Baghdatis získal 4. titul, v Sydney porazil Gasqueta

16. 1. 2010, 16:36
Aktuality 12
Turnaj mužů v Sydney vyhrál Kypřan Marcos Baghdatis, který dnes ve finále porazil Francouze Richarda Gasqueta 6-4 7-6 a získal čtvrtý titul v kariéře. Čtyřiadvacetiletý hráč si zvedl sebevědomí před Australian Open, kde v roce 2006 dosáhl postupem do finále největšího úspěchu v kariéře.
Marcos Baghdatis

Kyperský tenista vyhrál první set 6-4, hned v úvodu druhého dějství však bylo utkání kvůli bouřce přerušeno. Pauza pomohla Gasquetovi, který za stavu 5-2 servíroval na vyrovnání. Baghdatis ale třetí sadu odmítl a v tie-breaku duel ukončil. Připsal si tak čtvrtý titul.

Baghdatis se loni potýkal se zraněním zápěstí a zad, ale v poslední době se mu daří. V říjnu vyhrál turnaj ve Stockholmu a díky triumfu v Sydney má na kontě šestnáct vítězství z posledních 17 zápasů. Během této série však absolvoval i challenger v Taškentu.

"Vyhrál jsem turnaj a to sebevědomí nakopne," zářil Baghdatis. "Cítím se fit, hraju dobře a spokojený jsem i se svým pohybem."

Bývalý vítěz juniorské soutěže na Australian Open se těšil při finále velké podpoře publika, v němž byla řada jeho krajanů i mnoho příbuzných, kteří v Sydney a okolí žijí. "Rád bych poděkoval strýcům, bratrancům a můj bratr má dneska narozeniny," uvedl při slavnostním ceremoniálu po zápase, který byl po prvním setu na hodinu a čtvrt přerušen kvůli bouřce.

Také Gasquet si i přes dnešní prohru na formu stěžovat nemůže. Cestou do finále neztratil ani set a minulý týden si zahrál semifinále v Brisbane. Pomalu se tak vzpamatovává z nevydařené loňské sezony. "Je to těžký comeback," pronesl Gasquet, který v minulém roce čelil obvinení z užití kokainu. "Bylo to psychicky náročné. Únavné, mnohem více únavné než jeden vyčerpávající zápas."

Baghdatis se na nadcházejícím Australian Open střetne v 1. kole s Italem Lorenzim, Gasquet s nasazeným Rusem Južným. "Dnes jsem podlehl Marcosovi, skvělému hráči. Před odletem do Melbourne se ovšem cítím být silný, byť mám těžký los," řekl Gasquet, který by ve druhém kole mohl hrát s českým tenistou Janem Hájkem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Super, doufám, že se Marcosovi bude v letošní sezoně dařit, protože je to milej člověk, kterej má smysl pro humor a nemá hvězdné manýry jako Federer. Jelikož Baghdatis dokáže porazit kohokoli, doufám že se v letošním roce několikrát (obvzlášt´ na GS) utká s McEnroem II. a deklasuje ho. To pak bude zase legrace, protože švýcarskej egoista to neunese a rozbrečí se nebo předvede něco v tom smyslu (např. rozbíjení raket, vyfuckování rozhodčího.... atd.).
Reagovat
smazaný uživatel
líp už to snad napsat nešlo
Reagovat
smazaný uživatel
super Marcosi doufám že AO dojdeš co nejdál
Reagovat
smazaný uživatel
Marcosi gratuluji, i když jsem chtěla vidět tři sety, protože to byl krásný tenis od obou. Prostě to dopadlo takle. Bohužel neodpustitelné selhání Ríši v TB po nadějném breaku, trestuhodné dvě dvochyby, které jsou vždy luxusním dárkem pro soupeře, v TB obzvlášť-Stejně nadějný výsledek pro AO pro oba.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve tretim kole AO by to mohlo byt zajimave utkani Hewitt : Baghdatis.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Gasquetův bakchand je něco neuvěřitelného, takový backhand nemá prostě nikdo.
Reagovat
smazaný uživatel
naprosto souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
kam se na něj hrabe backhand od Murrayho, např.
Reagovat
smazaný uživatel
nechcem nikoho naštvať, len som chcela taký prídavok k tomu "módnemu okienku". http://www.facebook.com/#/photo.php?pid=3049528&id=64760994940&fbid=236542149940 .. a že vraj mu ružová nepristane :)
Reagovat
smazaný uživatel
Môj názor je taký že radšej ružová na Rafanovi, ako na Rogovi...
Reagovat
smazaný uživatel
Veď jasné :) o tom niet reči, ale celkom pristane aj jemu. Nevravím žeby mal mať "ružovú kolekciu", ale aspoň takto na tréningoch to vyzerám celkom pekne. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Noooo, tak toto sa ti podarilo Stacey :)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist