Zakopalová: Škoda, hrozná škoda. Člověk má chuť se opít

30. 6. 2013, 11:11
Aktuality 49
Dva míče dělily tenistku Kláru Zakopalovou od osmifinále Wimbledonu. V utkání s favorizovanou Číňankou Na Li vedla 6-5 a podávala, ale za stavu 30-30 dala dvojchybu a o servis přišla. O dvě hry později prohrála i celé utkání. "Bude mě to hodně mrzet," říkala se sklopenýma očima po prohře 6-4 0-6 6-8.
Profily hráčů
Klára Zakopalová

Postupem by zopakovala osmifinálovou účast na londýnské trávě z roku 2010, ale v kritické chvíli měla i smůlu. Za stavu 30-30 zahrála druhé podání a od pásky se míček odrazil do autu. "Škoda, hrozná škoda," litovala Zakopalová. "Není sice záruka, že bych ten zápas vyhrála, ale alespoň by se hrála výměna," řekla. 

Před servisem ji důležitost situace v hlavě nestrašila. "Když jsem podávala, tak jsem tomu strašnou váhu nepřikládala," uvedla. Teoreticky mohla mít mečbol. "Kdybych vyhrála ten míč, i ona by byla pod velkým tlakem a mohla udělat třeba lehčí chybu. Ale na kdyby se bohužel nehraje," řekla jednatřicetiletá pražská rodačka. 

Podání je největší slabinou její hry. V letošním turnaji ztratila ve třech zápasech servis šestnáctkrát, z toho sedmkrát s Na Li. "Raději bych to doreturnovávala," přitakala Zakopalová. Na bolestnou prohru nejspíše dlouho nezapomene. "Tohle je taková ta prohra, po které má člověk chuť se opít a je jedno čím." 

Klára ZakopalováAsi se na trávě neumím pohybovat
Utkání hrála pod tišícími prášky kvůli bolavému palci pravé ruky. Ten si narazila o kolo dříve po pádu v utkání s Němkou Annikou Beckovou. "Den před zápasem jsem nedržela raketu, ale v utkání to bylo pod prášky v pohodě," řekla.

I kvůli palci se snažila na trávě pohybovat opatrněji. Lékaři ji varovali, aby na palec znovu nespadla. Na kurtu číslo tři se přesto ocitla na zemi častěji než Číňanka. "Vadilo mi celý zápas, že to strašně klouzalo. Asi se na tom neumím hýbat," řekla navzdory faktu, že ve Wimbledonu dočla už čtyři sezony po sobě minimálně do 3. kola.

Obecenstvo měla na své straně. V hledišti sedělo několik českých fanoušků, ale i ostatní tleskali skvělým úderům Zakopalové. "Když tleskali, tak to byl nejhezčí pocit. Asi jeden z nejhezčích, co jsem zažila," řekla. Hezké momenty i dobré výkony ovšem přebije nešťastný závěr. "Je těžké Na Li rozhýbat, ale mně se to docela dařilo. Bohužel, chyběly dva míče a já vidím jen 6-5 po třiceti a debla..."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

49
Přidat komentář
smazaný uživatel
So slečnou Zakopalovou by som sa opil veľmi rád. Aj by som ju domov priniesol, perinkou prikryl a tak..
Reagovat
smazaný uživatel
To máš smůlu, chlape, slečna Zakopalová totiž není slečna, ale vdaná paní. ;-)
Reagovat
Frick
Třeba by to pro pani Zakopalovou bylo zajímavé zpestření.

Paničky :-)
http://abload.de/img/3193_doha_dubai-barbo3lsc3.jpg
Reagovat
Stan_Borowitz
no ty jsou teda very sexy. To by byla věru nezapomenutelná troječka :-)
Reagovat
VlS
Klárka je krásná ženská, ale aby ti pan Zakopal nenakopal. To on umí, je to fotbalista :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Třeba je to kandaulista, kdo ví?
Reagovat
smazaný uživatel
Co ti brání, vožer se jak dobytek a bude líp :-))
Reagovat
smazaný uživatel
hrála nádherně, takové forhandy se v ženském tenise jen tak nevidí, kam se hrabe Kvitová.
Reagovat
slacker
Tyhle chvalospevy nechapu, koukal jsem na to a spousta forhendu koncila v siti nepo na pasce. prvni podani litalo casto u pul metro ven. Kdyby to Na li take nelitalo nestale do kopriv tak byl kratky proces
Reagovat
dadaft
já nevím, v každém zápase, u žen víc, jsou hluché chvilky, ale třeba třetí set byl skvělý, jak herně, tak co do dramatičnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím...
Reagovat
VlS
Tak Klárčin servis je její slabina, naopak oba základní údery jsou vynikající. I Maša s ní měla velký problém, ale ten servis je bída...........
Reagovat
dadaft
jj Kláro, byl to pech, ale společně se zápasem Pironkova - Martič to byly pecky dne.
krásný tenis, jestli tě to potěší. ))
Reagovat
spaniel
Navrátilová a jeji dalsi výplod. Zas se ukazuje, ze to ze je nekdo dobry hrac neznamena, ze něčemu rozumi. Cokoliv v posledni dobe tato zena vypustí z huby je neskutecna blbost. Nejnověji si mysli, ze muzi by meli hrat na GS na 2 vitezne sety jako zeny :-O

http://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/tramlines/navratilova-why-men-matches-best-three-sets-121920177.html;_ylt=AtKnPR3oln2naq8wBqm9TPRAg4t4 ;_ylu=X3oDMTE2ZHJrMTRiBG1pdAMEcG9zAzIEc2VjA0 1lZGlhQkNhcm91c2VsTWl4ZWRMUENB;_ylg= X3oDMTBhY2IwdWc5BGxhbmcDZW4tR0I-;_ylv=3
Reagovat
spaniel
Kvuli systému tady jsou v linku mezery, ktere se musi vymazat.
Reagovat
slacker
Rict neskutecna blbost bez jakehokoliv argumentu = dogma
Reagovat
spaniel
Neni to tak davno co pohřbívala Federera a pak se mu omlouvala. Dále neni znama zadna souvislost mezi zapasy na 3 vitezne a zranenima. Jestli ma neco vliv na zraneni, jsou to spis pomalé povrchy, pomalé micky, dlouha sezona a kluzke povrchy. Staci ze uz zrušili finale M1000 a WTF na 3 vitezne. Zapas na 2 vitezne hraje do karet slabším hracum, kteri muzou překvapit. Muj nazor je, ze to řekla, aby zmizel jeden z argumentu proti stejne výši odměn pro muze a zeny a to ze zeny hraji mene setu za stejne penize, i kdyz i tento argument je na vode.
Reagovat
VlS
Dovolím si s tebou dost výrazně nesouhlasit. Mezi výší odměn a počtem odehraných setů není žádná relevance, čili tvoje úvahu, čím je to motivováno je mírně řečeno nedoložená.
O výši odměn royhodují sponzoři a ne hráčské asociace. Proč se rozhodují je věc marketingu a k jakýmkoliv reálným úvahám by člověk musel mít k dispozici jak ty marketingové studie, tak argumenty rozhodovacích organů. Jde o velké peníze, lze tedy předpokládat, že rozhodují orgány na úrovni předstanstev, dozorčích rad a obdobných orgánů. Genderové pohledy mohou jistě hrát určitou roli, ale skoro určitě ne jedinou. Jde o svět reklamy a tedy o otázku návratnosti investic především. Dětinské posuzování výše odměn jakýmsi množstvím práce na kurtu je mimo mísu, to by potom dělník ručně hloubící výkopy musel brát nejvíc.
Reakci Martiny vidím ve dvou souvislostech:
Reagovat
VlS
1. je zdravotní hledisko - množství vleklých a velmi závažných zdravotních problémů je alarmující.
2. hledisko je televiz ní 5 setový zápas trvající 5 hodin pro většinu diváků nudný, program je těžko plánovatelný a pro televizi proto rizikový.
Reagovat
VlS
Televize opět žije z reklamy. Peníze z reklamy jsou úměrné počty diváků. Otázkou je, jestli víc diváků přiláká dvou až třiseťák nebo mnohahodinové martirium. Netvrdím, že mám pravdu, ale ani ty nemůžeš tvrdit, že ji nemám.
Reagovat
spaniel
Visi, co se tyce odměn, tam máme stejny názor, vždyť jsem napsal, ze ten argument je na vode. Kdyz jsem ale četl nějakou diskusi k výši odměn, byl to tam nejčastější argument (což nechápu, je to nesmysl). Takze je celkem logicke domnívat se, ze se k tomu budou vztahovat i argumenty druhé strany. Navic Navratilka měla k tomuto tematu dost výroku, takze bych se nedivil. Hodne se o tom na zahr. forech diskutuje.

K te druhé casti, zdravotni hledisko-neni žádná informace, ze by 5 setaky meli vliv na zraněni. Vzdy se tak hrálo a letošní Wimbledon je sice děs, ale je to spis výjimka. Loňský USO byl horší. A treba Nadaluv 3 setak je často delší nez běžný 5 setak.

K tomu poslednímu bodu ohledně TV, mas samozřejmě pravdu. I kdyz co čtu zahr.fora naprostá většina fandů je proti teto zmene. Ale většina diváků nejsou zanícení fandové tenisu, ale hodne vlazna skupina, kterym je to nejspíš jedno.
Reagovat
spaniel
A otázka je, čím by byli pak GS speciální, kdyby se hrálo na 3 sety jako na kterémkoliv kinem turnaji.
Reagovat
dadaft
osobně mě baví zápasy na dva vítězné mnohem víc než ty na tři.
Reagovat
VlS
Život se vyvíjí a mění, před pár lety ( pár rovná se dost :-)) si nikdo neuměl představit na GS TB. Nevím, jestli utrpení Mahut - Isner, kdy se v podstatě už jen servírovalo, protože ani jeden už nemohl chodit ( a proto ani returnovat) bylo zajímave ´ jen tou vyjimečností skóre ve 3 dnech, tenisově byl 3. den absolutní bída.
Osobně bych dal přednost 2 vítězným setům a kratším zav´pasům, na 3 by stačilo SF a F.
Souhlasím s tebou, že hlavní zdroj dlouhodobého přetěžování organismu není v 3 seťácích zdaleka tolik , jako v podpoře atletiky zpomalováním povrchů a míčů
Reagovat
spaniel
Těžko jsem mohl hledat souhlas u fandů WTA. Vybrat 1 zapas, abych si podložil svůj argument, je proste klasika. Uznávám ze nekteré zápasy můžou byt nuda, ale těžko existuje větší drama nez vyrovnaný 5 setak.
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha! Co je tohle za komedii? Jaké mazání mezer? Ten článek má docela krátkou adresu

http://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/tramlines/navratilova-why-men-matches-best-three-sets-121920177.html

Šokujou mě lidi, kteří nabízí podobně stupidní odkazy se 200 znaky. To máš z vyhledávače? Tohle se šíří jako mor, přitom stačí trochu myslet.
Reagovat
spaniel
Hele demente, tyto reakce si nech pro svoji matku, ano? Ja nejsem zvedavy na tvoje plky, urážky a ani satelitní uchylku. Bez si nastavit talíř a neopruzuj.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo tady píše urážky? Co taky jiného čekat od fanatického elegánovce. Místo poděkování přjde legrační vyblití.
Tvůj odkaz je ovšem famózní. Milý mazači mezer, opravdu při pohledu na takový link ti v hlavičce nebliklo?
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, vím, že to není na místě, ale ty vaše příspěvky mě rozesmály, ani nevím proč.. už vidím Brože, jak točí talíře jak šílenej :))))))
Reagovat
spaniel
V zivote jsi se nenapsal příspěvek k tenisu. Vecne se jen navazis do lidi, at uz kvůli gramatice, linkum, nebo ze nesleduji tenis na satelitu. Nic jiné neumíš, jsi totální ubožák. Tak uz tahni do ladit Astru. A tady mas krátký link: www.hnupe-jdi-do-zadele.tv/gramatika/satelit
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D
Reagovat
dappe
Tady není co řešit, GS se musí hrát na 3 vítězné. Nejradši bych byl, kdyby se zase hrálo na 3 vítězné i ve finálových turnajích na menších turnajích, ty zápasy jsou mnohem zajímavější a je prostor pro velké obraty.
Reagovat
J.M.
Pokud je hlavní zdroj přetěžování v podpoře atletiky zpomalování povrchů a míčů, tak samozřejmě, co se přímo nabízí, je snížení počtu setů... To je klasická ženská logika. Říkám tomu "myšlenková výhybka". To, že by se chyba mohla řešit adresným napravením této chyby místo vymýšlením tisíců způsobů, jak se jí vyhnout a obejít ji, jen aby se chyba nemusela uznat a řešit, je ostatně v posledních letech typické uvažování nejen ATP a ředitelů turnajů, ale i celé společnosti v mnoha oblastech. Proč jít přímočaře ke kořenu věci, když můžeme vymýšlet kraviny.

Celá tenisová veřejnost už nějaký čas čím dál hlasitěji křičí po návratu tenisu, pestrosti, po menším důrazu na nekonečnou monotónní a zničující atletiku, která už přestává bavit i ty poslední zastánce, kteří jí byli ještě donedávna nadšeni, a reakcí je... Další a další podpora ještě větší a větší atletiky.

Povrchy se zpomalují, míče se zpomalují - tak to se nedá nic dělat. Tomu se říká fatalismus. Navrátit povrchům a míčům rychlost? Jak? To přece nejde, když se míče a povrchy zpomalují (asi nějak záhadně samy od sebe). To je osud, s tím nic nenaděláš...
Reagovat
Stan_Borowitz
J.M. - přesně tak, k tomu není co dodat, včetně toho zobecnění na celou společnost.

Akorát si nemyslím, že toto myšlení je doménou žen. Je doménou těch, jimž je věnován server www.dfens-cz.com, bez ohledu na pohlaví.

Titíž lidé prosadili srovnání odměn žen a mužů, zcela proti tržní logice, VlSi...
Reagovat
smazaný uživatel
Klárka hrála výborně, aspoň ve třetím setu (ten jsem bohužel viděl jako jediný) to byl nádherný tenis. Jenom mi připadalo, že jí ke konci trochu chyběly síly. Nebo že by jenom trocha štěstí při servisu?
A je to jenom můj dojem, že ji naše média trochu "upozaďují"? Zmíní ji vždycky jen tak mimochodem, zatímco o Šafářové nebo Hradecké slyším nepoměrně víc...
Reagovat
VlS
Stane, ty máš nějaké věcné argumenty, nebo jen hlasitý vnitřní pocit?
Jestli fakta a argumenty máš, tak je hoď do placu, jinak je to zase jen výkřik. Rozhodně nepatřím k zastáncům genderových nesmyslů a sociálního inženýrství, ale věřím tomu, že Martina o tom ví o hodně víc, než my všichni dohromady.
I já jsem pro zrychlení hry, ale stejně jako ty a další to neumím zařídit. Nicméně nárůst atletiky je především otázkou tréninku hráčů a jejich atletických schopností. Ani pomalé míče a povrchy by před 20 - 30 lety hru neovlivnily zdaleka tolik, jako právě vytrénovanost tenistů.
Reagovat
VlS
Ještě občas zapomínáme při tom srovnávání ženského a chlapského tenisu a to je oblast nákladů hráče. Myslíte, že ženské mají slevu u aerolinek, hotelů, fyzioterapeutů a podobně? Pokud jsou náklady stejné, proč má být výše odměny různá?
Reagovat
spaniel
Trochu se odbočilo od tématu, kterým bylo zda hrát GS na 2 vítězné, což je neskutečná blbost a divím se, že někdo by s tím mohl souhlasit.

Co se týká výší odměn, je to jednoduché. Pokud ATP generuje řekněme 2mld USD a WTA 0,8mld, tak by to mělo určovat výši příjmů. proč neberou stejně fotbalistky, hokejistky atd?
Reagovat
jirkaS
já to rozsoudim. bude se hrát jeden set a bez výhod. to bude šrumec :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to hlasitý vnitřní pocit, ale vycházející ze stejné logiky, jakou uvádí spaniel. Prostě když budu mít dva zaměstnance - řekněme obchodníky, ať nesklouzneme do technikálií, z nichž jeden mé firmě bude přinášet 2 miliony korun ročně, zatímco ten druhý 1 milion korun ročně, tak jim - bez ohledu na to, kdo z nich je žena a kdo muž, prostě nebudu vyplácet stejný plat. Pravda, WTA a ATP nejsou jedna firma, ale prodávají skoro stejný "výrobek". Takže pokud se jedna z nich zničeho nic rozhodne, že svým zaměstnancům bude vyplácet stejně jako ta druhá, i když má řekněme poloviční příjmy, musí tak nutně činit na úkor svého zisku. Vzhledem k tomu, že takové chování nemá tržní logiku, musí být jeho důvod jinde.

V podstatě je to stejné řešení jako povinné kvóty žen ve vedoucích orgánech evropských společností prosazené EU.
Reagovat
Fandina
Podle mě je to tak, že někdo penízky ovládá a někdo rozhodl a nějaký důvod, proč dostávají holky stejně jako kluci bude a určitě ho ví, vědí ti, kdo o tom rozhodli. A propo, jedná se jen o GS, tam jsou stejné odměny, u ostatních turnajů je to jinak.
Reagovat
spaniel
Aha, takže to někdo rozhodl a on dokonce i ví, proč tak rozhodl. Hm, tak to všechno vysvětluje.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak ty si z toho děláš legraci, ale ono se často stává, že třeba nikdo o ničem nerozhodne, případně rozhodne někdo o ničem, či třeba nikdo nerozhodne o něčem. Ve všech těchto případech se pak ještě může stát, že dotyčný nakonec neví, proč tak učinil nebo neučinil. Takže to je přinejmenším šest dalších možností, jak se věci mohly odehrát. My bychom tady o tom třeba bývali ještě několik hodin planě klábosili, kdyby nebyla přišla Fandina a jako Alexandr Makedonský odvážně nemáchla mečem a ten gordický uzel nerozetnula.

Nemá každý takovou odvahu, aby šel v kritickém okamžiku s kůží na trh.
Reagovat
spaniel
Ty jsi týpek. Tak to nejspíš bude.
Reagovat
smazaný uživatel
A teď si zase děláš srandu ty z Fandiny, Stane, což se mi popravdě hrozně moc zamlouvá :-) protože ona k tomu, snad odpustí, svoji nebetyčnou tupostí přímo vybízí.
Reagovat
LukasH
Škoda to určitě je, ale bohužel Klára si vůbec nepomáhá podáním. Pro silnější soupeřku je její podání naopak výhodou, protože ho snadno zreturnuje. Trochu se divím, že na něm Klára víc nepracuje. Chápu, že nebude podávat jako Serena, ale lepší technika a umístěnost by pomohly. Klára má jinak skvělé údery, výborně se pohybuje, dokáže vrátit i těžké míče. O to je ta škoda větší.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím servisem je to fakt, ale jinak (tedy kromě servisu) úderově i myšlením Klárka patří mezi nejlepší tenistky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nuž podanie je základný úder v tenise.
Reagovat
smazaný uživatel
Klárko, ani se ti nedivím, tak ses měla opít :)) Mě to mrzelo hodně, protože jsem nečekala, že to bude tak pěknej zápas a že Klára bude mít takovou šanci.. :) no, je to život, jde se dál..:) Ale to její zklamání chápu..:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist