40 nových kurtů v All England Clubu nevyroste. Je to velikášský plán, chválí rozhodnutí poslanec

22. 11. 2023, 11:38
Aktuality 7
Pořadatelé Wimbledonu neuspěli u místních úřadů s žádostí o rozšíření areálu tenisového All England Clubu. Výsledek však ještě může ovlivnit rozhodnutí kanceláře londýnského starosty. Informovala o tom agentura Reuters.
© AFP

Organizátoři chtěli v přilehlých lokacích přistavět 39 nových kurtů a stadion s kapacitou pro osm tisíc diváků. Od čtvrti Merton svolení dostali, ale zastupitelé Wandsworthu byli proti. K výstavbě byl nutný souhlas obou částí.

Zamítavý postoj ocenil poslanec za Wimbledon Stephen Hammond. "Myslím, že pořadatelé si neuvědomují, že chtějí stavět ve veřejném parku. Jejich plán je velikášský. Nevím, jestli nutně potřebují 39 nových kurtů a stadion s takovou kapacitou," prohlásil.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Titan
Vždyť to je nesmysl. Wimbledon je svátek a svátek je jednou ročně. Kvůli jedné akci vyhazovat peníze a ničit park? Navíc zápasy by se ještě více naředily do prostoru, hrálo by se jich více paralelně, a když už by se sehnali rozhodčí a podavači, tak patrně ne diváci...
Reagovat
Fandina
Asi jde o to, že travnaté kurty jsou po pár zápasech zničené a třeba kvalifikace se vůbec ve Wimbledonu nehraje, hraje se úplně jinde. Je vidět, že to takový nesmysl nebude, když jedna městská část svolení dala.
Reagovat
Titan
Je vidět, že jsi zkrachovalá politička. Pokud chci něco postavit kvůli trávníku a tím zlikvidovat přírodní trávník, tak je to nesmysl. Politická rozhodnutí jsou jen objednávka. Kdo se půjde dívat na kvalifikaci, když ve Wimbledonu se hraje o titul mistra světa...? Kolik ti dávali za souhlas se stavebním povolením...?
Reagovat
JohnB
od kdy se hraje ve wimbledonu o titul mistra světa?
Reagovat
Fandina
Meleš nesmysly.
Reagovat
Mantra
Stephen Hammond. "... Nevím, jestli nutně potřebují 39 nových kurtů a stadion s takovou kapacitou," prohlásil.

A dodal: "protože za mnou s žádnou nabídkou ještě nebyli."
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist