Berrettini na trávě v Halle nezaváhal, Medveděv překvapivě dohrál už ve druhém kole

19. 6., 14:43
Aktuality 0
ATP HALLE - Matteo Berrettini (28) zahájil svůj třetí start na turnaji v Halle výhrou nad Alexem Michelsenem (19). Amerického kvalifikanta porazil v premiérovém vzájemném zápase 7:6, 6:2. Bývalý šestý hráč světa si o čtvrtfinále zahraje proti Marcosovi Gironovi. Již ve druhém kole dohrál Daniil Medveděv (28), v tie-breaku rozhodující sady podlehl outsiderovi Zhizhen Zhangovi (27).
Berrettini zvládl vstup do turnaje v Halle. (@Profimedia)

Berrettini – Michelsen 7:6, 6:2

Matteo Berrettini kvůli různým zdravotním problémům absolvuje teprve šestý turnaj v letošní sezoně, z toho druhý na svém oblíbeném travnatém povrchu. Minulý týden ve Stuttgartu byl set od druhé letošní trofeje, ale finále s Jackem Draperem nakonec prohrál.

Tento týden se rozhodl zůstat v Německu a dát přednost pětistovce v Halle oproti londýnskému Queen's Clubu, kde v minulosti dvakrát triumfoval.

Berrettini ztratil v úvodu utkání s Alexem Michelsenem hned svůj první game na servisu, manko brejku však dorovnal a zajistil si tie-break. Zkrácenou hru získal poměrem 7:5 a vyhrál první set.

Druhá sada už byla v režii italského tenisty, který dvakrát sebral soupeřovi podání a zápas ukončil skvělým jednoručným backhandovým prohozem při prvním mečbolu. Bývalý šestý hráč světa, který momentálně figuruje až na 65. místě žebříčku, tak zvládl první zápas v Halle po pěti letech.

Finalista Wimbledonu 2021 startoval na německé pětistovce v letech 2018 a 2019. Při své premiéře skončil hned v prvním kole a o rok později si zahrál semifinále.

 

Medveděv – Zhizhen Zhang 3:6, 6:2, 6:7

Předloňský finalista Daniil Medveděv se na pětistovce v Halle řadil mezi největší adepty na triumf. Nejlepší Rus v žebříčku ATP ovšem překvapivě dohrál už ve druhém kole. Bývalý lídr žebříčku a aktuálně pátý hráč světa měl potíže i v úvodním zápase s Nunem Borgesem a proti Zhizhen Zhangovi už mu slabší výkon nestačil.

Do utkání s Číňanem vstupoval jako jednoznačný favorit, za pouhých 29 minut však ztratil úvodní set. Podobně rychle stav zápasu srovnal a hned na začátku rozhodujícího dějství šel do vedení brejku. Ten ale nepotvrdil a v závěrečném tie-breaku postupně ztratil náskok tří bodů. Zkrácenou hru prohrál poměrem 5:7.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Zhang si připsal svůj třetí kariérní skalp TOP 10, první od loňského US Open. V pátek zabojuje o své teprve druhé semifinále na nejvyšším okruhu, jediné předchozí absolvoval loni na antukové pětistovce v Hamburku. Na trávě je ve čtvrtfinále podruhé, před rokem v Eastbourne podlehl pozdějšímu šampionovi Franciscovi Cerúndolovi.

V Halle bude jeho čtvrtfinálovým soupeřem Christopher Eubanks. Američan ve druhém kole přetlačil 7:6, 4:6, 6:3 obhájce titulu Alexandera Bublika a potvrdil, že mu travnaté dvorce opět po roce velmi sedí.

Výsledky turnaje ATP 500 v Halle

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist