Zklamal mě servis, mrzí Berdycha

13. 8. 2008, 15:42
Aktuality 6
Vlastní podání dnes v Pekingu porazilo Tomáše Berdycha a neumožnilo mu zopakovat senzační vítězství nad světovou jedničkou Rogerem Federerem z minulé olympiády her v Aténách. Český tenista si postěžoval, že ho právě servis v důležitých chvílích nepodržel a nepomohl mu dostat se z krizových situací.
Tomáš Berdych

Třebaže Berdych dvakrát v zápasu třetího kola prolomil soupeřovo podání, podlehl ve dvou setech. "Je to obrovská zbraň, obrovská pomoc. Já jsem ji dneska neměl," řekl po zápasu Berdych o svém podání.

Před čtyřmi lety Švýcara v druhém kole aténského olympijského turnaje porazil, ale tehdejší zbraně mu nyní už nemohly pomoci. Švýcar od té doby neustále figuroval v čele světového žebříčku, až příští týden ho sesadí Španěl Rafael Nadal. "Tehdy mě vůbec neznal, hráli jsme spolu poprvé, to byla moje výhoda. Ale tu už těžko použiju. Těžko začnu hrát levačkou," usmíval se Berdych po utkání.

Pouze v druhé hře druhého setu Federera zklamal servis, jinak měl Berdych s jeho podáním potíže. "Sice nepodává rychle, ale přesně a umístěně," uvedl český tenista. Chtěl se svým favorizovaným protivníkem hrát vyrovnanou partii a uspět ve zkrácené hře. "Ale jak říkám, za tím stojí dobrý servis, abych pošetřil síly a mohl uhrát míče na jeho podání. To dneska nevyšlo," označil příčinu porážky.

Příští zastávka: USA
Své účinkování v Pekingu však celkově zhodnotil pozitivně. Měl štěstí, v prvním kole se proti němu nakonec postavil neznámý domácí hráč Jü Sin-jüan, neboť původně nalosovaný chorvatský rival Ivo Karlovič se odhlásil. "To byla klika, druhý zápas byl vyrovnaný. Také se člověk mohl ocitnout jinde v pavouku a nemusel hrát s prvním nasazeným, ale to je sport," uvedl.

Rád by hrál i na olympiádě za čtyři roky v Londýně. Může snad dojít do třetice na souboj s Federerem? "Já bych rád, ale nevím jak Roger, jestli se mu bude ještě chtít," usmíval se Berdych. Zatímco na minulých hrách na tenisový turnaj špičky nejezdily, nyní se situace obrací. "Olympiáda se stává opravdu populární a prestižní. Pro mě byla vždy speciální," uvedl.

Do hlediště přišla fandit početná skupina fanoušků, mezi asi dvacítkou sportovců byli i atleti včetně oštěpařky Barbory Špotákové a desetibojaře Romana Šebrleho. "Líbilo se nám to, super," uvedla česká kandidátka na medaili. "Je to příjemné, když je člověk daleko od domova a lidé přijdou. Hraje se hned mnohem líp, než když je publikum nemastný neslaný," řekl Berdych.

Letenku z Pekingu si objednal na víkend, tudíž ještě zvládne s přítelkyní Lucií Šafářovou, která se dnes rovněž s olympijským turnajem rozloučila, navštívit město i jiné sporty. "Jeden den si odpočineme, někam se půjdeme podívat, pak se přesuneme do Ameriky," řekl s odkazem na blížící se poslední grandslam roku US Open. "Ještě tam bude týden se na to připravit," dodal.

ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslel jsem samozřejmě mezi ženskejma.Berdych by Hrbatýmu uštědřil kanára.(-:
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo,od Australian Open 2007.kde hráli skoro všichni dobře,se kvalita českýho tenisu pomalu zhoršuje a zhoršuje.To byly nadějný řeči před olympiádou-Berdych nebo Štěpánek čtvrtfinále.Teď už sou na tom líp v tenise snad i Slováci.(-:
Reagovat
smazaný uživatel
Slováci? To těžko. Akorát Cibulková je dobra. Hantuchová ztratila formu a pokud se nepletu,tak z chlapu není slovenský tenista ani mezi TOP 200
Reagovat
smazaný uživatel
Asik tak souhlasim s tommym slovaci krom cibulkove jsou saláti :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Slovaci se z nasim tenisem nemuzou srovnat a jak rika TommyK tak nemaji hrace do 200 top...nas tenis je porad kvalitni ale je pravda ze Tomas stratil Formu a Radek taky ale ten uz ma skoro 30 let takze..a Zensky tenis taky neni spatnej..Zakopalova Benesova a jeste hracky kteri jsou dolu v zebricku zacly hrat lepe..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravda,že by možná Benešová Hantuchovou porazila.Bohužel jiné české tenistky teď moc dobře nehrajou.Možná v červnu hrála docela dobře Petra Cetkovská,ale ta taky poslední dobou nějak zašla.Doufám,že Nikol zas na US Open překvapí a postoupí do čtvrtfinále!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist