Český souboj vyhrála Kvitová, ukončila vítěznou sérii Plíškové

24. 9. 2014, 10:36
Aktuality 363
Petra Kvitová zvítězila v českém souboji na turnaji ve Wuhanu, kde se dnes utkala s Karolínou Plíškovou. Třetí nasazená hráčka porazila svou krajanku ve třech setech a postoupila do čtvrtfinále. Do něj se nedostala Barbora Záhlavová-Strýcová, nad jejíž síly znovu byla Němka Kerberová, a překvapivě ani jedna z favoritek turnaje Maria Šarapovová.
Petra Kvitová

Karolína Plíšková nastoupila do dnešního utkání s bilancí sedmi výher v řadě, ale Petra Kvitová v souboji o čtvrtfinále ve Wuhanu potvrdila, že se jí letos proti krajankám daří, a vyhrála i desátý český duel.

Třetí nasazená Kvitová začala první vzájemný zápas s Plíškovou lépe. Hned ve druhém gamu vzala soupeřce její podání a náskok jednoho brejku už si do konce setu pohlídala.

Kvitová, která v úvodní sadě nastřílela 13 vítězných úderů, se mohla opřít o spolehlivý servis a nečelila ani jednomu brejkbolu. Ve druhém setu se ale obraz hry změnil. Favoritka začala chybovat a čerstvá vítězka ze Soulu toho dokázala využít. Plíšková poprvé prolomila servis své krajanky za stavu 2-1 a poté ještě jednou v osmém gamu, kdy při prvním setbolu sadu zakončila na 6-2.

Úvod rozhodujícího setu byl jako na houpačce. Kvitová vyhrála první dva gamy a při podání Plíškové vedla 40:0, ale mladší Češka servis uhájila a následně srovnala na 2-2. Další dvě hry zase patřily Kvitové, která se dostala do vedení 4-2 a tentokrát už obrat nepovolila. Po necelých dvou hodinách si připravila první mečbol a svým čtvrtým esem ho proměnila.

"Bylo to o pár míčích, docela vyrovnaný. Byla šance vyhrát, ale byla lepší. Je vidět, že není vyplašená ani nervózní a běhá dobře," řekla Plíšková v telefonickém rozhovoru s českými novináři. "V prvním setu mě překvapilo, že hrála opravdu rychle a nedělala moc chyb. V druhém jsem se zvedla, začala líp servírovat. Před třetím se ona o pauze uklidnila se a nakonec to bylo jen o jednom brejku."

Kvitová, jež je ve Wuhanu po vyřazení Sereny Williamsové a Simony Halepové největší favoritkou na zisk titulu, se ve čtvrtfinále utká s Francouzskou Caroline Garciaovou. S aktuálně 49. hráčkou světa, která už v Číně vyřadila Venus Williamsovou a Angieszku Radwaňskou, dosud nehrála.

Osmifinále bylo ve Wuhanu konečnou pro Barboru Záhlavovou-Strýcovou. Česká tenistka ani ve třetím vzájemném duelu nestačila na Němku Angelique Kerberovou, se kterou tentokrát prohrála hladce 1-6 1-6. Záhlavová-Strýcová si dnes sice s problémy udržela své první podání, pak ale ztratila devět her za sebou a na obrat už síly nenašla. V utkání přišla celkem pětkrát o svůj servis a prohrála za 64 minut.

Kerberová se v dalším zápase utká s Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou, proti které dnes kvůli žaludečním potížím nenastoupila Garbine Muguruzaová. Španělka se v předchozím kole postarala o jedno z mnoha překvapení turnaje, kdyžvyřadila světovou dvojku Simonu Halepovou.

Ve své spanilé jízdě turnajem pokračuje i po dnešku kvalifikantka Timea Bacsinszká. Na přemožitelku Jekatěriny Makarevové nestačila ani další nasazená Ruska Maria Šarapovová, jejíž rychlé vyřazení je dalším z velkých překvapení turnaje.

Nejcennější výhra v kariéře Bacsinszké se nerodila snadno. Švýcarka sice v úvodním setu nechala favoritku při svém podání vyhrát jen osm výměn, sama ale neproměnila ani jednu ze svých dvou příležitostí, a tak se o osudu sady muselo rozhodnout ve zkrácené hře. V ní se Bacsinszká rychle dostala do vedení, které už nepustila.

V dalším setu outsiderka rychle ztratila podání, a když se jí podařilo srovnat, Šarapovová jí prolomila servis znovu. Ani to ale Bacsinszkou nezlomilo: aktuálně 61. hráčka světa opět srovnala a svým třetím brejkem těsně před zkrácenou hrou rozhodla o svém postupu do čtvrtfinále.

V něm se švýcarská tenistka utká s Dánkou Caroline Wozniackou, jež smetla 6-0 6-3 Australanku Casey Dellacquaovou.

Výsledky - Wuhan (tvrdý povrch, dotace 2.440.070 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Kvitová (3-ČR) - Kar. Plíšková (ČR) 6:3, 2:6, 6:4
Kerberová (7-Něm.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:1, 6:1
Bacsinszká (Švýc.) - Šarapovová (4-Rus.) 7:6 (7:3), 7:5
Bouchardová (6-Kan.) - Riskeová (USA) 6:2, 6:3
Wozniacká (8-Dán.) - Dellacquaová (Aus.) 6:0, 6:3
Cornetová (Fr.) - Flipkensová (Belg.) 7:6 (7:4), 1:6, 6:3
Svitolinová (Ukr.) - Muguruzaová (Šp.) bez boje
Garciaová (Fr.) - Vandewegheová (USA) 6:3, 6:2
Čtyřhra - 2. kolo:
Koukalová/Medinaová (ČR/Šp.) - Muguruzaová/Suárezová (7-Šp.) bez boje
Hlaváčková/Peng (4-ČR/Čína) - Barthelová/Minellaová (Něm./Luc.) 6:3, 6:3
Matteková-Sandsová/Petkovicová (USA/Něm.) - Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) 6:4, 6:4
Kopsová-Jonesová/Spearsová (3-USA) - Hantuchová/Záhlavová-Strýcová (SR/ČR) 6:1, 6:3
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

363
Přidat komentář
Michaelus
Tady je to nějaké zdechlé :D
Petra povolila Caro v prvních 3 gemech jen 1 míček !
Reagovat
misa
Článek o Nicole.
Reagovat
EllNino
Tak co, zvládne Terka zápas s maminkou Káťou ? :)
Reagovat
tommr
no měla by - je v Las Vegas nasazená jako jednička. Bondarenko je ale mnohem lepší hráčka než by se mohlo zdát podle jejího žebříčkovýho postavení takže to s ní Terka asi nebude mít lehký ... :)
Reagovat
EllNino
jj návrat po mateřský, naposled se to povedlo Kim, i Sybille Bammer byla docela dobrá po dítěti, tak uvidíme, jak Katka :)
Reagovat
George_Renel
Gratulace Nicol, zvedala se pomalu, ale jistě. I Ten BH byl trochu lepší. Jinak stream výborné kvality. Jen jim trošku zaostával ten ukazatel skóre. A komentátorka by byla dobrá na vyprávění pohádek.
Reagovat
PH94
děsná komentátorka :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale aspoň pravidelně říkala to skóre, když na grafiku nebyl spoleh.
Reagovat
tommr
jj začátek měla velmi špatnej, ale postupně se zlepšovala. U soupeřky tomu bylo přesně naopak ... :)
Ze zápasu s Glatchovou se ale nedají o formě Nicole dělat žádný závěry, protože Glatchová byla taky strašně dlouho mimo. Uvidíme jak si Nicole povede v příštím kole proti Cepede Royg což už je hráčka z druhý stovky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nicole super!! Znova si připsala výhru, takže u mě znova spokojenost i na tomhle turnaji! :-))

Její hra je pořád plná chyb.. Ale znova, chce to čas, ono si to sedne.. :D Dneska jestli jsem dobře slyšel si ani nenadávala.. :D
Reagovat
sprchon
Tak druhej mečbol proměnila. Gratulace, ale furt je hodně co zlepšovat. :)
Reagovat
sprchon
Statistiky:
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=314115902275
Reagovat
smazaný uživatel
tohle toho moc neřekne, škoda, že nikde není počet winners a podobně
Reagovat
sprchon
To jsem nesehnal, čekal jsem, jestli nabídnou "match summary" po zápase, ale nenabídli. Tohle je jediné, co máme.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak na tom Nicol bude, když vyhraje? Někde kolem 800? Jestli jsem to dobře pochopil, tak by za výhru měla dostat 8 bodů.
Reagovat
Fandina
Je to támmmmm a s 18 body by měla být kolem 800 místa, je to tak!!!
Reagovat
Fandina
10 minule a 8 dnes, celkem osmnáct
Reagovat
Fandina
Nicol. Ve třetím setu byla lepší. Jen tak dál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, už to čtu na tennis4wta.com, je to tam dost podrobně i včetně všech možných posunů. Tak jsem zvědavý, kam to do konce roku dotáhne. Wild card na AO by měla mít asi jasnou (otázka, jestli do hlavní soutěže - ale snad jo).
Reagovat
smazaný uživatel
Maruška Bouzková vyhraje 1. kolo desítky a píše se o ní v expeskách. Pantůčková vyhrá tři desítky během jednoho měsíce a ani bů :-)
Reagovat
Fandina
Asi proto, že Maruška vyhrála GS juniorku. Ale tak v pohodě, už víme od tebe, že Pantučková vyhrály tři desítky během jednoho měsíce alespoň takto. Tak to je super. Díky za info.
Reagovat
PH94
Na Pantůčkovou se nějak zapomíná :( Přitom má letos průlomovou sezonu
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, teďka sleduju její vzestup, až mě překvapila ta rychlost, loni v srpnu jsem ji viděla vyhrát naši juniorku, prej se vzhledově podobá Azarence, je sympatická a pěkná :)
Reagovat
PH94
je to neskutečná kočka :)
Reagovat
blixa
Je řeč o Magdaléně nebo o Gabriele ?
Reagovat
blixa
Nicméně mi přijde, že Viktorce teda není podobná ani jedna :D
Reagovat
PH94
Gabriele :)
Reagovat
blixa
Hmm, tak jako kočka mi teda přijde spíš Magdaléna
Reagovat
blixa
http://www.cztenis.cz/clanek/magdalena-pantuckova-vyhrala-itf5-v-dolanech-vesce

No ne ? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tos asi nezabloudil na její FB :D
Reagovat
PH94
Přesně :D
Reagovat
blixa
Hmm, no dobrá, taky není k zahození :D
Reagovat
PH94
:D dáme jí šanci ne? :D
Reagovat
PH94
letos hraje opravdu jako z partesu :) a jelikož mají české hráčky tolik uspěchů,tak si toho nikdo ani nějak moc nevšímá :D
Reagovat
smazaný uživatel
brzo na to dojde ;) je jich tam tolik, že bysme se mohli sázet, která bude první mezi topkama :D Bollettieri měl nakonec pravdu, když říkal, že máme tolik skvělých hráčů (asi myslel hráček), že bysme je mohli rozdávat, co by za to amíci dali, jako by to holkám předpověděl :D a chválil Karolínu Muchovou, letošní vítězku naší juniorky, mimochodem už je někde kolem 800. místa, na tu jsem taky moc zvědavá, hrála s krásnou lehkostí :))
Reagovat
PH94
Jojo amíci můžou jen závidět :D S tou Muchovou taky nezbývá než souhlasit:) Minulý týden hrála 10 000 na Hluboké,kde jsem se byl podívat a hraje opravdu s takovou lehkostí a samozřejmostí :) Pěkně se na ní dívá :) Bohužel měla smulu na los a už ve 2.kole narazila na Krejsovou a v nejhezčím zápase celého turnaje jí po vyrovnaném boji podlehla..ale herně byla někde jinde :)
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, můžeme se těšit na velkou tenisovou budoucnost si myslím :) a teď ale aby zabrali chlapi, to je bída jako :D
Reagovat
PH94
Tam je to hledání jehly v kupce sena :/ :D
Reagovat
blixa
Já mám dojem, že je problém vůbec najít tu kupku :D
Reagovat
smazaný uživatel
nebo v kupce něčeho jinýho :D nevim jak tobě, ale mě přišlo, že Kája Muchová tančila po kurtu jako Fedex s tím rozdílem, že forhend si vypůjčila od starýho dobrýho kámoše Haase :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nicole má ve 3. setu dva breaky navrh!! To už snad dotáhne! :-))
Reagovat
PH94
Ve 2.setu hraje Nicole o poznání lépe :) Mohla by to dnes zvládnout :)
Reagovat
sprchon
Vždycky mě zajímalo, jak tam těm holkám drží ten jeden míček na případnej druhej servis... Chlapi to dávají do kapes, ale ženský? To mají míček volně mezi tělem a elastickým oblečením? Nebo na to mají pod sukní nějakou spešl kapsu? :D Vždycky si ho tam schovávají a vyndávají tak jednoduše... Je zajímavý, že jim třeba nevypadne za hry, nebo alespoň jsem to nikdy neviděl.
Reagovat
gigin
takový držák tam majů :)
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2014/09/24/dr.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
to se normálně prodává no, už jsem to viděl v e-shopech
Reagovat
gigin
Však co by se to neprodávalo. Všechno se prodává :)
Reagovat
smazaný uživatel
já to spíš myslel tak, že jsem si toho nikdy moc nevšiml, když jsem třeba kupoval tenisáky a podobně, ale nyní to vidím více a více, asi to chytá popularitu :D
Reagovat
gigin
Jas :)
Reagovat
sprchon
Ahááá. :) Díky, hned jsem z toho moudřejší. :D
Reagovat
gigin
:)) Taky jsem to musel u kámošky nejdřív osobně prohlédnůt, odkud to tahá, neboj :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
mluvíš pořád o tenisu jo? já jen abych byl v obraze :D
Reagovat
sprchon
To mě napadlo už když jsem to psal :D Ale ano, asi bude řeč o tenisu...
Reagovat
gigin
Furt :DD
Reagovat
gigin
Fčíl kámoška vytáhla sukénku tenisovů a tam má všité kraťase, to je jas a tam je speciální kapsa na tenisák :)) Na levé půlce řitky :))
Reagovat
gigin
A teď mi demonstruje, že si to někdy strká i pod ty kraťase a on (ten tenisák) tam drží :))) Tak su z toho zase šišatý, no :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, Anička to má taky nalevo... :)
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=8141158702812
Reagovat
rib
no ono by to pro pravačku bylo napravo dost nepraktické, že :-)???
Reagovat
a.magerova
Hele gigine, kámoška vytáhla sukénku a Ty tady furt vypisuješ ?!!! :-P
Reagovat
gigin
Ještě je čas, kouká na jakýsi pořad o paterčatech na ČT1. Trošku sa bojím :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
tohle jsou nebezpečný pořady hele, radši bych ji zabavil jinak :D
Reagovat
a.magerova
Jo tak na to opatrně !!!!
Přece jen tolik dětí..... raději dumejte nad těmi tenisáky :-P
Reagovat
smazaný uživatel
tak soukromi zasadne neresim a proto nerozumim.. :-) ja bych si tenisak, hlavne ten od antuky, do pradla nedala ani za valoun zlata.. :-) Jiste maji i kratasy vsite kalhotky. :-) A kapsicky na nich jsou samozrejme vzdycky dve (levacky prece nejsou nijak diskriminovane, monty!) :-) vstupem jsou nasite obracene, odspoda, zakoncene gumou, proto micek nevypadne. A nechapu udiv nad klapkou, prodava se minimalne 30 let.. :-) Jo a nedava se do kalhotek, ale za pasek. ;-)
Reagovat
gigin
No a máme to komplet.
Reagovat
smazaný uživatel
dechberoucí odpověď
sojko máš pravdu s tím prodejem, ale já si toho opravdu nevšiml :) ale díky za zajímavé vysvětlení
Reagovat
gigin
Teď jsem ju kompletně projel a nic pro leváky tam není, teda :))))
Reagovat
smazaný uživatel
neper se mnou o zed, giginku, u vsech sukynek mam vsite kalhotky se dvema kapsami, pod saty si je kupuji samostatne, opet se dvema kapsami, tenisove leginy maji rovnez dve kapsy.. :-) Ale k veci, uz verim, ze to Nikcol dotahne.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nicol.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nicol.. :-)
Reagovat
gigin
:))) Tak jo.
Reagovat
sprchon
Ještě toto jsem našel, taky je to řešení, ale zrovna tady bych se bál toho vyndávání...

http://www.babolatshop.eu/textil/babolat-shorty-women-1.jpg

Když na to koukám v televizi, tak to holky většinou vyndavají jednoduše a bez problémů. Musí to dobře držet, aby míček nevypadl třeba při běhu, ale zároveň musí jít dobře vyndat. Já bych to řešil tak, že bych na jedné straně šortek (většinou bývají dvouvrstvé, takže na vnější vrstvě) udělal jakousi vnitřní kapsu, ne moc hlubokou. Jen prostě na to místo, kde má být míček, bych dal víc látky nebo prostě materiálu, ze kterého jsou šortky vyrobeny.
Reagovat
smazaný uživatel
ale ta kapsa vzhuru nohama prece uz vsechno vyresila, neobjevuj objevene.. :-) Ovsem mam raritni kompletek (Wilson), kde nejaky inzenyr navrhl kapsicky nasite normalne, ne obracene. Genialni - i ja, zdrzenlivy clovek, pri kazdem ukladani micku odhaluji "vse".. :-)))
Nicol, jo! :-)
Reagovat
sprchon
Já toto sleduji teprve chvíli a tohle už mi vrtalo hlavou. Takže stále objevuji a objevovat budu i dál. :)
Reagovat
rib
tož já zase říkám, že tam nemajů často žádný takový držák plastový, stačí, že je tam taková jako kapsička s elastickým okrajem, míček to udrží. Ale některé hráčky to nemají rády a nechávají si podat míček po každém servisu...
Reagovat
smazaný uživatel
Hustý! :D Tenhle přístup se mi líbí... :)
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/608077-wozniacka-zapomnela-sek-na-31-milionu-mam-co-jist-tenis-nehraju-pro-penize-mavla-rukou.html
Reagovat
smazaný uživatel
asi jsem si oblíbil i Caro...
Reagovat
sprchon
S ní byla vždycky sranda a zrovna jí i tohleto věřím. :)
Reagovat
a.magerova
Hele a kterých osm jazyků Caro vlastně ovládá?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tři hlavní (dánština, polština, angličtina) jsem věděl, ale jinak mě tato informace taky hodně překvapila. Tak jsem našel odpověď... :)
http://www.answers.com/Q/What_languages_does_Caroline_wozniacki_speak
Reagovat
smazaný uživatel
fráninu jsem se učil taky a taky nic neumim :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem na tom stejně. :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale pokud se mě někdo ptá, který jazyk umím, hrdě fráninu uvedu :D
Reagovat
a.magerova
Dík za info.
Tak super, může si to tu na TP číst bez tlumočníka :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš to. :D Tak tady o ní pište hezky! :)

Jinak na konci tohoto videa je krátká ukázka, jak Caro mluví rusky... :)
http://www.youtube.com/watch?v=3Tglnt6On74
Reagovat
a.magerova
Já myslela, že o ní máme psát pravdu :-)))
Jj ruština jí jde pěkně.
Reagovat
smazaný uživatel
Psát o Caro pravdu = psát hezky. Aspoň z mého zaujatého pohledu... :)
Reagovat
smazaný uživatel
nedávno jsem o četl o ní a o rozchodu s Rorym - smutná story, ale paradoxně bych řekl, že ji to může v kariéře pomoci
Reagovat
a.magerova
Oni se k sobě nehodili (dle mého), mi by ona pasovala k Jardovi Jágrovi, prostě výškově lepší a oba na srandičky.... ideální pár, ale neříkej to montymu :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Proč ne? :) Malej Jágřík nebo malá Karolínka by se hodili. :D
Reagovat
smazaný uživatel
No JJ by měl máknout, na syna má nejvyšší čas, aby se ještě stihli potkat na ledě, než ukončí kariéru.
Reagovat
a.magerova
No prostě mi k sobě nepasovali.... hele Jarda je ode mne dobrá volba, né?! Si to tu teď Caro klidně může přečíst :-)))
Reagovat
a.magerova
Jo až teď mi došlo, že to "Proč ne?" patřilo asi tomu mému neříkej to montymu a né tomu, že se k sobě nehodí.....

Tak já myslím, že Caro není žádná zlatokopka (nemá důvod), takže tu bych i Jardovi přála (je otázkou kolik má peněz Jarda, jestli moc neprošustroval, jak se oněm psalo).... no ale bylo by vtipné, kdyby se o něm psalo, že je zlatokop :-)))))
Reagovat
sprchon
Já v ní dokonce Jardu trochu vidím. Myslím v obličeji. Možná mám zvláštní představivost, ale vidím ho tam. :D
Reagovat
MartinPa
Tak zatím ji stahuje špatné podání, chyby z forehandu vlivem špatného timingu + hraje to nějak moc rozvážně :-) Ale zase zlepšení na backhandu. Držím palce ve druhém setu.
Reagovat
PH94
Nicole se po hrůzostrašném začátku trochu zvedla,ale na otočku v 1.setu to už asi nevidím :/
Reagovat
tommr
hraje na turnaji v Amelia Island (ITF10). Úvodní zápas proti domácí hráčce Arconada se jí poved - Marie vyhrála 6:2 7:6(5) ... :)
V příštím kole bude hrát proti veteránce Alvesový z Brazílie, která je na turnaji nasazená jako dvojka ...
Reagovat
smazaný uživatel
Super, gratulace!! :-)
Reagovat
Fandina
Dobré, ve druhém setu dotahovala a nakonec vyhrála TB. Super.
Reagovat
PH94
Tak začátek je zatím hodně podobný tomu z minulého týdne..snad se ješte Nicole zvedne :)
Reagovat
EllNino
Zatim je to od Nicole bídička ....lítá to do pulky sítě nebo kilák vedle, a to jí ještě Alexa pomáhá dvojchybama, děsný ...
Reagovat
smazaný uživatel
něco mi říká, že ten comeback nakonec neklapne.
Reagovat
EllNino
ale notak ...dej tomu čas :) ale samozřejmě pravdu mít mužeš ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale dneska mi přijde, že jí opět o trochu líp funguje BH.. Pořád je strašně nejistý, ale lepší než v Novém Mexiku! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, tak to napíšu a hned Nicole udělá z BH 4 UE a je po gemu!! Tak fakt skvělý! :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo snad nemohl čekat, že hned každýho bude porážet, otázka je, co bude schopna vydržet. Je jasný, že má v hlavě pořád vědomí, co byla a je těžký si nyní připustit, že vlastně není skoro nic, když to řeknu ad-absurdum.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem byl v Praze na fotbale a basketu, takže jsem se ještě nestihl vyjádřit k tomu včerejšímu výsledku Katky Siniakové na ITFku ve Francii. Musím přiznat, že její (singlové) výsledky v poslední době mě hodně trápí. :( Co se tady psalo včera, to se mi opravdu moc dobře nečetlo. Něco je pravda, s něčím naopak nesouhlasím. Už několikrát jsem tady četl, že Katka prý nemá žádné zbraně. Je třeba říct, že tenis není jenom o zbraních, ale taky o slabinách. Myslím si, že jedinou slabinou Katky je servis (hlavně ten druhý). Forehand i bekhend sice (zatím) nemá světový, ale velmi solidní. O pohybu a bojovnosti snad ani nemusíme polemizovat. Akorát se to chce možná trochu zklidnit, ale to by mělo přijít se zkušenostmi... Pak jsem tady četl něco v tom smyslu, že Katka hraje "nečeský" (neútočný) tenis. Tak to já jsem docela rád, že hraje "nečesky", protože mi ostatní české tenistky (snad s výjimkou Strýcové, kterou ale nemusím z jiných důvodů) přijdou strašně jednotvárné. Prostě hrát agresivně a konec. Mně osobně se hra Katky líbí, jenom to chce prostě vypilovat...

Jinak je fakt těžké hodnotit ten včerejší zápas, protože asi nikdo nevíme, co se tam dělo. Ani Katka se o tom na FB moc nerozepsala (ani nenapsala výsledek)... Gasparyan přitom vypadala jako celkem přijatelná soupeřka. Vždyť ze čtyřhry má proti ní Katka dobré zkušenosti (z finále Taškentu). Těžko říct, proč to takhle dopadlo. Třeba to Rusce mimořádně šlo a Katce naopak mimořádně nešlo. Jinak si to nedokážu vysvětlit... Nedělám vědu z toho, že Katka prohrává na turnajích WTA. Pořád to beru tak, že tahle sezona je pro Katku taková seznamovací. Třeba na US Open prohrála ve 3. kole kvalifikace proti Krunic a všichni víme, kam až Krunic došla a koho vyřadila. Jenže na ITF turnajích bych od Katky čekal úspěch (loni Katka vyhrála čtyři, letos jeden v Mariboru) a místo toho přijde tak výrazná prohra v 1. kole. :(
Reagovat
blixa
Ne nadarmo se říká, že tenista je tak dobrý, jak je dobrý jeho druhý servis ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na tom se ale dá zapracovat. :) Podívej se třeba na Elenu Dementievu. Jejímu servisu se kdysi říkalo "padající list" a jaká to byla hráčka. Sice nebyla jedničkou a nevyhrála GS (ovšem vyhrála OH), ale ve špičce se držela velmi dlouho.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nesouhlasím, že Katka nemá žádné zbraně.. :D Třeba o jejím BH napsal jeden novinář na twitteru když jí viděl hrát poprvé, že ho miluje a, že má jeden z nejlepších BH z mladých hráček!! :D Jméno už nevím, ale tohle co napsal si pamatuju! :D

Myslím, že letos ještě ta TOP 100 neklapne.. Ale rád bych se mýlil.. Když ne letos tak doufám, že se tam probojuje příští rok! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas Mashy jsem dneska naštěstí neviděl. Komentáře k tomu se různí (Masha se vyhazovala X životní výkon Timey), takže to nebudu hodnotit... Jenom bych chtěl říct, že od Mashy na betonech čekám daleko, daleko víc. Od titulu na RG vlastně jenom v Cincinnati hrála semifinále, jinak na čtyřech turnajích (včetně Wimbledonu) skončila v osmifinále. To je prostě na Mashu strašně málo. Nevím, čím to je, že Masha je vynikající na antuce a ty ostatní povrchy jí letos nesedí. Na začátku sezony jsem to ještě pochopil, protože se Masha vracela po půlroční pauze. Ale teď vážně nevím, proč to nejde. V letech 2012-2013 se jí taky nejvíc dařilo na antuce, ale tehdy hrála dobře i na betonech (2012 - finále AO, semifinále USO; 2013 - semifinále AO). Tak snad si ten úspěch schovává třeba na Turnaj mistryň...

Zápas Caro jsem dneska viděl od třetího gemu 2. setu. Ten pro Caro zpočátku nevypadal dobře, ale potom naštěstí přišel obrat. Caro vlastně dvakrát v zápase získala šest her v řadě, akorát si mezitím dala třígemovou pauzu. :) Caro potvrdila svou formu, když na pátém turnaji v posledních dvou měsících postoupila minimálně do čtvrtfinále... Tak snad si proti Timee povede lépe než Masha, protože jinou naději už ve Wuhanu nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
A Maruš.. Taky jsem od ní čekal daleko víc na betonech letos.. První polovinu sezony to jsem taky chápal..

Ale po tom Wimbledonu je její hra plná chyb.. Jde na ní vidět, že se snaží s tím bojovat, ale prostě to nějak nejde.. Její zápas s Kuznou na mě zanechal celkem dobrý pocit a pak.. :-/

Ale tak nevím jak ty, když se jí bude dařit tak jak se jí dařilo letos na antuce, tak na tom betonu občas přimouřím oči! :DD Ale nějaký titul z betonu by taky už mohla získat! :-))

A taky Maruš je skvělá v tom, že na nejdůležitější turnaje se dokáže připravit skvělé, tak snad se připraví na TM dobře a hlavně ať si sebou veme nějakou formu!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mi přijde, že se nějak víc vyhazuje. Zároveň by jí asi hodně pomohlo, kdyby nemusela tak často otáčet zápasy po prohraném 1. setu. Je jasné, že pokaždé ten obrat vyjít nemůže... Jinak s tebou souhlasím. Vítězství Mashy na RG je pro mě zatím nejlepší sportovní zážitek tohoto roku a myslím si, že už to tak i zůstane. Ledaže by české baskeťačky příjemně šokovaly na MS. :D
Reagovat
sprchon
Timea byla fakt dobrá, jestli jí to vydrží, bude to mít Caro hodně těžký. :)
Reagovat
smazaný uživatel
help jak mám naladit supertennis? :D
Reagovat
smazaný uživatel
musíš mít hlavně speciální parabolu, protože na tu klasickou, co se montuje to nenaladíš, to je dobrý vědět
Reagovat
gigin
Naladíš. Mám normálně Skylink a k tomu na jednom taléřku třetí "rozšilhaný" konvertor. Takže jsou tam celkem tři. Parametry na Supertennis:
Eutelsat Hot Bird 13B (13°E), freq. 12,476 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA
Podmínka je HD přijímač. S pozdravem pohunek a učedník Broze, gigin.
Reagovat
smazaný uživatel
Novinka pro mě, každopádně ani ten konektor není součástí klasický paraboly, kterou ti třeba udělá Skylink atp...
Reagovat
gigin
Jj, si ho musíš dokoupit, stojí kolem 300 kaček, nebo tak nějak. Jak jsem to prostě řešil, tak jsem zavolal chlapovi, co se tím zabývá, řekl jsem mu, co chcu a on to tak udělal. Nejdřív jsem vše samozřejmě konzultoval s Brozem přes vzkazy.
Reagovat
smazaný uživatel
BBC tam chytneš?
Reagovat
gigin
Taky. Jukni do vzkazů...
Reagovat
Fandina
Nicol je na place
http://new.livestream.com/accounts/277143/events/3418539
http://live.drakulastream.eu/static/freepopups/24196005713820.html
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to, že Laura Robson už znova hraje s normální raketou!! Před pár dny dala toto video na Instagram!! :-))

http://instagram.com/p/tKjwpEtAFp/

A taky přešla od Adidasu k Nike!! :-)
https://twitter.com/laurarobson5/status/514817710405197824

Přes tu pauzu jak nehrála se z ní stala neskutečná kočka!!!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
povinnost mít follow, moc ji to sluší
Reagovat
smazaný uživatel
ona byla vždycky kočka...společně s Genie patří k mým oblíbenkýním...
Reagovat
smazaný uživatel
suhlasim s Pan(om)Bouchard(om) :D
obe su skvele tenistky a myslim si že nebyť toho zranenia Laurineho tak tento rok by bola v TOP20 , nejake to QF na GS by mala za sebou a keby sa podarilo tak aj nejaky ten titul :)
Je silna, šikovna , pekna a k tomu ľavoruka :)

Verím, že po odchode Sereny a Marie to budu prave tieto dve baby ktore budu ovladať žensky tenis ( spolu s Petrou, Vikou a Caroline)

Kiež by sa aspon trochu vyrovnali rivalite ako bola Navratilova - Evertova :)
(by the way , aj ony su super kamky :) http://www.youtube.com/watch?v=5gGfIwM38xI )

" Hi , I'm Maria Sharapova and you're watching Laura and Genie's gangnam style " ;) :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Petra asi zítra v TV nebude, protože na Slovak sportu 1 je tenis až od 9. A případný semifinále/finále bude jen na Slovák sportu 2. Takže stream...
Reagovat
sprchon
Já mám taky jen SS1. Tak holt zapnu počítač...
Reagovat
Fandina
Pro ty, kdo má satelit, tak od 7 to jede na SuperTennise
Reagovat
PetaM
Jo jo, SuperTennis je super kanál :)
Reagovat
smazaný uživatel
Satelit sice mám, ale SuperTennis ne..
Reagovat
Fandina
Aha, tak tady jsou údaje, které jsem k tomu kanálu našla a kde to máme naladěno
Supertennis HD Hot Bird 6/8 13/12476/H/29900
Reagovat
smazaný uživatel
A je to placený?
Reagovat
Fandina
Ne je to volné
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dík, zkusím to zítra naladit. :)
Reagovat
gigin
Nerad se vtírám, ale bacha není to teda na Astře ale na Eutelsat Hot Bird 13B (13°E).
Reagovat
Fandina
Já tam Astru nepsala. Napsala jsem tam jen to, co máme v infu. Jinak samozřejmě, že jak je to při ladění tam nemám. Já to neladila. Jen jsem opsala to info.
Reagovat
gigin
V pořádku, já jen upozorňuju zdejší uživatele, že je prostě třeba přijímat jinou družici (Eutelsat Hot Bird 13B (13°E) než Astru, která se všeobecně nejvíc používá.
Reagovat
Fandina
Jak jsem psala, opsala jsem to z televize. Ne jak se to ladí. To je možné si najít i na internetu, když na to přijde. Určitě to tam bude a každý, kdo si to bude chtít naladit tak ho může použít a podle mě to tam také najde. Nic jiného jsem tu nepsala a ten, kdo si neporadí sám nebo na internetu tak stejně musí pozvat odborníky.
Reagovat
gigin
Tak sorry, no. Už držím hubu a každý ať si to hledá na netu. Škoda, že se tam nedají najít ty tvoje moudra.
Reagovat
Fandina
Koukám, že tobě se nesmí nic říct, že? Okamžitě jsi naježený. To je ale přístup. Sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
fandino, dneska málo úsměvu, chyba :)
Reagovat
Fandina
úsměv je super, ale někdy je potřeba také rázné slovo ... úsměv
Reagovat
gigin
Ano, protože, když tu přineseš nějakou info ty, tak je to super a když se snaží o poskytnutí infa někdo jiný, tak jsou to pičoviny, které si každý může najít na netu.
Reagovat
Fandina
A to je právě ono. Jsi vztahovačný až na půdu. Vůbec jsem nepsala nic o tobě. Napsala jsem, jak to vidím já a o tobě ani ň. Nebuď vztahovačný, nemohu ovlivňovat co píšeš, je to tvoje věc.
Reagovat
smazaný uživatel
fandino, vždyť ty nejseš taková :)
Reagovat
Fandina
nejsem ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
no vidíš :) sluší ti to víc
Reagovat
Fandina
ono se to pořád nehodí psát, ale já se skoro pořád usmívám, nejen uvnitř ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
vnitřní úsměv je daleko cennější, než ten, který vidí okolí :)
Reagovat
Fandina
on ten vnitřní úsměv má vliv i na ten vnější a naopak a to je dobře ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
:) no nic, půjdu, měj se hezky a nezlob tady :)
Reagovat
Fandina
měj se moc super a posílám úsměv ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Finále bude Genie vs. Elina a Genie vyhraje v TB 3. setu.
Reagovat
smazaný uživatel
to by bolo super ale skor by som bral finale

Genie vs. Petra

alebo

Caro vs. Petra
Reagovat
lars
Nevite nekdo , proc Peta hraje 1. zapas dne asi v 7:00 ??
Reagovat
smazaný uživatel
Protože čínani jsou deb.ilní
Reagovat
PetaM
Protože před ní se hraje debl ... :)
Reagovat
lars
v singlech :))
Reagovat
PetaM
Jo tak :D No, proč by nemohla? Někdo hrát první musel :D :D A třeba ve 13:00 chodí více lidí :D
Reagovat
smazaný uživatel
1) Petra
2) Caroline Wozniacka
3) Genie
4) Elina
5) Carolina Garcia
6) Timea
7) Alizé
8) Kerber

? :) :D
Reagovat
PH94
Petra :)
Reagovat
lars
Elinu bych prohodil s Kerber.
Reagovat
smazaný uživatel
nepisal som to podla šanci na uspech alebo podla pravdepodobnosti uspechu
to by bola Alizé tiež vyššie :)
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacki
Reagovat
rib
Věřím, že se Kvítí dnes dobře vyspí a zabodne ostře modré oko, až z pichlavého černého pohled zbude jen prášek.
Že Francie zvítězí nad místy, které kolonizovala, že švitolení bude víc než andělský šum a že upír z Transylvánie aspoň trochu kousne do krkavice polské krasavice.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkná poetika. Snad upíří kousnutí nebude mít na vliv na postup Caro.
Reagovat
kada.tom
Petra :-)
Reagovat
Fandina
Petruška
Reagovat
smazaný uživatel
Petra kdo jinej
Reagovat
tommr
hraje na turnaji v Amelia Island (ITF10) proti domácí hráčce Arconada. Kdyby to někoho zajímalo tak tady je aspoň livescore: http://scores.itftennis.com/?alias=itf&layoutid=72&versionid=1&language=en&tID=W-C10-USA-10A-2014
Reagovat
smazaný uživatel
Diky škoda že ne stream ale i tak super :)
Reagovat
PH94
Marie se z další nadějnou juniorkou zatím vůbec nepáře..:D
Reagovat
smazaný uživatel
Prominte že to tady píši ale nevim kde , nevite prosimvas , jestli budou dnes streamy na Vaidišku a Smitkovou Terez.
Reagovat
PH94
http://www.usta.com/Pro-Tennis/Pro-Circuit/2014_pro_circuit_womens_live_streaming/ Zde zápas poběží :)
Reagovat
Fandina
Tady je také livestream. Nicol by měla hrát až skončí tenhle zápas a Terka zase po Nicol.
http://new.livestream.com/accounts/277143/events/3418539
Reagovat
Fandina
a ještě tady
http://live.drakulastream.eu/static/freepopups/24196005713820.html
Reagovat
tommr
"It's always tough to play Czech girls for the first time," Kvitova said. "I knew that she has a big serve and that she hits very hard. We play a similar game, but I think that I did a better job in the important points maybe because I have more experience.
"But she's had a great run. She just won a title in Seoul, she's going pretty high in the rankings, and hopefully she'll go even higher. I wish her all the best in her career."

nemyslím si, že by mezi nima panovaly nějaký špatný vztahy jak tady pár lidí naznačovalo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
dyť se ani neznají. Tak jaképak vztahy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
soudit vztahy mezi hráčkami po rozhovoru, kterej notabene prostě musí vypadat podobně, je asi dosti zkreslující :)
Reagovat
PetaM
Soudit vztahy podle toho, jak se hráčky tváří na kurtu ale taky dost dobře nejde :D
Reagovat
smazaný uživatel
rozhodně ne, tohle je jen mezi nima, je ale krystalicky jasný, že všechny hráčky jendý země nebudou kamarádky a to i přes to, že dělaj stejnej job a třeba i hrajou ve stejný repre
Reagovat
PetaM
Tak jasné :) Ale když se spolu moc nebaví, tak ještě neznamená, že se nemají rády :D
Reagovat
smazaný uživatel
ta mediální bublina beztak vznikla na základě Facebooku, pokud mě pamět neklame
Reagovat
smazaný uživatel
já si žádné mediální bubliny nevšiml. Vůbec nechápu, proč se to tady řeší.
Reagovat
Jan
Už jsem to četl But she's had a great fun.
Reagovat
VlS
Zase někdo dělá zbytečný závěry. Holky se v podstatě neznají, jak Karolina řekla, pozdraví se a to je tak všechno. Logicky, každá z jiný strany republiky, jedna trénovala v Prostějově, druhá v Praze. Tu a tam se tedy potkají někde na turnaji.
A z toho tady zas hned konstruuje, jak se nemají rády. Jen se prostě skoro neznají a to je všechno. Vyjádření obou po zápase korektní a řekl bych s rozumnou dávkou respektu. Tak nevymýšlejte problém, kde žádnej není.
Reagovat
Jan
Souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tady se konstatovalo uz veci....
Reagovat
VlS
"Bylo to o pár míčích, docela vyrovnaný. Byla šance vyhrát, ale byla lepší. Je vidět, že není vyplašená ani nervózní a běhá dobře," řekla Plíšková v telefonickém rozhovoru s českými novináři. "V prvním setu mě překvapilo, že hrála opravdu rychle a nedělala moc chyb. V druhém jsem se zvedla, začala líp servírovat. Před třetím se ona o pauze uklidnila se a nakonec to bylo jen o jednom brejku."
Reagovat
blixa
No vidí to děvče hodně optimisticky :D, ale to se asi do tisku musí. Ten rozdíl byl zatím hodně velkej. Ne ve skore, ale ve hře. Až se bude víc potkávat top 10-15 ligou, tak to pochopí.
Reagovat
Mayo
Ahojte priatelia.
Reagovat
PH94
Zdravím :)
Reagovat
Mayo
Teba ani nepoznám, si tu nový/á ? (:
Reagovat
PH94
Jojo jsem :)
Reagovat
Mayo
Tak vitaj (: a ešte jedna otázka na úvod, komu fandíš ?
Reagovat
PH94
Všem českým hráčkám a hráčům :) Ale slovenky mám taky rád :)
Reagovat
Mayo
Výborne.
Reagovat
Michaelus
Stěpa s Luckou...no, místo Štěpce bych tam rád viděl někoho jiného...
Reagovat
PH94
Zase na druhou stranu s Luckou ještě Štěpec nic neměl ne? :D
Reagovat
smazaný uživatel
zatím ne.
Reagovat
PH94
Ideální příležitost :D Škoda,že se Lucce začalo zrovna tak dařit :D
Reagovat
smazaný uživatel
jj, třeba tam mezi nima přeskočí jiskra :-)
Reagovat
PH94
Třeba :D Zachvilku už Štěpec pojede druhý kolo...:D
Reagovat
aligo
Včera byla Petra Krásná, jak se kolem sebe smala :) koukalo se na to úplne jinak než dneska:) jsem se smál i ja u televize, když jsem ji viděl :)
Reagovat
PH94
Jojo :) petra možná neni Sharapka nebo Bouchard,ale taky je hezká..moc nechápu proč je tolik narážek na její vzhled
Reagovat
smazaný uživatel
je tu tuctová holka, ani hezká, ani ošklivá, obecně tenistky v globálu hezčí nejsou, projdi se po Praze během špičky ve všední den a uvidíš jich x podobných jako je Bouchard
Reagovat
aligo
Me se libi že nepropadla slávě ze je takova sva....
Reagovat
blixa
Je možná všechno možný, ale určitě ne tuctová. Právě proto jsou ti kterým připadá krásná a ti co to mají naopak. Typická "tuctovka" je třeba Evženka. Taková "hezká" barbína bez chuti a bez zápachu ;-). Čistý polypropylén :D
Reagovat
aligo
Přesně
Reagovat
pepin
Petra je daleko hezčí než šarapka, je to ženská jak má být.
Reagovat
misa
Petra má mimořádně krásné oči a líbí se mi, že zůstala svá :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kerberova musí spadnuť na desiatku a do konca sezony by mohla vypadnuť z TOP10
to by bolo strašne super :)

TOP5 na konci roka
(dufam , že by to mohli byť hračky)
1. Seeree
2. Petra/Maria
3. Petra/Maria
4. Genie
5. Simona

:)

Anketa :DDDD


aké TOP5 na konci roka by ste brali vy? :)
Reagovat
Michaelus
1.Williams
2.Petra
3.Sharapova
4.Radwanska
5.Ivanovic
Reagovat
aligo
A kde máš halep? Ta toho moc neobhajuje ne?
Reagovat
Michaelus
Nemám ji tam, protože to je top 5 jak bych to chtěl, ne jak si myslím že to bude :D ale můžu sem dát i tuto variantu
Reagovat
Michaelus
1.Williams
2.Sharapova
3.Halep
4.Kvitova
5.Radwa/Ivan/Wozna
Reagovat
PetaM
Serena
Mášena
Petra
Simona
Genie
Reagovat
misa
1. Serena
2. Maria
3. Simona
4. Petra
5. Genie

Petru bych viděl raději výš, má ale velké obhajoby.
Reagovat
aligo
Serena
Petra
simona
maria
aga
Reagovat
tmora
tak to je nejlepsi co jsem dnes cetl :) Stejne tak jako nekdo psal ze dnes Vaidisovou vysílají na DISNEY CHANNEL :)
Reagovat
smazaný uživatel
1. Petra
2. Věra Zvonareva
3. SaiSai
4. Mona Barthel
5. Nicole
Reagovat
blixa
Věra ještě hraje ?
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Věra ještě pořád hraje.. Teď laboruje se zraněním, ale kariéru neukončila.. :-))
Reagovat
kada.tom
vidím to takto:
1 - Williams
2 - Kvitová
3 - Sharapova
4 - Halep
5 - Radwanska
Reagovat
smazaný uživatel
takže dnes až na vypadnutie Marie to bol celkom spoko deň :)

QF

Alizé vs. Genie
Timea vs. Caroline
Petra vs. Caroline
Elina vs. Kerber

SF

Genie vs. Caroline
Petra vs. Elina

FINAL

Genie vs. Petra

:)

Dufam, v take SF a hlavne v take finale! :)
(ak by do finale proti Petre postupila Caroline tak by sa tiež nič nestalo :) )
Reagovat
smazaný uživatel
Bouchard x Wozniacki
Reagovat
smazaný uživatel
Bouchard x Wozniacki
Garcia x Kerber

Wozniacki x Kerber

=Wozniacki=
Reagovat
smazaný uživatel
nieee ceele zle
Kerberovu dalej ani neťahaj.
mala byť davnno vonku.
už včera bolo neskoro.
Reagovat
smazaný uživatel
já ji nikam netahám, to ona se tam dotáhne sama :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nieee:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš Maria prohrála?? :-o
Co tam vyváděla? No, tak letošní sezóna na tvrdém povrchu nic moc.. Díky bohu za antuku! :D
tak snad Maria v Pekingu předvede víc.. :-))
Reagovat
VlS
Timea odehrála životní zápas. Marie nehrála nějak vysloveně hůř, než obvykle, holt to dneska nestačilo.
Reagovat
smazaný uživatel
No pamaltuji si jak se takhle jednou honila a v Pekingu zraneni a TM bylo v pdachu. Takze treba jede v lehcim rezimu...TM zajisten... co vic si prat...
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu.. TM má jistý, tak proč se honit ještě za nějakými body! :D

Jen by to chtělo právě před TM získat nějakou tu herní jistotu zase.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Na vasem miste bych se o ni tak nebal...;)
Snad jen o ten servis...
Reagovat
misa
Vždyť ty už jsi virtuálně po smrti, ne? Sám jsi psal, že jsi zrušil účet. Ale jsem rád, že jsi zase zpět.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale take ja pisi uz posmrtne;D)
Mam ucet zruseny, ale zdejsi system mne stale povoluje se tu nejak prodrat;)))
Celkem jsem zvedavy jak dlouho mne to jeste necha tzv. "ducharit"... ikdyz moc to uz ted nezkousim, jen dnes jsem nasel nejakou tu chvilku,...;)
Reagovat
a.magerova
A hele vzkaz ze záhrobí..... navíc teď po půlnoci.... to se i budu bát.....

Navíc já si ověřila už 2x, žes opravdu DUCH :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
a.magerova
Zas by nebylo špatné, kdyby to tak fungovalo všem..... jakože přímé veřejné vyjadřování a né to podle pomlouvání přes vzkazy, které se tu nejvíc rozmohlo loni na jaře a od té doby to tu stojí za hov.o :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Servis no.. Na něm doufám, že přes zimu máknou nejvíc, i když kvůli tomu ramenu aby to zase nepřehnali.. :-))

Strašně jí to sráží ale.. Letos dává DF na důležité míče, na což jsem byl naposledy zvyklý tak v roce 2011! :DD A upřímně, těžce se mi na to zvyká znova.. :D
A pak má i strašně malé procento 1. servisu.. Vlastně celou sezonu.. Teda kromě na USO Series, tam ta úspěšnost šla nahoru a vracela se k tomu normálu z předešlých let.. Vlastně právě na USO Series a vlastně i proti Kuzně tady ve Wuhanu mi přišlo, že si se servisem opět dokáže pomoct, což se u ní v první části sezony vidělo málokdy.. Tak mi přijde, že v tomto ohledu jako, že si servisem občas pomůže tak to jde celkem nahoru.. Dnešní zápas jsem neviděl, tak nevím jak servírovala.. :-)) A ty DF.. To už prostě bude součástí její hry no! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Marus je zatim neprekonatelna z let kdy vyhrala prvni GS na trave, to byla opravdu parada... vrati se k tomu, a ja ji zacnu i fandit ;D))))
Reagovat
smazaný uživatel
Super. Kvitová jede dál a Sharapka končí. Luxus :)
Reagovat
smazaný uživatel
hm je vidět jak Petru na FB WTA ignorujou ani písmeno o Petře. Ale Bouchardovou tam dají hned
Reagovat
aligo
Jo jo... .ezi švýcarskou a kanadankou neco nebo spis nekdo chybi.....
Reagovat
blixa
Češky dávají se zpožděním. Asi nejsou marketinkově zajímavé ;-)
Reagovat
PH94
Možná kdyby to byla Vaidiška,tak by se to tam ukázalo hned :D
Reagovat
sprchon
dnes působila rozehraněji. Líbí se mi její hra, když hraje na riziko a vychází jí to. Dneska se to občas zadařilo, hodně se mi líbila také na síti.
Je tu možnost opakování letošního wimbledonského finále. Ale to je ještě daleko...
Reagovat
tommr
finále Kvitová vs. Bouchard bych bral všema deseti ...
Naopak nejhorší možnej scénář je finále Wozniacki vs. Kerber ...
Reagovat
sprchon
Možností je ještě spousta, tohle je jedna z lepších. :)
Všechny zápasy jsou zajímavé, na SF věřím bohužel nejvíc Kerberové. Ostatní hráčky, které nejsou v ČF favoritkami (Cornet, Garcia, Bacsinszki), se tam dostaly zaslouženě a rozhodně bych je teď nepodceňoval. Svitolina sice porazila Lisickou, ale myslím si, že dneska měla vypadnout s Garbine. Nestalo se tak, místo toho dnes měla volný den. Ale i tak zítra očekávám spíš dominanci Kerberové, která ty body nutně potřebuje.
Sečtenou a podtrženo, nasazené hráčky to budou mít zítra dost těžké, čekám velké souboje. :)
Reagovat
tommr
průběžnej žebříček WTA k dnešnímu dni po odečtení lonskejch bodů z Tokia a přičtení bodů za kompletně odehraný třetí kolo turnaje ve Wuhanu.
Čísla v první závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru Kvitovou, čísla ve druhý závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Lucku Šafářovou.
Hvězdička znamená, že hráčka postoupila ve Wuhanu do čtvrtfinále.

1. Williams, S. 9430 (+4214) (+6840)
2. Halep 6036 (+820) (+3446)
3. Sharapova 5680 (+464) (+3090)
4. Li 5270 (+54) (+2680)
------------------------------------------
5. Kvitová 5216 (0) (+2626) *
------------------------------------------
6. Radwanska, A. 5035 (-181) (+2445)
7. Bouchard 4398 (-818) (+1808) *
8. Wozniacki 4295 (-921) (+1705) *
9. Ivanovic 4180 (-1036) (+1590)
10. Kerber 4050 (-1166) (+1460) *
11. Jankovic 3635 (-1581) (+1045)
12. Errani 3215 (-2001) (+625)
13. Cibulkova 2982 (-2234) (+392)
14. Makarova 2850 (-2366) (+260)
-------------------------------------------
15. Šafářová 2590 (-2626) (0)
-------------------------------------------
16. Pennetta 2582 (-2634) (-8)
17. Petkovic 2515 (-2701) (-75)
18. Suarez Navarro 2420 (-2796) (-170)
19. Williams, V. 2155 (-3061) (-435)
20. Cornet 2140 (-3076) (-450) *
...


Petra Kvitová tento týden obhajuje body za lonskej titul z Tokia a po jejich odečtení v žebříčku poklesla ze třetího místa na pátý.
Situaci jí ale výrazně ulehčilo vypadnutí drtivý většiny hráček z první dvacítky v prvních třech kolech.
Pokud Petra postoupí do semifinále tak se posune na čtvrtý místo před Li Na. Postup do semifinále by kromě toho znamenal i jistou účast na letošním TM ...
Pokud Petra získá titul tak se posune zpátky na třetí místo před Sharapovou ...
Z hráček za Petrou už jí tento týden žádná nemůže předstihnout ...
Reagovat
tommr
Lucka Šafářová bohužel nezvládla roli nasazený hráčky a vypadla ve Wuhanu už v prvním kole a neobhájila tak lonský čtvrtfinále z Tokia.
I jí ale výrazně pomohlo masový vypadávání favoritek v prvních třech kolech.
Zatím zůstává Lucka i nadále na 15.místě i když s podstatně menším náskokem a z hráček, který jsou v žebříčku za ní jí už může předstihnout jen Cornetová pokud získala titul ...

Z ostatních hráček stojí za zmínku posun Sharapový na třetí místo, pokles Kerberový na desátý a návrat Cornetový do první dvacítky na úkor Stosurový ...
Reagovat
misa
Holky se perou o TM statečně.

http://live-tennis.eu/wta-race

Petra už si to pohlídá, k definitivnímu potvrzení jí chybí kousek. Mezi Wozniackou a Kerberovou je rozdíl přes 500 bodů. Ale ve hře je ještě hodně bodů, takže šanci má i Němka.
Reagovat
smazaný uživatel
www.facebook.com/pages/Jaksazetnateniscz/599123376863545

www.jaksazetnatenis.cz
Reagovat
aligo
Docela jsem se bál, že az klaraz k. odejde, tak už nezbyde nikdo, kdo by delal otravene a znechucene ksichty za každé situace, ale ještě je tu Bouchard, ktera se o to postará....
Reagovat
sprchon
To je pravda. Ikdyž Petra se občas taky tváří trochu jak Dorota Máchalová :D
Reagovat
aligo
Ale kdyz uz tak jen v druhy polovone zapasu ne ne celou... jen mdyz se neciti dobře :)
Reagovat
sprchon
Jo, zrovna včera i rozdávala úsměvy. :)
Reagovat
VlS
Na tom něco je :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte kde budou dneska dávat Nicole Vaidišovou?
Reagovat
smazaný uživatel
na disney channel
Reagovat
blixa
Nene, už ji přehodili na Animal channel ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hustler
Reagovat
sprchon
První set jednoznačně v režii Caroline, jak jsem již psal, výborně střídala útočné údery a své klasické obloučky, které na soupeřku fakt platily. A když už nic víc, tak většinou pomohla skvělá obrana.
Druhý set vypadal trochu jinak. První tři gamy získala Australanka. Ten první break jí asi nakopnul a po celé první tři gamy tam sázela krásné winnery. Pak ale jako by vyhořela. Přišla série chyb a najednou to bylo 3:3. Dá se říct, že Caroline ani nic moc dělat nemusela. Od té doby sice zase Dellacqua statečně bojovala, viděli jsme pěkné výměny, občas i nějaký ten výtězný úder na čáru. Ovšem nevynucené chyby v jejím případě značně převažovaly a zápas vyhrála Caroline. :)
Mimochodem, taky vám Casey trochu připomíná Lucku Šafářovou?
Reagovat
martinek37
Casey je trochu subtilnější než Lucka. Hraje hezký tenis, ale dnes dělala zbytečně moc laciných chyb. Měla světlé momenty, ale to na Caro nestačí.
Reagovat
VlS
Subtilnější bych neřekl, je menší , podsaditější a nemá tak vypracovanou muskulaturu
Reagovat
sprchon
Spíš jsem myslel v obličeji, viděl jsem ji poprvé hrát naživo, tak mi to tak trochu připadalo. Jinak stylem ani tak moc ne a postavou taky až tak ne...
Reagovat
tommr
v závěru to byl od Dellacqua totální výpadek - Wozniacká to ve třetím setu otočila z 0:3 na 6:3 ... :(
Reagovat
martinek37
si to holky asi dohodly :)
Reagovat
Frick
no jo ženckí, padřej do kuchiňe!!!!
Reagovat
Frick
http://abload.de/img/4442hqhe.png

:o)
Reagovat
petrulinka
Předpokládám, že jsi stejně nemocný, jako ti lidé, kteří píší takové zhovadilosti. Doporučuju léčbu na psychiatrické léčebně. U nás je taková jedna bezva léčebna se skvělými lékaři. Tak ti tam můžu léčbu domluvit.
Reagovat
PetaM
Předpokládám, že to byla od Fricka ironie :D
Reagovat
PetaM
Z toho důvodu mám všechny ty lidi v bloku :D :D
Reagovat
VlS
Nejseš náhodou Průša? Se mi přitom vybavuje jedna písnička ......
Reagovat
smazaný uživatel
Traba silne praktuje song....dam si sedm piv a jednu zelenou... a jeste to aktivne kombinuje se songem 10 cernejch piv prokladanych rumem a vodkovou zavirackou ... to by mne do toho pak pasaovaly ty koncove efekty...
Reagovat
misa
Já mám pocit, že se v tom vyžíváš.
Reagovat
petrulinka
Ten Wozniacki je opravdu padlý na hlavu. Carol se daří, vběhne tam, Carol začne prohrávat. Teď říkal slovenský komentátor, že jediná šance pro Casey je to, že tam přijde Wozniacki.
Reagovat
sprchon
Pravda :D ale podruhé už se nedala
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
PetaM
Dííííky :)
Reagovat
PH94
Tak Petra právě pochválila Karolínu za dnešní výkon,takže o nějakém nepřátelství asi nemůže být řeč :)
Reagovat
petrulinka
A kde ji pochválila?
Reagovat
smazaný uživatel
Twitter Petry: Juchuuu that was a really tough battle, well played Karolina. Quarterfinals tomorrow at 1pm
Reagovat
PetaM
Česky na FB: Tezky zapas, Karolina hrala dobre. Zitra ctvrfinale v 7:00 ceskeho casu.
Reagovat
aligo
To že ji pochvalila nic neznamená....
Reagovat
Frick
A kdo to říkal? Ten SK komentátor? Vždyť se ony prakticky asi neznaj. Nehrály proti sobě ještě nikdy, tenisově vyrostly jinde ani FC spolu nehrály. Nakonec "tuly tuly" dělá Petra jen s Luckou. Nebo ještě s někym?
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě s Li Na. ;)
Reagovat
Fandina
Já myslím, že jsem to viděla i se Sarou, ale nevím to jistě.
Reagovat
FulnekUltras
A je jich víc... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
s Vikou!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, to je zápas. 0:6 3:0...
Reagovat
PetaM
Casey konečně začala hrát :D
Reagovat
petrulinka
No tak Casey asi měla jen nějaký světlý moment, protože teď šla podle mě zase někam z kurtu pryč, myslím hlavou :-)
Reagovat
martinek37
Bych se nedivil, kdyby to ještě otočila :)
Reagovat
sosna
otočí:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm.. Vypadá to tak. :((
Reagovat
martinek37
3:3 :D
Reagovat
FulnekUltras
S Garciaovou to nebude žádná sranda. Francouzka je teď na vítězné vlně a oproti Karolíně pro Petru až nepříjemně běhavá a houževnatá. Bude to zkrátka chtít hrát opravdu hlavou - jak Peťa předvedla dnes ve třetím setu.
Reagovat
tommr
viděl jsem její zápas s Agou a v něm hrála Garcia opravdu velmi dobře. Má slušný podání, dokáže zahrát tvrdý ale přitom umístěný údery a má velmi dobrej pohyb. Petru určitě nečeká nic lehkýho a nebude si moct dovolit žádnej výpadek, protože to by Garcia tvrdě potrestala ...
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně kvalitní první servis, co nejmíň UE - a ono to půjde... ;-)
Nepříjemný je ovšem fakt, že se bude hrát krátce po poledni místního času - a to jsou ty Bumbrlíčkovy krizové hodiny. ;-)
Reagovat
misa
*** organizátoři. Petra je u diváků oblíbená, je nejvýše ze zbylých v žebříčku a oni ji stejně nacpou do takového času.
Reagovat
PetaM
Carol si dá kanára, úplně v pohodičce. Přijde otec a Caro si ve druhém setu prohraje servis :D :D Na facku taková podpora a rady :D :D
Reagovat
misa
A proč tam vůbec šel?
Reagovat
PetaM
Aby jí řekl, že takhle hrát nemá a má odteď začít prohrávat :D Jinak si to nedovedu vysvětlit :D On tam pořád leze a pořád ji deprimuje :D
Reagovat
Fandina
Já slyšela, že jí říkal, že hraje dobře, jen měl nějaké rady, ale řekl jí, že hraje dobře a jen tak dál.
Reagovat
PetaM
Já vím, že to neřekl, to byla sranda. Snad žádný normální člověk nemůže přijít a říct, že má jeho svěřenec začít prohrávat. :)
Reagovat
Fandina
ale, to já nemyslela, že by jí tohle řekl, že má prohrávat ... úsměv. Ale většinou se chodí radit, když se nedaří a to tenhle případ nebyl, proto jsem reagovala, že jí říkal, že hraje dobře ... úsměv
Reagovat
martinek37
ne ona se lekla, že hraje podle jeho představ, tak to začala mrvit. :)
Reagovat
Fandina
nicméně ale teď si Caro prohrála dvě podání ... děs
Reagovat
petrulinka
Já si říkala, proč tam ten Wozniacki leze, když Carolina první set jasně vyhrála. To je celý on, fakt pako. Kdyby ji nechal v klidu, tak by možná pokračovala ve stejném tempu, jenže teď prohrává už 0:3.
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně že je tetovanej až na... ;-)
Reagovat
sprchon
Jinak mě pobavilo, jak slovenský komentátor pronesl výrok trenéra Kotyzy. Prej "Tak Kvitová musí viac huliť, aby bola úspešná." :D :D
Reagovat
PH94
:D :D :D
Reagovat
Fandina
to jsem také zaregistrovala, že to takhle řekl, protože každý kdo to poslouchal věděl, že Kotyza mluvil o nahulení míčku a pobavilo mě to ... úsměv
Reagovat
sprchon
Jo no, jak to vyznělo pokaždé úplně jinak. :D :)
Reagovat
LukasH
Kdyby Petra vypadla ve 3. kole Wimblu s Venus, na TM by nebylo ani pomyšlení a letošní sezóna by asi byla největší propadák vůbec. 2 míče k tomu stačily. Tenis, no.....:D:D
Reagovat
PetaM
Právě: kdyby. Slovo, které absolutně nic neznamená :D :D
Reagovat
Frick
To je nesmysl. Třeba by jí to ovlivnilo v americký šňůře, kde by udělala více bodů...
Reagovat
FulnekUltras
To jsou ty sportovní i životní zlomy... ;-)
Reagovat
PH94
Asi je nakonec dobře,že to dopadlo tak jak to dopadlo..přeci jenom Karol si už potřebuje odpočinout a Petře už chybí jen jedno vítězství k TM :)...Nicméně Karol opět ukázala svůj velký potenciál a opravdu zraje jako víno :) Bylo by hrozně fajn mít 2 hráčky v TOP 10 :)
Reagovat
sprchon
zatím předvádí dobrý tenis. Často střídá své klasické obloučky a naopak útočný styl hry. Když už je trochu pod tlakem, funguje jí klasicky výborná obrana. Australance v prvním setu nadělila kanára.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrála opravdu dobře, v tom druhém setu Petru i docela solidně trápila. Petra ji teda trochu pomohla, zvlášť když udělala dvojchybu, ale musím uznat, že Plíško zvládla i tento zápas. Petra má víc zkušeností to je znát, a přeci jen je v TOP 10
Reagovat
sprchon
V tomto vlákně už píšu sice o jiném zápase, ale nevadí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vím sorry překoukl jsem se a tady to nejde smazat :(
Reagovat
smazaný uživatel
Je už záznam zápasu Kvitová vs Plíšková?
Reagovat
PetaM
http://www.youtube.com/watch?v=96lY8ZfYX0E

Tady máš rady tatínka :D :D Zatím to snad stačí :D
Reagovat
aligo
To je hroznej trouba ... tim bych rekl ue Kaje uškodil... coz mi nevadi..
Reagovat
LukasH
Dobrý, no.:-) Ale je fakt, že jestli nikdy Petru nesledovali v minulý sezóně, tak si z toho vyvodili tenhle závěr. Jinak by věděli, že se Petra po 2. prohraným setu chodí do šatny polít živou vodou.:D:D
Reagovat
poutnik
Reagovat
Frick
I tedy jubilejní letošní desátý zápas s českou hráčkou zvládla. Až na zápas v Madridu, kde se před zápasem kurzy lehouce přelily ve prospěch Lucky, vstupovala do všech zápasů jako favoritka. I přesto je však akumulovaný kurz na všechny Petřiny letošní výhry proti Češkám již na hodnotě 20,84 (Tipsport). Vzhledem k tomu, kolikrát Petra už letos prohrála s horšími hráčkami než ona sama, je to skutečně zajímavé, že jí žádná Češka nedala (zvlášť je to samozřejmě zarážející u Lucky, která na to měla pět pokusů). Pokud k tomu ještě připočtem dvě výhry nad Klárou v sezóně 2013 a jednu výhru na Luckou Š. v sezóně 2012, dostaneme se k hodnotě 50,00. Poté už se ale dostáváme k Madridu 2012, kde Petru porazila Lucka Hradecká.

Dá se tedy říct, že Petra letos ukončuje životní šňůry (resp. šnůry s jednim přerušením) našich hráček. Ve Wimblu Bářinu a Lucčinu, v Asii Karolíninu. Ale i jiné Češky ukončily životní šňůry svých kolegyň. Pochopitelně to platí nejvíce o Lucce Š., která zametla v OF Wimblu s Terkou S., ale částečně i o Petře C., která porazila Denisu ve finále Olomoucké padesátky nebo o Lucce H., která nepustila Báru Krejčíkovou na Venus...
Reagovat
tommr
Petra si na český hráčky prostě věří a ony vůči ní mají naopak respekt. Ta prohra ale jednou příjde - už dneska k ní nebylo daleko ... :)
Reagovat
sosna
Petro, na Garciu pozor, je to monotová myš, dala Venus i Agu.
Prosím, zvládni to!
Reagovat
sosna
motorová:-)
Reagovat
pockerface
pokud půjde Petře podání,tak jí rozstřílí.Ale musí jí to tam padat.Jak každý ví,téměř každý zápas je o tom,jak se Petra bude cítit a jak jí to bude padat do kurtu.V tomto se může rovnat Sereně.Kdyby Petra neměla ty občasný krize,tak už těch GS má daleko více a je fakt,že když jí to jde,tak je jak tank a přesně taková je i Serena.Jenže ta má black out tak 2x 3x za sezonu.Jenže bohužel Petra má dost často výkyvy a to většinou s hráčkami,které jsou na žebříčku o dost níže než ona.
Reagovat
sosna
no zrovna Serena těch blackoutů letos měla dost, vyšel jí jenom jeden grandslam a trápila se na řadě dalších turnajů...
Reagovat
darek.vrana
A viděl jsi Garciu? Petra v bleděmodrým.
Reagovat
Frick
Příští vz. zápas bude Kája čerstvá. :o)
Reagovat
rib
ani si nemyslím, že to bylo únavou. Naopak tátovi před třetím setem říkala, že je v pohodě a oba se shodli, že Petra začíná fyzicky odcházet. Plíšek doslova řekl - více se potí, to je taky známka něčeho :-) Já si říkám, že Petra bývá mokrá jako pes většinou vždycky, rozdíl je jen jestli má ten strhaný výraz nebo ne (a ten se tentokrát jen mihnul a zase zmizel)
Reagovat
misa
Petra se potí v každém zápase, z toho nejde nic odvodit :-))
Reagovat
gedzitka
Tak evidentně Plíškovic Petru často nesledují :-)
Reagovat
Fandina
Kája dneska hrála s Peťou prvně a Týna s ní ještě nehrála.
Reagovat
gedzitka
Já vím, reagovala jsem na to, co říkal Plíšek a na diskuzi v tomto vlákně.
Reagovat
Fandina
jasně ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí, Báro.. poslední dobou hraješ dobře, s nějakými těmi výpadky se musí počítat :)
Reagovat
Fandina
gratulace veliká. Dneska to nebylo lehké, proti dobře podávají Káje. Nakonec první i třetí set byl od Petry zahraný super. Tak moc držím palce do dalších zápasů a koukej turnaj Peti vyhrát. Máš na to!!! Jen tak dál!!!
Reagovat
sosna
Petra už potřebuje jednu výhru a je na TM!
Reagovat
Fredy
Velká gratulace k postupu ! Hluboce smekám před Kájou, co všechno dokázala. Potřebuje si trochu odpočinout,nabrat sílu na další turnaj. Petro a jedeme až do finále. Petro pojď ! ! ! :)))
Reagovat
pockerface
Petro do toho!!!! TM se ti přibližuje :-) Jestli porazí Karolínu,tak věřím,že dojde minimálně do toho SF a pak se uvidí.Titul by Petře slušel,ale já chci v první řadě Petru na TM a titul by byl třešinka na dortu.Tak držím palce.
Reagovat
vendulkabendulka
Karolina sice ted kazi, ale jinak hraje bajecne musim rict
Reagovat
smazaný uživatel
to jo, ale závěr se mi zdá že už zabalila
Reagovat
sosna
ještě to nevzdává, udělá z toho nervák
Reagovat
rib
no vždycky, když už to jako vzdá, tak ji Petra povzbudí nějakou nesmyslnou chybou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
2. set ze strany Pery byl o to umlátit soupeřku ranami, aniž vnimala kde stojí soupeřka. často rány křížem. Ve 3. jiíž hraje hlavou
Reagovat
rib
jejda, Petro, makej, tak unylá Plíškajda je přece k poražení!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová 6:2 3rd set
Reagovat
smazaný uživatel
Plišule zabrala a začí na to být zajímavý zápas i z hlediska výměn
Reagovat
sosna
Kája brejk !
Čučím, jak blázen.
Reagovat
smazaný uživatel
.
Reagovat
sosna
a Petra brejkla Káju, hodila se do klidu a pojede, jak buldozer.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Plišule si zatim ve hře ani nečuchla, nebyť servisu, tak je to kanár. Mám pocit, že na kurt již přišla s tím že dostane mazec, ani se nesnaží baloný dobíhat
Reagovat
sosna
má toho plný kecky, už tak toho vydržela dost:-)
Reagovat
smazaný uživatel
to je pravda, jede vysoce nad plán...tata radí: "žádný šmudliky, 2 sety takhle hrát nevydrží, u konce setu už to bylo vyrovnaný, když sis zvykla na ty rány"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist