Berdych: Přeju si sezonu bez zranění

26. 12. 2016, 15:45
Aktuality 4
Tomášovi Berdychovi už zbývají do startu nové sezony jen tři dny. Ta letošní byla pro českého tenistu hodně náročná a rodák z Valašského Meziříčí doufá, že ho příští rok žádná zranění limitovat nebudou. Český tenista se za pár dní zúčastní prosincové exhibice v Abú Dhabi, kde sezonu 2017 zahájí. Tamní média českého tenistu vyzpovídala, jaké jsou jeho cíle pro nadcházející ročník.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych se už pomalu chystá na prosincový exhibiční turnaj Mubadala World Tennis Championships, kterého se v Abú Dhabi zúčastní již potřetí. Za tři dny nastoupí ke čtvrtfinálovému duelu s Rafaelem Nadalem a pokud uspěje, vyzve v boji o finále Milose Raonice.

Letošní sezona byla pro českou jedničku hodně náročná. Na vytoužený grandslamový titul rodák z Valašského Meziříčí stále nedosáhl, změnil trenéra a navíc přišel kvůli akutnímu zánětu slepého střeva o US Open.

Jak hodnotíte uplynulou sezonu? Měl jste pár zdravotních problémů a poprvé v kariéře jste přišel o grandslamový turnaj.
Letošní sezona byla hodně náročná a hlavně odlišná od těch ostatních. Nejdříve jsem změnil trenéra, pak přišly zdravotní potíže, které mě velkou část sezony limitovaly. Je těžké pak všechno dohánět. Navíc hraju už dlouho a nemůžete být pořád jen úspěšní.

Je vám 31 let. Váš věk vám musí lidé připomínat. Tenis se navíc hodně změnil. Myslíte si, že máte šanci grandslam konečně vyhrát? Třeba jako to dokázal před svými 30. narozeninami váš trenér Goran Ivaniševič?
Proto ještě pořád hraju. Moje tělo to zatím bez problémů zvládá. Tenis miluju a snažím se dosáhnout těch největších cílů a zároveň si ho užívat.

Jaké cíle máte v roce 2017? V týmu teď máte jako trenéra Ivaniševiče. Jaká je to zkušenost?
Chci odehrát celou sezonu bez zranění. To je podle mě základ pro úspěšný rok. Goran mi předává zkušenosti z pohledu hráče i trenéra. Věřím, že v momentální fázi mé kariéry je to správný člověk v mém týmu.

Až jednou ukončíte kariéru, jak budete vzpomínat na to, že jste se utkal s takovými legendami jako jsou Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovič, Andy Murray nebo třeba Stan Wawrinka?
Chci si jednou říct, že jsem během své kariéry udělal vše pro to, abych byl nejlepší. Soutěžit s takovými jmény je pro mě velká pocta. Myslím, že tahle éra je nejlepší, jakou náš sport kdy zažil.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
PetaM
1) Pokud míček při podání škrtne o pásku, hraje se dále.
2) Bez výhod.
3) TB bude následovat po skóre 3:3.
4) Set končí, když jeden z týmů získá 4 gamy.
Reagovat
smazaný uživatel
Přistí rok by to mohlo přijít ,veřím mu pojd Tome!
Reagovat
Nola
novinari :D posledna otazka teda dokaze fakt hraca nabudit :D
nic proti Stanovi, je to frajer, kazdy rok urval jeden GS, z priemerneho hraca sa vypracoval na terminatora, ale ci je ho mozne stavat po bok Fedexa, to je otazka pre jeho fans.....
Reagovat
jackiec
po bok fedexe ne, ale po bok skotské hlavy určitě, když mají stejně slamů:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist