Berdych a čtyři Češky jsou ve Wimbledonu mezi nasazenými

22. 6. 2016, 13:02
Aktuality 33
Pět zástupců má český tenis mezi nasazenými hráči a hráčkami na nadcházejícím grandslamovém turnaji ve Wimbledonu. Mezi dvaatřicítkou nejlepších jsou Tomáš Berdych, Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Barbora Strýcová a Lucie Šafářová.
Tomáš Berdych

Zatímco u žen organizátoři respektovali při nasazení světový žebříček, mezi muži komise klubu ve srovnání s pořadím ATP dle tradice promíchala. Wimbledonští organizátoři přihlížejí i k výsledkům hráčů na trávě za uplynulé dvě sezony.

Na to doplatil Tomáš Berdych. Ač světová devítka, je pro Wimbledon číslo deset, protože před něj pořadatelé posunuli na sedmé místo Richarda Gasqueta (10. v pořadí ATP) a na deváté Marina Čiliče (13.). Do nasazení se promítla ještě neúčast zraněného Rafaela Nadala.

Výše pořadatelé posunuli třeba také Nicka Kyrgiose. Australan je aktuálně v žebříčku šestnáctý, ale ve Wimbledonu bude patnáctkou a Gilles Simon je z 20. místa povýšen na šestnáctku. O čtyři pozice si rovněž polepšil 24. hráč světa Kevin Anderson.

Jedničkami pro turnaj v All England Clubu jsou podle očekávání obhájci titulů a světové jedničky Novak Djokovič a Serena Williamsová. Za Djokovičem je dvojkou domácí Andy Murray a trojkou Roger Federer. Za Williamsovou následuje její letošní přemožitelka z finále Roland Garros Garbiňe Muguruzaová. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová je jedenáctkou, Karolína Plíšková šestnáctkou, Barbora Strýcová pětadvacítkou a Lucie Šafářová má číslo 29.

Ve čtyřhře jsou Radek Štěpánek se Srbem Nenadem Zimonjičem čtrnáctí a mezi ženami se Češky seřadily od šestého do osmého místa. Šestkami jsou Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, sedmičkami Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou a osmičkami Karolína Plíšková s Julií Görgesovou.

Nasazení pro Wimbledon:
Muži Ženy
1. Djokovič (Srb.) S. Williamsová (USA)
2. A. Murray (Brit.) Muguruzaová (Šp.)
3. Federer A. Radwaňská (Pol.)
4. Wawrinka (oba Švýc.) Kerberová (Něm.)
5. Nišikori (Jap.) Halepová (Rum.)
6. Raonic (Kan.) Azarenková (Běl.)
7. Gasquet (Fr.) Vinciová (It.)
8. Thiem (Rak.) Bencicová (Švýc.)
9. Čilič (Chorv.) V. Williamsová
10. Berdych (ČR) Keysová (obě USA)
11. Goffin (Belg.) Kvitová (ČR)
12. Tsonga (Fr.) Bacsinszká (Švýc.)
13. Ferrer Suárezová (Šp.)
14. Bautista (oba Šp.) Kuzněcovová (Rus.)
15. Kyrgios (Austr.) Stosurová (Austr.)
16. Simon Karolína Plíšková (ČR)
17. Monfils (oba Fr.) Kontaová (Brit.)
18. Isner (USA) Svitolinová (Ukr.)
19. Tomic (Austr.) Stephensová (USA)
20. Anderson (JAR) Cibulková (SR)
21. Kohlschreiber (Něm.) Erraniová (It.)
22. F. López (Šp.) Pavljučenkovová (Rus.)
23. Karlovič (Chorv.) Jankovičová
24. A. Zverev (Něm.) Ivanovičová (obě Srb.)
25. Troicki (Srb.) Strýcová (ČR)
26. Paire (Fr.) Beguová (Rum.)
27. Sock Bertensová (Niz.)
28. Querrey (oba USA) Vandewegheová (USA)
29. Cuevas (Urug.) Šafářová (ČR)
30. Dolgopolov (Ukr.) Kasatkinová (Rus.)
31. Sousa (Portug.) Garciaová
32. Pouille (Fr.) Mladenovicová (obě Fr.)
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
lars
3:6 5:7
Reagovat
panzer.dragon
je to komik
Reagovat
PetaM
Aspoň někde ho porazí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Byla jsem si skoro jistá, že při neúčasti Rafana bude Tomáš nasazená osmička. Fakt, že se před něj dostali zrovna tito dva, mě teda hodně zaráží.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak si Wimbledonu vážím jako toho nej turnaje za rok, jak se mi líbí mnohé tradice, tak tohle šílený přepočítávání vnímám jako černou skvrnku na tomto bílém svátku.
Reagovat
tommr
jj je to čirá zvůle ze strany pořadatelů, která se nedá ničím ospravedlnit. Kdyby se takhle chovali všichni tak je v tom brzo guláš - na antukových turnajích by se mohli zvýhodňovat antukáři, na turnajích s tvrdým povrchem hardaři, v halách halaři a výsledkem by byl totální chaos ...
Reagovat
smazaný uživatel
Prdlačky. Naopak je čirá demence držet se za každou cenu žebříčku, který leckdy neodpovídá výkonům hráčů na tom kterém turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
iqemu bych v tomhle věřil, ten ví nejlíp, co je to čirá demence.
Reagovat
cheeky
Proboha to není žádná zvůle vůči Berdychovi ani vůči komukoli jinému. Wimbledon byl 1. turnaj na světe. Byl to i první turnaj na světě, který vůbec s nasazováním začal, klidně by se mohli na nějaký žebříček vykašlat a nasazovat podle sebe. Přesto nasazují podle ATP. Důvod, proč upravují pořadí, je že travnatá sezona je mnohem kratší než všechny ostatní a trávaři jsou opravdu znevýhodněni. Nevíc od roku 2001, kdy zavedli současný přepočet je to absolutně transparentní. Před rokem 2001 zasedala komise, která prostě řekla pořadí a basta. U žen to tak dělají dodnes. V roce 2011 byla Serena 25. a jako dvojnásobnou obhájkyni ji nasadili nasadili ji jako 7. Kdyby byla nasazená 25, a Petra 7. místo 8, kdoví jak by celé nakonec dopadlo. Chci tím jen říct, že to třeba může paradoxně Tomášovi i pomoct.
Reagovat
Tornes
Jaká zvůle? Mají transparentní a dopředu daný systém, podle kterého se nasazuje. Že se ti ten systém nelíbí z něj nedělá zvůli. A mnohem lépe vyhovuje teoretickému důvodu pro nasazování, tedy aby se nejlepší hráči na daném turnaji potkali co nejpozději.
Reagovat
smazaný uživatel
Některé holky si zahrají v kvaldě déle ,než muži v MD ,např. čechoruska Alexandrová
Reagovat
EllNino
nakonec vyhrála :) to je dobře, trénuje v Česku
Reagovat
smazaný uživatel
SMITKOVÁ podruhé nepřekvapila ani na trávě
Reagovat
EllNino
tak ono to s tou trávou jaký jejím oblíbeným povrchem nebude zase tak hrr :)
Reagovat
tommr
a dneska ve druhým kole kvalifikace porazila devátou nasazenou Slovenku Kucovou jasně ve dvou setech. Jsem rád, že to "blbec" odhad líp než já ... :)
Reagovat
George_Renel
Tak teď ještě Terka, set už má.
Reagovat
tommr
jj ta si taky vede překvapivě dobře ... :)
Reagovat
George_Renel
Jsme to asi zakřikli. :-/
Reagovat
Fandina
To je celkem po delší době, co Petra a Berďa nefigurují nasazením na GS v první osmě. Tak snad se tam zase oba brzy vrátí. Nejlépe už na USO.
Reagovat
Kytka
Radši co nejdřív, už před americkými betony
Reagovat
smazaný uživatel
Takže potom, co se oddělí zrno od plev a přijde osmifinále, by to chtělo potkat ideálně Federera, který v úvodních kolech ještě bude, a zvýšit si na něm sebevědomí. Ve čtvrtfinále pak porazit Gasqueta a v semifinále Raonice, který dokonalým výkonem odpravil britskou naději, ale neponechal si rezervu na semifinále. No a jsme tam, kde před šesti lety - ve finále Wimbledonu. Zde už by to mělo být bez problémů, protože Jirka se pravděpodobně rozhodne ještě neodkrývat karty a Tomáš ho pak travařsky zezadu utloukne. Jedinou slabinou tohoto scénáře jsou Tomovi soupeři, u kterých si až na Veselého teda vůbec nejsem jistý, že se tak daleko probojují.
Reagovat
a.magerova
Kšáááá !!!

"My", po zdravotních problémech, máme odehráno 7 zápasů na trávě a kolik máte, bez zdravotních problémů, na trávě letos odehráno "vy"?
Reagovat
smazaný uživatel
"my" si těch 7 zápasů "takticky" schováváme pro Wimbledon :-)
Reagovat
a.magerova
No v tom případě je Nole ještě chytřejší než "vy".... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
proto se s ním neplánujeme potkat, viz výše :-)
Reagovat
a.magerova
Jo ahaaa, pro Noleho platí ta část o zrnech a tááák... no to bude mít Kozoroh radost převelikou... :-)))
Reagovat
a.magerova
Samo, že vím, že to semeno bude Jirka, teda pardón zrno... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
ano, celé je to tak vzrušující :D
Reagovat
Kytka
Tady někdo psal, že v osmifinále Berdych č. 1-4 potkat nemůže, protože na GS hráči 1-4 jsou nalosováni proti hráčům 1-16 a hráči 5-8 proti 9-12.Tak by byl nejhorší z hráčů č. 5-8 Raonic. A dál to může být Gasquet, Nishikori a Thiem.
Reagovat
Kytka
Opravuji, ne proti 1-16, ale 13-16, vypadla mi tam trojka.
Reagovat
smazaný uživatel
o tom nevím, ale nebylo by to špatné :-)
Reagovat
Kytka
Doufám tedy, že to tak je. Hlavně, aby se do osmifinále vůbec dostal a obhájil si alespoň loňské body. Ale chtělo by to něco připsat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist