Berdych na Djokoviče nestačil. Bangkok uvidí reprízu finále AO

27. 9. 2008, 11:12
Aktuality 1
ATP BANGKOK - Český tenista Tomáš Berdych první vzájemné utkání se Srbem Novakem Djokovičem prohrál. V Bangoku s ním držel krok do stavu 5-5 v prvním setu, po té však prohrál pět gamů v řadě a jednadvacetiletý Srb si už postup pohlídal. O titul si v repríze letošního finále Australian Open zahraje s Tsongou.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych více jak rok dlouhé čekání na postup do finále neukončí ani v Bangkoku. Stejně jako před rokem dohrál v semifinále, když dnes v prvním vzájemném měření sil podlehl světové trojce Novaku Djokovičovi. Český tenista získal svůj poslední titul loni na trávě v Halle.

Třiadvacetiltý rodák z Valašského Mezíříčí vstoupil do utkání slibně, ovšem vypracované brejkboly nevyužil. Naopak ve dvanáctém gamu první sady soupeři poprvé v utkání nabídl možnost k prolomení servisu a Djokovič se nenechal vybízet dlouho. První brejkbol a zároveň setbol využil šťastným "prasátkem" z bekhendu a svou šanci okamžitě využil k zisku sady. Ve druhém dějství už Berdych uhrál jediný game a o dva roky mladšímu Srbovi podlehl 5-7 1-6.

"Připadalo mi, jako kdybych se v druhém setu probudil ze snu. Dneska i včera jsem se cítil hodně ospale. Ale v druhém setu jsem ho dvakrát brejknul - nehrál při servisu dobře a já své příležitosti využil," uvedl srbský favorit.

Djokovič v létě žádného triumfu nedosáhl, a tak na svůj v pořadí jedenáctý titul čeká už téměř pět měsíců. Naposledy se z trofeje radoval v květnu na antuce v Římě.

Čekání může v neděli ukončit právě v thajském Bangkoku. Ve finále se stejně jako na Australian Open utká s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou. Ten dnes nedal šanci svému krajanovi Gaelu Monfilsovi, kterého za 59 minut porazil 6-0 6-3.

Tsonga si tak zahraje teprve ve svém druhém finále a znovu narazí na Djokoviče, s nímž letos v Melbourne prohrál 1-3 na sety. Srbský tenista v hale triumfoval zatím jedenkrát - v roce 2006 v Métách. Z Bangkoku sí vítěz odveze šek v hodnotě 94.000 dolarů a do žebříčku mu bude připsáno 175 bodů.

Český tenis bude mít v Bangkoku zastoupení alespoň ve finále čtyřhry, kam dnes postoupil Lukáš Dlouhý společně se zkušeným Leandrem Paesem. Česko-indický pár tak udělal další důležitý krok k účasti na Turnaji mistrů.

ATP BANGKOK (Thajsko, tv. povrch, 576.000 Eur) - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
N. Djokovič (1-Srb.) - Berdych (3-ČR) 7-5 6-1
Tsonga (2-Fr.) - Monfils (4-Fr.) 6-0 6-3

Čtyřhra - semifinále:
Dlouhý/Paes (1-ČR/Indie) - Santoro/Tsonga (Fr.) 6-4 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doooobře Nole!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist