Berdych doufá v rychlé uzdravení. Vyšetření ho čeká večer v Praze

6. 3. 2016, 18:39
Aktuality 4
V sobotu Tomáš Berdych oslavil padesáté vítězství v Davisově poháru, ale dnes další nepřidal. Na počátku utkání s Philippem Kohlschreiberem v Hannoveru se zranil a za stavu 3-6 5-7 zápas vzdal. Teď doufá, že se pravý stehenní sval dá rychle do pořádku.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (© Česká sportovní)

V Berdychovi se po odstoupení mísily různé pocity. "Na jednu stranu mě to strašně štve, že nemůžu dorazit zápas, který byl dobře rozjetý," řekl k vývoji duelu 1. kola s Německem. Češi vedli po čtyřhře 2-1 a od sedmého hráče světa Berdycha se čekalo stvrzení postupu do čtvrtfinále. To ale nepřišlo.

Zároveň se v jeho hlavě logicky objevil otazník, jak dlouho bude mimo hru. "Člověka hned napadá, jak to bude vážné, jestli mě to bude stát nějaký týden navíc. Ale snažím se vidět spíš ty pozitivnější věci a věřit těm, co říkají, že by to nemělo být na dlouho," řekl Berdych po prvotním vyšetření v šatně.

Původně chtěl jet do nemocnice už v Německu, ale podrobné vyšetření podstoupí v neděli večer v Praze. "Pan (profesor Pavel) Kolář říkal, že by to nemuselo být až tak strašné a mohla to být otázka pár dnů aktivní terapie. Ale zase je to jen jeho úsudek, musí se udělat vyšetření navíc. Budeme moudřejší později," řekl.

Na základě výsledku se rozhodne, kdy vyrazí na turnaj v Indian Wells, kde by měl hrát nejdříve o víkendu. "Ještě je čas. Na druhou stranu se musím hodně rychle rozhodnout, není to tady přes kopec. Musím se přesunout, zvyknout si na jiné podmínky, když bude všechno dobrý," konstatoval Berdych.

Dvojnásobný daviscupový vítěz doufal, že se stejně jako dříve svalové zranění zahojí rychle. "U mě to vždy šlo dobře. Snad to bude stejný případ," řekl.

Na program si musím dávat ještě větší pozor
Berdych v pátek odehrál skoro čtyři a půl hodiny dlouhý pětisetový duel s Alexanderem Zverevem a v sobotu strávil na dvorci další dvě a půl hodiny ve čtyřhře. "Určitě, to asi může mít vliv," řekl a dodal. "Jde to ruku v ruce. Myslím, že jsem byl připravený dobře, ale pak se může stát jeden blbý pohyb a dopadne to takhle."

Zranění může být pro třicetiletého hráče určitým varováním. Odehrát s postupujícím věkem tři náročné bitvy na tři vítězné sety během tří dnů je stále obtížnější. "Máte nějaký plán, jak tomu zamezit?" ptal se nejdříve Berdych a nahlas uvažoval: "Ano, pořád navazujeme na to, že musím s programem nakládat opatrně. Budu si na něj muset dávat bacha ještě víc a třeba ještě víc hracích týdnů ubírat."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
turista
No tak maximálně mu uteče Indian Wells. Do Key Biscayne už bude OK.
Reagovat
janek_da
Tak jo. Aspoň jeden koment pro Berďu.
Reagovat
Fandina
dva
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist