Zvonarevová vyhrála i podruhé, Wozniacká post jedničky zatím nepotvrdila

27. 10. 2010, 22:32
Aktuality 6
TURNAJ MISTRYŇ - Vera Zvonarevová v Dauhá vyhrála ve dvou setech i své druhé utkání a stále má šanci zakončit rok jako světová jednička. Caroline Wozniacká totiž zaváhala proti Australance Stosurové, přitom v případě výhry by jí letos z čela už nikdo nesesadil.
Vera Zvonarevová

Samantha Stosurová porazila na Turnaji mistryň Caroline Wozniackou 6-4 6-3 a minimálně na den zdramatizovala boj o to, kdo bude na konci roku světovou jedničkou.

Wozniacká nenavázala na úvodní zápas Kaštanové skupiny, v němž 'zadupala' Rusku Jelenu Dementěvovou. Rodačka z Odense dnes Australance nedokázala ani jednou sebrat servis a neustále byla pod tlakem útočně laděné soupeřky.

Ta si tak po skalpu Schiavoneová připsala druhou výhru a přiblížila se postupu do semifinále.

K tomu, aby se Wozniacká stala světovou jedničkou roku, jí však stále stačí vyhrát jeden zápas. Jistotu jí může dát už čtvrteční duel s Franceskou Schiavoneovou z Itálie. 

Dvacetiletou Dánku může z prvního místa sesadit Ruska Věra Zvonarevová, která dnes v Dauhá zdolala Viktorii Azarenkovou z Běloruska 7-6 6-4.

Zvonarevová si po úvodní výhře nad Jelenou Jankovičovou připsala v Bílé skupině druhé vítězství a je jednou nohou v semifinále. 

Aby ale šestadvacetiletá Ruska mohla pomýšlet na první místo v žebříčku, musí nejen spoléhat na zaváhání Wozniacké, ale také potřebuje dojít až do finále. 

Úspěšný start má za sebou dvojnásobná vítězka Kim Clijstersová. Belgická tenistka, která Turnaj mistryň vyhrála v letech 2002 a 2003, porazila v souboji bývalých světových jedniček Jelenu Jankovičovou 6-2 6-3. Srbská tenistka tak prohrála i druhý zápas na turnaji.

- TURNAJ MISTRYŇ DAUHÁ (Katar, tv. povrch, 4.550.000 dolarů) -
středeční výsledky (27. 10. 2010)

Bílá skupina:
Zvonarevová (2-Rus.) - Azarenková (8-Běl.) 7-6(4) 6-4
Clijstersová (3-Belg.) - Jankovičová (6-Srb.) 6-2 6-3

Kaštanová skupina:
Stosurová (5-Austr.) - Wozniacká (1-Dán.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
C´MON Francesca!!! :)) krásnej úsměv po třech esech! :))
Reagovat
skott
Verce se nakonec vyplatilo obetovani Moskvy za Turnaj mistryn.Postup uz by ji uniknout nemel, ale asi to bude chtit porazit i Clijsters, protoze Sammy se dari a vypada to, ze druhou skupinu vyhraje.Preci jen rozdil jit na Wozniacki nebo Stosur se kterou posledních pet utkani ztratila, vcetne toho vyprasku v Charelstonu.Navic se stale nabizi moznost, ze Wozniacki jeste zavre ve skupine Schiavone, coz by byl naprosto idealni scenar vzhledem k vzajemne h2h 10-0.
Verka ma na to vyhrat cely turnaj, Clijsters me moc nepresvedcila vcera.Cekal jsem od ni vic proti Jankovic hrajici na nejakych 25% jejich normalních fyzickych schopnosti.Pauza po US Open byla u Kim znat celkem dost.Sileny mnozstvi dvojchyb az to smrdelo parkrat brejkem, ve hre to take nebylo kdovijake.Jankovic se snazi kompenzovat spatny pohyb hrou na riziko a prestoze ji to neni vlastní, tak ji to prekvapive vychazi.Uz v zapase s Verou jsem si vsimnul, ze mela 15 winneru, coz casto cislo, ktere miva, kdyz 63 60 vyhraje a ne naopak dostane.
Reagovat
frufru77
Docela jsem zvědavý na zápas Clisters - Azarenka, myslím že Běloruska ani zdaleka není bez šancí. Hrála výborně v Moskvě (a to Kirilenková hrála skvělý tenis, ve finále jsem více věřil jí) a včera nebyla horší - nebýt momentálně opravdu neskutečné formy Zvonarevové (včetně psychiky), tak by se hrály 3 sety a bylo by to jen o štěstí. A skutečně, jak píšeš, Clijsters hrála hodně mdle a předpokládal jsem, že porazí Jelenu J., která by na letošní sezónu jistě ráda zapomněla (a navíc má zcela zjevně zdravotní problémy), ne jaksi povinně, ale v daleko - nevím, jak to vyjádřit - asi výraznějším "projevu".
Reagovat
frufru77
Včera jsem zde psal komentář k zápasu Stosur - Schiavone, kde jsem dost "chválil" S.S. za její výkon a troufl jsem si odhadovat, že S.S.může potrápit i Wozniackou - a stalo se. Jsem rád ne kvůli svému egu, je to jen názor příznivce tenisu, ale kvůli pěknému zápasu, ve kterém sice C.W. až nezvykle hodně chybovala, nicméně řada jejích chyb byla vynucena velmi dobrým výkonem soupeřky, která opět výborně servírovala, "tlačila" z forhendu a tentokrát se NEBÁLA VYHRÁT (na rozdíl od US Open, kde měla Clijstersovou "na lopatě" a prohrála). Myslím, že by S.S. na tomto turnaji dojít dost vysoko, "fazónu" na to zatím rozhodně má.
Reagovat
skott
Nerekl bych, ze az tak Wozniacki chybovala.Samotna cisla na konci (ue/17) nebyla nijak hrozna.Bylo to o vykonu Sammy, ktera vyborne vyuzila vsechny nabidnute prilezitosti.A mela i trochu stesti.Napr. v 1.setu za stavu 4-4 30-30 za bejslajnou uklouzla, ale Wozniacki nalitej forehand na siti poslala par centimetru do autu.Mohla mit brejkbol a podavat do setu, namisto toho Sam udrzela a svoji jedinou prilezitost v dalsi hre hned vyuzila, kdyz Wozniacki na setbolu davala druhy servis na jistotu, Sammy ho atakovala a ve stejne pozici fh bez problemu uklidila.
Druhy set byl podobny taky o par sancich.Akorat kdyz je Sammy znova promenila v brejk, Wozniacki jakoby pomalu ztracela nadeji, ze je schopna ten jeji jeste prolomit.A jak rikas, dulezite bylo, ze se ¨nebala vyhrat¨ a ani dve dvojchyby ji nerozhodily, aby to ukoncila.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist