Alcaraz na turnaji v Riu de Janeiru odehrál jen dva gamy, víc mu nedovolilo zranění kotníku

21. 2., 07:53
Aktuality 22
Španělský tenista Carlos Alcaraz (20) odstoupil z turnaje v Riu de Janeiro. Druhý hráč světa si v zápase prvního kola s domácím Thiagem Monteirem zranil kotník a utkání za stavu 1:1 skrečoval.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz nedohrál zápas v Riu kvůli zranění kotníku. (© Profimedia)

Alcaraz se zranil hned v úvodním gamu. Dvojnásobný grandslamový vítěz sice po návratu na kurt po ošetření a s ovázaným kotníkem sebral soupeři podání, vzápětí ale sám servis ztratil a zápas vzdal.

"Hned jsem věděl, že je zle. To byl můj první pocit, protože jsem okamžitě cítil bolest. Když se to nezlepšovalo a nemohl jsem se pořádně hýbat, bylo mi jasné, že nemůžu pokračovat," citovala Alcaraze agentura Retuers.

"Měl jsem strach, že když budu hrát dál, ještě si to zhorším. Proto jsem zápas skrečoval. Zítra půjdu na další vyšetření a uvidíme, jak moc to je, nebo není vážné," přidal bývalý první hráč světa.

"Bylo to zvláštní, byla to teprve první hra zápasu. Na kurtu to navíc nevypadalo nijak vážně. Ale pak jsem viděl opakovaný záběr a nebylo to pěkné. Doufám, že se brzy uzdraví, je to hvězda nové generace," řekl na adresu španělského tenisty Monteiro.

Alcaraz v roce 2022 získal v Riu de Janeiro titul, loni ve finále podlehl Cameronu Norriemu. Britský tenista je letos turnajovou dvojkou a ve druhém kole ho čeká Tomás Barrios z Chile.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Patik
Tym skoršim návratom sa nepouci teda.. Ten jeho tím tam je načo.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Menšík- Murray. Ta komentátorská pička na Premier Sport 3 ....snad nic horšího jsem v životě neslyšel. Jako náklonnost k českému hráči chápu, ale tohle je už přespříliš. Vůbec si ten zápas nemohu vychutnat. Chtělo by trochu brát v potaz, že zrovna v tenise, individuální m sportu, se mnohdy fandí hráči jiné národnosti než je ta fanouškova.
Reagovat
Patik
Tak strýkovi Tonimu to vyšlo.. Želal si aby sa Alcaraz s Djokovicom a Medvedevom zranili aby mal Rafa dobrú sezónu ..Alcaraz mu vyšiel ešte zvyšni dvaja...uz je to tu.. Ten chalan začne viacej marodit ako hrať.. Klasika.. Dá to na Nadala.
Reagovat
Pe3k
No i kdyby tihle 3 měli najednou zranění automaticky by to neznamenalo dobrou sezonu pro Rafu, ten má dost problému sám se sebou. Navíc nejlepší hráč sezony je jednoznačně Sinner.
Reagovat
Dovodo6
Nejlepší hráč zatím
Reagovat
Krisboy
Kdo ho vyrovná/překoná?
Reagovat
Patik
Djokovic
Reagovat
Mistic
Reagovat
Krisboy
To píšeš jako jeho fanoušek, nebo tomu opravdu věříš?
Reagovat
Dovodo6
Nemyslím si, že mu taková super forma vydrží celou sezónu
Reagovat
Krisboy
To jistě ne, ale přesto si myslím, že se na trůn letos dostane.
Reagovat
Teo
Nějak často zraněnej v tomhle věku, ne?
Reagovat
TtGerza
Není se asi ani čemu divit. Vždyť v těch videích, co dává na sociální sítě, je ukázáno jak maká, a je to teda pekelná zátěž.. sám sobě jsem si říkal, že je jen otázka času, kdy mu začne tělo odpadávat, a skoční s častými zraněními jako Nadal.. Popravdě jsem to ale čekal až tak za 3-4 roky..
Reagovat
Pe3k
Nadal měl zranění i na začátku jeho kariéry...
Reagovat
Patik
A divis sa pritom pohybe..
Reagovat
QacO
Nevadí
Reagovat
Tennisfan77
Dost špatná zpráva. Těch bodů k obhajobě v prvním pololetí Alcaraz nemá zrovna málo.
Reagovat
Mistic
Svetová jednotka tento rok v nedohľadne, myslím.
Reagovat
QacO
Sak máme kvalitnú svetovú jednotku....
Reagovat
Mistic
To teda máme!!!
Reagovat
Mistic
A dúfam, že nejaký čas ešte budeme mať.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist