Bývalý kouč žádá po Ósakaové dva miliony

19. 3. 2019, 11:43
Aktuality 20
Naomi Ósakaová za poslední rok vyhrála tři turnaje včetně dvou grandslamů a stala se historicky první asijskou světovou jedničkou. Výrazný kariérní vzestup s sebou přinesl i potíže. Její bývalý kouč Christophe Jean po ní žádá odškodnění ve výši dvou milionů dolarů a ohání se smlouvou, kterou Ósakaová v životě neviděla. Jednadvacetiletá Japonka už si najala právníka.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová (© j48tennis.net)

Christophe Jean, který Naomi Ósakaovou a její starší sestru Mari trénoval před několika lety, si nárokuje odškodné ve výši dvou milionů dolarů. Dle svých slov na to má nárok, protože s otcem tenisových dcer v březnu 2012 uzavřel smlouvu, v níž údajně stojí, že má nárok na 20% všech výdělků obou sester po dobu neurčitou.

Jean, který tuto situaci nechtěl zbytečně vyhrocovat a řešit přes právníky, tvrdí, že otec obou sester ho k trénování přemluvil, protože Ósakaovi tehdy neměli dost peněz, aby si mohli dovolit ty nejlepší kouče.

"Nechtěl jsem to takhle řešit, ale když jsem naposledy mluvil s Maxem (otec sester Ósakaových), tak mi řekl, ať si seženu právníka," řekl Jean. "Tak jsem si ho sehnal," dodal.

Ósakaová na blížící se soudní spor rychle odpověděla a najala si špičkového newyorského právníka Alexe Spira, který v minulosti spolupracoval s rapperem Jay-Z, podnikatelem Robertem Kraftem a několika hráči slavné NBA. Jedním z jeho nejslavnějších případů bylo zproštění viny hráče NFL Aarona Hernandeze z dvojnásobné vraždy v Bostonu.

"Není žádným překvapením, že se obrovský kariérní vzestup Naomi za poslední rok neobejde bez takových nesmyslů. Tahle smlouva, kterou Naomi nikdy neviděla ani nepodepsala, je naprosto absurdní. Tenhle případ nemá žádný význam, vyřešíme to," uvedl Spiro.

Ósakaová si jen tenisem vydělala téměř 11 milionů dolarů. K soudnímu sporu se zatím nevyjádřila. Za pár dní ji čeká první kolo na právě probíhajícím turnaji v Miami, kde se možná novináři na tiskové konferenci jednadvacetileté Japonky na kauzu zeptají.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
tmora
Tak to je super smlouva - na dobu neurcitou. To bude cvakat do konce kariery + Bajin po ni chtel take navyseni za 1. Business je business..
Reagovat
d@ve
Pomůže jí na vrchol žebříčku WTA a následně dostane padáka a Naomi si snad myslela, že to lehce zkousne.. :/
Reagovat
EllNino
to ale není Bajin
Reagovat
Blondie
ach jo... To není ten, co ji dovedl ke GS.
Reagovat
misoSK
Po prvé, nie je to Bajin. Po druhé, Bajin dostal určite adekvátne zaplatené za dobu, keď boli spolu. To, že prišiel potom náhly koniec, nie je vo svete tenisu nič neobvyklé alebo nebodaj protiprávne.
Reagovat
pockerface
Bývalý trenér chce po ní 2 miliony dolarů a Naomin právník jí bude stát 3 mil.dolarů :-) :-). Ne, to samozřejmě nevím, ale levný určitě nebude.
Reagovat
Holahej
Tenistka Lucie Šafářová na turnaji Prague Open na přelomu dubna a května nastoupí ve čtyřhře s americkou parťačkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Bude hrát i dvouhru a rozloučí se s českými diváky.
Reagovat
smazaný uživatel
Po pražském turnaji by se Lucie Šafářová ještě mohla objevit na Roland Garros: "Ale to vůbec není jisté. Není vysoká pravděpodobnost, že dostanu volnou kartu do singla."
Reagovat
smazaný uživatel
pokud by byla ve formě, zkusí kvalifikaci ve Stuttgartu. V Praze to bude rozlučka s českými diváky.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě probíhá tiskovka Prague open i se Šafi.
Reagovat
Pavol
Jen po nich sáhneš a už te mají.

A tak stále dokola.
Reagovat
blixa
Původní verze je :

Prachy jenom prachy brát a brát,
program pro vola, tak akorát !

Na desku to museli upravit :D
Reagovat
Jon61
Ještě horší bylo, že deska Straka v hrsti vyšla se šestiletým zpožděním, Pražský výběr měl zakázané hraní.
Reagovat
SwissMaestro
Hlavně, že nešlo o peníze :D
Reagovat
Fandina
Nepleteš si to s jiným trenérem?
Reagovat
SwissMaestro
Pletu, uznávám. Díky za opravu.
Reagovat
Jon61
Smlouva, kterou Naomi nikdy neviděla ani nepodepsala. Za nezletilé podepisují smlouvu rodiče a v roce 2012 bylo Naomi 15 let, takže je možné, že to podepsal její otec. Každopádně to Naomi klidu nepřidá.
Reagovat
ttopi
Pak je otázka, zda nemůže pak Naomi žalovat otce, že za ní podepsal něco, co neviděla. Podle mě ikdyž jsi zákonný zástupce, musí osoba, kterou zastupuješ, vědět, o co se jedná. A musíš rozhodovat v zájmu dítěte. Pak je otázka, zda je opravdu v zájmu dítěte. aby po dobu neurčitou všechny jeho vydělané prostředky měl někdo nárokované v podílu 20% - podle mě ne. Ale to je zase na právníka.
Reagovat
travar
Nejsem právník, ale ta smlouva se určitě dá vypovědět. Zvlášt když je na dobu neurčitou. Kdyby byla na dobu určitou, bylo by to asi horší. Takhle se to vypoví a je po problému. Tady jde zřejmě "jenom" o ty dva miliony dolarů, což není rozhodně málo.
Reagovat
lavamancer
no, pokud se vypoví, tak po problému nebude. z toho, co vydělala do doby, než se vypověděla, tak 20% tradá...
vypovědět se nedá zpětně.
jiná věc je odstoupení, popř. prohlášení za neplatnou od počátku.
já tedy předpokládám, že smlouva existuje a otec ji skutečně podepsal jako zákonný zástupce nezletilé.
je to složité, hrát roli bude i právo země, podle které se spor bude posuzovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist