Berdych v Indian Wells: Snažím se být připravený, musím si ale zvykat na podmínky

9. 3. 2016, 23:01
Aktuality 50
Zranění Tomáše Berdycha z Davisova poháru nebylo vážné a nejlepší český tenista tak koncem týdne s největší pravděpodobností vstoupí do bojů o titul na turnaji v Indian Wells. Mám tento turnaj moc rád a snažím se být připravený, musím si ale zvykat na zdejší podmínky, řekl Berdych v rozhovoru pro Head.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (©Getty Images)

"Turnaj v Indian Wells je velký podnik, který pro všechny hráče hodně znamená. Je to první turnaj kategorie ATP Masters 1000 v sezoně a všichni tu chtějí být co nejlépe připraveni," konstatoval Berdych v rozhovoru pro Head.

"Když se podíváte kolem, tak je vám asi jasné, proč se sem rád vracím. Je to tu úžasné, to prostředí kolem je úchvatné a já jsem moc rád, že jsem zpět. Indian Wells patří mezi mé oblíbené turnaje. Snažím se teď pracovat na tom, abych byl na start turnaje co nejlépe připravený. Jsou tu úplně jiné podmínky oproti minulým týdnům. Ještě mám ale nějaký čas, takže věřím, že to zvládnu."

"O víkendu jsem hrál Davis Cup, kde jsme hráli v hale, teď ale budu hrát ve velkém horku venku, takže i to je věc, na kterou si musím zvykat," řekl Berdych, jenž o víkendu nedohrál kvůli zranění stehenního svalu nedělní dvouhru Davis Cupu v Hannoveru a zápas s Philippem Kohlschreiberem po dvou prohraných setech vzdal. Předtím ale získal pro český tým bod v páteční dvouhře a po boku Radka Štěpánka i v sobotní čtyřhře. Zranění české jedničky nebylo vážné a v Indian Wells tak Berdych nastoupí, své zranění v rozhovoru nijak nekomentoval.

"Davis Cup je odlišný od ostatních turnajů, je to týmová soutěž, která mě baví, a jsem moc rád, když můžu hrát. Člověk hraje za svůj národ, hraje s klukama, které zná, a je součástí super týmu. Je jasné, že ve výsledku je pak na kurtu člověk sám a musí si to uhrát, ale ta atmosféra je jiná. Mám na Davis Cup jen samé pozitivní a krásné vzpomínky a je to vždy týden, na který se pokaždé moc těším."

"Tenis je velká skládačka a je velmi těžké najít všechny dílky tak, aby do sebe skvěle zapadaly. Je to o neustálé práci, přípravě a hledání toho nejlepšího. Na té top úrovni se musí sejít všechno, aby byl člověk úspěšný. Všechno je propojené - nejde to bez fyzičky, ale člověk musí být i psychicky silný a odolný," míní aktuálně sedmý tenista světa. "Někdy se to povede na týden, pak ale přichází druhý úkol - udržet ten top level co možná nejdéle, což je velmi náročné."

"Často mluvím o tom, co je mým cílem. Nemění se to. I letos bych rád uhrál nějaký velký výsledek, prorazil na velkém turnaji a získal cenný titul," dodal Berdych, jenž v Indian Wells obhajuje čtvrtfinálovou účast z loňské sezony. Ve druhém může narazit na nepříjemného soupeře v podobě Juana Martína Del Potra, který se vrací po zranění.

Komentáře

50
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ty jsi ku.va c.p.....
Reagovat
relax1
nenapíšu nic nové: "Berďo, jsi hérečka a primadona!" Se ruským zajícem v německých barvách hraješ jak ponocný, s Kolschreibrem jak by smet, skrečuješ zápas pomalu umírající a za pár dnů jsi fit. Běž někam .... !
Reagovat
tommr
proč by měl Tomáš proti Kohlschreiberovi předstírat zranění? Toho za normálních okolností vždycky dokáže přehrát. A to, že se z toho nevyklubalo nic vážnýho je jen dobře ...
Reagovat
George_Renel
Nech blby žít.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč tato reakce, napsal názor na Berdycha a za to je blb.Máš za to , že vše co sem dáš je vždy to pravé ořechové, já si třeba myslím, že vždy také nemáš pravdu.A nadává ti hned někdo do blbů.
Reagovat
George_Renel
Představ si, že jsem titulován i daleko hůř. A je mi to vcelku jedno.
Já jsem přece taky napsal jen svůj názor.
Reagovat
babolat.cz
http://www.sport.cz/hokej/nhl/clanek/757146-bryant-oplatil-oveckinovi-navstevu-na-fotku-superhvezd-se-vmackl-i-djokovic.html#hp-sez
Reagovat
smazaný uživatel
Místo Djokoviče. Aby tam byli 3 GOATs.
Reagovat
Pe3k
Z těch 3 není GOAT ani jeden.
Reagovat
babolat.cz
http://postimg.org/image/d5ojh94o1/
Reagovat
Pe3k
No teď už alespoň dva ze 3.
Rafa je spíš taková parodie, obzvláště teď, když španělská ministrině pro zdraví přiznala, že Rafa po W 12 měl pozitivní nález na doping a ten silent ban byl opravdový.
Reagovat
rod_laver
Perhaps most sensation of all, however, was former Spanish minister for health and sport Roselyne Bachelot sensationally declaring Nadal?s extended break from the game was the result of a covered-up positive drugs test.

?We know about that famous injury of Rafael Nadal, who has led seven months of competition stop, is certainly due to a positive control,? Bachelot said in Spanish on television show Le Grand 8 overnight.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím o zdroj. :)
Reagovat
rod_laver
četl jsem to tady

http://www.news.com.au/sport/tennis/rafael-nadal-has-reacted-angrily-when-asked-about-doping-rumours/news-story/99919fc3523da7f8dbf7c22b061a26c4

Nicméně pokud by to byla pravda, stejně bych si stál za tím, že dopuje i Roger, Novak a dalších tak TOP100 tenistů.. :-)
Reagovat
Roger_Federer
Nepochybuji, ze berou podpurne prostredky uplne vsichni.
Nicmene by asi Rafovy musely najit "joo" latku, pokud ho odstavily na 7 mesicu..nicmene v jednom ma Pe3k pravdu..biologicke pasy..udelaly asi svoje.
Reagovat
Roger_Federer
;) ;) ;)......
Reagovat
a.magerova
http://sport.sme.sk/c/8152097/nadal-pauzoval-pre-doping-nie-pre-zranenie-tvrdia-francuzi.html
Reagovat
Roger_Federer
Doufam, ze se me forehend dojde omluvit, jak se tady o me 4roky otira, kdyz jsem to tady "zverejnil" v cervenci 2012.
Reagovat
Pe3k
Ten se ti určitě omlouvat nebude, ani není za co, protože to jsou jen další spekulace...Rafa ani nemusí vědět co do něho Fuentes a spol. ty roky tlačili za "léky", třeba si fakt myslí, že byl celou kariéru "čistý". Každopádně s příchodem biologického pasu je už Rafa evidentně čistý a jeho výsledky to dokazují více než jasně. Asi raději ani nechci vědět, kdo si jak pomáhá, asi by se mi z celého toho sportu udělalo nevolno.
Reagovat
Roger_Federer
Ale to je v poradku, ja netvrdim ze je to 100% pravda..
Jde oto, ze jsem v roce 2012 sem hodil presne tohle info a ze mam zdroj ze Spanelska..Pry jsem si to vymyslel.
Ted se jenom jasne ukazuje, ze se to suskalo cele ty 4 roky i v "jinych" kruzich nez je tenisportal.
Reagovat
Pe3k
Tak jasně, šušká se to na celém světě...Chápu i trolhanda, že si to nechce přiznat, aby se mu nezhroutil ten jeho obrázek o Rafaelovi. I když u něj spíše sleduju, že on ani tak velký fanda Nadala není.
Reagovat
tedi
francouzska ex-ministryne, francouzska tv show

http://www.closermag.fr/tele/videos-tele/roselyne-bachelot-balance-rafael-nadal-se-serait-il-dope-video-598827
Reagovat
smazaný uživatel
GOAT je subjektivní. Podle mě je to Rosol. Tvůj názor ti neberu.
Reagovat
Pe3k
Jasně a mohu vědět, proč zrovna Rosol?
Reagovat
babolat.cz
vždyť to je hrdina ČSSR, porazil Rusa!!!
Reagovat
Mantra
A já myslel, že to alibi bylo jen na Dc :-D a on pokračuje
Reagovat
SubOptikT
Tome, makej, na spokojenost je ještě brzo. Delpovi to hrej přes backhand ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A až bude na pokraji prohry, tak to skrečuje s výmluvou na nenatažený sval.
Reagovat
Ravik
blablabla blabolus
Reagovat
Krisboy
Los je zlej, DelPa mám rád a přál bych mu ideálně návrat do Top10, ale fandit budu samozřejmě Tomovi. Juan si na velkej výsledek musí ještě počkat...
Reagovat
Davor1
Snáď Delpo prvé kolo zvládne, dosť sa na ten ich prípadný zápas teším. Chcel by som vidieť, čo je Delpo schopný uhrať proti top hráčovi, dosť by to naznačilo jeho súčasné možnosti. Zároveň by sa stretli také 2 protipóly po zdravotnej stránke, Juan večný maród, ktorý kvôli zraneniam prišiel o podstatnú časť kariéry, na druhej strane Berdych, pre mňa synonymum vitality a konzistentne dobrého zdravotného stavu.
Reagovat
janek_da
A zároveň DelPo se vrací po zranění x Berďa není zrovna 100% fit
Reagovat
smazaný uživatel
tak cervicek pochybnosti se mi tam sice vzhledem k vyvoji v DC vkrada, ale jestli bude svet a Berda v poradku, vyhraje.. :-) Nespoleham jen na jeho zde zminenou vitalitu zdravotni, ale predevsim herni, kterou se, doufam, blyskne a trosku hru rozprostre, protoze jinak pujde o naprosto nudny zapas, ktery by i tak mel ale vyhrat, protoze DelPa na slabem BH proste pretlaci.
Reagovat
janek_da
No jo, ty si červíčka sezobneš, ale co my. Ale jo, když ho porazil Sam, tak Tom by ho měl dát taky.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) zapas se Samem jsem nevidela, ale predpokladam, ze se tlacil dopredu a na sako, to neni Berduv salek..
Reagovat
janek_da
Ani ne. Právě že mi přišlo, že hrál odzadu, trochu agresivněji než Berďa, ale s hafo zbytečnýma chybama. Servis měl dobrý, to jo. Ale hlavně to hrál Chuanovi do bh, co to šlo
Reagovat
smazaný uživatel
no vzdyt.. ani BH slajzem hranym z takove vysky by DelPo nemel moc vadit, mohl by potrapit, kdyby si sel niz pod balon, ale to by zas trapil i sam sebe.. ;-)
Reagovat
Fandina
Tak to jsem ráda, že Berďovi snad nic není. A koukám, že Berďa také musí mít všechno v zaběhlých kolejích, tak doufám, že to bude v pořádku a podle jeho představ a bude hrát. Z losu nemám radost, protože pokud to bude DelPo, tak klidně může navázat na vlnu z minulého turnaje a pokračovat v celkem dobrém vstupu po návratu.
Reagovat
babolat.cz
A jsi schopna to posoudit, jaký má kdo spravedlivý přístup? Kde bereš tu jistotu, že tvůj přístup je spravedlivý?
Reagovat
Fandina
Já nejsem od toho, abych posuzovala, co je spravedlivé a není. Na to jsou dokonce instituce a i ty se kolikrát netrefí, neurčí, kde je pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
mas pravdu, myslim, ze je Berda na tohle strasne otravny pavouk, ale me to bavi.. :-))
Reagovat
Mantra
však jsem ti psal, že mu nic není, to jsou jen alibi, od počátku prohry v dc a dále budou častěji a častěji...
Reagovat
George_Renel
Když jsi takový expert na skreče a jejich důvody, mohl bys dát statistiku kolikrát třeba za posledních deset let skrečoval Berdych, Nadal, Federer, Murrsy a spol?
Reagovat
smazaný uživatel
ja te proste nejak nepoznavam, co ze jsi najednou hodny? Ucineny andilek! Tak jednoduche pocty by mohl totiz zvladnout i tady pan.. :-)
Reagovat
George_Renel
Nechci být jako on:
https://www.facebook.com/funnnnyyyyyyy/videos/984227348336391/?pnref=story
Reagovat
gigin
Tvl, že tě to baví se bavit s blbečkem a trolem.
Reagovat
Mantra
že se hned chytne pár hoven na košilu, vždycky... píšu Fany to za a) a za b) svět prostě někdo vidí růžově jiný ne, já ty růžové brýle nenosím tak často no co už .-)
Reagovat
gigin
Jo takhle. Tak v tom případě pardon.
Reagovat
Fandina
On se s tebou ale nebaví
Reagovat
gigin
Kdo? Co? Co zase otravuješ babo bláznivá? Já jsem se bavil s Georgem. Dej mi pokoj hnido!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist