Berdych je v Rotterdamu krok od obhajoby titulu, ve finále ho čeká Wawrinka

14. 2. 2015, 15:11
Aktuality 120
ATP ROTTERDAM - Tomáš Berdych je na halovém turnaji v Rotterdamu krok od obhajoby loňského titulu! Nejlepší český tenista dnes v semifinále smetl Francouze Gillese Simona 6-2 6-1. O svůj jedenáctý turnajový vavřín si Berdych zahraje se Stanem Wawrinkou, který v semifinále vyhrál tie-breakovou bitvu s Kanaďanem Raonicem.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych na turnaji v Rotterdamu září a předvádí velmi stabilní a vyrovnané výkony. Ve druhém kole sice s Italem Seppim ztratil set, v ostatních zápasech ale nezaváhal.

V dnešním semifinálovém klání změřil síly s osmým nasazeným Francouzem Gillesem Simonem, s nímž měl před zápasem v Nizozemí negativní vzájemnou bilanci 3-6. Simon v Rotterdamu ve čtvrtfinále zaskočil turnajovou jedničku Andyho Murrayho. Ani nepříznivá bilance ale českou jedničku nevyvedla z míry a Berdych se znovu prezentoval parádním výkonem.

Statistiky zápasu
Berdych - Simon
3
esa 1
0 dvojchyby 0
64 % úsp. 1. podání 47 %
14
winnery 3
9 nevyn. chyby 16
5/5 hra na síti 1/5
4/5 brejkboly 0/0
čas: 56 minut

Třetí nasazený Berdych hrál agresivně, míče umísťoval chytře a přesně a nedělal zbytečné chyby. Za celý zápas trefil celkem 64% prvních podání a jeho úspěšnost po prvním servisu byla neuvěřitelných 96%. Loňský vítěz nepustil soupeře ani k jedné brejkové příležitosti, zatímco sám Francouze brejknul hned čtyřikrát. V utkání, které trvalo pouhých 56 minut hry, nastřílel Berdych celkem čtrnáct vítězných úderů a dopustil se pouhých devíti chyb. Jeho soupeř trefil naopak pouhé tři vítězné údery a chyb udělal celkem šestnáct.

Sedmý hráč světa zvítězil 6-2 6-1 a po roce tak na halovém turnaji v Rotterdamu postoupil do finále. "Hrál jsem opravdu skvěle, měl jsem dobrý plán, který jsem dokázal uplatnit na kurtu. Byl to super zápas," řekl po utkání Berdych.

"V poslední době jsme tvrdě pracovali na podání, což je v dnešním utkání projevilo. Jsem spokojený s výkonem, který jsem předvedl, ale ještě je tu jeden zápas. Bude to těžké, ale když se na to dobře připravím, tak mám šanci uspět. Chci tu znovu vyhrát," dodal český tenista,

Devětadvacetiletý Berdych potvrzuje dobrý vstup do sezony, v níž zatím prošel vždy alespoň do semifinále. V Dauhá prohrál až ve finále a na Australian Open skončil v semifinále po prohře s Murraym. V Rotterdamu loni získal devátý titul na okruhu ATP v kariéře, letos by mohl přidat jedenáctý.

O obhájení loňského titulu bude Berdych bojovat v zítřejším finálovém klání se Švýcarem Stanem Wawrinkou, který v semifinále zdolal Kanaďana Milose Raonice ve dvou tie-breacích.

Statistiky zápasu
Wawrinka - Raonic
10
esa 15
3 dvojchyby 0
66 % úsp. 1. podání 71 %
25
winnery 35
12 nevyn. chyby 20
4/5 hra na síti 15/21
0/1 brejkboly 0/6
čas: 97 minut

Kanaďan nebude na dnešní utkání s Wawrinkou rád vzpomínat. V obou setech měl Raonic celkem šest brejkbolů, ani jeden se mu ale nepodařilo proměnit. Wawrinka si za celý set vypracoval jedinou brejkovou příležitost, ani on ji ani nevyužil. Oba sety proto rozhodovala vždy až zkrácený hra, v níž byl pokaždé úspěšnější loňský vítěz Australian Open Wawrinka, který tak utkání po hodině a 37 minutách hry dovedl do vítězného konce a postoupil do svého druhého letošního finále.

I pro Berdycha bude zítřejší finále v Rotterdamu druhým finálovým kláním v letošní sezoně. Rozdíl je v tom, že Wawrinka své první letošní finále na turnaji v Čennaí vyhrál, Berdych v Dauhá ve finále nestačil na Davida Ferrera.

Berdych má se Švýcarem negativní bilanci 5-10, přičemž dva ze zápasů se odehrály v loňském roce. Wawrinka v úvodu minulé sezony zdolal českou jedničku v semifinále na cestě za triumfem na Australian Open, na listopadovém Turnaji mistrů pak v Londýně triumfoval jasně dvakrát 6-1.

Výsledky - Rotterdam (tvrdý povrch, dotace 1.600.855 eur):
Dvouhra - semifinále:
Berdych (3-ČR) - Simon (8-Fr.) 6-2 6-1
Wawrinka (4-Švýc.) - Raonic (2-Kan.) 7-6(3) 7-6(7)

Komentáře

120
Přidat komentář
tommr
Tomáš měl s tím doservírováním prvního setu trochu problémy, ale nakonec to přece jen zvládnul díky třem dobrejm podáním v řadě. Ted to chce nezaspat v úvodu druhýho setu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Docelá má dnes problémy s 1. servisem, nevím zda to není nervozitou, ale moc mu jich tam nepadá, ale i přesto zatím vede
Reagovat
tommr
Tomáš bude podávat na set. Doufám, že to zvládne ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
už jsme se bál, že to projede a pak herně spadne jako z Můrou, naštěstí to dal, ale o fous. Ted by chtělo Stana brejknout hned na uvod, at je dole
Reagovat
tommr
třetí BP už Tomáš konečně proměnil a dostal se do slibnýho vedení ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ideálně ho brejkonout ještě jednou, aby začínal
Reagovat
tommr
to už se mu bohužel nepovede ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tlačí mu to přes forehand
Reagovat
tommr
škoda toho promarněnýho BP v pátý hře. Takový příležitosti se proti hráčům jako je Wawrinka musí využívat ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tome, jde se na to! :) GL! Čekám jasnou výhru. Ale čí, to nevím :)
Reagovat
kada.tom
hmm, já mám takové tušení, že 1. set bude bude vyrovnaný a kdo ho vyhraje, tak pak snadněji získá i 2. set ... na 3 sety to dneska nevidím
Reagovat
smazaný uživatel
zvláštní, já to na 3 sety taky nevidím :) Věřím víc Tomášovi.
Reagovat
kada.tom
No, jsem zvědav a čekám všechno možné :-)
Každopádně doufám, že Tomáš naváže na svojí hru a výsledky během tohoto týdne a obhájí v Rotterdamu titul :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem zvědavá, jak budeš hrát proti Stanovi a jeho pověstnému BH. Doufám, že obhájíš titul a pojedeš jak ďas. Hodně štěstí a pevné nervy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Shiffrin 2-1=1
Hansdotter 4-2=2
Strachová 6-3=3
Když odečteme jejich startovní čísla od jejich celkových umístění. Dostaname konečné umístění slalomářek. To je něco
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz to mas takhle napsane, tak mne spis vychazi
minus 1
minus 2
minus 3
jooo, to je fakt neco... neuveritelneho;D)
Reagovat
ipko
ja už som naladený na toto kvalitné finále, po Danielkinom triumfe.. :) z hľadiska koho som fanúšik, je mi to jedno, ale Berdych si za tie výborné výkony si zaslúži obhájiť turnaj, ale tiež chcem aby to bolo mimoriadne vyrovnané..
Môj tip: 7:6(8)6:7(4)7:6()
Reagovat
ipko
posledný tiebreak: 7:6(5)
Reagovat
smazaný uživatel
ty vogo, to nevím, jestli bych to nervově ustál :DDD
Reagovat
ipko
prežil by si.. keď si prežil koniec sveta 2012, tak takýto vývoj zápasu je oproti tomu nič.. :D
Reagovat
ipko
Verča najlepšie druhé kolo a celkovo 4.miesto! Konečne nejaký úspech slovenského lyžovania..podiel na najlepšej jazde má určite otec Timotej, ktorý zostavil trať pre druhé kolo..Gratulácia Strachovej do Čiech, ktorá bola 3. pred Verčou iba o 17 stotín..
Reagovat
Stan_Borowitz
budeme mít dnes kliku a na Nova Sportu dají přednost finále turnaje ATP s Tomášem Berdychem před šipkami, skoky na lyžích nebo tuctovým hokejovým zápasem? Nebo nebudeme?
Reagovat
George_Renel
Tak v programu to je. Jediné z čeho mám obavu je, že od pěti je FA Cup, tak když se to protáhne, aby to neusekli.
Reagovat
smazaný uživatel
to snad nemyslíš ani jako vtip, já se prostě dneska o půl čtvrté dívám na Nova Sportu na tenis, a je mě jedno, jestli tam v tu chvíli pojedou nějaký šipky nebo hokej :D
Reagovat
VlS
A tenhle znáš?
Potkají se Merkelová, Obama a Sobotka a jen tak si povídají.
Merkelová říká: Tak u nás je příjem průměrný rodiny 8.000 Eur, náklady jsou 5.000 a co si udělají s těma 3 tisícovkama, je mě jedno.
Obama říká: U nás je průměrnej příjem rodiny 6000 dolarů, náklady 5.900 a co si udělají s tou stovkou je bám taky jedno.
A Sobotka říká: U nás je průměrnej příjem rodiny 35.000 Kč, náklady 50.000 Kč a kde si těch 15000 seženou je nám taky jedno.

Tak ty se buďeš dívat na tenis, i kdyby dávali šipky? Nejsi politik?
Reagovat
smazaný uživatel
No, ona je to dosti komplikovaná otázka, na kterou není tak úplně jednoduché odpovědět, aby byla zachována veškerá objektivita a korektnost, já ve své podstatě proti sázení stromků nic nemám, ale když si vezmeme, kolik energie se při tom spalování spotřebuje...
Reagovat
Mayo
tak khl je podradný hokej...ale samozrejme by som sa nedivil keby hokej dostane prednosť...
Reagovat
Mayo
teda ak sa jedná o khl, neviem
Reagovat
Pe3k
Xu Xin zrušil Zhang Jikeho 4:1 :)
Reagovat
Marduch
Zítra to bude pro Berďu tak trochu zápas pravdy.. finále, se Stanem, a velká možnost zúročit zlepšený projev pod novým tréňou trofejí hned z kraje sezony. Takže Tome, klepni ho zítra.
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje tady někdo hru tennis duel? :)
Reagovat
smazaný uživatel
já ho hrála, ale už ne
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem pred chvili uz, uz chtel psat, ze ten mrhac Donald Young se snad fakt nejak probudil, a mozna si sahne na tu tenisovou raketu z memphisu;) ...a hned se nechal machr brejknout...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mhhh, a pochopitelne ten brejk Kevinovi pomohl srovnat sety...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tom hraje v super formě a bylo by skvělý kdyby obhájil, ale já ho v zápase neberu jako favorita. Finále je ošidné, viděli jsme to třeba na začátku roku v Doha s Ferrerem. No jsem zvědavý, co Tomáš zítra předvede :)
Reagovat
George_Renel
Možná už to tu je...

Hrál jsem dobře. Byl to velice dobrý zápas už od začátku. Ale ještě je přede mnou jeden zápas, takže nesmím ustat. Chci to dotáhnout až do konce,? citují Berdycha internetové stránky ATP.

Český tenista si pochvaloval spolupráci s koučem Daniel Vallverduem. ?Jsme spolu teprve pár týdnů, ale už jsme zařadili do mé hry mnoho prvků. Všechno to dnes začalo už díky dobře zvolené strategii, soustředíme se na ni mnohem víc než dřív,? uvedl.

Zdroj: http://sport.idnes.cz/tenisove-turnaje-berdych-je-ve-finale-v-rotterdamu-fws-/tenis.aspx?c=A150214_151323_tenis_ald
Reagovat
Kozoroh
Takže Stan. Tom to sice nebude mít lehké, zítra lze očekávat tříseťák, ale předpokládám, že tentokrát Tom vyhraje. Když porazil Nadala nebo Simona, proč ne Wawrinku?
Reagovat
Cico93
Ja tiež tipujem Toma.
Reagovat
kada.tom
mohl by, chce to zvýšit si sebevědomí nejen obhajobou titulu, ale také tím, že porazí TOP hráče, proti kterému se mu navíc nedaří ... a v současný formě to určitě není nereálné :-)
Reagovat
kada.tom
Hmm, tak nakonec to bude Stan, koho potká Tomáš ve finále.
No, bude to zajímavý - chce se říct, že Tomáš má super formu a že by měl vyhrát, ale ... já myslím, že to bude asi dost vyrovnaný.
Reagovat
smazaný uživatel
já bych si vůbec netroufal tipnout. Vidím to 50:50
Reagovat
Kozoroh
Já bych to viděl 53:47 pro Toma. Přeji jen je lepším halistou než Stan.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já 52:48.
Reagovat
kada.tom
já budu optimist a vidím to na 56:44 pro Tomáše :-)
Reagovat
a.magerova
48:52 ;-)
Reagovat
janek_da
odecitam 5 procentnich bodu za fandeni svycarovi a vychazi to puvodnich 53:47
Reagovat
a.magerova
Hele Berdycha mám ve Fantasy mezi GS, takže to vyčůraně hraju na obě strany, takže vrať mi mých 10 % :-P
Reagovat
janek_da
ne. 58:42 za odmlouvání
Reagovat
a.magerova
Hele.... jsou momenty, kdy koušu v kleče.... takže vrať co ukradl, jinak budeš ztrestán :-P
Reagovat
janek_da
dobře. dám to na 52:48, ale víc ani ŤUK
Reagovat
a.magerova
Prý to bolí :-P
Reagovat
janek_da
Aspoň vyzkouším něco nového. Horší než čištění kanálků to být nemůže.
Reagovat
VlS
Takový hrubý odhady, existují přece desetiny, setiny a tisíciny
Reagovat
Stan_Borowitz
Může.
Reagovat
janek_da
Až taková je Lady Magerova?
Reagovat
Stan_Borowitz
To zvládne každá, která má zuby.
Reagovat
Jabadu
No tvl, ta Andrea je teda monstrum. Takhle vysvalená snad ještě nikdy nebyla.
Reagovat
smazaný uživatel
nebyl by nějaký funkční streem? Předem dík
Reagovat
Jabadu
http://live.shiftyland.net/
Jede mi to na win7 i na linux mint - rebecca v HD
Reagovat
FandimRF
to byla otázka na zápas Wawrinky...
Reagovat
smazaný uživatel
To je sice fakt, ale ty baby taky nebyly špatný. A Wawrinka mi prostě nejel na obvyklých streemech
Reagovat
Davor1
Stan nejak "skonzistentnel" :-))
Reagovat
ipko
poraziť v tiebreaku Raoniča je veľký úspech, podla mňa ešte väčší ako triumf na AO.. :D
Reagovat
Davor1
Stan s ním po dnešku má tajbrejkovú bilanciu 5-0 :-))
Reagovat
PH94
Raonic-Wawrinka...neskutečně jim to lítá klukům :D
Reagovat
Mayo
Berďa totálne vyfackal Simona kks :O
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Katka Siniaková se dostala do hry jako lucky looser a bude hrát proti C. Dellacqua, super :-)
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, že Allertová nezkusila kvaldu Dubaje. Je to jelito.
Reagovat
smazaný uživatel
ta přezdívka se k tobě vážně hodí :))
Reagovat
smazaný uživatel
no a není to jelito? JE. Zase hraje příští týden nějaké ITF, pff.
Reagovat
smazaný uživatel
Jelikož je teprve krátkou dobu ve stovce, myslím, že dělá dobře.. Denča se potřebuje usadit ve stovce a né hned bez hlavě jet na nějaký WTA turnaj, když třeba ví, že na to zatím nemá. A co je špatnýho na ITF? Co já vím, Petra Cetkovská, co byla tu dobu 60. na žebříčku, hrála v Olomouci v léte 50. 000 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ITF v ČR, to je něco jiného.
"Ví, že na to nemá".. ještě jednou pfff.
Reagovat
smazaný uživatel
Co já vím, já ji do hlavy nevidím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Šárka skvělé 1.kolo
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, viděl jsem to, perfektní 3. místo
Reagovat
smazaný uživatel
mohlo by to zacinakt!
Reagovat
Jabadu
"Pojďme držet Šárku Strachovou! Česká republika nemá takové velehory jako jsou Alpy, přesto každý pátý člověk v Česku lyžuje! ..." (Petr Svěcený)
Reagovat
Cico93
jj môžem potvrdiť v Tatrách sami Čech..-)
Reagovat
Jabadu
A kam by jinak jezdili? V Rakousku je draho a jediné cenově přijatelné velehory jsou Tatry.
Špindl nehodnotím. Ceny jak v Rakousku a desetinový servis. Podnikání po česku. :-)
Reagovat
Cico93
Veď my sme radi, že chodia turisti a lyžiari zo zahraničia.
Reagovat
Jabadu
Konečně taky máme nějakou "cizinu", kde se domluvíme. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
dnes bezchybné, krása! Doufám, že se mu bude dařit i zítra.
Reagovat
kodkar
No to je běs co tam dnes Karolína předvádí, zítřejší finále je v pytli snad Bára
trochu potěší.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska to bylo od Karolíny opravdu slabé, ale další semi je pro ní dobré. Snad Bara zahraje 2 vyjímečné zápasy a pomstí ji
Reagovat
re.dihel
Dneska Karolína dělá moc chyb, Suarézová prakticky vyčkává, až udělá Češka chybu.
Reagovat
smazaný uživatel
níže je o tom článek, lépe to psát pod něj.
Reagovat
Kozoroh
S oběma má Tom poslední dobou problémy - s Milošem má bilanci 1-3, z toho 1-2 v hale. A Wawrinku za posledních pět let přemohl jen jedinkrát. Co tedy očekávám je to, že kurzy budou favorizovat Berdychova soupeře... Když však dnes přemohl Simona a v Melbourne Nadala, proč by nemohl uspět proti Wawrinkovi/Raoničovi?
Favoritem druhého SF je Wawrinka, ale nezapomínejme, že Raonič je skvělý halista. Lepším soupeřem pro Toma by tak byl Stan, což je sice paradoxní, ale z hlediska mně dostupných faktů to tak vidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslím, že hratelnější je Raonic, má slabej backhand i horší pohyb
Reagovat
smazaný uživatel
Sice mimo statistiky, ale Tomáš si už letos s Raonicem poradil na exhibici v Hua Hin.
Reagovat
Kozoroh
No jo, ale je to přeci jen exhibice. V ostrých halových zápasech je Raonič úspěšnější.
Reagovat
kodkar
Zubatá Kadla pěkně Karolku splachuje :(
Reagovat
Stan_Borowitz
ve které hraje. Kdyby byl povrch na AO tak rychlý jako v Rotterdamu, už by měl letos GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak dneska byl Tomáš parádní taky na podání, z 8 her zahrál polovinu bez ztráty fifteenu a celkově po podání ztratil jen 4 míčky :) Na returnu získal 4 hry ze 7 a z toho dvě čistou hrou :)
Reagovat
tommr
a nepříjemnýho soupeře doslova splách z kurtu. Na jeho hru se ted dobře kouká ... :)
Trochu paradoxní je jen, že i přes skvělý výkony z poslední doby nemá Tomáš ještě jistý, že si udrží sedmý místo. K tomu potřebuje bud obhájit titul nebo pomoc od Raonice ...
Reagovat
EllNino
ale zase má letos už přes 1000 bodů ne ? to je hodně moc :)
Reagovat
tommr
je to samozřejmě vynikající. Tomáš jen doplácí na to, že loni měl tak dobrej start do sezóny a musí toho proto ted hodně obhajovat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
zatím spíš doplácí na nevydařenou část loňské sezóny, obhajoby zatím zvládá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa teď musí obhájit Rotterdam (což mu zatím vychází), pak finále v Dubaji a SF v Miami, pak už ty výsledky byly o dost horší a to je taky důvod, proč je to v tom celkovém žebříčku takto nahnuté, i když se mu daří. Ale zase bude mít ten luxus, že v IW vloni vypadnul v 1. kole, takže i tam může posbírat nějaký bodíky :)
Reagovat
darek.vrana
Finále v Dubaji je ale myslím jen 150 bodů, což je jako nic... Nebo to je pětistovka?
Reagovat
smazaný uživatel
500 :)
Reagovat
darek.vrana
Aha, myslel jsem, že ne...
Reagovat
Cico93
Tomáš hraje fakt výborne. Škoda, že nenasleduje v najbližšom období GS:(
Reagovat
Kozoroh
GS byl nedávno. Tom tam taky zářil, ale Andy byl holt silnější...
Reagovat
smazaný uživatel
s Raonicem nebo Wawrinkou by mělo být zcela hratelné, protože Tomáš předvádí opravdu skvělý tenis :) Ale tento zápas může být i pěkně ošidný. V případě vítězství se Tomáš v race posune na 2. místo za Djokovice.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně bych se bál Wawroše, pokud vyhraje, což očekávám. Ten má brilatní backhand, tak i forehand, podání také super....u Raonice se dá najít hodně slabín
Reagovat
smazaný uživatel
jj, ale zase takové vítězné finále nad Wawrošem, to je pěkná představa :)
Reagovat
tommr
no a hlavně to Tomovi proti Wawrinkovi vůbec nejde. I když v současný skvělý formě by to moh zlomit ... :)
Reagovat
Kozoroh
Když dokázal Tom zlomit černou sérii s Nadalem, proč by se mu to nemohlo povést i proti Wawrinkovi, s kterým posledních pět zápasů prohrál?
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinkovi má rozhodně co vracet...
Reagovat
darek.vrana
No tak asi jako proti Simonovi:).
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne se ten novy model stylu uplatnuje;)
Snad tady ta obhajoba prijde...
...finale Stan x Tom, by mne zajimalo asi vic;)
Reagovat
PH94
To bylo něco naprosto neuvěřitelného :)
Reagovat
EllNino
Tome gratulace, tvoje hra nabyla značných zlepšení hlavně na BH a srší z tebe sebevědomí, tak ať už bude ve finále Wáwra, nebo Miloš, věřím TOBĚ ! :)
Reagovat
smazaný uživatel
to dnes byla, velká gratulace k postupu do finále a k úžasnému výkonu, Simon jenom valil oči :) Radost pohledět :)
Reagovat
kada.tom
Dneska i v minulých zápasech parádní výkony a dneska to bylo úplně TOP - takhle přejet Simona, kterej zase nehrál až tak špatně, hmm - klobouček.

Každopádně den D bude zítřek - až finále rozhodne o úspěšnosti na turnaji - buďto Stan nebo Milos, s ani jedním Tomáš nehraje úplně rád, tak jsem na ten zítřejší zápas zvědavý, nicméně ve formě Tomáš je, o tom žádná. Jen to potvrdit i zítra ve finále :-)
Reagovat
smazaný uživatel
raonic, pokud nepodává nadpozemsky, je poloviční
Reagovat
darek.vrana
Jak jsem říkal, dneska vraždění neviňátek:). Super výkon!
Reagovat
Nola
chudak Gilles, to si nezasluzil, vyradil mu Muru a Tom sa mu dnes takto podakoval :D, Tom si kraca pre titul
Reagovat
Fandina
super hra. A moc přeji, aby to pokračovalo ve finále. Gratulka. Berďo pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš na nás myslel, pospíchal, abysme se mohli v klidu podívat na Káju a Karličku :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist