Zakopalové v postupu nezabránila ani alergie na trávu

22. 6. 2010, 21:08
Aktuality 0
Klára Zakopalová byla před svým první letošním zápasem na trávě nervózní, ale přesto v prvním kole Wimbledonu porazila Rakušanku Yvonne Meusburgerovou ve třech setech. Česká tenistka hraje na wimbledonské trávě ráda, i když na ni má silnou alergii a musí kvůli tomu brát léky.
Profily hráčů
Klára Zakopalová

"Vstupovala jsem do toho zápasu nervózní. Bylo to letos moje první utkání na trávě a nevěděla jsem, co od toho čekat," řekla Zakopalová, která vyhrála 6-7 6-1 6-0 a jako třetí česká hráčka postoupila do 2. kola. "Po tom tie-breaku jsem se opravdu probrala, uklidnila se a šla jsem do toho."

"Meusburgerová je typ, který běhá a hodně vrací. Nedělá moc chyb, takže je potřeba hrát co nejagresivněji a ukončovat výměny," dodala Zakopalová.

Nyní 66. hráčka světa hraje Wimbledon posedmé a teprve podruhé přešla první kolo. Poprvé se jí to povedlo před šesti lety. "Samozřejmě že jsem, ráda. Je to příjemný," komentovala svůj postup.

Ve druhém kole ji bude čekat Francouzka Aravane Rezaiová nebo Slovenka Magdalena Rybáriková. "Tráva je tak specifický povrch, že může porazit každý kohokoli. Bude to strašně těžký zápas, i když to bude Rezaiová nebo Magda. Budu se snažit a uvidíme, určitě není nic ztracený," dodal.

K trávě jako k povrchu má dobrý vztah, i když na ni má silnou alergii, což zjistila ve Wimbledonu před pěti lety. "Byla jsem úplně hotová. Myslela jsem si, že jsem nemocná a a pak přišli na to, že to byla alergie," dodala Zakopalová, která má alergie na všechny druhy trávy. "Proto taky hraju co nejmíň turnajů na trávě, protože mi to hrozně dává. Beru na to prášky, čtyři měsíce před Wimbledonem každý den."

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist