České tenistky si poprvé vyzkoušely kurt v O2 areně. Kvitová ještě chyběla

3. 11. 2014, 18:09
Aktuality 26
České tenistky si dnes poprvé vyzkoušely halu a povrch pro finále Fed Cupu. V pražské O2 areně ještě na odpoledním neoficiálním tréninku chyběla domácí jednička Petra Kvitová, která se přidala k týmu až vpodvečer a naplno se zapojí do přípravy na víkendový zápas s Německem od úterý.
Šafářová a Plíšková (© Česká sportovní)

Tenistky měly sraz v poledne, ale světová čtyřka Kvitová na něm chyběla. Dopoledne ještě trénovala v Prostějově. "Pozdní příjezd byl hlášený, takže se něco těžko vymáhá," smál se kapitán Petr Pála otázce, jestli hvězdu čeká pokuta.

Rychlost kurtu nejdříve otestovaly deblistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou, po nich Lucie Šafářová a fedcupová debutantka Karolína Plíšková.

"Jsou to krásné pocity a emoce se sem vrátit," usmívala sa Šafářová, která předloni vybojovala v O2 areně rozhodující třetí bod ve finále proti Srbsku. Tenkrát porazila v souboji dvojek Jelenu Jankovičovou. "Těším se zase na finále moc. Před dvěma lety jsem si sice nasadila laťku hodně vysoko, ale doufám, že se s tím vyrovnám. Půjdu si to před těmi lidmi zase užít a snažit se získat minimálně bod," řekla Šafářová.

Hráčky si pochvalovaly rychlejší povrch, na kterém v roce 2012 ve finále porazily Srbsko a stejně jako muži v Davisově poháru na něm ještě neprohrály. "Je dobrý, středně rychlý a ideálně bere levácké rotace, což jsme chtěly. Důležitý je na tomhle povrchu servis a první dva údery, na to je potřeba se soustředit," řekla Šafářová. "Je to trošku rychlejší, takže to pro nás pro všechny bude dobrý," kývla Plíšková.

Lucie Hradecká, Karolína Plíšková, Lucie Šafářová a Andrea Hlaváčková (© Česká sportovní) Kapitán se hned při prvním obědě ptal tenistek na zdravotní stav a od všech slyšel, že jsou v pořádku. I stehenní sval Hlaváčkové, kvůli kterému nedohrály s Hradeckou minulý týden turnaj v Nantes. "Ale je konec sezony, únava je znát a tréninky budeme řešit ze dne na den, jak se kdo bude cítit," řekl Pála.

Šafářová trénovala minulý týden v Prostějově s Kvitovou a o pomoc požádala i bývalého pátého hráče světa Jiřího Nováka. Její kanadský kouč Rob Steckley totiž do Česka na tréninky nelétá. "Domluvili jsme se s Jirkou, že mi těch pár dní, kdy jsem byla doma, pomůže a bylo to moc fajn," pochvalovala si světová sedmnáctka.

Plíšková strávila minulý týden v Sofii, kde si z pozice náhradnice zahrála jeden zápas Turnaje šampionek. "Jsem ráda, že jsem si tam zahrála zápas, ale nebylo to moc dobrý," komentovala prohru s Italkou Flavií Pennettaovou.

V Bulharsku se hrálo rovněž ve velké hale, ale před skoro prázdnými tribunami. V Praze se Plíšková těšila na podporu publika, pokud by případně zasáhla do hry. "Bude tady neskutečná atmosféra. Bylo by super si zahrát doma a ještě k tomu ve finále, ale asi nějaká nervozita tam bude taky, tak uvidíme, jak to dopadne," řekla.

Plíšková jako nováček týmu zjišťovala, jak co funguje. "Už všechno vím," hlásila uprostřed tréninku. Nově se seznámila s lékařem Vlastimilem Voráčkem i s masérem Pavlem Kovačem, který v minulosti pracoval s Rogerem Federerem. "Ještě den a zvyknu si, ale nejsem nervózní, cítím se v týmu příjemně," řekla Plíšková.

V Praze už jsou i Němky. Dopoledne si zatrénovaly na Spartě ve Stromovce a dostávaly mnoho vzkazů. Úspěch jim prostřednictvím sociálních sítí přáli fotbalisté, bývalá vítězka sjezdařského SP Maria Höflová-Rieschová, šermířka Britta Heidemannová, judistka Miryam Roperová nebo plážový volejbalista Jonas Reckermann.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
blixa
https://www.facebook.com/video.php?v=10153316163529517

Až skončí s tenisem, možná by mohla zkusit kariéru fotbalové trenérky :D
Reagovat
mrafe
šikovná holka
Reagovat
d@ve
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani//10778144204-fed-cup-2014/214471291351201-ozveny-fed-cupu/
Reagovat
blixa
Ha, pan redaktor pravil "Agelique Kerber" bez přechýlení ! Sice ojediněle ale přesto "palec hore" !
Reagovat
d@ve
Taky mi to je bez přechylování mnohem bližší.
Reagovat
Jan
Někdo radši přechylování, někdo ne. Jde o věc zvyku. Což dnes už hráčky běžně používají. Až se nepřechylování začne používat hromadně, nikomu to nepřijde. Termín Česko se dřív také nepoužíval a působilo to nezvykle a najednou se běžně používá. Každý jazyk se vyvíjí.
Reagovat
smazaný uživatel
Karolína takhle vypadá jako fakt super holka. :) Předtím, když sem koukala občas na její zápasy mi byla celkem nesympatická, ale takhle vypadá hrozně fajn. :)
Reagovat
VlS
Nemůžu si pomoct, ale nechápu, proč Petra nemůže být včas na srazu. Tyhle extrabuřty působí blbě a můžou i v týmu dělat zle, pokud se nebude dařit. Prostě to se nedělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mi to příjde trochu zvláštní... chápala bych to, kdyby byla na turnaji v zahraničí a potřebovala se prostě stavit doma, ale takhle..
Reagovat
blixa
Tvl. co ještě budete řešit ? Není vám to už trapné ?
Reagovat
FulnekUltras
Vzhledem ke vztahům v našem současném FC-týmu bych v tomhle zas neviděl kdovíjaký zásadní problém. Jágr si podle potřeby taky odejde ze střídačky dřív do šatny...a celek to nenaruší ani o píď... Něco jiného to samozřejmě bývalo v době, kdy byl ještě v podstatě "ucho"... ;-)
Reagovat
VlS
Zásadní problém to není, ale takovéhle věci ho mohou (zbytečně) nastartovat. Prostě sraz ve 12 je sraz ve 12 a vypadá blvě, když si neformální leaderka týmu udělí výjimku. Důvod, že ještě ráno trénovala v Prostějově? Nebylo lepší už trénovat v O2 aréně?
Reagovat
Pesek12
Přesně tak.
Reagovat
FulnekUltras
Problémy podobného typu se "startují" zpravidla jen mezi lidmi, kteří vysílají a přijímají na zcela odlišné vlnové délce tak jako tak - i za zcela hladkého průběhu věcí. Chápu ovšem, že s mým nickem mám v tomto případě logickou argumentaci hodně ztíženou... ;-)
Reagovat
misa
Pravděpodobně tam byl jiný důvod, než nějaký "trénink" v Prostějově.
Reagovat
VlS
Nechci se pouštět do spekulací ( i když mě to taky napadlo) a reaguji na napsané.
Reagovat
FulnekUltras
takže základní předpoklad úspěchu je splněn. Teď už to jen "sfouknout" v reálu na kurtu. Hodně štěstí!!!
Reagovat
Jan
Na té fotce čtveřice Plíšková připomíná Petru Kvitovou (jak je ta fotka malá), v první chvíli jsem si myslel, že to je Petra. Jestli se Karolína tváří tak smutně, že ví, že nebude hrát ...
Reagovat
smazaný uživatel
Moc sem si Karolínu nedokázala v zajeté sestavě představit, ale podle fotek to vypadá, že zapadla víc než dobře. Vypadá fakt spokojeně, jako kdyby mezi holkama byla už roky. :) Pála se podle mě bude snažit mást Němky až do pátku, kdo nakonec nastoupí jako naše dvojka, proto možná vyřadil z užší nominace Andreu.
Reagovat
Cico93
daj fotky, naj pozriem na Luciu.)
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153314422779517.1073741831.290431189516&type=1

Je jich tam dost :)
Reagovat
Cico93
diky
Reagovat
tommr
tak se konečně dozvídáme proč vlastně Háčka v Nantes odstoupily z dobře rozehraný deblový soutěže. Nabyly za tím žádný rozpory ani taktizování, ale jen zranění Andrey. Doufám, že to bylo opravdu jen drobný zranění a že v konečný nominaci Háčka budou. Nemám nic proti Karolíně, ale myslím si, že i kdyby byla nominovaná tak by do zápasu stejně nezasáhla a v závěrečným deblu bych rád viděl Háčka ... :)
Reagovat
FulnekUltras
moc dobře, že šlo u Andrey opravdu jen o drobnější zranění, a Háčka za to teď zas můžou pořádně vzít...
Reagovat
smazaný uživatel
Ta čtveřice na mě působí velmi sympatickým dojmem, Kájina padne jak vyšitá. S Peťou to bude ještě lepší. I tak si myslím, že do nominace patří Háčka. I tak Pála to takto udělal víc než dobře.
Reagovat
FulnekUltras
nehrající kápo jak se patří... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist