České tenistky vyzvou Francii v semifinále Fed Cupu v Ostravě

23. 2. 2015, 14:59
Aktuality 20
Semifinále Světové skupiny Fed Cupu, ve kterém české tenistky nastoupí 18. a 19. dubna proti Francii, se bude hrát v Ostravě v ČEZ Aréně. Předprodej vstupenek bude zahájen ve druhé polovině března.
ČEZ Arena v Ostravě

České tenistky před dvěma týdny vyhrály čtvrtfinálový duel v Kanadě a očekávalo se, že v případě postupu do semifinále poletí do Itálie. Ta ale v domácím prostředí neudržela vedení 2-0 proti Francii a český výběr tak čeká boj o finále na domácí půdě. Organizátoři tak museli narychlo jednat o místě konání, volba nakonec padla na osvědčenou ČEZ Arenu v Ostravě.

"Čeká nás velmi atraktivní utkání proti nečekaným soupeřkám, a tak jsem rád, že se nám podařilo dohodnout se zástupci města Ostravy a Moravskoslezského kraje na tom, že zápas se odehraje ve vítkovické aréně, což je pro české tenistky i tenisty doslova domácí prostředí," řekl spokojený Miroslav Černošek, majitel agentury Česká sportovní, která zápasy Fed Cupu organizačně a marketingově zajišťuje.

Oproti čtvrtfinále v Kanadě by se do českého týmu měly vrátit opory Petra Kvitová a Lucie Šafářová a společně s v životní formě hrající Karolínou Plíškovou budou favoritkami. "S ohledem na předpokládanou sestavu českého týmu čeká fanoušky, kteří přijdou český tým podpořit, skvělá podívaná, které se aktivně účastní hráčky z čela světového žebříčku,“ dodal Černošek.

"Je skvělé, že se podařilo vyhrát v Kanadě, teď se můžeme představit domácímu publiku v oblíbené Ostravě. Hrát se bude na do teď vítězném povrchu novacrylic ultracushion," řekl kapitán českého fedcupového týmu Petr Pála.

"Těší mě, že se českým hráčkám na světových turnajích daří, na určení sestavy je ještě čas, všechny uvidím hrát v Miami, kde se bude sestava na semifinále krystalizovat. Podle předběžných dohod bychom proti Francii měli nastoupit v nejsilnějším možném složení,“ dodal Pála.

V hostujícím výběru kapitánky Amélie Mauresmové by neměly chybět Alizé Cornetová, Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová.

Ve druhém semifinále se utkají Rusky s Němkami.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
FulnekUltras
a kotel schystaný...
Reagovat
Frick
Pokud to nepoděláme a finále by bylo doma (s RUS) by bylo úsměvný slyšet mluvit Černoška o tom, jak by strašně rád dal do Ostravy rovnou i finále, protože si to zaslouží - asi jak se pořád "obětuje", když se tam konaj veškeré zápasy mimo finále (u FC) nebo mimo finále + nějvětších taháků (ano je pravda, že v O2 byla baráž se Švajcem, ČF 2012 se SRB a SF 2013 s ARG)
Reagovat
Cico93
Čakám Fricka:)
ako to ten okomentuje.
Reagovat
EllNino
ten chtěl Štvanici :DD ...
Reagovat
Frick
Na FC v půlce dubna je samozřejmě něco takovýho nesmysl.
Reagovat
slacker
takze unor a listopad (dalsi terminy kol FC) jsou vhodnejsi?
Reagovat
EllNino
no, hlavně, že se pak hned hraje Prague Open, to bude možná leckde ještě sníh :D ...už to vidim, pomatuju si turnaj ve Waršawě, tam to bylo krásný sněhový království :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky by to mohli dát někdy jinam, v Ostravě se hraje SF pořád ...
Reagovat
sprchon
Taková dálka. :( Tak snad aspoň ten turnaj v Praze bude stát za něco...
Reagovat
Titan
Dálka, jo? Dojet z Prahy do Ostravy je jednodušší, něž z jednoho konce Prahy na druhý...:-)
Reagovat
sprchon
Já nejsem z Prahy, mám to přes 5 hodin cesty...
Reagovat
misa
Nechci provokovat, ale já to mám 15 min vlakem a 15 min. tramvají...
Reagovat
sprchon
Já nikdy na žádném turnaji nebyl, takže se těším i do Prahy na WTA. Ten Fed Cup asi fakt nedám. Ale pokud bude finále v Praze, tak jedu 100%!! :)
Reagovat
sprchon
Vlastně ne, sakra. :D Na podzim budu studovat v zahraničí...
Reagovat
Enterprise
Nechci provokovat, ale já to mám 3 minuty vycházkovou chůzí :-)
Reagovat
misa
:-D
Reagovat
sprchon
3 nebo 15, to už by mi bylo tak nějak volný. :D
Reagovat
Empe
Jdu hledat fanouškovskou výbavu! :D
Reagovat
blixa
Vuvuzela ? :D
Reagovat
Empe
Tu nemám. Ale vlastenecké šály a komplet všecko v trikoloře včetně sponek do vlasů, abych na to fandění viděla. :D A hlavně jsem si koupila při likvidaci zásob tričko z LOH 2012, tak ho pokřtím! :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist