Zakopalová nestíhala, finále si zasloužila bezchybná Grothová

14. 1. 2011, 11:58
Aktuality 4
WTA HOBART - Klára Zakopalová si v Hobartu finále nezahraje. V semifinále nedokázala zastavit rozjetou Jarmilu Grothovou, které podlehla hladce ve dvou setech. O první titul si v Tasmánii zahraje Američanka Bethanii Matteková-Sandsová.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová včera musela odehrát dva zápasy, neboť byl turnaj vinou deště ve skluzu. Sice si posilnila sebevědomí skalpem nasazené jedničky Bartoliové, její semifinálová soupeřka Jarmila Grothová však ve čtvrtek na kurtu strávila o dvě hodiny méně. Jako jediná si totiž postup do čtvrtfinále zasjitila už v úterý.

Česká hráčka se dnes znovu trápila na podání, které v předchozím třech vítězných zápasech ztratila hned patnáctkrát. Proti Grothové to nebylo o nic lepší, soupeřce nabídla 16 brejkbolů, z nichž šest nedokázala odvrátit.

Grothová, za svobodna Gajdošová, však pražské rodačce nedávala šanci se zápasem něco udělat. Hned po returnu ji honila z jedné strany kurtu na druhou a výměny často zakončovala vítěznými údery. Nakonec za 63 minut vyhrála 6-3 6-2.

"Se svým výkonem jsem opravdu spokojená, ale se servisem mám pořád problémy... Ale hrou se bavím, takže je to v pohodě. Mám za sebou kvalitní přípravu a na kurtu si věřím," řekla Grothová.

Sestřih zápasu Grothová - Zakopalová (celý zápas zde):


Australanka se slovenským původem tak potvrdila skvělou formu. Během čtyř zápasů prohrála jen 22 gamů a podruhé v kariéře postoupila do finále. Loni v čínském Guangzhou nakonec bez ztráty setu triumfovala. Stejně může vyhrát i v 'domácím' prostředí v Hobartu, musí ale ještě překonat poslední překážku.

Tou bude Bethanie Matteková-Sandsová, jež na tasmánský strov přiletěla jako čerstvá vítězka Hopman Cupu. V Hobartu dnes sice ztratila první set, Číňanku Shuai Peng pak ale deklasovala a potřetí postoupila do finále.

Dosud si o titul zahrála v letech 2008 a 2010 v Quebeku, pokaždé neúspěšně.

Grothová před finálovým zápasem řekla: "Bude to velmi náročný večer. Ale budu se snaži hrát svou hru a plně se soustředit. Doufám, že to bude stačit."

Grothová i Zakopalová navíc můžou rozšířit sbírku deblových titulů, protože po čtvrtfinálové výhře 6-4 7-5 nad česko-jihoafrickou dvojící Vladimíra Uhlířová a Natalie Grandinová postoupily do semifinále.

WTA INTERNATIONAL HOBART (Austrálie - Tasmánie, tv. povrch, 220.000 dolarů)
páteční výsledky (14. 01. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Grothová (6-Austr.) - Zakopalová (5-ČR) 6-3 6-2
Matteková-Sandsová (USA) - Shuai Peng (Čína) 4-6 6-1 6-1

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Grothová/Zakopalová (Austr./ČR) - Grandinová/Uhlířová (4-JAR/ČR) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Return australanky byl neuvěřitelný.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi toho fakt mela plne kecky. Dva narocne zapasy rychle po sobe. Bohuzel nekdy kvuli casovym posunum nejsou pro vsechny hrace podminky stejne. Ale i tak sympaticke vysledky.Zapas jsem nevidela, z kratkeho videa je videt, ze opravdu nestihala. Mela by vice pracovat na tom, skryvat negativni emoce. Hodne je na ni videt, kdyz se nedari.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono je dost frustrující, když vám soupeř vaše slabé druhé podání neustále zabíjí zleva i zprava. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na me pusobila vylozene unavene od zacatku. A co se tyce jejich emoci, tak tech par zapasu co jsem sni videl tak bylo jedno jestli prohravala, vyhravala ci cokoliv ale jeji vyraz neustale pusobi nestastne. A teprve po viteznem matchbolu vzdycky nahodi ten jeji roztomily usmev.Kazdopadne hnedle po porazce spolu s Jarmilou vyhraly debl:)) To se mi na tenise libi, jedna druhou vyradi a za dvacet minut hrajou spolu za jeden tym:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist