Zakopalová v Moskvě prohrála s Ivanovičovou

17. 10. 2013, 18:33
Aktuality 27
Klára Zakopalová v Moskvě sice prolomila sérii porážek a po téměř dvou měsících zvítězila, druhé kolo už ale pro ni znamenalo konečnou. Česká tenistka dnes nestačila na bývalou nejlepší hráčku světa Anu Ivanovičovou, které podlehla 3-6 a 1-6.
Klára Zakopalová

Zatímco svůj první zápas na turnaji odstartovala Klára Zakopalová ve velkém stylu, v duelu s Anou Ivanovičovou naopak od začátku tahala za kratší konec provazu. Česká trojka při svém úvodním podání neuhrála ani bod, neudržela si ani další servis a rychle prohrávala 0-5. 'Kanára' Zakopalová nedostala a dokonce snížila na 3-5, konec setu si ale někdejší světová jednička pohlídala.

Ve druhé sadě už si 34. hráčka žebříčku WTA nedokázala udržet podání ani jednou. Na brejk Ivanovičové Zakopalová rychle zareagovala, od stavu 1-1 ale neuhrála ani game a po porážce 3-6 1-6 tak neobhájí loňskou účast ve čtvrtfinále.

"Nebyl to jednoduchý zápas," řekla po utkání Srbka. "Začala jsem dobře, ale je to houževnatá hráčka a druhý set byl mnohem těžší, než to podle skóre vypadá. Když ale bylo potřeba, dokázala jsem přitlačit," dodala.

Ivanovičová, která v neděli prohrála v Linci ve svém prvním finále od roku 2011, si o semifinále zahraje se Samanthou Stosurovou. Ta v dalším víkendovém finále v Ósace uspěla, a díky dnešní výhře 6-4 6-1 nad Alizé Cornetovou z Francie si protáhla vítěznou sérii už na sedm zápasů.

"Hrála jsem tak, jak jsem potřebovala. Celkově to byl ode mě dobrý zápas," komentovala dnešní zápas Australanka, která odpor houževnaté soupeřky zlomila, když na konci prvního a v úvodu druhého setu získala pět her v řadě.

Se Stosurovou hrála Ivanovičová naposledy před rokem právě v Moskvě, kde ve třech setech ztratila dobře rozehrané utkání. "Byl to hodně náročný zápas. Hraje jinak než většina dalších tenistek," řekla na adresu Australanky Ivanovičová. "Dokáže dát míči kick, dává do toho hodně síly. Letos se utkáme o trochu dřív, a doufám, že se mi podaří se za tu porážku pomstít," dodala.

Výsledky - Moskva - ženy (dotace 795.707 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Ivanovičová (4-Srb.) - Zakopalová (ČR) 6-3 6-1
Stosurová (7-Austr.) - Cornetová (Fr.) 6-4 6-1
Hantuchová (SR) - Doloncová (Srb.) 3-6 6-4 6-4
Halepová (5-Rum.) - Rybáriková (SR) 6-2 skreč R.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Husárová/Zakopalová (SR/ČR) - Hantuchová/Vesninová (1-SR/Rus.) 7-5 skreč H./V.

Komentáře

27
Přidat komentář
Elrondin
jede jako mašinka, můj malý tip na vítězku turnaje, ta holka šla od května hooodně nahoru.
Reagovat
smazaný uživatel
po USO se zadrhla. Letos to vyhraje Sam.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidíte někdo demolaci Bobiny? To se nedostane k svým slajzům?
Reagovat
smazaný uživatel
Světlano Alexandrovno, tímto tě zařazuju do prestižního týmu Cvokhausen. Bartoli se asi nevrátí.
Reagovat
Sonja
Tak gratulace Sam.
Ve 2.setu se hrály jen dva těsné gamy, jednou měla brejkboly Ana- neproměnila, podruhé Sam- proměnila. To rozhodlo:-(:-)
Reagovat
dadaft
neviděl jsem, ale gratulace.
je fajn, že v důležitých chvílích nepřišly žádné komplikace.
ještě jeden titul by asi z neuspokojivé sezóny dokázal přece jen udělat trošku lepší...
Reagovat
smazaný uživatel
Napsala jsi to přesně. Herně to bylo po celý zápas velmi vyrovnané, ale v klíčových momentech měla Sam kvalitnější servis, což rozhodlo. Víc určitě ještě napíšu později...

dadaft: Vůbec bych se nedivil, kdyby Sam v Moskvě vyhrála další titul. Škoda, že ji Ana dostala už do čtvrtfinále, protože momentálně hraje Sam asi svůj nejlepší tenis v této sezoně...
Reagovat
Reti64
Gratuluju Sam k postupu. Aničky je mi líto, se Sam prohrála v Moskvě už loni.
Reagovat
pepin
Sam ten zápas zvládla, gratulace u Ivan. se projevilo opět to, že pokud narazí na hráčku s trochu jinou výkoností, tak to prostě nezvládne. Škoda, dispozice k tomu má, ale něco ji chybí a mám obavu, že do špičky se bude těžko vracet.
Reagovat
smazaný uživatel
kamán Sam
Reagovat
Sonja
Achjo...horší chvíli na ztrátu servisu sis vybrat nemohla:-(( Sam sice ještě musela doservírovat, ale zvládla to skvěle a zaslouženě bere 1.set.
No nic. Ještě bojuj, ajde!
Reagovat
Sonja
Holky už se rozehřívaj:-) Tak snad to bude pěkná podívaná.
Reagovat
Frick
Jak je s TM a uzavřenim žebříčku? Petra teoreticky nemohla po turnaji mistryň začít objíždět ITF turnaje? Ztrácela tehdy 115 bodů, za dva vyhraný ITF 50k turnaje by se udělilo 2x 70 bodů...
Reagovat
Frick
Mám na mysli samozřejmě TM 2013 a její ztrátu na CW...
Reagovat
PetaM
Myslíš 2011? :D No tak hráčka Top 10 myslím nesmí na žádný turnaj ITF ...
Reagovat
Frick
Fakt jo? A já jsem myslel, že třeba Petra nehraje na sparta prague open hlavně kvůli kolizi (tušim s) Římem. Nikde jsem neslyšel, že by nesměla..
Reagovat
PetaM
Já mám takový pocit, že to pořád někde čtu a určitě se to tady už řešilo :D :D Na 99 % jsem si jistý, že hráč Top 10 nemůže na ITF :D
Reagovat
Nancy_z
Petra naposledy na Spartě hrála 2011 před Wimbledonem. Od té doby je v desítce a proto tam už nehrála. PetaM má pravdu :-)
Reagovat
slacker
A prave hranim na Sparte misto v Rime prosrala sanci byt Numero Uno na konci 2011
Reagovat
Frick
Prohrou Smítkové s Lisickou se definitivně uzavřelo působení našich hráček na standartních WTA turnajích v sezoně 2013? Mimo TM a TŠ bude ještě něco, kam půjdou body do WTA? Nějaký ITF-ka?
Reagovat
tommr
sezóna ještě nekončí - příští dva týdny se ještě hraje spousta ITF turnajů na kterejch se představí i některý naše hráčky - hodně našich se dá čekat zejména na velkejch turnajích v Poitiers a Nantes (Háčka, Bára Strýcová, Petra Cetkovská atd.) ... :)
Reagovat
gedzitka
Očekávám, že místní zraky se budou upínat především na ITF 75ku v Barnstaplu od 28.10., kde by měla startovat Katka Siniakova (na junior entry).
Reagovat
Frick
Na konci února jí bude 32, co když si řekne, že vysadí HA a tenisem bude finito. Možná tak už jen lehce debl. Výhodu má v tom, že když by skončila teď, tak skončí v první padesátce, nedlouho potom, co se dostala do TOP 20, čili by končila téměř na vrcholu a ne někde v poli poražených.

Nicméně mne by to samozřejmě mrzelo, ale nepřekvapilo. Nicméně samozřejmě jí rodinu přeju.
Reagovat
EllNino
Tak Klárka nám na "starý" kolínka vyměnila Wilsonku za Head, tak jsem na to zvědav :D ...dneska to nebylo špatný, ale klíčový momenty prostě nezvládala, jinak ve výměnách zcela vyrovnaný zápas,bohužel skóre krutý, příští rok to chce zabrat hned na začátku, kdy obhajuje finále v Shenzhenu, tak hlavně "nevystydnout" a příští rok pěkně zostra :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem bohužel neviděl, protože se začalo hrát ve tři a já musel zrovna odejít... Výsledek mě potěšil a myslím, že je celkem očekávaný. Klárce to teď moc nejde, zatímco Anička prokázala v Linci dobrou formu. Když se podívám na průběh zápasu, tak Ana má pravdu, že ten 2. set zdaleka nebyl tak jednoduchý, jak vypadá skóre. Skoro bych řekl, že byl naopak těžší, než ten první. V 1. setu totiž Ana rychle vedla 5:0 a pak si to zkomplikovala jenom tím, že za stavu 5:1 nedopodávala. Nakonec se jí to povedlo za stavu 5:3, ale určitě ten set mohla vyhrát ještě dřív... Druhý set sice podle skóre vypadá jednoznačně, ale když se dívám, jak probíhaly jednotlivé gemy, tak to vůbec jednoznačné nebylo. Kromě první a poslední hry šly všechny gemy přes shodu, takže Anička správně řekla, že to nebylo jednoduché... No, každopádně jsem rád, že vyhrála. :) Klárce přeju, aby se jí na začátku příští sezony dařilo lépe, než na konci té letošní.

Anu čeká v dalším zápase Sam, což je pro čtvrtfinále hodně těžká soupeřka. Na ten loňský zápas v semifinále si pamatuju. Ana výborně začala, ale pak už měla navrch Sam. Taky se tam Ana potýkala s nějakým drobným zraněním, jestli si dobře vzpomínám... No, teď to snad bude jiný zápas a doufám, že s jinou vítězkou. V každém případě to slibuje zajímavou podívanou, protože Ana (finále v Linci) i Sam (titul v Ósace) jsou teď ve formě.

Jinak jsem dneska přijel domů a konečně jsem se podíval, co mi v pondělí přišlo od Aničky... Moc hezké! Je to zajímavý pocit, když držím čepici, kterou měla v ruce moje oblíbená tenistka (a samozřejmě tam zanechala svůj podpis). :)
Reagovat
Sonja
Jsem na ten zápas hodně zvědavá:-)))
Jinak dneska jsem na Anu proti Kláře koukala od závěru 1.setu. Už jsem se bála, že se Aně to vedení 5-1 úplně rozplyne, když nedoservírovala a Klára si další servis udržela čistou hrou...naštěstí se tak nestalo. A souhlasím, že 2.set byl hodně těsný, hrály se dokonce dva 10+ minutové gamy...šílené. Výsledek mohl vypadat trochu jinak, ale vítězka každopádně naprosto zasloužená:-)
Reagovat
tommr
začátek zápasu Klára trochu zaspala, ale závěr prvního a celej druhej set byly velice vyrovnaný a Ivanovicová může bejt ráda, že to pro ní dopadlo tak jednoznačně. Kdyby Klára proměnila některej z jejích mnoha brejkbolů tak se moh zápas ještě dost zdramatizovat. Celkově ale byla výhra Ivanovicový samozřejmě zasloužená ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist