Andreescuová je už na druhém turnaji po pauze ve finále, o titul zabojuje v Hertogenboschi

15. 6., 17:55
Aktuality 3
WTA HERTOGENBOSCH - Bianca Andreescuová (23) absolvuje v Hertogenboschi svůj teprve druhý turnaj od loňského srpna a už na něm zabojuje o svůj čtvrtý titul, první od US Open 2019. Bývalá světová čtyřka v semifinále přehrála 6:4, 6:2 kvalifikantku Dalmu Gálfiovou (25) a ve svém prvním finále po dvou letech vyzve vítězku ruského derby mezi obhájkyní titulu Jekatěrinou Alexandrovovou (29) a Ljudmilou Samsonovovou (25).
Bianca Andreescuová je po dlouhé pauze ve skvělé formě (© Profimedia)

Gálfiová – Andreescuová 4:6, 2:6

Bianca Andreescuová byla v rámci sezony 2019, během níž včetně US Open posbírala všechny tři své tituly na nejvyšším okruhu, jednou z nejlepších hráček. Po senzačním triumfu ve Flushing Meadows se však začala bývalá světová čtyřka velmi často trápit se zdravotními potížemi.

Po další dlouhé pauze se vrátila na nedávném French Open, kde odehrála svůj první turnaj od loňského srpna. Na pařížské antuce vypadla ve třetím kole s pozdější finalistkou Jasmine Paoliniovou, ovšem na trávě v Hertogenboschi se i díky skalpu Naomi Ósakaové dostala do finále.

V semifinálovém souboji s bývalou juniorskou světovou jedničkou Dalmou Gálfiovou, která v 25 letech stále čeká na první finále na hlavní tour, neměla s potvrzením role favoritky problém. V zápase si sice vypracovala jen o jeden brejkbol více (5) než soupeřka, nicméně servis ztratila pouze jednou a na returnu využila čtyři šance.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Andreescuová momentálně figuruje až na 228. příčce žebříčku. Postupem do finále si zajistila skok zhruba o 65 míst a v případě triumfu by se měla posunout někam ke 135. pozici. Ve finálových duelech disponuje poloviční úspěšností 3:3, v posledních dvou před třemi lety v Miami i předloni na trávě v Bad Homburgu prohrála.

Všechny tři trofeje vybojovala na tvrdých površích. V březnu 2019 šokovala triumfem na tisícovce v Indian Wells a v témže roce ovládla podnik stejné kategorie v Torontu a poté grandslamové US Open.

V nedělním finále nastoupí proti vítězce derby mezi obhájkyní titulu a šampionkou posledních dvou ročníků Jekatěrinou Alexandrovovou a Ljudmilou SamsonovovouRusky kvůli dešti sobotní semifinále nedohrály.


Výsledky turnaje WTA 250 v Hertogenboschi

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
paddy
Nezapomeňte smile
Rumunský týden ve WTA
Pre titul si ide Raducanu a Andreescu smile
Reagovat
tommr
Andreescu by si ten titul zasloužila za to že vyřadila Osaku ...
Reagovat
Nola
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist