Získané zkušenosti teď musíme prodat, říká Berdych

6. 12. 2009, 11:58
Aktuality 62
Jízda tenistů do finále Davisova poháru zastínila po letech v Česku ostatní sporty. Bezpochyby se Radek Štěpánek s Tomášem Berdychem po zásluze stanou nejlepším týmem v anketě Sportovec roku, jelikož se jim podařilo probudit zájem o tenis, jaký už u nás dlouho nikdo nepamatuje.
Tomáš Berdych

Mladí potřebují idoly a jako jimi dříve byli Jan Kodeš, Ivan Lendl a Petr Korda, tak se teď do klubů mohou hrnout malí kluci, kteří by chtěli být bojovníky jako Štěpánek nebo ranaři po vzoru Berdycha. K utužení zájmu popularity tenisu bude ale potřeba úspěch potvrdit.

"Posbírali jsme zkušenosti a musíme je co nejrychleji prodat a navázat na to, co se nám letos podařilo," řekl čtyřiadvacetiletý Berdych.

Jeho věta v sobě nese důležitá slovíčka - co nejrychleji. Výběr kapitána Jaroslava Navrátila letos porazil doma Francii, Argentinu a vyhrál v Chorvatsku. I přes prohru v boji o salátovou mísu se Španělskem zanechal v Barceloně skvělý dojem. Ale pozor, jak se obecně ví, je to jen díky dvojici hráčů - Štěpánkovi a Berdychovi.

A i nadále bude případný úspěch nejspíš záviset především na nich. Dalších možnosti daviscupový výběr v dohledu nemá. "I příští rok budou hrát hlavně oni dva," řekl Navrátil už v týdnu.

V českém týmu chybí kvantita
U Berdycha se dá předpokládat, že ještě pár let v týmu zůstane, ale Štěpánek má před sebou v jednatřiceti letech asi už jenom pár sezon. Dalšího hráče světových parametrů schopného bojovat o nejvyšší mety Česko nemá. V žebříčku dvouhry se žádná mladá naděje nerýsuje.

A jedním z rozhodujících faktů finále byla vedle kvality samotných tenistů, jako je Rafael Nadal, i početná "armáda" hráčů. Španělé vybírali sestavu ze šesti sedmi mužů. Singlisté si po náročném pátku odpočinuli, zatímco Štěpánek se dostal po pětisetovém maratonu do postele ve tři v noci a při čtyřhře bylo znát, že je unavenější.

Nadějí pro příští roky může být Jan Hájek, který se dostal poprvé do týmu a pomalu se hrabe žebříčkově vzhůru. Šanci by potřeboval dostat ve čtyřhře šestý deblista světa Lukáš Dlouhý, aby se ukázalo, zda je možno někoho z dvojice Berdych-Štěpánek šetřit. V ostrých zápasech Davis Cupu ale není velký prostor na experimentování.

To by pak Češi mohli dopadnout jako Slováci, kteří hráli finále v roce 2005, rovněž prohráli a dnes? "Máme problém se udržet ve druhé divizi. To je Davis Cup," řekl jejich kapitán Miloš Mečíř.

Aby čeští tenisté neřešili stejný problém, musí urychleně najít hráče, kteří budou schopni jednou navázat na současný tým.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

62
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslím že hoši odvedli skvělou práci i přesto že prohráli. Španělé mají sestavu jakou by si přál každý trenér, se sedmi hráči světové špičky může zalepit jakékoli zranění jiného hráče, Tom i Radek hráli celý davis cup sami a to je dělá pro mně vítězi. Dostat se s dvěma hráči kteří odehrají celou soutěž do finále proti nejlepším španělům je ohromný úspěch. I když jsem věřil že naši můžou překvapit, tak se mi ale vždycky vybavila fakta, Domácí španělsko, antuka, 7 hráčů z kterých žádný kromě Nadala nebude hrát 2x proti našim hochům, kteří odehrají každý 3 zápasy. Jsem pro to aby bylo aspoň finále davis cupu na neutrální půdě a povrch byl losován, tak mi to připadá spravedlivé. Ale to je jen můj názor. Každopádně hoši předvedli zatím nejlepší výsledek tento rok mezi sportovci ČR, to je můj názor.
Reagovat
a.magerova
Tvůj názor = můj názor :-))
Stačilo mi jen se podívat na sestřih toho jak Španělé postupovali letošním DC a vidět jak se z vítězství v zápasech těšili Robredo, Ferrero, Verdasco, Ferrer, Nadal, Lopez. Skoro jako u nás Štěpánek, Berdych, Radek, Tomáš, Štěpec, Berďa. Těžko říct je-li to k smíchu nebo k pláči, proto : DĚKUJI HOŠI !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Oni neprehrali, oni len jednoducho nevyhrali.
Kazde finale nech uz je to v comkolvek je velka vyhra.
Reagovat
a.magerova
yavanna: DÍK
Pěkná slova v pravý čas :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne, sefe :)
Reagovat
a.magerova
yavanna : ale ta španělská lavička neměla chybu, aaach :-)) jeden hezčí než druhý (nemyslím kapitána)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bola fakt fantazia...aaaaach jo. Aj pre toto sa uz nenormalne tesim na futbal, tam ich bude este k tomu viac a taky Cesc Fabregas alebo brankar iker casillas, to bude fakt zazitok, snad dojdu az do finale a hadam by to aj vyhrat mohli :)
Ale teraz je hlavny Smajda, prve kolo super!
Reagovat
a.magerova
No Šmajda úplně nejlepší :-)) ještě druhou nepokazit a zítra nevypadne.
Reagovat
a.magerova
Jo a ještě se mi líbí španělský fotbalista David Silva :-))
Reagovat
smazaný uživatel
http://static.guim.co.uk/sys-images/Football/Pix/pictures/2008/06/26/fabregasandsilva3.jpg
http://www.football-wallpapers.com/wallpapers4/spain_8_1024x768.jpg
na tejto druhej fotke su vsetci, zlava casillas, dole silva a potom uplne vpravo hore torres/ten se mi libi taky/ a potom puyol/to je moj moc moc oblubeny fotbalista/ a vedla neho fabregas.
proste muzstvo snov :)
Reagovat
a.magerova
No jo jsou krááásní. Máme podobný vkus :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To ano, tiez som si vsimla :))) Ale na druhu stranu, sme predsa v rovnakom pubos klane :)
Reagovat
a.magerova
No jooo.... málem jsem zapomněla. Ty bláho já jsem vedoucí :-))
Z herců tito bez ohledu na jejich povahy či průšvihy :
http://foto.osobnosti.cz/robert-downey-jr-70460
http://foto.osobnosti.cz/brad-pitt-163686
http://foto.osobnosti.cz/johnny-depp-270690
http://foto.osobnosti.cz/tom-cruise-148463
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím že tato diskuze se ubrala trošku jiným směrem než jsem si myslel:D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
u mna jednoznacne 1.miesto:
http://www.gbgalsgallery.com/v/shoots/ny_AP-082209/1.jpg.html
potom toto:
http://www.lotrplaza.com/forum/uploads/32503/Aragorn_RotK.jpg
potom ten johnny depp a brad pitt
Reagovat
smazaný uživatel
Chvilu nas nechaj,my so sefkou mame prave poradu :))
Reagovat
a.magerova
Přispěj názorem :-)) umíme hodnotit i holky, že yavanno !!!
Reagovat
a.magerova
yavanno to vypadá jako bychom byla dvojčata, sice né Federerova, ale úplně mě rozesmálo, že jsem to stejně červeně nadepsaly a ještě ve stejnou dobu odeslaly, jooo jsme dobré :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No jasneeeee, pre mna najkrajsia zena, aku som kedy videla:
http://www.imdb.com/name/nm0130860/
hrala v braveheart wallaceovu zenu
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tak to teda sme :)) A este k tomu nas vytříbený vkus, sme dvojka jak má byť :)
Reagovat
a.magerova
Kde to bereš, takové krásné lidi?! Mám mezery ve vzdělání, jaktože je neznám?!
Mě se třeba líbí i 1. žena Brada Pitta
http://foto.osobnosti.cz/jennifer-aniston-245371
Reagovat
smazaný uživatel
Pockaj este ti pridam:
http://filmfoto.osobnosti.cz/carodejky-tv-398267
http://www.skinz.org/celebrity/alyssa-milano/alyssa-milano-wallpapers-5.jpg

jj, jennifer je moc krasna, serial friends zboznujem aj kvoli nej
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dobrou sefko a klidek-vzdelanie budeme doplnat obidve navzajom :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teda jo, tahle volejbalistka není špatná
http://www.osobnosti.cz/tereza-fajksova.php
co vy na to, šéfky?
Reagovat
a.magerova
Alyssu znám z Melrose Place, tam hrála pěknou potvoru se mi zdá. Tam byli i pěkní hošíci :-)) a taky
http://foto.osobnosti.cz/heather-locklear-64331
Jo a nesmím zapomenout na mého miláčka Michael J. Foxe
http://foto.osobnosti.cz/michael-j-fox-265958
Reagovat
a.magerova
No pěkná baba jen co je pravda !!!
My s yavannou (plus ještě další)jsme členky 3.skupiny Barneyho seznamu "Puboš klan" a funkce šéfky byla přidělena autorem jenom mně :-)) , yavanna je pokladník (založila si na to zvláááštní sešit) . Pokud budeš dostatečně aktivní možná se dostaneš do doplněného vydání seznamu, byla by škoda, aby takový skvostný seznam okupovalo jen pár vyvolených :-))
Podrobnosti v diskuzi pod článkem:
http://www.tenisportal.cz/zpravy/del-potro-vyhral-dulezity-zapas-federer-porazil-murraye-4977/pridat-komentar/#add
Reagovat
smazaný uživatel
Jo díky za info, o listině hříšníků už vím. O Barneym říkám nehezké věci, takže si myslím že jsem za chvíli tam, i když vím že se ještě musím hooodně snažit aby mě tam náš velký tatínek přidal. Není to jen tak být na takové vzácné listině, je to tak trochu pocta za to že jsem se SÁM rozhodl komu budu v tenisu fandit, a někdo mi to nepřeje. Takže šups tam.:D:D
Reagovat
a.magerova
Víš je to sice tenis portál, ale není kolikrát od věci zavést téma trochu jiným směrem na odlehčení, nejsme nenávistné, jen píšeme co se nám líbí :-)) A pokud se to někomu nelíbí, tak to přece nemusí číst já taky nečtu všechna ta svinstva co tu vyplodí pát chorých jedinců :-((
Reagovat
smazaný uživatel
To je správný názor, je to přece tenis, pro mně sport číslo jedna, nejlepší hra vůbec. Někdy se tu hádám jenom pro to že je nuda nebo že se chci zasmát jak bude reagovat "druhá strana". Na každé diskuzi jsou poddiskuze kde píšou rozumní lidé o tenise o věcech kolem, různé zajímavosti atd. Všiml jsem si že třeba ty to bereš všechno s nadhledem, tak to má být.
Reagovat
a.magerova
No a my si tady s holkama, když je nuda přeposíláme odkazy na fotky pěkných tenistů, chlapů atd. Hodnotíme třeba růžové tričko Rafy, které mě osobně se hodně líbilo a taky když uvidím tu barvu, tak mi to oslím můstkem připomene, že Roger vyhrál FO 2009. Nebo že někteří tenisté mají krásné nohy a někteří nejen je, to přece chlapi dělají furt, tak proč né my holky?! A že přejeme přehnané úspěchy tomu našemu, a proč né?! S yavannou jsme tady v dubnu pěly přání na to aby RF vyhrál konečně FO a Wimb. a dítě (jedno a kluk) přivítal jako No1, v té době nereálné!!! Rafa měl náskok snad 5000 bodů... A vidíš zázraky se dějí a kdo je připraven není překvapen, i když já připravená byla a překvapená ještě vííííc :-)) A když Rafa narodil, tak jsme mu přály uzdravení bo víme, že je to Pan Tenista. No a že jsem chtěla v sobotu večer stav 3:0 aby byla neděle nenervující, taky se mi to splnilo i když já to myslela opačně :-))
Reagovat
a.magerova
Oprava: Rafa se narodil to vím (3.6.86), ale chtěla jsem napsat, že když marodil.... :-))
Ta čeština je záludná :-((
No a zítra (tedy dnes) bude mít nahnáno i Chodúr, i když to vidím na Dominiku :-((
Papa všem co to dočetli až sem :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som to docitala az sem a kludne by som citala aj dalej :)
Inak tiez tipujem dnes Dominiku, Miro nesmie. Este nie....
Reagovat
a.magerova
Miro bude ve finálové dvojici, to je můj názor. S kým to nevím ...přála bych to Chodúrovi, ale asi to bude ten žák ZŠ.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie, finale bude urcite Chodur-Smajda a vyhra Chodur.
Reagovat
a.magerova
No to by se mi líbilo...
aaaale viděla jsem na netu záznam z autogramiády a tam hodně holek řeklo Jana, Mira, (Bena, Denise ti už jsou mimo) no a Martina moc dětí neříkalo, a dospělí myslíš, že budou utrácet v krizi a před vánocemi peníze za SMS? Byla by to super finálová dvojka - ta tvoje :-))
Jo četla jsi, že Miro je možná vzdálený bratranec našeho fotbalisty Pavla Nedvěda? To je šupa pokud je to pravda, takže je i váš i náš a i kus sportovního tématu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je super, aspon nam nikto nemoze vytknut, ze sa nebavime o sporte :) A este je aj federalny :) Dnes vypadne Stara a priste Bendig. Detom zachvilu esemeskovanie zatrhnu :)
Reagovat
a.magerova
Uvidíme, mohlo by to tak být, navíc se psalo, že ve finále musí být Čech (nemyslím tím fotbalistu Petra Čecha) i Slovák, protože tu jde o peníze až na prvním místě a kdyby tam nebyli ti nebo ti, tak se některý národ urazí a přestane koukat na TV Markíza nebo TV Nova (sledovanost nade vše) a přestali by i posílat SMS což jsou zase peníze telefonním společnostem, no když to tak čtu, tak vidím, že o ty finalisty jde až v poslední řadě. Jo a taky mě naštvaly kecy o tom, že Bagárová teď vypadla jen proto, že přiznala svůj romský původ, prý jsme národ rasistický, tak pak nechápu jaktože je tam ještě Jan?!

Vím je to jen bulvár, jedno o vás jedno o nás ať je to vyvážené :-))

http://www.ahaonline.cz/cz/spolecnost/42964/slovaci-se-bouri:-strach-z-ceskeho-finale-superstar!/

http://www.super.cz/bulvar/hvezdne-kauzy/36363-superstar-proc-vypadla-bagarova-muze-za-to-rasismus.html
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som myslela, ze jej romsky povod je kazdemu od zaciatku jasny, neviem preco to vobec riesia. A ta pozitivna diskriminacia ma poriadne vytaca, pre mna za mna nech je tam aj 5 cechov ale lepsich spevakov, ako neviem kolko slovakov na prd spevakov-este sa mi to aj rymuje :) VAMOS MIRO+MARTIN
Reagovat
a.magerova
No to jsem našla na youtube
http://www.youtube.com/watch?v=Op8wGEd55NI
v různých komentářích psali, že jim to pokaždé vyšlo, což nebyl zas takový problém to se dalo tušit, jestli věděli Leonu to nevím, ale zajímá mě počet hlasů jen tak orientačně pokud je to pravda :-)
A navíc teď už nám tu nebude snad nikdo nadávat, protože už jsme v článku na druhé stránce :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:) Tak posielam dalsie :)
http://cm1.theinsider.com/media/0/92/68/rafael-nadal-shirtless_472x629.0.0.0x0.432x576.jpeg
http://images.nymag.com/images/2/daily/2008/10/20081001_nadel2_250x375.jpg
Reagovat
a.magerova
No my víme proč na Rafu nenadáváme a máme ho rády :-))
Škoda, že v tomto směru zůstává vítěz 15 GS jaksi pozadu, ale teda hodně pozadu :-((
Reagovat
a.magerova
Tím povzdechem jsem myslela jakože takové fotky nemá :-((
A že by bylo co fotit :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No teeez ma to poriadne s.ere, ale zas Mirus by mu dala, keby take nieco videla:) Nic by ma nepotesilo viac ako nejaky Rogerov aktik, stacil by celkom malinky, kusok holej ritusky :))
Tak aspon toto, aby sme nezabudli, ako ten nas "arogantnej parchant" vyzera a hra :)
http://www.youtube.com/watch?v=KFwQhLot-GQ
Reagovat
a.magerova
Prvních 30 vteřin jsem si nebyla jistá o kterém "parchantovi" to bude, ale daších 9 minut mi to objasnilo zcela zřetelně :-)) dám si to do oblíbených položek, ať mám první pomoc proti depresi :-))
Zatím si musíme vystačit s tímto:
http://foto.osobnosti.cz/roger-federer-300859
Reagovat
smazaný uživatel
Aaaaach jo no, aspon nieco :)
Tiez moje oblubene video, hlavne sa mi paci ten zostrih na konci :)
Reagovat
a.magerova
Mám ráda i toto :-))
http://www.youtube.com/watch?v=lOGTTQRMkBg
tam je i jak ukazuje wimb. trofej na schodech ....
Reagovat
smazaný uživatel
Jeej tak toto je super, pridavam do oblubenych poloziek :)
Reagovat
a.magerova
No toto je klasika to určitě máš :-)) myslím, žes mě na něj upozornila Ty.

Tak už nám kluci a holky zpívají Příběh nekončí, tak jsem zvědavá, ale jsem vcelku v klidu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som tiez v klidku, bo vypadne Stara. Finale M+M
Takze Vamos hosi!
Reagovat
a.magerova
http://www.youtube.com/watch?v=HGRFvus8v5M
Já jsem pako :-)) nedala jsem tam ten odkaz !!!

Tak tak VAMOS KLUCI naši :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:) Tak toto videjko milujem asi zo vsetkych najviac a ta neskutocne krasna hudba pri nom... :)
Reagovat
a.magerova
Tak to je šupa, co?!
Půjde Martin nebo Jan
Reagovat
a.magerova
Tak doufám, že Jan !!!
Reagovat
a.magerova
JOOOOOOOOO :-))
Reagovat
smazaný uživatel
JOOOOOOO!!!! Tak si len Bendig so Starou vymenia tyzdne a mame tu vytuzene finale Roger versus Rafa!!! Sorry Martin versus Miro :)
Reagovat
a.magerova
:-)) Jo to R + R mě taky napadlo, M + M je taky skvělé :-))
Reagovat
a.magerova
V 1. naší superstar jsem si vyhlídla krásného Juliana Záhorovského a skončil 6.
http://foto.osobnosti.cz/julian-zahorovsky-797

V 1. vaší superstar jsem si vybrala Tomáše Bezdedu a byl 3.
http://foto.osobnosti.cz/tomas-bezdeda-64139

No tak to doufám s Mirem bude alespoň o stupínek lepší :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Mirec bude druhy :)
Reagovat
a.magerova
Taky zajímavé fotky :-))
http://deniksport.blesk.cz/clanek/skandaly/84684/stepanek-prisel-o-ridicak-za-220-km-h-na-dalnici.html
http://foto.osobnosti.cz/roger-federer-294428
Reagovat
a.magerova
http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-superstar/128181/chodure-proboha-prober-se-nechceme-slovenske-finale-superstar.html
Reagovat
a.magerova
Koukám na to co budou v neděli zpívat a zdá se mi, že Miro má z těch Richardových písní dvě dobře rozverné písničky, Martin je dle mého soudu na tom kapku hůř ta "cigaretka" je poměrně málo známá alespoň pro mě a Rozeznávám je vážnější.Mám-li říct pravdu nebude mi vadit, když Martin celkově vyhraje je to Moravák, ale raději bych byla kdyby vyhrál Miro, omlouvám se Dominice, ale myslím, že ta na vítězství nedosáhne. Miro se mi líbí víc jako kluk a showman,zpívat se on doučí. Martin zpívá tak nějak furt stejně, pěkně aaale...už se stal Objevem roku 2009 v ČR, on se uchytí i bez výhry, Miro sice taky, ale měl by prachy pro začátek :-))
Reagovat
a.magerova
http://www.facebook.com/photo.php?pid=10190838&op=1&o=global&view=global&subj=64760994940&id=591310243#/photo.php?pid=55737&op=1&o=global&view=global&subj=64760994940&id=100000397311113&fbid=102156226474287

http://www.facebook.com/photo.php?pid=10190838&op=1&o=global&view=global&subj=64760994940&id=591310243#/photo.php?pid=146680&op=1&o=global&view=global&subj=64760994940&id=100000114858650&fbid=105374159476412

http://www.facebook.com/photo.php?pid=10190838&op=1&o=global&view=global&subj=64760994940&id=591310243#/photo.php?pid=54302&op=1&o=global&view=global&subj=64760994940&id=100000397311113&fbid=102102149813028

http://www.facebook.com/photo.php?pid=10190838&op=1&o=global&view=global&subj=64760994940&id=591310243#/photo.php?pid=2991963&op=1&o=global&view=global&subj=64760994940&id=699794651&fbid=181326374651

http://www.facebook.com/photo.php?pid=10190838&op=1&o=global&view=global&subj=64760994940&id=591310243#/photo.php?pid=3424711&op=1&o=global&view=global&subj=64760994940&id=717956769&fbid=179710356769

http://www.facebook.com/photo.php?pid=10190838&op=1&o=global&view=global&subj=64760994940&id=591310243#/photo.php?pid=441290&op=1&o=global&view=global&subj=64760994940&id=1301814220&fbid=1153910490233

http://www.facebook.com/photo.php?pid=10190838&op=1&o=global&view=global&subj=64760994940&id=591310243#/photo.php?pid=40921&op=1&o=global&view=global&subj=64760994940&id=100000297123674&fbid=101541653199072

http://www.facebook.com/photo.php?pid=10190838&op=1&o=global&view=global&subj=64760994940&id=591310243#/photo.php?pid=3004531&op=1&o=global&view=global&subj=64760994940&id=606706055&fbid=137485836055
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist