Zraněná Venus Williamsová vynechá Paříž i Fed Cup. Ve Francii ji nahradí Šafářová

26. 1. 2013, 09:27
Aktuality 11
Americká tenistka Venus Williamsová nebude kvůli zranění zad hrát příští týden turnaj v Paříži ani následný duel prvního kola Fed Cupu proti Itálii. Bývalá světová jednička se zranila na Australian Open.
Venus Williamsová

"Tenhle turnaj byl pro mě hodně důležitý, abych zase o něco postoupila v žebříčku," uvedla dvaatřicetiletá Williamsová, jež je aktuálně v pořadí WTA na 26. místě. "Bohužel mě bolí záda a musím odpočívat, takže jsem nucena vynechat turnaj v Paříži i další týden Fed Cup," uvedla Williamsová v prohlášení. 

Američanku v hlavní soutěži nahradí finalistka z let 2007 a 2010 Lucie Šafářová, která se po nepovedeném úvodu sezony chce rozehrát pro 1. kolo Fed Cupu.

Z podobného důvodu bu na turnaji ve francouzské metropoli startovat mimo jiné také Petra Kvitová, jež dostala po brzkém vyřazení v Austrálii od pořadatelů divokou kartu. Z českých tenistek se představí rovněž Klára Zakopalová, Lucie Hradecká a v kvalifikaci dnes zahájí boj o hlavní soutěž sestry Plíškovy a Andrea Hlaváčková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
Kvitovou (2), Šafářovou (5) a Zakopalovou (8). Předpokládám, že v deblu se objeví i H+H. Na startu bude tudíž celej náš FC tým pro kterej to bude vlastně taková generálka na utkání s Austrálií. Jsem proto zvědavej jestli Pála oznámí nominaci už na začátku týdne nebo jestli si počká až na výsledky z Paříže ... :)
Reagovat
gedzitka
Akorát škoda, že los kvalifikace byl k Plíščatům nemilosrdný a v nejlepším případě se obě potkají v posledním kole kvalifikace. Otázkou je, jestli se tam vůbec obě probojují.
Reagovat
tommr
Na jednu stranu to byla smůla - do hlavní soutěže se tak může probojovat jen jedna i když by to potřebovaly obě ...
Na druhou stranu to bylo ale taky špatný plánování - proč se Plíškovic holky radši nepřihlásily na turnaj v Pattaya City kde je výrazně menší konkurence a kvalifikaci by tam vůbec nemusely hrát?
Reagovat
gedzitka
tipnu si že proto, že příští týden jsou přihlášený na 25ku do Grenoblu. Dál pak figurují v kvaldě v Dauhá...
Reagovat
Elrondin
Přesně to jsem si také říkal, hlavně u Karolíny, která by se měla snažit dostat do stovky. Ale ony bez sebe asi nedají ani ránu, ještě jsem je neviděl hrát každou jiný turnaj...
Reagovat
tommr
to že spolu hrajou na stejnejch turnajích není na závadu. Měly by si je ale líp vybírat - na konkurenci, která se sešla v Paříži zatím ještě nemají ... :)
Reagovat
Elrondin
S tím určitě souhlasím, jen mám takový (soukromý) pocit, že se neustále drží pospolu (a to donedávna i žebříčkově), jakoby žádná nechtěla té druhé ublížit. I když to je možná tím, že spolu hrají debla. No uvidíme, sezóna je teprve na začátku, třeba se to časem vyvine i jiným směrem.
Reagovat
gedzitka
Tommr: do toho Grenoblu jedou asi hlavně proto, že oběma se teď odečtou body za tituly z Grenoblu (Karolina) a Andrezieux-Boutheon (Kristýna), tak to vzaly asi jako možnost se aspoň udržet na stávajících bodech (přibližně, obě vyhrát nemůžou).

Elrondin: no co se debla týče, tak většinou jej spolu hrají, ale třeba na ITF 75k v Dubai na přelomu listopadu a prosince hrály debla každá s jinou partnerkou, Karolína tehdy myslím ve čtyřhře došla až do finále.
Reagovat
Fandina
Podle mě si vybraly Paříž a ne Pattaya City kvůli přesunu, mobilitě, protože příští týden zase hrají v Evropě, obhajují Grenobl a ten je od Paříže co by kamenem dohodil ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bude hrát Lucka Šafářová, která rovněž získala divokou kartu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist