Češky si v Ostravě poprvé zatrénovaly. Povrch je fajn, hodnotila Strýcová

6. 2. 2017, 20:50
Aktuality 23
České tenistky už v Ostravě zahájily přípravu na víkendový zápas 1. kola Fed Cupu proti Španělsku. Zatím jen polovina družstva kapitána Petra Pály dnes poprvé otestovala povrch ve vítkovické Ostravar Aréně, kde první tréninkové výměny absolvovaly Karolína Plíšková a Barbora Strýcová. Až v úterý dorazí Lucie Šafářová s Kateřinou Siniakovou, které se vracejí z turnaje na Tchaj-wanu.
Barbora Strýcová (© Česká sportovní)

Obhájkyně prvenství a pětinásobné vítězky Fed Cupu z posledních šesti let si nechaly položit v hale středně rychlý povrch, který by měl zvýraznit výhodu domácího výběru.

"Zvykáme si na to. Snažily jsme se, aby nám to vyhovovalo co nejvíce. Povrch je příjemný. Trošku to odskakuje a je to s těmi míči takové živější, ale myslím, že to je povrch, jak má být," řekla novinářům po dnešním úvodním tréninku Strýcová. "Už se zase těšíme, že si po delší době užijeme zápas doma. Ten týden před utkáním je vždy velice příjemný," uvedla sedmnáctá hráčka světa.

Pohodu v týmu umocňuje skutečnost, že se šestitisícová kapacita haly povedla vyprodat rekordně rychle. "Já mám ráda, když nám diváci fandí. Slyšela jsem, že už je vyprodáno, takže o to více se na to těšíme. Já osobně podporu z hlediště vnímám," řekla Strýcová.

Družstvo zahájí obhajobou bez zraněné Petry Kvitové, která se zotavuje z prosincového přepadení v jejím prostějovském bytě. "Jinak je ten náš tým v podstatě stejný. Jsme tu já, Lucka a Kája, které hrajeme Fed Cup hrozně dlouho. Je tu akorát jedna nová hráčka, Kateřina Siniaková. Je to fajn mít někoho nového v týmu a je dobře, že se tým začíná omlazovat," uvedla Strýcová.

I když Španělky dorazí bez zraněné Carly Suárezové, podle Strýcové vyžaduje tým se sedmou hráčkou světa Garbiňe Muguruzaovou obezřetný přístup. "Vyhrála grandslam a na dalším byla ve finále, což bude těžký oříšek. I Arruabarrenaová hraje nepříjemný tenis, takže se na to musíme připravit," řekla Strýcová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
Fandina
Na O2 TV Tenis teď opakují finále v deblu Hráďa Katka proti sestrám Chan se super komentářem Basy.
Reagovat
Fandina
a bohužel, první set prohrály
Reagovat
VlS
To je překvapení
Reagovat
Fandina
velké
Reagovat
EllNino
Nehraje, a stejně se oproti minulému týdnu posunula o 1 místo před Venus na 11. :D
Reagovat
VlS
Tak ještě deset tejdnů stejně a bude to, ne? :-)
Reagovat
horska.kraslice
Ten nucený oddych dělá fakt divy. Třeba Radka posunul do stovky :-)))
Reagovat
Frick
http://abload.de/img/dsc01493qlawb.jpg

Jo, to neni jak Šafi - usměvavé slunéčko :-D
Reagovat
Frick
pardon, tady je správný link

http://abload.de/img/dsc01497duaug.jpg
Reagovat
Frick
http://abload.de/img/p9160299.mp4_snapshotmxzvz.jpg

prostě Lucinky si musí člověk vážit jako...

A nevim, kdož mi jí nahradí.

Možná Maruška je taková usměvavá. :o)
Reagovat
Frick
Teda, co to se sebou dělaj, že jsou tak strašně marní na těch kurtech.
Reagovat
Frick
Osobně si myslim, že Bára prakticky tancuje na svym limitě. Má nyní 2295, tak možná, že naprostý maximum je u ní někde na čísle 2700, +/-... To by dnes kupříkladu stačilo na nějaké 14. místo, ale výš už asi no-way.

I tak si myslím, že všeobecně zázrak, že se v takto pokročilém věku dostala takhle vysoko.

K její vlastní škodě je pouhý jeden titul ukrutně málo. Navíc pochopitelně není z Bářiny "zlaté éry" započnuté před třemi lety. Z té doby jen 4x finále, navíc všech nebyla "hra na jednu branku", přestože papírově se to čekalo jen v Birmingahmu 2014. V Lucemburku 2014 byla proti Beck mírný favorit - dostala rychtu jak prase, v Dubaji to bylo proti Saře 50 na 50 - dostala rychtu jak dvě prasata, v Birmu 2016 byla mírná outsiderka, rychtu nedostala, avšak na výhru proti Keys nebylo pomyšlení.

Nevím no. Mi přijde, že to musí být do jisté míry frustrující. Neustále, několik let po sobě, končívat každý turnaj porážkou. Ale jak už jsem psal mnohokrát - ona sama musí něco změnit. Rozbít tradiční jízdní řád. Vys.rat se na natřískanou Dohu, jet jen do Dubaie cestou do IW si dát mezipřistání v KL. atp. Ale to už se opakuju.

Ale třeba ona po titulech netouží.
Reagovat
Frick
*všechna byla "hra na jednu branku",
Reagovat
FulnekUltras
bych tam Barču chtěl vidět ještě co nejdéle... ;)
Reagovat
Frick
Má Černošek doma v garáži, když se nehraje?
Reagovat
Fandina
Ano, a auto nechává venku.
Reagovat
Frick
Nemá na auto papíry :-D
Reagovat
Fandina
To neznamená, že ho nemá.
Reagovat
Alexandria
I ked usilovne fandim Garbine Muguruza Blanco,fandim zarove cz hrackam Karoline/i jej sestre Kristyne,hoc nehra FC,teda Pliskam fadim a Bare Strycovej.Siniakova a Safarova su dobre hracky a zapadnu.Vojujuskvely vysledok i ked ma bude mrziet Garbine Muguruza Blanco
Reagovat
Alexandria
.opr.Vybojuju.opr.pardon
Reagovat
janek_da
ale občas si odpočiň od fandění Muguruze-Blanco
Reagovat
Alexandria
Zdravim!Pravda pravduca,mala by som si odpocinut.Mam mierne zvysenu teplotu,moj organizmus dostava zabrat tak signalizuje-brani sa.Teda v konecnom dosledku Garbine Muguruza Blanco moju pomoc nepotrebuje a cz hracky to vyhraju,nepochybujem.Lebo ja kontinualne fandim cz hrackam.Plus spominanej Spanielke/nar.Venezula/residence Geneve+ este J.M.del Potrovi,ktory nehra,A.Zverevovi,Khachanovovi,...etc.!!Ja nemam vela casu na fandenie,ale si vzdy nejaky ten cas najdem,pekny den prajem
Reagovat
slacker
nechces se prejmenovat na Fandim a blahozelam?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist