Zápas Peerové se tentokrát obešel bez protestů

20. 1. 2010, 11:20
Aktuality 0
Zažila to před dvěma týdny na Novém Zélandě a mohla to zažít i na Australian Open. Proti Shahar Peerové, kterou chtěla skupinka odpůrců izraelské politiky vypudit z turnaje v Aucklandu, se chystal protest i v Melbourne. Její zápas s Lucií Hradeckou ale nakonec proběhl bez problémů.
Profily hráčů
Shahar Peerová

Když se Shahar Peerová ve středu vzbudila, mohla se v australském deníku The Age dočíst o chystaném propalestinském protestu během jejího utkání s českou soupeřkou Lucií Hradeckou - podobném, s jakým se setkala před dvěma týdny v Aucklandu. Utkání, které vyhrála 6-7 6-2 6-1, ale nic nenarušilo.

"Slyšela jsem, že se něco chystá, ale nevěděla jsem, co to má být," řekla po utkání Peerová. "Necítila jsem žádný tlak. V Aucklandu proti mně protestovali hodně, ale já se jen soustředím na tenis," dodala.

Izraelská tenistka, která kvůli jejímu občanství loni nedostala vízum na turnaj v Dubaji, sice budí větší rozruch než její soupeřky, v Melbourne ale nechce žádné zvláštní zacházení.

"Vím, že je tu ochranka - nevím, kolik jich je, ale opravdu se cítím bezpečně. Já se tu chci jen soustředit na tenis, ne na bezpečnost nebo na to, co se děje mimo kurt," tvrdí Peerová, která nerozumí tomu, proč právě ona se stala terčem protiizraelských protestujících. "Nevím, proč se nezaměřují na izraelské tenisty, kdyby mi to vysvětlili, třeba bych to pochopila. Ale vážně nechápu, proč zrovna já. Neřekla bych, že jsem něco udělala špatně."

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist