Delray Beach: Haas třetí rok po sobě končí v prvním kole

23. 2. 2010, 08:57
Aktuality 4
ATP DELRAY BEACH - Nejvýše nasazený hráč turnaje v Delray Beach Němec Tommy Haas vypadl hned v prvním kole, což se mu na tomto podniku stalo potřetí za sebou. Nad jeho síly byl Rus Gabašvili, který za poslední půl rok vyhrál teprve druhé utkání.
Profily hráčů
Tommy Haas

Tommy Haas podlehl Rusovi Teimurazi Gabašvilimu, kterému patří ve světovém žebříčku 104. místo, poprvé v kariéře po setech 6-7 5-7.

Jednatřicetiletý Haas tak nenaváže na svůj triumf z roku 2006, kdy v Delray Beach získal jeden ze svých dvanácti titulů. "V pravou chvíli zahrál vždy skvělé údery. Měl jsem šance, ale z nějakého důvodu jsem je nedokázal proměnit," uvedl bývalý druhý hráč světa.

Gabašvili, kterého loni provázely zdravotní potíže, se dočkal letos prvního vítězství až na čtvrtém turnaji. Čtyřiadvacetiletému Rusovi loni lékaři diagnostikovali chudokrevnost a navíc se podrobil operaci tlustého střeva, odkud mu byly odstraněny polypy. Proti Haasovi zaznamenal teprve druhé vítězství na okruhu ATP od loňského července.

"Poslední půl rok za moc nestál. Měl jsem zdravotní problémy. Prohrával jsem, co jsem mohl," konstatoval po dlouho očekávaném úspěchu.

- ATP 250 DELRAY BEACH (USA - Florida, tv. povrch, 442.500 dolarů) -
podnělní výsledky (22. 02. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Gabašvili (Rus.) - Haas (1-Něm.) 7-6(3) 7-5
Koroljov (5-Kaz.) - Lapentti (Ekv.) 6-2 1-6 6-1
Odesnik - Ram (oba USA) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jo jo, jeden z nejvetsich talentu, kdyby drzelo zdravi, kdo vi jestli by byl Roger svetovou jednickou 4 roky v kuse:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna z nejvetsich osobnosti okruhu, snad jeste par let vydrzi:). Jeho techniku a styl hry bych neskutecne postradal, malokdo si dovoli hrat tak utocne proti jakymkoliv souperi. Je hrozna skoda tech zraneni v cely jeho kariere.
Reagovat
smazaný uživatel
rovněž se mi líbí Haasovo styl hry.... opravdu se nebojí a snaží se hrát útočně proti každýmu, lajna - síť, na to se vždy dobře dívá....
Reagovat
VerdascoForever
Je cas koncit. A chybet mi vubec nebudes....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist