Sinner Jannik

Sinner Jannik

22
muž
Itálie
Datum nar.:
16. 8. 2001
Výška:
188 cm
Váha:
76 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 1. / 1.
čtyřhra: 344. / 34.

Olympijský turnaj bude bez světové jedničky. Sinner přijde o premiéru kvůli angíně

Olympijský turnaj ve dvouhře mužů bude poprvé od Sydney 2000 bez světové jedničky. Současný lídr Jannik Sinner se letos v Paříži nepředstaví kvůli angíně, dvaadvacetiletý Ital měl na hrách pod pěti kruhy startovat poprvé. Kvůli zranění se odhlásil i Dán Holger Rune.

Odpočinek po boku Kalinské nepomohl. Sinner kvůli horečkám odložil přesun na olympijský debut

Světová jednička Jannik Sinner musel kvůli nemoci odložit cestu do Paříže, kde by si měl odbýt premiéru na olympijském turnaji. Dvaadvacetiletý Ital měl do dějiště her dorazit dnes, podle agentury ANSA ale nakonec přicestuje pravděpodobně až ve čtvrtek. Důvodem je jeho zdravotní stav doprovázený vysokými horečkami.

Medveděv po pěti porážkách udolal Sinnera, o wimbledonské finále si zahraje opět s Alcarazem

WIMBLEDON - Daniil Medveděv (28) ve Wimbledonu udolal 6:7, 6:4, 7:6, 2:6, 6:3 zdravotně indisponovanou světovou jedničku Itala Jannika Sinnera (22) a oplatil mu porážky z pěti posledních vzájemných duelů včetně finále letošního Australian Open. Postupem do semifinále na trávě v All England Clubu obhájil loňský výsledek a stejně jako před rokem v něm vyzve Carlose Alcaraze (21). Španělský obhájce titulu pokračuje po zvládnutém obratu proti Američanu Tommymu Paulovi (27).

Sinner se utká s Medveděvem, Alcaraze čeká neoblíbený Paul. Sunová se pokusí zaskočit i Vekičovou

V rámci devátého hracího dne letošního ročníku Wimbledonu jsou na programu první čtvrtfinálové duely. Světová jednička Jannik Sinner sehraje šlágr loňských semifinalistů s Daniilem Medveděvem, obhájce titulu Carlos Alcaraz bude čelit svému neoblíbenému protivníkovi Tommymu Paulovi. Kvalifikantka Lulu Sunová se pokusí zapsat další překvapivý skalp, tentokrát proti Donně Vekičové, a Jasmine Paoliniová nastoupí k souboji s Emmou Navarrovou.

Alcaraz měl blízko k další pětisetové bitvě, Sinner nepovolil Sheltonovi ani jeden set

WIMBLEDON - Carlos Alcaraz (21) měl potíže i ve čtvrtém zápase v letošním ročníku Wimbledonu. Ve třetím kole, v němž byl tie-break od konce na turnaji, přežil pětisetovou bitvu s Francesem Tiafoem a další pětisetový duel mu hrozil v osmifinále s Ugem Humbertem (26). Loňský šampion nakonec zvítězil 6:3, 6:4, 1:6, 7:5. Mezi nejlepší osmičku se dostal i další z největších favoritů Jannik Sinner (22), lídr žebříčku si poradil 6:2, 6:4, 7:6 s Benem Sheltonem (21).

Sinner se v osmifinále utká se sebevědomým Sheltonem, Dimitrov si střihne šlágr s Medveděvem

V rámci sedmého hracího dne letošního ročníku Wimbledonu se rozehraje osmifinálová fáze. Světová jednička Jannik Sinner bude čelit sebevědomému Benovi Sheltonovi, který ho jako jeden z mála dokázal po skončení loňského US Open porazit. Grigor Dimitrov nastoupí ke šlágru s Daniilem Medveděvem, Carlos Alcaraz bude pokračovat v obhajobě proti Ugovi Humbertovi a Coco Gauffovou čeká derby s nebezpečnou Emmou Navarrovou.

Alcaraz byl kousek od konce ve Wimbledonu. Obhájce titulu přežil pětisetovou bitvu s Tiafoem

WIMBLEDON - Carlos Alcaraz (21) mohl zakončit obhajobu loňského triumfu ve Wimbledonu už ve třetím kole. Úřadující šampion ovšem v pravou chvíli zabral a trápícího se Francese Tiafoea (26) nakonec udolal 5:7, 6:2, 4:6, 7:6, 6:2. V osmifinále je také Jannik Sinner (22), aktuální lídr žebříčku deklasoval 6:1, 6:4, 6:2 Miomira Kecmanoviče (24).

Sinner ztratil set i podruhé. Ve druhém kole zvládl tie-breaky s kamarádem a bývalým finalistou Berrettinim

WIMBLEDON - Ital Jannik Sinner (22) ve Wimbledonu na svém prvním grandslamu v roli světové jedničky ztratil set i s druhým soupeřem. Krajana, milovníka travnatých dvorců a finalistu z roku 2021 Mattea Berrettiniho (28) zdolal ve večerním duelu na Centrálním kurtu až po bezmála čtyřech hodinách boje 7:6, 7:6, 2:6, 7:6 a pokračuje v obhajobě loňského semifinále. Na travnatých dvorcích v All England Clubu jde dál také obhájce titulu Španěl Carlos Alcaraz (21), který přehrál Australana Aleksandara Vukice (28) 7:6, 6:2, 6:2 a dál jde turnajem bez ztráty setu.

Fruhvirtová vyzve přemožitelku Muchové, Nosková jde na Andreescuovou. Sinnera čeká šlágr s Berrettinim

V rámci třetího hracího dne letošního ročníku Wimbledonu budou v akci čtyři české naděje. Brenda Fruhvirtová se pokusí po Miře Andrejevové zaskočit také Paulu Badosaovou, která v úvodním kole vyřadila Karolínu Muchovou. Linda Nosková se o účast ve třetím kole popere s Biancou Andreescuovou. Barbora Krejčíková absolvuje teprve první kolo s Veronikou Kuděrmetovovou a Tomáš Macháč ho bude dohrávat. Jannik Sinner si střihne šlágr s krajanem Matteem Berrettinim a Carlos Alcaraz bude pokračovat v obhajobě.

Alcaraz úspěšně začal obhajobu ve Wimbledonu. Sinner na postup potřeboval čtyři sety

WIMBLEDON - Carlos Alcaraz (21) úspěšně zahájil obhajobu loňského triumfu ve Wimbledonu. Čerstvý vítěz French Open měl s kvalifikantem Markem Lajalem (21) mnohem více práce, než se očekávalo. S estonským outsiderem prohrával ve dvou ze tří setů o brejk a nakonec soupeře ze třetí stovky žebříčku zdolal po téměř dvou a půl hodinách boje 7:6, 7:5, 6:2. Jannik Sinner (22) zvládl první grandslamový zápas v roli světové jedničky. Ital v prvním kole Wimbledonu přehrál Yannicka Hanfmanna (32) 6:3, 6:4, 3:6, 6:3.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist