Andy Murray poprvé vyhrál turnaj Masters

4. 8. 2008, 07:36
Aktuality 8
ATP CINCINNATI - Britský tenista Andy Murray porazil ve finále turnaje v Cincinnati světovou trojku Novaka Djokoviče a získal svůj první titul kategorie Masters. Jednadvacetiletý Skot vyhrál nad svým srbským vrstevníkem 7-6 7-6, když proměnil až šestý mečbol.
Profily hráčů
Andy Murray

Novak Djokovič s Andym Murraym nastoupili k utkání za obrovského vedra, což oba stálo hodně sil. Tím spíše, když od začátku zápasu zvedali diváky ze sedadel krásnými dlouhými výměnami. "Jsme oba nesmírně unavení," přiznal Murray po duelu.

V úvodní sadě si Brit vypracoval dva brejkboly, ale ani jeden nevyužil. O osudu prvního setu tak rozhodovala zkrácená hra, ve které udělal Djokovič několik chyb a daroval soupeři vedení. V druhém dějství se už na jednadvacetiletých tenistech začala projevovat únava. To vedlo ke dvěma ztraceným servisům na každé straně, a tak na řadu přišel znovu tie-break. V něm Murray potvrdil mírnou převahu z celého utkání a šestým proměněným mečbolem si zajistil první titul z turnaje série Masters.

"Výborně Andy. Je to tvůj první titul z Masters, ale jsem si jistý, že jich přidáš mnohem víc," uznal Britovi kvality poražený Djokovič.

Murray porazil Djokoviče podruhé za sebou, před týdnem ho vyřadil v Torontu. Djokovič v sobotu zdolal v semifinále suveréna posledních týdnů Rafaela Nadala a odložil jeho korunovaci světovou jedničkou o dva týdny.

Za své šesté vítězství na okruhu ATP získal Murray prémii 420.000 dolarů.

Čtyřhru vyhráli bratři Bryanové
Finále čtyřhry v Cincinnati bylo reprízou loňského boje o titul. Domácím bratrům Bryanům odveta vyšla, když porazili izraelský pár Erlich/Ram 4-6 7-6 10-7. Bob s Mikem tak získali čtvrtý letošní titul. Izraelci, vítězové letošního Australian Open, si ve finále zahráli poprvé od březnového triumfu v Indian Wells.

ATP MASTERS SERIES CINCINNATI (USA, tvrdý p., 2.615.000 dolarů) - neděle:

Dvouhra - finále:
Murray (8-Brit.) - Djokovič (3-Srb.) 7-6(4) 7-6(5)

Čtyřhra - finále:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Erlich/Ram (3-Izr.) 4-6 7-6(2) 10-7

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Přesně jak jsem předpokládal,Djokerovi vyšel zas jeden zápas a zrovna na Nadala :X !!!
Reagovat
smazaný uživatel
ano ty nas odborniku
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už ani ten Djokovič nevyhraje:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadherne finale, vyhral zaslouženě!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas,Novak sekal opravu moc chyb a Andy byl o ten chlup lepší:)Určitě bylo znát,že ti dva jsou dlouholetí přátelé a navzájem se mají svou hru přečtenou...Na tak vyrovnané finále je vždycky radost koukat:)
Reagovat
smazaný uživatel
Andymu jsem to přál, ...ale krásné finále to teda rozhodně nebylo. Některé výměny byly sice fantastické, ale bylo vidět, že v tak strašném vedru by se na to oba nejradši vyflákli. Hlavně Djokovičova hra byla "NA HONY" vzdálena tomu co předvedl v semifinále proti NADALOVI. Produkoval neuvěřitelné množství nevynucených chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Co bylo na tom finále nádhernýho? Novak tam sekal chybu za chybou, Andy byl o něco málo lepší, ale byla jsem tím zklamaná.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to mne potěšilo, jen tak dál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist