Zakopalová: Soupeřka mě zdeptala čopy

16. 1. 2013, 09:16
Aktuality 3
Na začátku sezony měla z českých tenistek nejlepší formu, na turnaji v čínském Shenzhenu došla až do finále, ve druhém kole Australian Open ale Klára Zakopalová krutě narazila. Od Belgičanky Kirsten Flipkensové schytala debakl 1-6 0-6 a bez zisku sady s ní prohrála i třetí vzájemný souboj.
Profily hráčů
Klára Zakopalová

"Prostě mi její hra nevyhovuje. V životě jsem nad ní nevyhrála set, něco na tom asi bude. Musím nad tím zapřemýšlet," řekla Zakopalová v Melbourne v rozhovoru pro Radiožurnál. 

Belgická soupeřka znovu deptala českou hráčku především čopem. "Hrála je výborně, krátké, strašně nízké. Když to člověk zkrátil, tak to oběhla a zabila. Nenašla jsem prostě na ni zbraň," posteskla si Zakopalová, která byla v Austrálii třiadvacátou nasazenou. 

"Aby to člověk zabil, nevím, jaký by musel dát úhel. Snažila jsem to vracet, ale ty čopy hrozně rychle odskakovaly. Když jsem hrála proti větru, byla jsem úplně bez šance," konstatovala Zakopalová. 

Porážka byla podle ní logickým vyústěním toho, co se dělo na kurtu. "Snažila jsem se hrát chvíli rychleji, pak zase pomaleji, ale nebyl to můj den. Hodně jsem kazila a nehrála jsem dobře. Když člověk nehraje dobře a ještě hraje s dobrou a nepříjemnou hráčkou, pak to dopadne takhle," poznamenala Zakopalová. 

Mrzelo ji, že po dobrém startu do sezony utrpěla takový debakl, příliš velkou hlavu si ale z porážky nedělala. "Každý prohraný zápas je špatný. Ale kdybych prohrála 6:7 ve třetím setu z mečbolu, bude mi ještě hůř. Musím to hodit za hlavu, dneska jsem prostě byla o třídu horší hráčkou," dodala Zakopalová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
freeteepek
Klára to řekla dobře. Měla den blbec. A ze soupeřky měla bohužel strach. Na ty čopy měla hrát slajsovaný backhand, jenomže ona to furt brala obouruč a topspinem. V Číně teda hrála líp. A už tehdy přišla na přetřes myšlenka, jestli to nebylu tou zimou. V té má míček jiný odskok. I soupeřka Niculescuová se k tomu po prohře s Klárou vyjadřovala.
Je pravda, že Flipkensová hrála výborně. Od ztráty gamu při vlastním podání v prvním setu prakticky nekazila. Padalo jí tam všechno. Kláře bohužel nešlo ani podání.
Reagovat
tommr
já teda vypadnutí Kláry tak trochu čekal - Flipkensová se poslední dobou hodně zlepšila - spolupráce s Clijstersovou jí jde zjevně k duhu. Tak jednoznačnej výsledek je ale ostuda ...
Klára si tím dnešním debaklem zřejmě prohrála i nominaci na FC proti Austrálii. Očekávám, že ted Pála nominuje jako druhou singlsitku spíš Lucku Šafářovou ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist