzu, ani jeden z nich se totiž probíhajícího olympijského turnaje v pařížském areálu Rolanda Garrose neúčastní.

Výsledky turnaje ATP 250 v Kitzbühelu

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
turista
To je ono. Má tři vrabce v hrsti a s tím se pak dají honit i ti holubi na střeše. Bravo!
Reagovat
Pe3k
Kolik těch vrabců má Novak? Jsi připraven na další prohru?
Reagovat
turista
Tady bude Carlos Alcaraz, Saša Zverev. Navíc je to loterie. Ale ti vrabci budou. Sezóna nekončí. Bez obav. Až bude mít Novak těch 100 tak si tě vychutnám ty pacholku!
Reagovat
com
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist