Berdych v Paříži končí, po letech znovu prohrál se Simonem

2. 11. 2012, 16:29
Aktuality 147
Tomáš Berdych na pařížském turnaji Masters neobhájil loňské semifinále. Český tenista skončil na raketě neoblíbeného soupeře Gillese Simona, kterému dnes podlehl dvakrát 4-6.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Gilles Simon v minulosti už čtyřikrát dokázal, že se mu proti Tomáši Berdychovi daří. Popáté českého tenistu porazil před domácím publikem ve francouzské metropoli, kde dnes zvítězil ve dvou setech.

Do utkání přitom Berdych nevstoupil špatně, udržel si servis a hned mohl soupeři vzít ten jeho. Simon si ale podání udržel a díky brejku v páté hře se dostal do vedení, které už v úvodním dějství neztratil.

Do druhé sady proti trpělivě hrajícímu soupeři vstoupil Berdych mnohem lépe, ale ani vedení 4-1 nedokázal využít k tomu, aby utkání poslal do třetího setu. Simon získal následujících pět her a za stavu 5-4 podával na vítězství. Šestý hráč světa si ještě po sérii vynikajících returnů vypracoval tři brejkboly v řadě a po nich ještě jeden, Francouz však pokaždé hrozbu zažehnal a eso při jeho druhém mečbolu ho poslalo do semifinále.

"Takhle dobře hrát jsem ho už dlouho neviděl, v pohybu a obraně určitě patří k nejlepším. S takovými výkony bude v žebříčku brzy zase hodně vysoko," ocenil Berdych dvacátého hráče světa, jemuž před necelými čtyřmi roky patřilo šesté místo. 

Berdych v utkání proměnil jediný z deseti brejkbolů. Hned tři se mu naskytly v závěrečném gamu, ale nenasazený Francouz dotáhl z 0:40 na shodu a posléze využil druhý mečbol. "Takhle rozhodně v celém zápase nepodával, ale zrovna v téhle chvíli dá tři esa," posteskl si Berdych. Bilanci ve vzájemných zápasech si Simon vylepšil na 5-2. 

"Tomáš umí spoustu věcí dobře, ale dnes měl problémy s vítěznými údery. Navíc já moc nechyboval. Jsem rád, že se mi tady tak daří, protože jsem vyrůstal nedaleko odtud a tenhle turnaj mám moc rád," citovala Simona agentura AP.

Tomáš Berdych tak dnes nepřidal šedesáté vítězství v sezoně a nedosáhl na další vylepšení osobního rekordu. Šanci bude mít příští týden na Turnaji mistrů v Londýně, pak ho čeká ještě pražské finále Davis Cupu se Španělskem.

Výsledky - Paříž (tvrdý povrch, dotace 2.427.975 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Simon (Fr.) - Berdych (5-ČR) 6:4, 6:4.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

147
Přidat komentář
Roger_Federer
přizpevek 3:03, potrefena husa..
Reagovat
smazaný uživatel
neviete kedy sa žrebuje TM?
Reagovat
J.M.
Za Llodru jsem moc rád. To je moje srdeční záležitost, poslední žijící klasik tenisu, připomínající staré zlaté časy, kdy tenisté měli opravdu originální šmrnc a kdy byla radost tenis sledovat. I komentátoři z toho byli nadšení a říkali, že doufají, že to mladé hráče inspiruje, aby si uvědomili, že kariéra v tenisu se i dnes dá udělat s jinou hrou dnes než v tenisových školách nutí hrát úplně každého. Mezi tou záplavou generických, uniformních pinkajících robotů, kteří v tomto tisíciletí tenis zcela ovládli, a kteří jsou od sebe odlišitelní jen podle titulku v televizi, a kvůli kterým je dnešní tenis zhusta tak nudný, šedivá a neustále pořád stejný a čím dál stejnější, konečně aspoň jeden velký turnaj, kde se aspoň místy hraje klasický krásný tenis. Z tohoto pohledu bych snad odchod Llodry do důchodu viděl jako stejně nenahraditelnou ztrátu jako odchod Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
+
Reagovat
smazaný uživatel
porovnavat Federera Llodru je jaka blbost sak to sa neda. A urcite je krajsi tenis od zakladnej a dlhe vymeny ako len podanie a siet to je nuda
Reagovat
J.M.
I kdybych byl sebevášnivější milovník ortodoxní hry od základní čáry, tak bych z Llodrovy hry hýkal nadšením už proto, že je jediný (známější) singlista, který tak dnes ještě hraje. Pokud 99 hráčů z první stovky hraje identickým stylem, tak poslední věc na světě, kterou bych chtěl by bylo, aby tak hrál i ten stý. Je to jako když člověk, který miluje maso, se celý den od rána do večera, 365 dní v roce láduje steaky, a když už mu lezou i ušima a je mu z nich zle a strašně rád by si dal nějakou sladkou tečku, tak mu jako dezert přinesou... steak.
Reagovat
smazaný uživatel
Když už je Llodra jediný útočník na okruhu, tak to bude ztráta obrovská.
Čisté servismeny, kteří vypálí ránu a pak, většinou, jdou na síť neberu jako útočné hráče.
Reagovat
smazaný uživatel
sak jasne dajaka zmena noo ale mne sa nato nepozera dobre normalne to depta daktorych hracov ked hned je na sieti
Reagovat
J.M.
A jinak pokud je pro mě něco opravdu, ale opravdu velká nuda, pak je to ten generický, uniformní tenis od základní čáry. To už bych ani nepovažoval za tenis, ale za sériovou výrobu - prostě pár let v tenisové škole, mezi tisíci identickými klony, a šup z výrobní linky na turnaje. Spousta lidí, kteří pamatují tenis minulého století, u nás i v zahraničí, si čím dál častěji stěžuje na totéž - všichni dnes hrají stejně, generický tenis od základní čáry, a je to strašná nuda. Jedině v podání těch špičkových hráčů tam lze najít nějaké drobné odlišnosti v provedení úderů a jiných věcí, ale i ty se čím dál víc stírají. K tomu samozřejmě masivně přispívá i ATP tím tlakem na to, aby na všech turnajích byly stejné povrchy, aby tvrdý kurt byl stejný jako antuka atd. Tohle je věc, která zabíjí tenis, a pokud se s tím něco nezačne dělat, tenis jako sport upadne do naprostého nezájmu lidí.
Reagovat
smazaný uživatel
A o čem je tenis? Aspoň vyhraje fiftýn vítězným volejem, a to ne nějakým snadným, ale lahůdkou.
Simon, Murray nedeptají soupeře, když všechno vyběhají na základní čáře aby to pak soupeř zakončil nevynucenou chybou?
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapce ty si taký demagog, ze dovidenia..S takou presvedcivostou interpretovat vlastný názor za pravdu a podsúvať ho ostatným..To si vyzaduje naozaj urcitú uroven :))
Reagovat
smazaný uživatel
poctive jsem se snazila, vratila jsem se i ke tvym starsim prispevkum, nevadilo mi to, rada si prectu inteligentni projev na patricne formalni urovni. Je mi z toho velmi ouvej, ale musim souhlasit s Forehandem. A to Llodruv tenis zboznuju!
Reagovat
dadaft
když shrnu, co jsem poslední dobou viděl za mužské zápasy a jaké jsem z toho měl dojmy, musím ti dát trochu za pravdu:
Djokovič s někým na jiném turnaji - první platonický náznak útoku přišel z Djokerovy strany v 6 (!!!) gemu.
2x Berdych - totální nuda.
Bennetteau s někým - to bylo fajn.
Raonic - CHardy - po třech gemech jsemn šel blejt...
Reagovat
dadaft
P.S. na druhou stranu, po odchodu Marata Safina mi v mužském tenise zbyl už jen David Nalbandian (za ten jeho nedávný incident mi ovšem bylo stydno) - a když odejde ten, nemám už komu fandit.
takže asi objektivní nebudu. ))
Reagovat
Roger_Federer
Ta myšlenka J.M. je sice hodne podana na silu, ale obsah na zamyšleni tam je a je opodstatneny..Poslednich par let se prosdadili urputni, silovy, atleti-obranaři, kteři dobehnou a vrati vše, a fiftyny zbyraji z vynucenych chyb soupeře..Tim nechci řict, že Nadal, Djokovič a dalši nemaji technicke udery a udery ze kterych zakonči vymemu, ale jejich použiti o proti dobe 10 let zpet je naprosto mizive..mlaceni, tvrdost, od zakladni čary přinaži uspech...
Reagovat
J.M.
Forehand: Nikomu nic nepodsouvám. Mimochodem, z tvojí strany je nařčení z demagogie opravdu pikantní.

sojka: Možná jsi nepochopila, proč jsem to psal (není tady prostor vysvětlovat podrobně všechno). Smysl mého příspěvku byl tento: unifikace tenisu tenis v dlouhodobém horizontu zabije. Je úplně jedno, který styl člověk preferuje. To není otázka osobní preference a prosazování toho svého (viz odpověď Forehandovi). Pokud jeden jediný styl tenis zcela ovládne, budou všichni tenisté úplně stejní. To je jednoznačný trend od začátku 21. století. Už teď je styl hraní čím dál stejnější a ne jen v té základní rovině (základní čára versus voleje), ale v provedení úderů, pohybu atd. Rozdíly jsou čím dál menší, a to i ve výkonnosti. Všichni vzájemně kopírují všechny. Když budou všichni stejní, nikdo nevynikne, stylově ani výsledkově. Tím pádem v tenisu už nebudou hvězdy. A tenis celou svoji historii žije prakticky jen z velkých hvězd. Zájmem diváků, sponzorů, a tím i finančně. Bez velkých hvězd vyschne finanční tok, tím opadne zájem nových mladých hráčů do tenisu, tím upadne sportovní úroveň tenisu, tím ještě víc i zájem diváků, a nakonec se z něj stane už jen rekreační zábava pro vymírající generaci staříků.

ATP, turnaje, ale i tenisové školy, si touto unifikací pod sebou dlouhodobě podřezávají větev. Spousta trenérů, komentátorů, bývalých hráčů, kteří pamatují tenis dob jen nedávno minulých (až do konce minulého století) vyzývá k návratu rozmanitosti do tenisu. Je to pro tenis životně důležité. Federer je největší hvězda tím, že je unikátní. Ale je to ještě hráč ze staré školy.
Reagovat
J.M.
Tohle ani tak nebylo o Nadalovi a Djokovičovi. Ti představují tento aktuální styl tenisu v té nejlepší, nejlahůdkovější, luxusní podobě a proti tomu já bych nemohl říct ani to nejmenší. Navíc jsou oba charakterističtí, těžko říct o Nadalovi, že jeho hra, jeho provedení úderů, je nějak tuctové. On v podstatě vymyslel (nebo dotáhl) ten styl, s kterým přišel.

Skutečný problém je jednak druhý sled hráčů (ti špičkoví přece jen i dnes ještě nějakou unikátní charakteristiku mají, ostatně právě proto vynikli), jednak nové generace hráčů. Kde se ta unikátnost čím dál víc vytrácí, tím co je učí v akademiích. Globalizovaný, unifikovaný tenis. Všichni se učí ten samý forhend, ten samý bekhend, ten samý pohyb po dvorci, ty samé strategie, ty samé tréninkové metody... Snad jen ta francouzská škola záměrně podporuje nové samorosty v jejich podivných stylech.
Reagovat
smazaný uživatel
a ja si nejsem jista, jestlis pochopil (a zahrnul do úsudku) vsechny aspekty hry tohoto tisicileti. Mne ten vyvoj prijde prirozeny, zakonity a nezvratitelny, pritom jsem sama ze stare skoly. Nejde jen o pripravu, kreativistu a utocniku bude jednoduse tim min, cim vice bude tenistu. Konec tenisu to vsak jiste neprinese a nejaka ta hvezda jasna na tenisovem nebi vzdycky vyjde... :-)
Reagovat
J.M.
Ano, je to přirozený vývoj. Ale i přirozený vývoj má své stinné stránky, které mohou být destruktivní. Ostatně to platí pro celkově "přirozený vývoj" lidstva na Zemi v současnosti.

A taky doufám, že ještě nějaké hvězdy budou. Ovšem pokud budou, není jiná možnost, než že budou muset být něčím unikátní. A tím jít proti přirozenému vývoji. :-)

Každopádně to, že mladá generace v současném vrcholovém tenisu téměř neexistuje, je na pováženou. Ano, tenis je dnes strašně náročný, i fyzicky, trvá léta se prosadit, ale to je jen jedna strana mince. Podle mě k tomu přispívá i to, že drtivá většina mladých je drilovaná v tom generickém, bezduchém, tuctovém tenisu, ve kterém se dá těžko vyniknout, když jej veškerá konkurence driluje a praktikuje do posledního milimetru stejně.
Reagovat
J.M.
Ještě jsem se zapomněl vyjádřit k tomu tvému možná nejklíčovějšímu slovu: nezvratitelný. Za nezvratitelný ho rozhodně nepovažuji, ostatně to je důvod, proč tyhle příspěvky píšu. To je i důvod, proč o tomtéž mluví komentátoři, bývalí hráči, kteří ho stále považují za životaschopný (to mi připomíná rozhovor s Edbergem v letošním Bastadu, kde říkal, jak hodlá s mladými hráči trénovat ten klasický styl, aby se začal zase objevovat na turnajích), píšou o tom experti články atd.

On totiž ten vývoj není až tak přirozený. Z velké části je vytvořen uměle tím, že ATP tlačí na to, aby se na většině turnajů zpomalovaly povrchy i míče. I Paříž musela vyměnit rychlý povrch za pomalý kvůli tlaku ATP (potažmo původně hráčů, posléze ATP). Tím se tento současný styl v posledních 10 letech vytvořil a v podstatě zacementoval jako jediný možný. Umělým zásahem. Z toho vyplývá i ta zvratitelnost. Navrátit pestrost povrchů, míčů, což podpoří pestrost herních stylů (nezaměňovat s přáním, aby všude byly rychlé povrchy a všude se hrál servis-volej - to by bylo stejné zlo), budou se rodit odlišní hráči s odlišnými styly, a na ATP tour bude větší zábava, když se budou střetávat odlišní hráči tak jako kdysi (rivalitu typu Sampras-Agassi, Borg-McEnroe, hráčů odlišných jako noc a den, dnes už připomínají jen souboje Federer-Nadal, a těch už si moc dlouho neužijeme). To je to, po čem se volá (Federer ke zpomalování kurtů: "tohle není to, co tenis potřebuje"). Zatím stále marně.
Reagovat
J.M.
(Oprava: bývalí hráči, kteří ten klasický styl stále považují za životaschopný)
Reagovat
smazaný uživatel
to ked bude finale Simon Llodra to jaky trapny zapas bude
Reagovat
smazaný uživatel
prd. útočník proti obranáři, to je většinou zábava
Reagovat
smazaný uživatel
noo ale urcite to bude trapas ale som zvedavy co vymysli zajtra David na Llodru
Reagovat
Mayo
Berdych je už slabý
Reagovat
smazaný uživatel
jaka blbost
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý turnaj. Dnes byly kurzy na vítěze čtvrtfinále
Simon 3.5
Janowicz - 2.6
Ferrer - 2.3
Llodra - 2.1
Tedy nepostoupil ani jeden favorit do semifinále.
Reagovat
Fandina
A vsadils?
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som mal podane
Berdych
Llodra
Janowicz
Tsonga
taze nic z toho ale od pondelka TM snad budu dobre vysledky
Reagovat
smazaný uživatel
janowicz-tipsa přes 23 gemů. nedohráno
Llodra
Tsonga
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, dal jsem i Simona, ale protože jsem měl Berdycha jako vítěze turnaje za 17, tak to spíš beru jako prohru.
Reagovat
Fandina
ale z tenisového hlediska je to fakt zajímavé, že vyhráli jen nefavoriti, nejlíp kdo vsadil na Simona, no je fakt, že Tomáš s ním poslední dva mače na tvrdém prohrál no, taky jsem věřila že Tom vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj z toho sa dostal odvratil 5 breakbalov ale keby kazdy predvadzal taky pre niekoho nudny tenis ta neviem asi by ma to nebavilo
Reagovat
smazaný uživatel
Prve problemy Llodru na turnaji na podani
Reagovat
smazaný uživatel
0:40
Reagovat
a.magerova
Takže to finále David (bydliště Španělsko) vs Gilles (bydliště Švýcarsko) by mi i mohlo vyjít... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nic proti Simonovi, ale to by bylo nudné finále :-((
Reagovat
a.magerova
To se musí nejprv vyzkoušet a pak to můžeme probrat... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tááák ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Llodra ma fat dobry styl tenisu je ucinny a moze porazit hocikoho keby chcel ale by sa musela cela sezona hrat v Parizi
Reagovat
Roger_Federer
Ty si me nazvala š....m? jak to tady čtu??Copak neni jasne, že cely ten přizpevek je napsany ironicky a rypnuti do gigina, on to pochopil! Nic vic..Myslel jsem, že jsi chytřejši...Ale si opravdu nekdy nevydiš do ust...
Reagovat
Fandina
Tak koukám, že se ti ta ironie moc nepovedla, když se musíš tak ohrazovat proti Sonje ... tak příště no ... úsměv
Reagovat
Sonja
Pch, to ti tak věřím...
Taky můžu napsat jakejkoliv hnus a pak se vymlouvat na ironii, rejpání ze srandy atp...Tím svým příspěvkem už si to prostě přepísk. A nemám problém nazvat tě jakkoliv, když se takhle vyjádříš (což je mimochodem mnohem urážlivější než jakýkoliv sprostý slovo, co bych na tebe použila)
Reagovat
Roger_Federer
Nevyšlo to...sem to přecenil..usmev
Reagovat
Roger_Federer
Nevyšlo to...sem to přecenil..usmev
Reagovat
Fandina
Nevím no, nechci se do toho motat, ale neber tak ty diskusní příspěvky vážně, občas ironie nebo úsměv nezaškodí ne? nejde o život, je to diskusní forum o tenise sport kde jeden vyhrává a druhý je poražen ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Hantuchova je jaka hlupa vyhrava v 3 sete 3:1 a 40:0 a ona prehra vam ju vymenime za Safarovu:)
Reagovat
Heather_Fedex
vamooos davidek!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec Davidko ale zasluzene
Reagovat
smazaný uživatel
ATP London sa vzdy zacinal v nedelu teraz jak to bude zacne v pondelok?
Reagovat
smazaný uživatel
Vsichni, co hrajou v Londyne se snazi skoncit co nejdriv. To neni vubec o forme a prekvapivych vysledcich. Federer do Parize vubec nejel, nejdriv "prekvapive" prohral Nole, pak Murray, DelPo, Berdych, Tipsy. Dostali startovne (krome Fedexe teda) a mazou do Londyna, aby si trochu odpocinuli a zvykli na povrch. Nic jineho za tim nehledejte :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ATP BY TO MALA ZVAZIT A UZ TAKU CHYBU NEROBIT VZDY PRED GRANDSLAMOM JE ASPON TYZDEN VOLNO AJ PRED TM BY MALO BYT VOLNO ASPON TYZDEN
Reagovat
J.M.
Zvykat na povrch by si teoreticky nemuseli, protože organizátoři tvrdí, že prý právě aby předešli tomu, o čem píšeš, nasadili letos přesně stejný povrch, jako bude v Londýně.
Reagovat
Heather_Fedex
podle me tomas celkem jiste vyhrat chtel. kdy jindy mel takovou sanci vyhrat 1000ovku??
Reagovat
smazaný uživatel
Kluci jsou koncem roku proste uz unaveny a kazdej volnej den pred Masters je dobrej. Nedivim se jim. Fedex loni mel takovou jizdu jen proto, ze nejel do Sanghaje a tim usetril sily.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tvrdit jen proto je blbost Federer je No1 a mozno by vyhral vtedy aj Shangai ale to je zbytoxne riesit uz teraz
Reagovat
smazaný uživatel
Na Ferera sa strasne dobre pozera perfektny tenista
Reagovat
Heather_Fedex
1*****
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer cim starsi tym lepsi mozno vyhra Garandslam v 35 rokoch:)
Reagovat
Heather_Fedex
jako ferrer kdyby se v minulosti venoval min chlastackam a vic tenisu, tak ten uspech prijit mohl. ale lepsi pozde, nez nikdy
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer vykuri na den balik cigariet a beha jak saleny brutal ale uvidime ja mu prajem velky uspech
Reagovat
Roger_Federer
Jsem v šoku..Co vic dodat..Ty, že si moravak?Čech..jak mužeš, proti našim ženam?Pochopim ješte Montyho, u ktereho je to o lasce a mladicke nerožvažnosti...Bože, do zitra to uvaž, maš svou hlavu...Nenech se oblbnout Sonjou..Srbskou to devou.!
Reagovat
Roger_Federer
pro gigina
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom ten konec jsi napsal dobře. Má svou hlavu.
Reagovat
Sonja
To si děláš normálně už prdel, ne?? Já ho oblbuju?? On nefandil Srbsku, než mě poznal??
Reagovat
Sonja
Přesně tak, MÁ svou hlavu...tak ať se nenechá nějakým šulínem tady přesvědčovat, že má fandit Češkám jen proto, že je Čech.

Už si fakt překročil hranici, Dominiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepovažuju to za nějakou mladickou nerozvážnost. Když jsem byl mladší, fandil jsem ve Fed Cupu Češkám a docela dost. Pak jsem taky docela fandil Slovenkám... Ale teď to beru podle jednotlivých hráček. Já nefandím Srbsku, fandím Aně. :) Kdyby za Srbsko nehrála Ana, tak by mě to finále zdaleka tolik nezajímalo. Přijde mi normální fandit tomu, komu fandím celý rok. Já jsem fanoušek Any a jenom proto, že hraje proti Češkám, tak mám fandit proti ní? Tak zaprvé to nedokážu a zadruhé je mi to proti mysli.
Takže Aně určitě fandit budu, ale třeba Jeleně určitě ne. Když vyhraje Srbsko a Ana jim výraznou měrou pomůže, budu spokojený. Když Češky vyhrajou 3:2 a Ana udělá dva body, budu taky spokojený. Mně prostě nejde o ČR a Srbsko, mně jde o Anu. Takže to je asi opravdu o té lásce. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby za Španělsko ted v DC hrál Rafa, fandím mu v jakémkoliv zápase :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, tak to máš jako já. :)
Reagovat
Roger_Federer
promin, jenom se mi tvoje slabost pro Ivanovič hodila do přizpevku..
Ps: taky myslim, že Ivanovic a Georges jsou nejhezči tenistky na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
A Sorana :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ok. :) Aha, takže ty jsi na tmavovlásky. No, mně se líbí různé typy, ale je pravda, že tři z mých nej jsou blondýnky. Jedinou výjimku tvoří právě Anička. :) Ale jinak se mi tmavovlásky taky moc líbí. Sorana, Julia, Bojana, Laura, Galina... Už brzy zveřejním Top 30 tenisových krásek. :)
Reagovat
smazaný uživatel
tipujem Djokovic
velmi prajem Federer
Neprajem Murray
Cierny kon Del potro asi nikto ho nebude chciet do skupiny asi si nanho aj podam celkmo dobryy kurz
Reagovat
Nola
Jerzy naskočí po tomto turnaji rovnými nohami do TOP 40, ak dá semi tak sa ostihne medzi 30.tkou a bude patriť medzi nasadených hráčov na AO, nováčik roka 2012 je dnes viac ako jasný, Martin Kližan má žiaľ smolu... uvidíme ako bude pokračovať ďalej, Martin začal podobne, ale nejak sa mu podarilo vystúpiť z rozbehnutého rýchlika, všetko je to v hlave, ďaľší turnaj môže byť kľudne prepadákom
víťaz turnaja bude francúz : Tsonga, neviem si vôbec predstaviť niekoho iného na tomto poste
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska Tomáš opět ukázal proč není šampionem. Když se mu naskytne příležitost a nikdo z první čtyřky nestojí v cestě tak pypadne z nevýrazným Simonem
Reagovat
tommr
jj máš pravdu - dneska Tomáš zase jednou selhal a promarnil obrovskou šanci na relativně snadnej titul z tisícovky. S tou jeho mentalitou se může ještě 2-3 roky udržet v první desítce, ale žádnej velkej turnaj už nejspíš nikdy nevyhraje ...
Reagovat
pepin
Já bych to tak dnes nehodnotil, sám po zápase působil dojmem, že mu to až tak nevadí a řekl, že si aspon před Londýnem odpočine. Tak jako to udělali i ostatní. Určitě chce více uspět v Londýně než tady.
Reagovat
tommr
taktika šetření se na TM je vhodná jen pro ty největší hvězdy jako jsou Federer, Djokovic nebo Murray. Tomáš se měl spíš řídit tím příslovečným "lepší vrabec v hrsti než holub na střeše" a porvat se ze všech sil o ten "podřadnej" titul v Paříži. Nakonec to pro něj skončí tak, že neuspěje ani na jednom turnaji ...
Reagovat
Sonja
taky se mi nelíbilo, jak to Janko skrečnul takhle před koncem:-/...vsadila bych se, že toho teď sám lituje, ale v tu chvíli se prostě rozhodl a šel no.
Každopádně si nemyslím, že by to Jerzyho výhru nějak znehodnotilo;-)...
Reagovat
smazaný uživatel
neznehodnotilo, ale Tipsa by nerad viděl 1:6, 1:6
Reagovat
Sonja
Bla bla bla...ty jsi kdo, děd vševěd?:-)
Reagovat
VlS
Tak Janko to už taky vyřešil, akorát v 1. s ním Jerzy moc nespolupracoval a hodně kazil.
Jak to vyřeší chudáci David a Jo? Jeden prohraje a druhej bude mít ráno bušení srdce? Fakt je turnaj srandovní, ale nemůžou za to hráči, ale nesmyslnej kalendář!
Reagovat
tommr
kdyby měl Tipsa vyhrát Masters turnaj tak by mě asi jeblo (gigin a spol. snad prominou) ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bude hrát semifinále a následně finále nějaký normální tenista a ne hráči z druhé padesátky:-)))))?????
Reagovat
tommr
semifinále bude hrát na sto procent bud Tsonga nebo Ferrer. Jak to bude ve finále si už ale odhadovat netroufám ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Finále bude Ferrer vs Janowicz....můj tip:-)
Reagovat
J.M.
To Janko opravdu nemohl ten gem a půl ještě vydržet odchodit... To by ho určitě zabilo. Tenhle typ skrečů pár míčků před nevyhnutelným koncem opravdu nemám rád, a jenom mi potvrdil, že je pro mě Janko nejnesympatičtější hráč všech dob. Jerzy si zasloužil vychutnat uznání za plnohodnotné vítězství, které si vyhrál sám svojí hrou, bez ohledu na případné Jankovy problémy v závěru.

Každopádně o Jerzyho mám taky starost, vypadal, že už toho po všech těch zápasech (včetně kvalifikace) má plné brýle. Zítra už mu ty síly můžou opravdu chybět. Ale zatím jeho šílené údery sklízí údivné pohledy soupeřů (Murrayho i Tipsareviče) i hysterický smích komentátora ve studiu, který po skončení setu skoro nebyl schopen mluvit z údivu, jak jej Jerzy sehrál. Tenhle hráč, to je zjevení.
Reagovat
smazaný uživatel
evidentně mu chtěl překazit radost, je to srab, už při DC se choval šíleně. takovéhle hráče tedy v první 10 nerad vidím...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas a navíc jsem měl vsazeno na over 22 gemů.
Reagovat
tommr
já Tipsarevice taky upřímně nesnáším - asi jako jedinýho hráče z celý tenisový špičky. Kdyby tady Mutademus zase zakládal nějakej "haters club" tak tentokrát bych se do něj klidně přihlásil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když on je špičkový herec a mi jej jenom nechápem ... :-/
Reagovat
a.magerova
Gratulace JJ.
A ve finále si přeji Simon vs Ferrer.
Reagovat
tommr
Simon-Llodra by bylo lepší. Frantíci by pak byli spokojený jak se jim ten turnaj vydařil ... :)
Reagovat
VlS
Myslím, že se dočkáš Simon - Llodra a vyhraje Llodra.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu jak někdo může fandit Simonovi, vyhrál dnes neprávem..je to trubka : dobíhač a vraceč míčku, opravdu lahůdku jsem od něj dnes neviděla jedinou, narozdíl od Tomáše, který předvádí tenis světové špičky, ale tak nelze srovnávat!!!Moc si přeju aby mu Janowicz zítra dal pořádnou nakládačku!!!!!:-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
všechny frantíci kromě Tsongy a Monfilse jsou divný a nesympatičtí. přeji Jerzymu.
Reagovat
a.magerova
Když já Simonovi fandím už od roku 2008.... nejde přestat :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, Tsonga je jediný sympaták! Ostatní frantíci jako je nesympatický až nepříjemný Simon, ty ven!!!!Přeju výhru Tsongovi nebo Ferrerovi!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha proč sis vybrala takového nesympatického a navíc opravdu velice jednoduchého hráče??????
Je jich tam víc než dost daleko lepších, jako náš Tomáš, můj milaček Roger Federer, Novak Djokovic....to jsou pro mě opravdu tenisti, jiná liga než Simon...
Reagovat
Sonja
Ty seš tady asi taky nová, viď:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem tady nová...
Reagovat
a.magerova
Ale no taaak, je to pěkný chlap, a nemusíme fandit jen prvoligovým, že?!
http://www1.pictures.gi.zimbio.com/WTA+Sydney+Cocktail+Party+Z_X026rKYDrl.jpg

Jo a ještě, jak Tvůj miláček Roger?!!! Na Tebe si dám velký pozor!!! :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)pro mě je Roger Federer ten nejlepší tenista všech dob, miluji jeho hru. Já nejsem z těch co fandí druhé lize....Fandím Berdychovi, Federerovi, Novakovi a od jisté doby i Murraymu.
Z žen jednoznačně Maria Sharapova!:-)
Reagovat
a.magerova
Simon byl už i 6. na světě.
Samozřejmě Roger je Roger, je to můj/teda náš :-)) miláček to je bez debat.
No a potom je tu hodně velmi pěkných tenistů, kterým taky stojí za to fandit... :-))
Z žen mám ráda holky Williams.
Reagovat
Sonja
Gratulace Jerzymu, hrál výborně:-)
Reagovat
Sonja
Tak jsem si teď poslechla krátký pozápasový rozhovor s ním a je to i velkej sympaťák:-)))...já mu snad budu fandit, aby to celé vyhrál:-D
Reagovat
tommr
vyhrál vůbec někdy Masters turnaj kvalifikant? Nebyl by to nějakej rekord? :)
Reagovat
Sonja
Netuším, jen mu to přeju no:-)
Reagovat
darek.vrana
Já pamatuju, když v devadesátých vyhrál Hamburk Roberto Carretero, který byl asi 150. a kromě toho snad nikdy nic nezahrál. Ale tenkrát ty Masters turnaje nebývaly tak hvězdně obsazené.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipso to uz mohol dohrat to je srab este ho aj vypiskali
Reagovat
smazaný uživatel
srbskej páv má asi bebínko, asi dostává na zadeček...
Reagovat
smazaný uživatel
uz nemas namna dalsie otazky
Reagovat
a.magerova
No např. tady padlo obvinění, žes provokatér....
Co Ty na TO?!
Reagovat
smazaný uživatel
Hey noo bo som napisal ze Murray sa dakedy flaka a ze Federer je velky pan a oni hned sak to moj nazor
Reagovat
a.magerova
No na tenisportálového panice jsi to tu rozjel ve velkém stylu až se mi i tomu obvinění chce věřit.... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ale noo take somariny ja niesom provokater ja som len napisal pravdu
sak tu niesme za politicke strany kazdy moze fanditi komu chce
Reagovat
a.magerova
Ale jo, fandi si komu chceš a svou pravdu si tu taky můžeš psát.
Pokud mě bude ohledně Tebe cokoli zajímat určitě se ozvu... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Tipso sa uz nato asi vysr.l
Reagovat
vendulkabendulka
Tohle je fakt skoda, i kdyz Giles je hodne slusny souper na QF
Reagovat
a.magerova
Takže my fanoušci velké čtyřky a českého mužského tenisu jsme nahraní... :-/
No furt mi tam ale zbývají 3 želízka (Simon, Tipsarevič, Ferrer), tak doufám, že někdo z nich ten titul urve!!!
Reagovat
smazaný uživatel
podla mna Tsonga ale prajem Davidovi
Reagovat
a.magerova
2011-Federer vs Tsonga
2010-Soderling vs Monfils
2009-Djokovic vs Monfils
2008-Tsonga vs Nalbandian
2007-Nalbandian vs Nadal
2006-Davyděnko vs Hrbatý
2005-Berdych vs Ljubičič
2004-Safin vs Štěpánek
Reagovat
smazaný uživatel
Hrbaty noo mam dost
Reagovat
a.magerova
Jo a to se hrálo na 3 vítězné, až od roku 2007 už jen na 2 vítězné sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prve finale medzi muzmi Rafa prehral prave s Dominom Hrbatym:)
Reagovat
smazaný uživatel
presne a uz v 17 bol vo finale turnaja Rafa sa velmi skoro dostal na vrchol
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Rafova radost NA AO 2012 KED SA DOKAZAL VRATIT DO ZAPASU BOLA BOMBOVA nemala chybu aj ten uder proti Verdascovi na AO 2009.
Neviem jak vy ale ked raz dufam ze to nebude skoro skoncia hraci ako
Fedex
Rafa
Novak
Ferrer
asi to neprezijem su to hraci na ktrych som vyrastal tazko som prezival ked koncil Roddick!:(
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zapas neprodal. Simon byl jasne lepsi v poli a vybral uplne vsechno a jen cekal jak berdych udela chybu. Zahral peknou obranou hru.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviete o nom nieco bude este hrat Lebo on je riadne poctivy tenista!
Reagovat
Sonja
Že prohrál Tomáš je mně líto...
Tak teď: IDEMO JANKO!!:-)))
Reagovat
Sonja
Wow, Janowicz hraje fakt DOST dobře:-)
Reagovat
smazaný uživatel
doufám,že Jerzy srazí toho srbského páva.
Reagovat
Sonja
Vypadá to, že Janka fakt dá...hraje výborně a Janko k tomu i kazí...
Neva no, letos je tenhle turnaj prostě sranda:-D
Reagovat
smazaný uživatel
no a, šetří se hvězdy, může se šetřit i Tom, každej není takový mezek jako Ferrer.
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu David je macher ide naplno velmi by som mu prial dajaky Grandslam ale asi to neni mozne
Reagovat
Chrenda
Ale Berdych není hvězda, tedy měl by být aspoň MEZEK jako Ferrer!!
Reagovat
smazaný uživatel
:))))))
Reagovat
smazaný uživatel
jsou prachy důležitější než úspěch..
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby to neprodal, mohl celou Paříž možná i vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
aj by ju vyhral si myslim co uz cely Pariz je naopak
Tenis sledujem uz dlho ale toto si nepametam zeby vsetci FAVORITI vypadavali zaradom jak sardinky
Reagovat
smazaný uživatel
Ze 4:1 prohrát 6:4 takhle se holt vydělává.
Reagovat
smazaný uživatel
No ten druhej set, to by mě asi jeblo, kdybych to viděl.
Tak aspoň si Tomáš ještě trochu odpočine, ale prohrát s tim největšim tragédem nemusel
Reagovat
smazaný uživatel
presne Simon je aj pre mna traged ale taky maju stastie niekedy
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ani ho to moc nebolelo asi uz vedel dopredu ze prehra ne Tomas:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist