Ze souboje Azarenkové se Serenou sešlo. Běloruska má zraněný palec

4. 1. 2013, 10:31
Aktuality 151
Necelé dva týdny před obhajobou titulu na Australian Open se světová jednička Viktoria Azarenková potýká se zdravotními problémy. Běloruská tenistka má infekci v palci pravé nohy, kvůli které vzdala dnešní očekávaný duel se Serenou Williamsovou. Ta se ve finále utká o první titul sezony s Ruskou Pavljučenkovovou.
Viktoria Azarenková

Souboj dvou nejlepších tenistek loňské sezony měl být předčasným vrcholem turnaje s dotací rovného milionu dolarů. Jenže Viktoria Azarenková se pouhou půlhodinu před začátkem omluvila a Serena Williamsová tak bez boje prošla do finále.

"Zarůstal mi nehet, už mě to bolelo pár dnů, ale teď se to zhoršilo. Doktor musel kousek (nehtu) z prstu odstranit, protože se tam dostala infekce. Přišlo to v hodně nešťastnou dobu, ale zdraví je nejdůležitější," líčila novinářům problém Azarenková, kterou palec zlobil už delší dobu. Světová jednička si dosud pomáhala tejpem a hrála přes bolest. Jenže ve čtvrtek se prst zanítil a tenistka musela situaci řešit. "Doktor říkal, že se to stává často. Musel prst otevřít. Infekce přišla ze špatné pedikúry. Já něco takového zažívám poprvé, příště si musím dát pozor," dodala.

Třiadvacetiletá Azarenková má deset dnů na to, aby se před začátkem grandslamu dala dohromady. Žádný další zápas neplánuje, ale současným stavem se netrápí. "Nedělám si starosti," ujistila, že do Australian Open bude fit.

Williamsovou, jasně nejlepší hráčku druhé půlky loňské sezony, čeká ve finále přemožitelka Petry Kvitové Anastasia Pavljučenkovová. Ruskou tenistku čekala v dnešním semifinále relativně lehká soupeřka, až 116. tenistka světa Lesja Curenková, která se do hlavní soutěže dostala až po odstoupení Marie Šarapovové. Svou šanci ovšem využila; porazila nejprve Slovenku s australským pasem Gajdošovou a poté i Danielu Hantuchovou, a špatně si dlouho nevedla ani dnes.

Utkání proti favorizované Pavljučenkovové odstartovala Curenková rychlým brejkem. Náskok jí dlouho nevydržel, ale v úvodním setu byla Ukrajinka o krok napřed vždy jako první a sadu tak vyhrála 6-4. Tenistka, která hrála své první semifinále na turnaji WTA v kariéře, držela krok s favoritkou ještě v úvodu druhého setu, kdy měla další brejkbol. Ten ale neproměnila, a od té chvíle už se utkání odvíjelo pod taktovkou Pavljučenkovové. Ruska od stavu 1-1 získala šest her v řadě, v rozhodujícím setu znovu od stavu 1-1 vyhrála čtyři gamy po sobě a po dvou hodinách se radovala z vítězství 4-6 6-1 a 6-2.

Peschkeová si zahraje o deblový titul
Rovněž už do finále prošla v Brisbane česká deblistka Květa Peschkeová, která tak má velkou šanci zahájit sezonu titulem. S Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou bude předloňská fedcupová vítězka bojovat již o svou 24. trofej na okruhu WTA.

Wimbledonská šampionka z roku 2011 Peschkeová s Grönefeldovou nečekaně vyřadily loňské vítězky dvou grandslamů a jedničky světového žebříčku Italky Saru Erraniovou a Robertu Vinciovou 6-4 6-1. Jejich posledními soupeřkami bude americko-indický pár Bethanie Matteková-Sandsová/Sania Mirzaová.

Výsledky - Brisbane - ženy (tvrdý povrch, dotace 1.000.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (3-USA) - Azarenková (1-Běl.) bez boje, Pavljučenkovová (Rus.) - Curenková (Ukr.) 4:6, 6:1, 6:2.

Čtyřhra - semifinále:
Grönefeldová/Peschkeová (4-Něm./ČR) - Erraniová/Vinciová (1-It.) 6:4, 6:1.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

151
Přidat komentář
smazaný uživatel
Eurosport se dal na mužský tenis??? Co budou dávat za turnaje?? No konečně, toto trvalo!!
Reagovat
smazaný uživatel
a Tomáš co robi
Reagovat
smazaný uživatel
aaa Jak sa Wawrinka strapnil Bože jak to dokazu hraci vypustat
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Maruška bude na AO určitě dobře připravená, jako loni. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ked to nevyhra Vika tak nech to da Maria prosim nech nikto ini
lebo ked zase Serena ta ma ebne uz tu
Reagovat
smazaný uživatel
Zkus to prosím ještě jednou a tak, abychom tomu rozuměli. Děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze najviac To prajem Azarenkovej a Sharapovej
AO aby vyhrala jedna z nich
nikto ini
Najmä NIE Serena!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. Děkuji.
Reagovat
JStriegler
Kdo dnes nestihl semifinále Tsurenko-Pavlučenková najdeho zde:
http://www.youtube.com/watch?v=v-OcL0hfz1I
http://www.youtube.com/watch?v=aq1Bib2oGEE
http://www.youtube.com/watch?v=XhtbLhamiqE
Prosím o odběr a hodnocení díky
Reagovat
freeteepek
Na Slovak sportu právě nejlepší deblový pár světa prohrál první set s česko/německým párem Peschke/Gronefeld!
Reagovat
tommr
pokud to sleduješ a neznáš ještě výsledek tak radši dál nečti: Peschke/Gronefeld jsou už ve finále ... :)
Reagovat
freeteepek
Myslím, že už tuším, jak to dopadne:-) Ve druhým setu to mělo jednoznačný průběh.
Reagovat
Bob
seznamte mě s tím Slovak sportem. Zaplatím a koukám? 50 Kč za 30 dní?
Reagovat
freeteepek
Je to přesně tak. A kvalita odpovídá HD ready. Obraz na tenis velmi slušný:-)
Reagovat
Bob
dík :)
Reagovat
dadaft
dík :)
Reagovat
Bob
vlastně stačí se přihlásit na topfun.cz, nebo né? Tam se dá taky přihlásit na slovaksport.
Reagovat
Fandina
Já se na Slovak Sport dívám přes satelit na televizi. A je to super, že dávají holky, když už Eurosport dává kluky, což je taky dobře ... úsměv
Reagovat
dadaft
zkoušel jsem to přímo přes Slovaksport a samo mě to přesměrovalo na Topfun.cz. asi mají smlouvu. ale šlo to rychle, registrace bez problémů, poslal jsem jim kilečko a uvidíme, jak to bude vypadat...
nicméně bych byl radši, kdyby Slovaksport nabídla i nějaká česká kabelovka.
chystám se na Slovensko napsat mail, jestli a s kým jednají...
Reagovat
dadaft
vypadalo to pro letošek bídně, ale nakonec to dopadlo víc než dobře - Eurosport a Novasport budou dávat chlapy a WTA bude na Skovaksportu. pohoda jazz. ))
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, podle toho, co jsem tady o Slovaksportu zatím přečetl, jsou jeho výstupy dost rozpačité..
Reagovat
dadaft
rozpačité jo, katastrofální ne.
třeba ten komentátor zápasu Radwanská - Hampton byl docela dobrý (bylo to ve dvě v noci), nejsou tam reklamy...
WTA budou dávat minimálně 3 roky. uvidíme po první sezóně.
Reagovat
Fandina
taky mám radost z té WTA, že vůbec je a komentátoři zatím nekontraverzní a to je super ... úsměv
Reagovat
tommr
mě se zdá Cibulková hned v úvodním kole jako dost těžká soupeřka pro Petru. Pokud by si s ní poradila tak v dalším kole jí nejspíš čeká Makarovová (odveta za lonský Eastbourne), ve čtvrtfinále nejspíš Kirilenková (odveta za OH), v semifinále nejspíš bud Kerberová nebo Wozniacká a v případným finále nejspíš Radwanská (odveta za TM) ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli i ty říkáš, že je to poměrně těžký los, tak to už musí být :-)
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že první kolo s Domčou není lehký los ... úsměv
Reagovat
PetaM
Teoreticky by ten turnaj mohla i vyhrát. Bohužel, jen teoreticky. Cibulková i Kirilenko jsou těžké, má na ně, ale ona má i na horší soupeřky a ty ji taky dokáží porazit. Bude záležet na tom, jak se s tím zápasem ona sama popasuje ... :) Já jí budu fandit, uvidíme, jak na tom bude .. :)
Reagovat
smazaný uživatel
NO, už se těšíím. snad budou dávat Petru v TV
Reagovat
tommr
Petra má sice s Cibulkovou skvělou bilanci 4:0, ale narazit na ní hned v prvním kole je tak trochu smůla. Petra se zase bude teprve rozkoukávat a Cibulka toho může využít ...
Reagovat
Fandina
Smůlu mají obě, fandím taky Domče, tedy hned po našich holkách ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
za lonsky rok jasne ukazali, že Kvitova je schopna prohrat z jakou koliv hračkou z top 30 a aktualne nedokaže poražet top 3... Takže jake koliv spekulace o viteztvi před turnajem jsou zbožne přani..
Reagovat
freeteepek
Nejtěžší soupeřkou pro Peťu je Petra Kvitová. To platí i pro první kolo Sydney. Já si spíš myslím, že Dominika ráda hraje tvrdě, což by mohlo Petře vyhovovat. Ráda zkouší kraťasy, ale má při nich úspěšnost 50%, takže nic moc. Petra by měla hledat úhly a zkoušet Dominiku vyhnat z kurtu. Ta je sice rychlejší, ale zase má krátký ruce, takže levácká zatáčka na ní bude platit. S Domčou nestačí do toho jen tupě mlátit. Petra musí hrát i hlavou. Možná to bude chtít i trpělivou hru odzadu. Záleží na tom, která z tenistek bude mít lépe seřízený mířidla.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím, že zbožné přání. Loňský rok ukázal, že když je zdravá, tak umí vyhrávat, koneckonců třeba obsazení turnaje v Montrealu nebylo o nic slabší než obsazení teď v Syndey, totéž by se dalo říct i o turnaji v New Havenu. Takže v jejich možnostech rozhodně je takto obsazený turnaj vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Cibule hraje někdy taky hodně na riziko. Ale je malá, na podání má slabinu a Petra oproti ní výhodu. Tu Petra dá. Já Petru tenhle rok hrát ještě neviděl, ale v Brisbane to byl určitě nějaký výpadek, nebyla rozehraná a ještě prý měla nějaké astmatické problémy. Z toho bych nic nevyvozoval. V Sydney může dojít daleko a vylepšit si reputaci, není tam tolik kvalitních soupeřek, jako tady. A před AO jí to určitě na rozehrání pomůže, než aby třeba odpočívala. A je pravda, že v jejím případě ani snad tak nezáleží na soupeřce, jako na ní samotné. Když pominu ty tři nejlepší, které celému poli trochu odskakují, na ostatní Petra má.
Reagovat
tommr
jenže od tý prohry s Bartoliovou na US Open nebyla Petra schopná vyhrát dva zápasy za sebou. Pochybuju proto, že by jich ted zničehonic dokázala vyhrát hned 5 jak je potřeba na zisk titulu. Já osobně bych považoval za úspěch kdyby Petra dokázala v Sydney vyhrát aspon 2-3 zápasy ...
Reagovat
tommr
zatím je v Sydney stejná nebo dokonce ještě větší konkurence než v Brisbane. Chybí jen Serena, ale zase se tu objevily Radwanská, Li Na, Petrovová a Kirilenková ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ono taky na to, jak dlouhé časové období nás od prohry s Bartoliovou dělí, se dohromady nic nehrálo, resp. Petra mockrát nenastoupila, 5 akcí i s FC a Brisbane není moc za nějaké 4 měsíce (navíc na 3 z těch 5 akcí měla zdravotní problémy, ale to jen tak pro doplnění).
Ale chápu, proč máš pochybnosti a máš na ně plné právo. Petra mívá slabší vstupy do turnaje, takže největší obavu o ni mám v prvních dvou kolech, pokud tady uspěje, tak klidně může celý turnaj vyhrát. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle pavouka tu z top 3 chybí všechny, zatímco na startovní listině Brisbane všechny tři byly (a dvě se do turnaje zapojily aktivně). To mi přijde jako dost podstatný rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
No já tu konkurenci hlavně myslel, že tam nejsou ty tři. Jinak je pravda, že ostatní tam jsou.
Ale teď jsem koukal na pavouka. Petra nemá nejlehčí začátek, což je pro ní, která se potřebuje rozpinkat, nevýhoda. Dominiku si ale myslím, že porazí. Ale jestli projde první kola, má pak slušnou šanci na úspěch. S Kerber je sice nalosovaná na případné semifinále, ale ta není vůbec v oslnivé formě, takže bych tam neviděl problém.
Myslím, že když nepřijde nějaký výbuch, napraví si tam reputaci a chuť po Brisbane.:)
Reagovat
freeteepek
Petra je na tom teď s výsledky velmi podobně, jako Li Na 2011. Ta od French Open do konce roku víc zápasů prohrála, než vyhrála. Jenomže 2012 v lednu právě v Sydney došla až do finále. V SF předtím vyřadila tehdy ve formě hrající druhou hráčku světa a vítězku TM Petru Kvitovou. Petra má nyní příležitost se jí za tu prohru pomstít. Když budou hrát obě dobře, potkají se ve finále. Jakmile Petra dosáhne třetího kola, vsadím na ní polovinu úspor. Ve finále pak tu druhou:-)
Reagovat
tommr
jenže ty tři nejlepší byly sice do Brisbane přihlášený, ale Sharapovová nakonec vůbec nenastoupila a Azarenková se odhlásila dřív než by se s Petrou mohla teoreticky potkat. Takže prakticky tam byla jen Serena ... :)
Reagovat
tommr
to tvoje tvrzení zní sice na první pohled odvážně, ale my nevíme kolik těch úspor vlastně máš. Jestli to je třeba jen pár korunek v prasátku tak to zas takovej odvaz není ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mášu jsem sám zmiňoval a Vika dokráčela až do semi, takže větší část turnaje absolvovala, takže prakticky tam byla i ona, bez ohledu na to, jestli se mohla či nemohla potkat s Petrou.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale prostě na začátku turnaje to pro Petru vypadá příznivěji, protože tam ty tři prostě nejsou. Když zvládne začátek, mohlo by to jít. To, že se to pak v Brisbane zamotalo a Petřina přemožitelka je teď ve finále, je věc druhá. Škoda pro Petru, že zápas nezvládla, mohla se dostat třeba daleko. Ale myslím, že v Sydney to bude lepší.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Faktem je, že u Viky jeden nikdy neví, jestli je fakt zraněná nebo je to součást nějaké taktiky, každopádně ať se na kurty vrátí co nejdříve.

A vítám tady Oskara, už jsem ho tu začínal postrádat. ;-)
Reagovat
Fandina
Vika neVika, ale píše se nahoře o chirurgickém zákroku takže bych to nijak nezpochybňovala ... úsměv
Reagovat
Fandina
Dodatek ... bohužel to taky znám, pokud jí teď zánět vypuknul, je to blbé, ale za pár dní to zase bude v pohodě ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já tohle konkrétní odstoupení nezpochybňuji, mluvím obecně o tom, jak se Vika prezentuje.

Jinak se záněty na palci také mám své zkušenosti a vím, že to není nic příjemného.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Ať se na kurty vrátí rychle, oslabovalo by to ženský tenis. Ale já prostě dneska takové pocity měl. Nevím, no...

Také tě rád zase vidím.:-)
Reagovat
Fandina
Já myslím, že jak to popisují, Vika se rychle vrátí, zánět byl ošetřen a za pár dní o něm nebude ani památky. Samozřejmě, že Vika se odstoupením připravila o možnost zabodovat a Serena je zase místu číslo jedna na žebříčku blíže ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Anička vyhrála 1. set 6:0 za 16 minut... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty Srbové sou fakz zlí. Nemaj žádný slitování...
Reagovat
smazaný uživatel
hahaha za 16 min. to co ma byt
Reagovat
Fandina
Tak to je rychlost, neviděl to někdo?
Reagovat
Bob
ještě aby ne, vždyť hraje s Malek, která tam ani původně neměla hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
6:0, 6:1 za 37 minut... To byla rychlovka! :) Je fakt, že Novak se s tím dneska taky nemazal... Vítězství Srbska se čekalo, ale tohle jsou přece jenom dost jednoznačné výsledky. Možná už Německo nemělo takovou motivaci. Mužskou dvouhru nemůžu posoudit, protože jsem ji neviděl, ale Ana si to uhrála hlavně svým perfektním výkonem. Věřím, že by to dokázala i proti silnějším soupeřkám...
Reagovat
smazaný uživatel
Já to viděla...pro Anu to byl spíš takovej trénink no...
Srbija ve finále, juchů!:-))
Ale mrzí mě, že si nezahrajou proti USA, to by bylo hodně zajímavé:-))
Jinak Nole dnes odehrál zas jeden lepší zápas, asi mu to v tom klasickym triku od Uniqlo jde líp, než když na sobě má srbské barvy...měl v něm hrát i na OH:-/:-D
Reagovat
smazaný uživatel
In the mixed doubles Tommy Haas has withdrawn with a toe injury.
Škoda:-(:-)...
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, byl to spíš trénink. Ale padalo jí to tam krásně... Cítím, že pro Anu s Novakem je ta šance na vítězství velká. :) Doufám, že to finále rozhodnou hned po dvouhrách. Ten mix je takový ošidný... Pokud vím, Novak už vyhrál Davis Cup, takže trikem to asi nebude. :)
Reagovat
Bob
že s odstoupením Viky si nikdo nemůže být úplně jistý, protože ona už to udělala víckrát a kolikrát za dost nejasných okolností. Každopádně na příštím turnaji nebude o palci ani zmínka.
Reagovat
freeteepek
Jak se pozná nekompetentní komentátor? Třeba tak, že když spolu hrají 2 stejně oblečené tenistky, chce divákům sdělit, jak je od sebe odlišit, tak řekne, že jedna z nich má snědší pleť. Úplně pominul fakt, že ta druhá hraje levou rukou! Dobré jsou také pokusy tipovat, jak dopadne příští míček podle statistiky 50/50. Nebo když si 36. hráčka na světě v souboji se 116. prohraje podání zmíní, že se to dalo očekávat, protože servis není její silnou stránkou! Teď začal mluvit pro změnu o tom, jaké jídlo má která z tenistek oblíbené...
Reagovat
Bob
kdo? :)
Reagovat
Fandina
freeteepek tak nebuď labuť a tak přísný ... úsměv. Jsem ráda, že Slovak Sport zvednul holčičí okruh, když se Eurosport vrhl na kluky a alespoň zase slyšíme jiné komentátory ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Až tak??? :-O
Reagovat
freeteepek
Doposud jsem poslouchal především anglicky hovořící komentátory. Budu si muset zvyknout na jiný standard. Zatím mě nejvíc těší, že mám kvalitní obraz:-)
Reagovat
smazaný uživatel
si velmi narocny. Aai si zvyknuty na iny standard.Mne sa to komentovanie paci. O tom ze akou rukou hra tenistka povedal na zaciatku a skutocne mala jedna z nich tmavsiu pokozku a dobre sa to dalo rozoznat. Mozno ake jedlo ma oblubene ma nezaujima, ale ako doplnkova informacia je to celkom fajn. A dokonca vytiahol vela zaujimavosti o ktorych som nevedel. Ale urcite je co zlepsovat.
Reagovat
Fandina
Dívám se teď na Slovak Sport a opakují tam čtyřhru Brisbene Květa a Gronefeld proti Errani Vinci, komentátor o výměnách mlčí a to celkem kvituji:) takže v podstatě dobře, že debl vůbec dávají a chválím ... úsměv
Reagovat
freeteepek
Na tom komentátorovi je super, že do toho moc nekecá. Ze kdy je to záznam? Komentátor právě dvakrát zopakoval, že Erraniová/Vinciová je bývalý nejlepší pár světa. Momentálně na třetím místě!
Reagovat
smazaný uživatel
Chudáci tady někteří, jak říká Monty. Viko vrať se brzy a Sabine taktéž!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak! :)

Zároveň bych chtěl všem oznámit, že na pitomce nereaguju...
Reagovat
Fandina
monty ... je tak teď nevím, jestli se mi ozveš ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jdi ty! :D To víš, že se ti ozvu. :) Já myslím, že všichni pochopili, na koho v této diskusi jsem narážel...
Reagovat
Fandina
ufffffff ... to se mi ulevilo ... úsměv
Reagovat
freeteepek
Koukám na zápas Pavljucenkový s Tsurenkovou, kde právě Ukrajinka získala první set. Nasťa v turnaji vyřadila už 2 hráčky top 10, ale neví si rady se 116. hráčkou na světě. To je parodie!
Reagovat
smazaný uživatel
Lesia je nejlepší lucky loser všech dob. :)
Reagovat
freeteepek
Problém je v tom, že jsem v prvním setu vsadil na Nasťu. Kdybych to neudělal, tak by nehrála jako pako! Stejně ten zápas nakonec vyhraje. Stačí, aby začala hrát svůj standard, což se právě děje:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Moc mě to mrzí. Těšil jsem se na ten zápas, asi jako všichni. Zdraví je ovšem důležitější, takže přeju Vice brzké uzdravení! Věřím, že na AO bude stoprocentně připravená... Jinak nevím, kde zase chodíte na ty vaše konspirační teorie, jakože se Vika bála apod. Kvůli zranění nebo nemoci teď odstupujou i jiné hráčky, nejenom ona. Sabine třeba teď odstoupila z kvalifikace v Sydney... Nebo si pamatuju, že loni v Římě odstoupila Serena kvůli zranění taky před semifinále, když měla hrát proti Na Li, se kterou pak Masha hrála finále. To se podle vás Serena taky bála? Některé vaše příspěvky jsou opravdu směšné. Nevíte nic a hned soudíte...

Tak snad mi po tom nešťastném Brisbane udělá radost aspoň Hopman Cup... :)
Reagovat
smazaný uživatel
asi tak
mas pravdu
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžeš se divit, že jí to lidé nevěří. Ona opravdu odstupuje enormě často a pak se vrací jako rybička. Včera běhala jako čamrda a den předtím také. Já jí to odstoupení třeba věřil v Tokiu.
A Serena měla v Římě problémy se zády už od úvodních kol, to se vědělo.
Samozřejmě ale pokud je to pravda, přeji jí rychlé uzdravení. Oslabení konkurence není pro tenis nikdy dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo na montyho.
Reagovat
smazaný uživatel
joooj je to trapne tu riesit
Jeto jej vec ked sa na zapas necitila tak ho neodohrala
nebude rizkovat zdravie ved to neni Grandslam ani nejak extra velky turnaj
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli odstupuje enormně často. Odstupuje jenom tehdy, když má zranění. Někdy to zranění může být dlouhodobé, jindy je to záležitost třeba jenom několika dní, záleží na jeho vážnosti. Dřív se Vice vyčítalo, že často skrečuje a teď zase tohle... Je to její zdraví, ne vaše.

Cico7: Souhlasím. Riskovat nechce nikdo a už vůbec ne, když se blíží grandslam.
Reagovat
dadaft
nj, bezvýznamný turnaj, kde bylo shodou náhod 8 hráček ze sv. desítky, a zcela směšnou dotací 1.000.000 USD.
Reagovat
pepin
Tak Tě vítám zpět, již jsem myslel, že jsi přestoupil do jiné ligy.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, když teď čtu ten článek, tak stejné poranění palce jako Vika jsem měl několikrát... Zarůstající nehet je hodně nepříjemný. Ze začátku se to dá vydržet, ale pak už ne. Musí se jít k chirurgovi, ten odstraní kousek nehtu a pak tu infekci. I když dneska už se nehet moc neodstraňuje a spíš se dělají modelace, ale pokud je tam hodně hnisu, tak asi není jiná možnost... Rozdíl je pouze v tom, že já to nedostal ze špatné pedikúry, ale taky asi vím o několika podobných případech. Dá se k tomu přijít různými způsoby...
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, ne, do jiné ligy bych nepřestoupil. TP je asi závislost na furt. Jsem rád, že už nám ta ostrá tenisová sezóna zase začala!
Reagovat
smazaný uživatel
no hey 8 z 10 a vo finale iba Serena a dajaka piz.da inak vsetky zaradom vypadavali takze taky rozohravajuci turnaj len
Reagovat
matesdc
Ahoj, monty kolik ti je?? :-D Vždycky mě tovje příspěvky pobaví...my sice nevíme nic o zranění, nebo taktice Azarenky, ale ty taky ne, nebo si s ní píšeš nějak důvěrněji?? Proto ty teorie, a je fakt, že zrovna ona ostupuje dost často, plus její arogance z ní dělají dosti nesympatickou hráčku. Vím, že ty soudíš jen podle vzhledu, podle tvých dětinských příspěvků, můžeš začít s její obhajobou na téma - "krásná" bloncka :-D zdar
Reagovat
dadaft
dajaká co?
postav se před zrcadlo a dej si pár facek.
Reagovat
smazaný uživatel
ze dajaka pizda lebo vo finale je Serena a dajaka co vyjde zo suboja z 2 semifinale a ta rozhodne v 10 nieje!
A facku by som dal tebe lebo tvoje komenty su trapne
Reagovat
dadaft
no, čekal jsem, že spíš napíšeš - sorry, trochu jsem to přehnal...

ale klidně si dál věř tomu, že označit skvělou hráčku za pizdu, je hrozně free a cool.
Reagovat
smazaný uživatel
joooj sak to len tak Bože sak vo finale je tota ruska a nooo je pizda a co tam

a sorry noooo len srandujem
Reagovat
smazaný uživatel
Pavlyuchenkova A.
Reagovat
Fandina
Tak vyhrála to Pavlju, v desítce není, ale moc jí od toho nechybí ...úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
tak ael od toho asi 12 do 35 miesta to je velmi nahustene a vyrovnane
Reagovat
MirecSVK
po vasom " Jsi udelala do kalhotek"
Reagovat
smazaný uživatel
Ked nevies jak to presne Je ta nekomentuj!
Reagovat
smazaný uživatel
Přeji Viktorii, ať to je opravdu ten palec. Jestli né, tak si zatraceně zahrává. Boží mlýny melou a jednou se jí to může nechutně vrátit, což jí naopak nepřeju.
Když kouknu na chudáka Petru a její zdravotní trable, darmo psát.
Reagovat
smazaný uživatel
Victoria
nevadi
rychlo sa daj dokopy a idene na AO!!!
si najlepsia a najkrajšia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
rib
no, já nejsem fanda Viky, vadí mi ta její macho gesta..., takže mi nevadí, že se dále nepropracuje. Mám na to taky teorii, že se asi po... ze Sereny. A ohledně jejího odstoupení - není to poprvé, v jedné sezóně se o jejích zraněních dost diskutovalo, odstupovala často, pak se to změnilo, ale já osobně jí to zranění moc nevěřím (palec není nijak vidět, a tak se to vlastně nedá moc pro diváky prokázat).
Reagovat
rib
no, já nejsem fanda Viky, vadí mi ta její macho gesta..., takže mi nevadí, že se dále nepropracuje. Mám na to taky teorii, že se asi po... ze Sereny. A ohledně jejího odstoupení - není to poprvé, v jedné sezóně se o jejích zraněních dost diskutovalo, odstupovala často, pak se to změnilo, ale já osobně jí to zranění moc nevěřím (palec není nijak vidět, a tak se to vlastně nedá moc pro diváky prokázat).
Reagovat
smazaný uživatel
To vidím zase na nějakou taktiku. Ale přijde o body, když neobhajuje Sydney a to by jí mohlo chybět. Ale naštvala mě, těšil jsem se na souboj. Mohl to být dobrý mač.
No, Sereno, doufám, že toho využiješ a ve finále nezaváháš a dojdeš si pro první letošní titul.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vítej zpět, Oskare.
Reagovat
smazaný uživatel
Také tě rád vidím.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš to, mě zase štvou některé příspěvky, jak už jsem napsal nahoře... Ale u tebe mě to ani nepřekvapuje, protože jsi obviňoval i Serenu, že schválně nejela do Pekingu a pak sis myslel, že nepojede ani na TM. No a několik lidí tu dokonce obviňovalo Petru, že schválně odstoupila z TM. Takže čemu se tady vůbec divím... No nic, taky tě vítám zpět. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena se na Peking vyprdla, to bylo snad každému jasné. A že jela nepřipravená na TM mě příjemně překvapilo, to nepopírám. Já si prostě o Vice někdy myslím své, no. Ale jestli se pletu, je to jenom dobře.
Tak se hned nerozčiluj, rytíři!:-))
Reagovat
tommr
už jsem si říkal co s tebou je - Serena válí a ty nikde - tos měl tak dlouhou kocovinu po silvestru? :)
Jinak Azarenkový výjímečně to zranění věřím. Serena měla pokud se nepletu nedávno taky něco podobnýho s nohou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mysli si, co chceš. Ale když už něco napíšeš, tak by to mělo být něčím podložené. Tohle jsou jenom spekulace a vůči Vice mi to přijde nefér. Já tohle zranění shodou okolností znám, jak už jsem napsal výše... Jinak jsi mi loni slíbil, že mi odpovíš na jeden můj vzkaz a pořád nic. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Odhalil jsi mě! Teprve dnes se rozkoukávám z kocoviny.:))
Já myslím, že měla Serena problémy s kloubkama na palcích, ale přesně to úplně nevím. No, válí...., to bych ještě dopředu nekřičel. Dneska jsem se těšil, že bude mít pořádný test a ono z toho není nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám přeci ale právo na svůj subjektivní názor. Myslím si to a hotovo. V Tokiu si to mysleli jiní a já třeba zase ne. V běžném životě se to asi stává, osobní zkušenost tedy nemám. Ale tenisté i tenistky mají lidi, kteří se jim starají o tělo a i o nohy. Třeba Agassi ve své knize popisoval celou proceduru, jak mu připravují nohy na zápas. Prostě ona kalkuluje s tím, co je pro ni dobré nebo kdy odstoupit, aby si odpočala. Před USO také nehrála v Montreálu, to jsi si myslel, že není taktika? Nikdo jí to nemohl vyčítat, hráči to tak někdy dělají. Ale pak se nemůže ani ona, ani nikdo jiný divit, když pak něco, co je pravda, jí lidé nevěří.

Jé, já zapomněl, napravím to.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale třeba by nemohla hrát naplno a křivdím jí. Já se jí pak kdyžtak omluvím.....
Reagovat
Fandina
Souhlas. Ono s těmi odstoupeními jsou vždycky jen spekulace. Jak je to přesně ví vždycky jen hráčka a ta ti neřekne nic jiného, než oficiální prohlášení, nemá cenu to vůbec zkoumat a brát to jako fakt a tak je to správně ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já si prostě myslím, že pokud tenistka může hrát, tak hraje. Je jasné, že třeba před grandslamem si všichni dávají ještě větší pozor než normálně, protože přijít o něj nikdo nechce... Ale že by někdo odstoupil jen tak bez důvodu? To je podle mě naprosto vyloučené. Drobné zranění je taky důvod a sám vím, že zarostlý nehet dokáže bolet jako prase. Sportovat by se s tím rozhodně nemělo... Tak to jsem zvědav na tvou odpověď. :)

Fandina: Jsem rád, že spolu souhlasíme. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na co jsi tak zvědavý?
Já si oproti tobě nemyslím, že pokud jsou tenisté zdraví, tak že vždy hrají. Je plno případů, kdy ne. Je to někdy i taktika, že si chtějí odpočinout třeba. A bez důvodů nikdo neodstupuje, to je jasné, důvod je vždy, ale nemusí být zdravotní.....U Viky nevím ani já, ani ty, jak to je. Ale můžu si něco myslet třeba, ne?

Ale nepřekvapuje mne, že máme v tomto odlišné názory. Nic jiného jsem ostatně ani nečekal.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
No na tvou odpověď do vzkazů jsem zvědavý. Slibovals mi ji tak dlouho a pořád nic. :) Tak myslet si opravdu můžeš, co chceš. Zároveň ale při takových myšlenkách počítej s reakcí rytíře... Ale to už asi víš. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Když ty píšeš hotové romány!;)) Ne, omlouvám se, zapomněl jsem.

No, já samozřejmě nečekal ani nic jiného, než že to bude mít takový průběh ta diskuze. Pak jsem si říkal, že jsem měl raději mlčet. Ale musím vyzkoušet, jestli ti není malé brnění v novém roce..... A kdyby jsi se tu nevynořil, myslel bych, že jsi snad nemocný.:-))

A i uznávám, že jsem byl v tu chvíli, kdy jsem to psal, i naštvaný, že se zápas nekoná, protože jsem se fakt těšil a byl zvědavý. Takže jsem byl na Viku i přísnější, než by to bylo možná jindy.
Reagovat
smazaný uživatel
To já vím, že píšu romány. :D Tak může se stát, že na diskuse nebudu mít tolik času a nějakou dobu psát nebudu, ale momentálně ho mám a taky si myslím, že tohle je jeden z mála webů, kde ty diskuse mají smysl (tedy ne úplně se všemi, ale mají). :) No to jsem poznal, že jsi na Viku naštvaný, sám jsi to napsal... Není důvod být na Viku naštvaný. Může tě mrzet jedině to, že má zranění, které jí nedovolilo nastoupit. Vika by určitě chtěla hrát a myslím, že ji samotnou to mrzí nejvíc. Proto je na místě jí popřát brzké uzdravení. :) Já se tak chovám ke každé tenistce, která kvůli zranění nemůže hrát. Tady jde fandění stranou, i když samozřejmě u mých favoritek mě to trápí nejvíc. Zdraví však přeju všem bez rozdílu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedělej z Viky takového svatouška, to ona zase není.;-)) Pokud je nemocná, rád ji přeji uzdravení. To ostatně každému, zdraví je na prvním místě. To se nepřu. A mrzí mě hlavně to, že nenastoupila (ať už z jakéhokoliv důvodu) proti Sereně. Dnešní zápas mohl být lahůdkou turnaje. Musíme asi počkat na AO. Kdyby to bylo v jiném zápase, žíly mi to tak samozřejmě trhat nebude. Ale už odstoupení Máši z turnaje bylo oslabením konkurence.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si nedovedu představit, že by Vika nechtěla hrát jen tak. Už máš ten palec vedle na videu, tak snad tomu budeš věřit...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevšiml jsem si, že by někdo tvrdil, že by Vika nechtěla hrát "jen tak." I taktické odstoupení, tj. vyhnout se hrozící porážce a následně tak sníženému sebevědomí a snížené herní pohodě je taky důvod, a to nikoli nevýznamný. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, to jsou kraviny. To by se rovnou každý mohl bát nastoupit proti soupeři, na kterého neumí zahrát... Kdyby Vika prohrála, tak by se svět nezbořil. Kdyby vyhrála, tak mohla usilovat o turnajový titul a taky body do žebříčku... No prostě kdyby měl každý přemýšlet tak, jak jsi napsal, to by za chvíli asi nikdo tenis nehrál, protože by se všichni báli proher... Já už jsem k tomu odstoupení Viky všechno napsal a víc psát nepotřebuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Kravina? Možná, já bych to nazval taktikou. A i když netvrdím, že ji Vika využívá a už vůbec v tomto případě, kdy zjevně nějaké problémy s palcem má, některé její kroky k podobným úvahám vybízejí.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale pořád jsou to jenom ničím nepodložené úvahy a domněnky...
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem ale nikde nepsal, že odstoupila jen tak. Ve svém příspěvku jsem jasně uvedl, že nikdo samozřejmě neodstupuje bezdůvodně. Ale ty důvody nemusí být pouze zdravotní. Mohou být různé (taktika, odpočinek, atd.....). A to jsem nepsal jen o tomto konkrétním turnaji, ale všeobecně. Přece si opravdu nemyslíš, že Vika během roku nikdy netaktizuje a neodhlašuje se (třeba jen kvůli odpočinku před USO po OH).
A není sama, prostě se to někdy dělá. Nenapsal jsem, že odstoupila, protože se bála Sereny. Souhlasím s tím, co ti napsal quesh. Jsou to samozřejmě pouze domněnky, a spekulace, ale v případě Viky to lidi prostě napadá více než u druhých, protože její odhlašování nebo skreče a následné rychlé uzdravení, jsou celkem častým jevem. A taktizovala např. i tím, že přijela na turnaj, odehrála kolo, aby nevyfasovala nulu a pokutu a následně odstoupila. Nemám jí to za zlé, systém hodnocení je nastaven tak, že kdo chce být nahoře, musí kalkulovat s různými faktory a ona se to jen naučila užívat. To je třeba rozdíl mezi ní a Maruš. Ta když je nemocná, nehraje a basta. Vika je nemocná, hrncá se na turnaj, odehraje alespoň kolo a pak odstoupí. Jindy se zase odhlásí nebo skrečne atd......
Prostě ona je tou hráčkou, která je v tomto kapku kontroverzní. Kdyby to byla jiná hráčka, třeba Sam nebo Máša, nenapadlo by mne to ani na chvíli, ale tady prostě jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej se na seznam jejich zranění - http://tennis.matchstat.com/PlayerInjuries/-5416. A pak se podívej na počty zranění jakékoliv jiné hráčky.
Viktoria jich má tak 2x-3x více než Máša, Kim, Serena, Caroline, Petrova. Třeba je ale hypochondr, to nemyslím jako urážku, a pak bych to chápal.
Reagovat
smazaný uživatel
Odstoupení z turnaje má vždycky nějaký důvod. Pokud se někdo pravidelně dostává do závěrečných kol (což se Vika dostává), tak u něj může být logicky větší únava. Pokud je hráčka natolik unavená, že by nemohla podat v zápase odpovídající výkon, tak je odstoupení samozřejmě taky pochopitelné. Únava je totiž jenom první fáze, ale právě z únavy (pokud se to přehání) můžou pramenit zranění nebo nemoci. Takže to všechno závisí na tom, jak se hráčky cítí a jak chtějí nebo nechtějí riskovat. Někdo to dělá jako Masha, která v případě jakéhokoliv zranění nebo onemocnění nehraje, což pokládám za správné a zároveň nejzodpovědnější řešení. Vika třeba odehraje jeden zápas na turnaji i se zraněním, což je ale taky pochopitelné vzhledem k počítání do žebříčku. Ovšem dobře si pamatuju i na turnaje, kde Vika nehrála vůbec (přestože tam původně hrát měla), protože její zranění bylo vážnější a prostě jí nedovolilo ani ten jeden zápas... Co se týče toho, že Vika za několik dní po odstoupení zase hraje, tak bych se jenom opakoval. Jsou zranění a zranění, záleží na vážnosti. Některá zranění jsou otázkou několikadenního odpočinku, jiná zase vyžadují pauzu třeba na půl sezony... Jak sám přiznáváš, máš vůči Vice předsudky vzhledem k tomu, že ti v těchto věcech připadá "kontroverzní". Ale nebylo by lepší začínat v každém svém komentáři s čistým stolem a nesoudit hned a za každou cenu? Ty napíšeš ukvapený komentář o nějaké "taktice", přitom má Vika evidentně zraněný palec, který jí ošetřovali.
Reagovat
smazaný uživatel
Abych to shrnul: Nejvíc mě samozřejmě nadzvedly komentáře o tom, že "Vika se bojí Sereny". To je pitomost na entou. Zároveň se mi ale nelíbí ani nějaká slova o "taktice", protože to chápu tak (možná špatně), že Vika nenastoupila schválně a bez větší příčiny. Pokud je řeč o únavě, tak v tom případě je odstoupení naprosto pochopitelné, přestože to na první pohled není ze zdravotních důvodů. Ale jak říkám, únava je velmi často původcem zranění a nemocí. Takže i tady se dá mluvit o zdravotních důvodech... Jenže dnešní odstoupení Viky nebylo kvůli únavě, ale kvůli zranění palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsi našel tenistky, které mají dvakrát až třikrát zranění méně než Vika, tak bys určitě našel i tenistky, které mají těch zranění dvakrát až třikrát víc... Pokud je řeč o skrečích Viky z minulosti, tak tomu není tak dávno, kdy Vika hrála na špičkové úrovni nejenom dvouhru, ale taky čtyřhru. Pak je těch zápasů samozřejmě víc, zvyšuje se únava a tím pádem i riziko zranění. Můžu říct upřímně, že všechny skreče Viky, které jsem kdy viděl, byly kvůli evidentnímu zranění nebo nevolnosti a hned několikrát se staly v zápasech, které měla Vika dobře rozehrané. Chceš mi snad říct, že Vika tenkrát na AO 2009 jenom hrála svou nevolnost, když měla proti Sereně velmi dobře rozehraný zápas? Nebo že tenkrát na USO 2010 omdlela schválně? Nezlob se na mě, ale jsi jen další z těch, co mají vůči Vice předsudky a soudí, aniž by znali podrobnosti. Bohatě mi stačil tvůj komentář z předchozí diskuse: "Jsou hráči/ky, kterým nevěřím ani nos mezi očima. Aza patří k nim." To mluví za všechno...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemotal bych dohromady skreče a odstupování v průběhu turnaje. Pokud už hráč/ka do zápasu nastoupí, tak obvykle chce vyhrát nebo alespoň uhrát co nejlepší výsledek, anebo ten zápas prostě odchodí, ale neskrečuje, pokud nemá zdravotní problémy.
Jiná věc je odstoupení ze soutěže v průběhu turnaje, a do toho už taktika zasahuje podstatně více, jak ostatně sama Vika předvedla loni v Římě, kde se otevřeně přiznala k tomu, že tam jela odehrát akorát jeden zápas. Jestli tohle použila i jindy, to se můžeme jenom dohadovat, ale v některých případech se to vyloženě nabízí (jako třeba loňské první kolo FC nebo turnaj v Montrealu). Stejně jako se můžeme akorát dohadovat, jak moc vážné to zranění v Římě bylo, když s ním bez problémů byla schopná odehrát (vítězný) zápas...
Než se do mě zase pustíš, nekritizuji Viku za to, že dělá to, co jí pravidla umožňují, kritizuji pravidla za to, že hráčkám podobné vydrbávání s organizátory a fanoušky vůbec umožňují (a o tom, jak moc jsou nebo nejsou k tomu hráčky nuceny asi nejlépe vypovídá fakt, že Máša, která to nepraktikuji, na konci roku 2012 skončila za Vikou těsně druhá s minimální ztrátou nějakých 500 bodů..).
Reagovat
smazaný uživatel
Sám v začátku svého příspěvku potvrzuješ, že když je hráčka unavená třeba tak, že by nemohla podat odpovídající výkon, raději odstoupí. Dále souhlasíš s tím, že kvůli bodům je pochopitelné, že odehraje alespoň jeden zápas. Ale tomu všemu se říká taktika. Je to pochopitelné, ale je to taktika, takže kde jsem napsal takovou nepravdu a křivdu?
Jestli jsem proti Vice zaujatý a trpím předsudky, nemohu objektivně posoudit, ale to ani ty. Nepotvrdil jsem, že proti ní trpím předsudky, tak mi nic nepodsouvej. Napsal jsem, že podle mého patří v tomhle ke kontroverzním hráčkám.
Nesoudím hned a rozhodně ne za každou cenu. Píšu ukvapený komentář? Napsal jsem, že jsem na ní možná byl přísnější, protože měla hrát se Serenou a těšil jsem se. To přísnější znamená, že bych si to jindy možná jen pomyslel a nepsal to tu. Ale neznamená to, že jsem byl ukvapený a proto si to pomyslel.
O odsoupení kvůli obavám ze Sereny jsem nenapsal ani slovo. Slovo taktika jsi pochopil špatně, nahoře jsem ti to už vysvětlil.
Když jsem sem dával první příspěvek, video o palci nikde nebylo. A kdybych chtěl být velký hnidopich, tak jí tam obvazují palec, ale žádná infekce vidět není. Co když se jen necítila natolik komfortně, aby dnes hrála naplno, ale proti slabší hráčce by to riskla? To by byla také taktika. Co když je hypochondr, jak píše janekda a má o sebe větší starost než druhé? To nemyslím zle. Jsou to prostě jen domněnky a spekulace, ale v jejím případě se tomu od lidí nedivím, to je celé.
A kde to bylo, jak jí něco tak hodně bolelo, až jí Máša sarkasticky litovala, že jí mrzí, jak musela chudák Vika hrát zraněná?;-))

Ta statistika, co odkazuje janekda, je také o něčem vypovídající. Já si mimo chudáka Petko moc nevzpomínám na nějakou top hráčku, která by tak často odstupovala nebo skrečovala. A je jasné, že všechny skreče nejsou hrané, to nikdo netvrdí. Uvedl jsi zde zrovna dva zjevné příklady, kdy tomu tak nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, že v těch zraněních je schováno dost "normálních" případů, hlavně z GS. Dnešní případ byl asi ten samý. Ale to už musí být aby nějaká tenistka veřejně osočila kolegyni a Radwanska to udělala.

Koukl jsem na tenistky s častými zraněními (Kvitová, Clijsters, Petrová, Šafářová, Lisicki) a mají ten seznam ani ne poloviční. Možná tak Cibulka se trochu blíží Viktorii a má asi tak 2/3 zranění jako Vika. Jestli mi najdeš nějakou tenistku z onoho serveru z řekněme top200, která má víc případů zranění, tak se Vice tady omluvím.

Zajímavé jsou poslední zápasy před French Open
2007 Praha Morigami, vzdala během zápasu
2008 Řím Pironkova, vzdala během zápasu
2009 Madrid Szavay, prohrála s těžkou outsiderkou
2010 Madrid Peng, vzdala během zápasu
2011 Řím Šarapova, vzdala během zápasu
2012 Řím Cibulková, nenastoupila k zápasu

Chtěl bych Vice věřit, ale nějak mi to nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ten FC loni, co tu zmiňuje quesh - tak o tom jsem byl opravdu přesvědčen, že je to taktika a že si nechtěla pokazit svou šňůru výher kvůli zápasu se Serenou. Ona odehrála a vyhrála turnaj. Na FC jí ale bolela hrozně záda, pak ovšem odjela na další turnaj, který zase vyhrála....
A znovu píšu, nemám jí to za zlé. Jen trochu nechápu, že to také alespoň trochu nevidíš......
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasil bych s tím, že k tomu nejsou určitým způsobem hráčky od asociace nuceny (jestli ten tvůj příspěvek chápu dobře). Máša není moc dobrým příkladem. Ona hodně získala tím, že předloni na asijské tour a TM prakticky nic neobhajovala. Proto i když odstoupila z některých turnajů, body jí šly na podzim nahoru.
Ale podívej třeba Petra, tam jí ty nuly za Doha a Dubai dělaly neplechu a kdyby tam jela odehrát zápas, mohla si je nahradit.
Reagovat
smazaný uživatel
No, janekda psal o zraněních, ale zároveň narážel na skreče, což jsem aspoň pochopil z toho odkazu. Proto ta moje reakce... Vždyť já vím, že Vika sama mluvila o tom počítání do žebříčku a zdůvodňovala tím skutečnost, proč třeba na turnaji odehraje jeden zápas se zraněním a pak odstoupí. Sám říkáš, že jsou určitým způsobem nastavená pravidla a Vika dělá to, co jí umožňují. Jestli jsou ta pravidla nastavená správně, to je zase na další diskusi. Ale jisté je to, že jednou jsou takhle nastavená a všichni se s tím musí smířit... Pokud si dobře vzpomínám, tak v Montrealu hrála Vika s Tamirou a napoprvé stačily odehrát jenom pár gemů. Dohrávka toho zápasu se přeložila na další den a k ní už Vika nenastoupila. Takže pravděpodobně už napodruhé nechtěla riskovat, anebo se jí to zranění zhoršilo... A co se týče Fed Cupu, tak nepochybuju o tom, že kdyby Vika byla v pořádku, určitě by hrála. Vždyť rok předtím dotáhla Bělorusko aspoň do druhé světové skupiny a patřila k nejoddanějším hráčkám v celém Fed Cupu. Taky si vzpomínám, že tenhle zápas proti USA se konal nedlouho po Australian Open a je celkem pochopitelné, že Vice tenhle turnaj a všechny povinnosti krátce po něm sebraly hodně sil.

Já se do tebe vůbec nechci pouštět. :) Ale uznej, že jako fanoušek musím bránit svou oblíbenou hráčku. Když tady někdo podezříval Petru, že schválně odstoupila z TM, tak jsi nadšený určitě taky nebyl...
Reagovat
smazaný uživatel
To, co ty nazýváš "taktika", tedy znamená "jak moc je hráčka ochotná riskovat." Ale to má taky něco společného se zdravím, ne? Protože ta hráčka, která podle tebe "taktizuje", má nějaké zranění, ale chce odehrát aspoň jeden zápas kvůli pravidlům bodování. Hráčka, která neriskuje a nechce (nebo nemůže) odehrát ani ten jeden zápas, podle tebe "netaktizuje"... Víš, to je každého věc, jak moc je ochoten riskovat. Zároveň je ale třeba připustit, že když jakákoliv tenistka odehraje jeden zápas a pak odstoupí, tak určitě nějaké zdravotní problémy má, protože by jinak neodstupovala (vždyť by tím zbytečně přišla o možnost získat další body)... Abych řekl pravdu, já jsem úplně čekal, jak někdo napíše, že tam ten palec není vidět. :D Infekce už tam nemohla být vidět, protože kdybys toto onemocnění znal, tak bys věděl, že po ošetření (pokud ho lékař provede správně) už tam žádná infekce není. No a ten záběr už je nejspíš právě po tom ošetření. Hnidopich být můžeš, ale myslíš si snad, že jí ten doktor zalepuje palec jen tak ze srandy? V tom případě máš asi bujnou fantazii. :D A moc bych se nevymlouval na to, že když jsi psal komentář, tak ještě žádné video nebylo. Právě proto jsem to nazval jako ukvapený komentář, protože vždycky je lepší počkat si na podrobnosti a nekomentovat něco, o čem ještě nic nevím. Vsadím se, žes v tu chvíli ještě ani nevěděl, že se jedná právě o palec... Co se týče tebou citovaných slov Mashy, tak to proběhlo loni ve Stuttgartu, kde spolu Masha a Vika hrály finále. Tehdy byl ten zápas z obou stran vyhecovaný. To se prostě někdy stává, víc bych v tom nehledal. Potom je taky fakt, že Masha pro nějaké rýpnutí nechodí daleko a je to přesně styl jejího humoru. Nemusí to být vždycky příjemné, ale Masha je prostě taková a já nechci, aby se měnila. :) Stejně tak nechci, aby se měnila Vika... Těch skrečí můžu vyjmenovat klidně ještě několik. Třeba předloni s Mashou v Římě, kde to Vika taky měla dobře rozehrané... Zkrátka a dobře, všechny skreče Viky, které jsem kdy viděl, byly z evidentních důvodů.
Reagovat
smazaný uživatel
A co se týče toho Fed Cupu, tak už jsem to napsal queshovi: "Taky si vzpomínám, že tenhle zápas proti USA se konal nedlouho po Australian Open a je celkem pochopitelné, že Vice tenhle turnaj a všechny povinnosti krátce po něm sebraly hodně sil." Takže v tom byla možná i ta příčina zranění zad. Jinak Vika na tom Fed Cupu se svými spoluhráčkami byla a podporovala je aspoň z lavičky, když jinak nemohla. Určitě ji tam nějaký doktor vyšetřoval a nevěřím tomu, že by ostatní holky z týmu nechala ve štychu... Ty si můžeš myslet, co chceš.
Reagovat
smazaný uživatel
No některé hráčky se zraní tak, že už se potom zase dlouho zranit nemůžou... Petko, Sabine, Kaia, Věra, ty mají na zranění hodně velkou smůlu. Možná ne co se týká častosti zranění, ale určitě co se týká vážnosti... Aga se svým výstupem loni v Malajsii zrovna nemá moc co povídat. :D
Reagovat
smazaný uživatel
A já si myslím, že příklad s Mášou je docela na místě - body na konci sezony má každá hráčka na svém bodovém kontě pouze ty body z dané sezony, takže fakt, že v Asii nic moc neobhajovala je z tohohle pohledu zcela irelevantní. Kromě toho, Máša loni zcela vypustila Dauhá a Dubaj.

Ad. Petra: to je jedna z věcí, co se mi na pravidlech nelíbí - buď se ten turnaj má započítávat vždy bez ohledu na dosažený výsledek a nebo by se měl chovat jako jakýkoliv jiný turnaj, tj. pokud nebude mezi 16 nejlepšími, nebude se ani započítávat (a je jedno, jestli na něm hráčka nastoupila nebo ne). Současný systém je úplně na nic a svou funkci moc neplní. Čili částečně ti dávám za pravdu, že jednou z možností, jak se s tím může hráčka vypořádat je to, co dělá Vika.
Reagovat
smazaný uživatel
Však znovu opakuji, že já nekritizuji Viku, ale pravidla, která jsou v tomhle směru nastavená dost nešťastně, alespoň podle mě. Vika toho jen využívá ve svůj prospěch, těžko jí to mít za zlé.

Možná máš pravdu, že v Montrealu nechtěla riskovat zhoršení... anebo třeba nechtěla zmeškat letadlo, kdo ví. :-)

Věř mi, že naprosto přesně chápu, co děláš a proč to děláš, já jak jde o Petru, tak jsem úplně stejný. ;-)

Mimochodem, když už jsme tady Petru nakousli, TM byl loni jediný turnaj, ze kterého v jeho průběhu odstoupila, alespoň co se singlu týče (jinak do toho ještě patří debl v IW a mix na OH). A zápas neskrečovala jediný. A na první kolo Fed Cupu taky přijela a odehrála ho, přestože o jejich zdravotních problémech se vědělo už na AO..
Reagovat
smazaný uživatel
Hele monty, já Viki nenadávám, že tak často odstupuje. Je to prostě její taktika a není na tom nic špatného. Určitým lidem to i imponuje. Spíš bych řek, že jestli jsi její fanoušek, tak bys ji měl brát i s tímto rysem. Bys měl říct: "Odstoupila, no a co? Přece neukáže Sereně svůj nový forehand."

Prostě vzdala potřetí v karieře zápas před AO, stejně jako 5x vzdala zápas před FO. Vika má podle mého celkem smysl pro humor.
Reagovat
smazaný uživatel
Vytáhl jsi z mého příspěvku jen něco. Taktikou jsem nazval i únavu a pocit, že by nemohla podat potřebný výkon. Zranění po takové únavě nemusí vůbec následovat. Ty nikdy nebýváš unavený a nepřemáháš se? A jsi pak zraněný? Určitě víš, jak to vše myslím, ale Viku prostě za každou cenu bráníš.
Jinak když jsem sem dával komentář, o odstoupení z důvodu zranění palce jsem věděl.Vždyť je ten můj koment pod tímto článkem a byl již napsaný první odstavec.
A když je potřeba připustit zranění, když hráč odehraje jeden zápas kvůli bodům a pak odstoupí. Je z toho též třeba vyvodit, že takový hráč je ochoten riskovat své zdraví kvůli bodům. Jak se s tím pak ale slučuje vynechávání turnajů kvůli únavě apod.? Buď je někdo opatrný a nebo hazarduje se zdravím. Ale když někdo zdánlivě jedná, jak se mu to právě hodí, je to podezřelé.
A pozor, nikdy jsem nezaregistroval, že by se Máša opřela přímo na kurtu do soupeřky. Ona ví, co se sluší a jedná podle naučených po zápasech. A Aga se svým vystoupením v Malajsii také moc neblýskla. Ale proč jí používáš, když ty takové věci bráníš?
A já se nevymlouvám, nemám důvod.:D Napsal jsem, kdybych byl hnidopich. Nejsem, nepsal jsem, že tady to je zrovna ten případ a že neměla problém. Ale psal jsem, že se nedá divit, že je lidem i ostatním hráčkám podezřelá.
Jo, kvůli povinnostem po AO jí bolela záda. Dobře, ale stačila jí chvilka, aby se uzdravila a pak šupky dupky na další turnaj.....Ale já se ani tenkrát nedivil, mohla toho mít plné kecky po GS. Hrát ještě FC je náročné. Ale považoval jsem to za taktický krok. Doktor by jí asi sotva donutil hrát a těžko se dokazuje, že tě záda nebolí.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče zraněných tenistek, které ty uvádíš, jsou to všechno holky, které buď marodí dlouho nebo mají opravdu zranění způsobené třeba i na kurtu a pak odpovídající čas nehrajou zápasy. Ale nemůžeš se divit, že někomu, kdo sám připustí, že taktizuje kvůli bodům a zároveň má takový počet skrečí a odstoupení, lidé příliš nevěří, ani když je opravdu zraněná.
A bujnou fantazii mám jak kdy a jak v čem.:-)) A na Viku vůbec nenasazuju a nic proti ní nemám, jde to ruku v ruce s pravidlama, ale to je zase na jinou debatu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, omluva, máš pravdu, uvedl jsem nepravdivou věc v případu Máši. Tam je oproti Petře rozdíl ve výkonnosti za ten rok. Hráčce, ktrá hraje dobře, stačí na umístění ve špici méně turnajů (Serena, Máša). Petře by se ty body loni hodily.
Pravidla by byly na dlouho debatu, také se mi plno věcí nelíbí. Ale na druhou stranu chápu asociaci z toho důvodu, že chtějí kvůli prestiži WTA, penězům a reklamě, donutit top hráčky k účasti na co nejvíce turnajích. To ale neznamená, že s takovým postupem souhlasím. Na hráče je vyvíjen tlak a oni jsou přetěžováni, také bych uvítal jiný systém.
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava - "Máša jedná po zápase podle naučených scémat". Snad připustíš, že ona není vůbec spontánní tenistkou.....
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť já vím, že jsi taky takový ochránce jako já. :) No tím odstoupením Petry z TM tady ty spekulace jenom začaly. Pak se ještě spekulovalo o tom, co jí vlastně je (jestli zánět průdušek, nachlazení nebo co vlastně). Dokonce se tady našli i tací, kteří ji obviňovali z toho, že to jenom předstírá... Potom tady byl taky velký vítr kvůli té exhibici, jaká je to blbost, že Petra ještě není doléčená a bude hrát (byť jenom jeden set). No nechtěl bych vidět, co by se tu seběhlo, kdyby Češky nevyhrály Fed Cup. Předpokládám, že by se to samozřejmě všechno hodilo na Petru... Takže i když jsem fandil Aně, tohle pokládám za největší výhodu českého vítězství, protože číst další kritiku by se mi vážně nechtělo. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já si naopak myslím, že Vika by jí ten forehand ráda ukázala, kdyby mohla. :) Co se týče těch odstoupení před grandslamy, tak o tom už jsem taky psal v předchozích komentářích... "Je jasné, že třeba před grandslamem si všichni dávají ještě větší pozor než normálně, protože přijít o něj nikdo nechce." Pokud vím, tak loni před US Open taky houfně odstupovaly tenistky z turnajů, protože měly hodně přeplněný program kvůli olympiádě a nechtěly si třeba zhoršit nějaké zranění a tím pádem přijít o poslední grandslam v sezoně...
Reagovat
smazaný uživatel
Nediv se, že jsem nevytáhnul všechno. Snažil jsem se zareagovat na to podstatné, ale ty píšeš takové romány (horší než já :D), že je docela složité vytáhnout z toho úplně všechno a ještě k tomu skoro hodinu po půlnoci, kdy mi to zrovna moc nemyslí. :D Já taky nevím o tom, že by se Masha do někoho opírala, ať už na kurtu nebo mimo něj. Sice si při určitých příležitostech ráda rýpne a udělá srandu, ale nevšiml jsem si, že by to někdy bylo myšleno zle. Ona taky občas dokáže být spontánní, ale jenom někdy. Když už se k někomu kriticky vyjádří, tak je to většinou reakce na něco. Jak říkám, ten zápas byl vyhecovaný z obou stran jako málokdy a nejspíš kvůli tomu to všechno vzniklo. Ať už to byla ta drobná srážka při výměně stran, kdy Vika nechtěla moc uhnout, nebo Mashy výkřik "come on" směrem k lóži Viky a pak i ty rozhovory po zápase. To se při některých zápasech stává a při finále to bylo vidět mnohem víc, protože po jiných zápasech nejsou rozhovory s hráčkami přímo na kurtu... Další zápasy mezi Mashou a Vikou (semifinále USO, semifinále TM) už proběhly v naprosto férovém duchu a můžeš si najít rozhovory, kdy po semifinále USO mluvila Masha s velkým respektem o Vice a po semifinále TM zase Vika s velkým respektem o Mashe. Když se ještě vrátím k tomu, jak Masha mluvila o Vice právě kvůli jejímu častějšímu odstupování z turnajů, tak to podle mě trochu překroutila média. Zaprvé je nutné říct, že Masha na to byla přímo dotazovaná na tiskovce, takže o tom nezačala mluvit jen tak samovolně a prostě musela říct nějakou odpověď. Zadruhé jsem tu odpověď četl v originále a o "simulování", jak to bylo podáno v médiích, tam nebylo ani slovo. Masha vyjádřila, že má jiný přístup než Vika a že možná zranění Viky nejsou tak vážná, protože za několik dní zase trénuje. Žádné "fake" tam ale nebylo...
Reagovat
smazaný uživatel
To právě Aga byla v tomhle mnohem ostřejší a mluvila přímo o nějaké "ztrátě respektu" k Vice. Já Agu nikdy nekritizoval za to, že v té Malajsii odstoupila. Nelíbí se mi ale to, že ona Viku za něco kritizuje a přitom dělá to samé. Tomu se jinak říká, že káže vodu a pije víno... Ale co jsem pochopil z rozhovoru Viky po semifinále TM, tak už by ten jejich vzájemný vztah měl být urovnaný. Tedy Vika vlastně neměla co urovnávat, protože i po těch slovech Agy řekla, že ji bere pořád jako kamarádku. Ale prý před tím semifinále TM se viděly na rozcvičce před svými zápasy a obě byly celkem unavené, protože předchozí den hrály. No a když se viděly, jak jsou utahané, tak se na sebe prý jenom smály. Pak Vika po prohraném zápase s Mashou řekla, že se nemůže vymlouvat na únavu, protože viděla Agu a ta na tom byla ještě hůř. :D

No vidíš, tak jsem se od původního tématu diskuse dostal až ke vzájemným vztahům hráček... Abych se vrátil k tomu podstatnému, tak ten pojem "taktika" (jako ho myslíš ty) už tedy chápu, ale já osobně bych to vůči žádné hráčce nikdy nepoužil. Proč? Protože nevím, jak se skutečně cítí, jaký výkon je schopná podat, když není stoprocentně fit, jaké je třeba riziko, že se to drobné zranění zhorší atd. Nevím prostě nic. Jak psala Fandina, oficiální prohlášení hráčky je fakt, všechno ostatní jsou jenom spekulace... Věř tomu, že Vika by při plném zdraví ráda nastoupila proti Sereně i komukoliv jinému a na jakémkoliv turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
No dovol! Hlavní romanopisec jsi tu ty!:-))
Prý "kdy Vika nechtěla moc uhnout":D No to tedy pořádně nechtěla uhnout. Jo, Maruš je introvertní, z toho pramení, že není na veřejnosti tolik spontánní, proto může někomu přijít chladná a nesympatická. To je třeba jako Berdych, ten je také introvert.
S tou Agou souhlasím, ona taky někdy taktizuje. Na W. se třeba vyprdla na ségru při čtyřhře, aby se soustředila na dvouhru. To je také taktický manévr. Jen jsem poukazoval na to, že uvádíš Agu, ale u Viky to bráníš, takže takové chování ti nevadí. Mluvila i o ztrátě respektu a myslím, že za tím mohlo být i více a že už takové kamarádky nejsou. Vůbec kamarádství na špičkové úrovni je téměř vyloučená věc.
K tomu dalšímu co píšeš ohledně Viky a Máši - tak samozřejmě, Máša pak už, řekněme, vplula do košér odpovědí, které se ze slušnosti říkají. Ale je jasné, že média překrucují a já také ten přepis tiskovky četl v originále. Novináři se na to ptali, sama o tom nezačala, jen prostě dala najevo svůj postoj k těmto věcem, který i demonstruje vždy tím, že si opravdu se zdravím nezahrává, a když jí něco je, nejede přes to vlak.
Jj, dostal ses k něčemu jinému......Pak kdo je ten romanopisec a vypravěč.:))

K tomu poslednímu odstavci a pojmu "taktika" - už víš, jak jsem to myslel a co si pod tím představuji. Jsou to domněnky a spekulace, ale přesto si své subjektivní hodnocení fandy tenisu ponechám a budu dovolovat psát....
A opravdu věřím tomu, že sebevědomím hýřící a zdravá Vika, by s velkou radostí proti Sereně nastoupila. Ale co trochu nejistá a lehce oslabená Vika?;-) Ne, to tě jen popichuju, nechme už toho. Souboj se holt odkládá, doufám, že to bude semi. AO, ve finále bych moc nechtěl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist