Zranění hráček nikoho nezajímá, kritizuje Serena vedení WTA

11. 5. 2009, 16:41
Aktuality 0
Serena Williamsová znovu zkritizovala vedení WTA, které vytvořilo kontroverzní pravidla, jež nutí tenistky hrát i se zraněním. Narážela tak na měsíc starou situaci, kdy se svalovým zraněním nastoupila do zápasu ve španělské Marbelle.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Sedmadvacetiletá Američanka v březnu hrála finále v Miami, kde nestačila až na Azarenkovou. V boji o titul ji trápilo zranění stehenního svalu, přesto se okamžitě vydala do Evropy na turnaj ve španělské Marbelle, kam se původně přihlásila. Podle nových pravidel se totiž těsně před turnajem odhlásit nesmí, v případě zranění ji musí prohlédnout turnajový lékař a tudíž na turnaj odcestovat stejně musí.

Serena v Marbelle v prvním kole prohrála s Češkou Zakopalovou a přišla tak o post světové jedničky.

"Bohužel nikoho nezajímá, jestli jste zranění," stěžuje si vítězka deseti grandslamů. "Je jim jedno, zda jste naživu nebo jste mrtví," pokračovala v kritizování politiky WTA.

"Pokud hrát odmítnete, čeká vás vysoká pokuta. Nemám na výběr, hrát musím ať jsem zraněná nebo ne," dodala.

Přísná pravidla se týkají především hráček první světové desítky, které musí během sezony odehrát minimálně deset turnajů kategorie Premier nebo nižší, a povinně se musí zúčastnit čtyř grandslamů a všech podniků Premier 5 v Miami, Indian Wells, Madridu a Pekingu.

Williamsová poukázala také na případ Marie Šarapovové, jež se ve dvouhře neobjevila od loňského srpna. Koncem loňské sezony po operaci ramena prohlašovala, že rekonvalescence probíhá úspěšně a že se stihne vrátit na Australian Open, kde loni získala svůj třetí grandslamový titul.

Jenže Ruska svůj návrat oddalovala a v oficiáním prohlášení řekla, že stále není zcela připravena odehrát v jediném týdnu sedm zápasů v plném zatížení. Možná tak nechce čelit kontroverzním pravidlům WTA. Objevili se rovněž spekulace, že dvaadvacetiletá Ruska má nového přítele a štěstí nyní našla mimo kurty.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist