Zverevovu jízdu zastavil Karlovič

22. 2. 2008, 15:32
Aktuality 0
Dva velké favority dokázal v Rotterdamu porazit německý tenista Michael Zverev. Na třetího už ale neměl - Chorvat Karlovič si vybojoval postup do semifinále za necelou hodinu.
Profily hráčů
Ivo Karlovič

Na adresu Iva Karloviče se neustále snáší kritika, že umí jen dobře servírovat a to z něj němůže dělat dobrého tenistu. Ovšem za poslední rok chorvatský tenista zlepšil i mezihru a brzy může nakouknout mezi elitní světovou dvacítku.

To se může stát už po turnaji v Rotterdamu, kde se bez sebemenšího zaváhání dostal už do semifinále. Dnes se za 54 minut vypořádal s německým tenistou Mishou Zverevem. Karlovič soupeři nasázel 15 es, což byla polovina vítězných míčů z prvního podání. Na servisu ztratil pouze osm fiftýnů za celý zápas a může dál bojovat o svůj čtvrtý titul - ty předchozí získal v minulé sezoně.

Zverev, který se do hlavního turnaje musel probojovat z kvalifikace, na sebe upozornil už výhrou v prvním kole. Svého krajana Kohlschreibera, 28. hráče světa, totiž z Rotterdamu vyprovodil ve dvou setech. A když pak druhém kole poslal domů stejně rychle také světovou pětku Davida Ferrera, mělo to být pro jeho dnešního soupeře dostatečným varováním. Na soupeřovi výsledky však Chorvat nebral ohled a dnes byl opět suverénní.

Ivo Karlovič v Rotterdamu ještě ani jednou neztratil svůj servis, a všechny zápasy suverénně vyhrál. Nad Olivierem Rochusem 6-1 6-2, Tomášem Berdychem 6-4 6-4 a dnes nad Mishou Zverevem 6-4 6-1.

Druhým semifinalistou se stal Llodra
Zastavit obra Karloviče se pokusí Francouz Michael Llodra. Vítěz turnaje v Adelaide si v Rotterdamu v 2. kole poradil s pátým nasazeným Berdychem a dnes vyřadil už druhého domácího hráče. Po Sluiterovi zastavil i Robina Haase.

Sedmadvacetiletý Llodra v dnešním čtvrtfinále opět dobře servíroval. Nasázel 13 es a měl vysokou úspěšnost prvního podání - 86%. V celém zápase výhodu servisu vlastního neztratil, ale ani ten soupeřův neprolomil. Ovšem francouzský tenista potvrdil, že ve zkrácené hře se cítí jako ryba ve vodě - zápas vyhrál 7-6(5) 7-6(5) a letos vyhrál u desátý tiebreak ze 14. Francouzský tenista tak Haasemu oplatil porážku z loňského turnaje ve Washingtonu.

Michael Llodra by mohl být pro Karloviče nepříjemným soupeřem. Ne že by mu měl statečně čelit na returnu, ale mohl by se mu vyrovnat v kvalitě podání. Dá se tak očekávat zápas, ve kterém rozhodnou tiebreaky. Těch Llodra letos odehrál už 14 a pokud zápas vyhrál, zkrácenou hru neprohrál. To Karlovič má bilanci letošních zkrácených her 2-3. Minulý rok v Záhřebu vyhrál jediný vzájemný zápas Llodra 6-4 7-6.

ATP Rotterdam - výsledky 5. dne:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Karlovič (Chor) - Zverev (Něm) 6-4 6-1
Llodra (Fra) - Haase (Hol)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Erlich/Ram (3-Izr) - Benneteau/Mahut (Fra) 6-2 5-7 10-6

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist