Zakopalová končí po výprasku, neuspěly ani Hradecká a Krist. Plíšková

16. 1. 2013, 02:58
Aktuality 38
AUSTRALIAN OPEN ženy - Zatímco prvním kole prošlo pět ze sedmi českých tenistek, v druhém kole neuspěla ještě ani jedna. Dnes postupně skončily Klára Zakopalová, Lucie Hradecká a také Kristýna Plíšková, jež jako jediná uhrála alespoň set.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová dobrou formu z úvodu sezony přetavila na Australian Open pouze ve 2. kolo. Česká tenistka v něm ztroskotala na Belgičance Kirsten Flipkensové, proti které uhrála jen jeden game.

Zakopalové se v úvodu roku dařilo z českých tenistů nejvíce. V Shenzhenu prohrála až ve finále s Číňankou Na Li a do Australian Open vstupovala jako 22. hráčka světa, což bylo její nové maximum. V Melbourne mohla zaútočit na Top 20, 100 bodů za druhé kolo k tomu ale pravděpodobně stačit nebude. 

Třicetiletá Češka, jež ve svém prvním zápase smetla Scheepersovou, dnes naopak sama utrpěla debakl. S neoblíbenou Belgičankou Flipkensovou, s níž ve dvou duelech neuhrála ani set, prohrála i nyní - tentokrát drtivě 1-6 0-6.

"Prostě mi její hra nevyhovuje, něco na tom bude. Výborně hrála strašně nízké čopy a já jsem na to nenašla zbraň. Nebyl to můj den, nehrála jsem dobře," komentovala Zakopalová.

Česká tenistka v zápase, který trval pouze 53 minut, zaznamenala 29 nevynucených chyb, zatímco sedmadvacetiletá Flipkensová trefila 16 winnerů. Zakopalová neměla svůj den, což potvrdila i relativně jednoduchou smečí, po které skončil míček v síti. Podobným úderem nepovedený zápas i ukončila. 

"Rozebrala mě. Povedlo se jí vše, na co sáhla," řekla Zakopalová. 

Lucie HradeckáZatímco od Zakopalové se postup mohl očekávat, Lucie Hradecká mohl jen překvapit. A to se jí proti světové pětce Angelique Kerberové nepovedlo. 

Na začátku zápasu přitom Hradecká držela krok. Jenže sama v úvodních gamech nevyužila ani jeden z pěti brejkbolů, naopak Němka šestý proměnila. I když sedmadvacetiletá Češka nakonec dokázala německé soupeřce podání vzít, sama o něj přišla hned třikrát a prohrála 3-6. 

Druhý set už byl zcela v režii favorizované Kerberové. Té stačilo vyčkávat na chyby Hradecké, která jich nakonec nastřádala 39. 

Hradecká tak v Melbourne pokračuje už jen ve čtyřhře s Andreou Hlaváčkovou. Druhý nasazený pár je jedním z favorizovaných párů turnaje, což potvrdil dnešní výhrou v úvodním zápase proti řesko-americké dvojici Daniilidouová/McHaleová.

Sorana Cirsteaová a Kristýna PlíškováČest českých tenistek dnes nezachránila ani Kristýna Plíšková. Dvacetiletá Češka, jež v Melbourne debutovala, sice nad 27. nasazenou Rumunkou Soranou Cirsteaovou vyhrála první set hladce 6-1, v dalším průběhu ale získala už jen pět her a s turnajem se rozloučila.

Ve hře tak zůstávají už jen Petra Kvitová a Lucie Šafářová, které čeká druhé kolo ve čtvrtek.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2013 ženy -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 31.000.000 austr. dolarů)
středeční výsledky českých tenistek (16. 01. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Flipkensová (Belg.) - Zakopalová (23-ČR) 6-1 6-0
Kerberová (5-Něm.) - Hradecká (ČR) 6-3 6-1
Cirsteaová (27-Rum.) - Krist. Plíšková (ČR) 1-6 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
tommr
prohry Zakopalový a Hradecký jsem sice čekal, ale ne tak jasný. překvapil mě naopak statečnej odpor Kristýny Plíškový proti favorizovaný soupeřce ...
Jediná příjemná dnešní zpráva je tak postup H+H. Snad si v deblu vynahradí to zklamání ze singlu - los mají poměrně dobrej ... :)
Reagovat
tito
pro změnu jede. Tamiře nedala šanci. Už se těším na zápas s Kerber. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Madison jede, myslím, že by mohla dát i Angeliku. A třeba by mohla být i překvapením turnaje......
Reagovat
tito
Díval jsem se až k Marii, ale to je hodně smělé.:-)
Reagovat
Bob
neprekvapila. i kdyz porazila top hracky, porad bude tam, kde byla. zablesk trval jenom chvili..
Reagovat
Fandina
Cibuli nerozumím. Útočí vyhrává a pak to projíždí na celé čáře. Ale i tak je dobrá. Kdekdo by chtěl být na takovém místě na žebříčku jako ona.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně, třetí kolo je tam, super úspěch. Snad ji zítra napodobí v night session Laura :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to teda no way! Laura nikoho napodobovat nebude :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale bude :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj chci další zápas Sloane-Laura
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky. A pořádnou odvetu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nenene, holka je sympaticka a fandim ji, ale at si napodobuje jindy a jinde, ne zitra!! Sorry ;). Kvitko ma prednost prede vsema ;).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, Laura má ještě dost času na prosazování, ale Kvitko potřebuje zvednout sebevědomí, takže mám pro zítřek taky jasnou favoritku...ale zapas to bude zajímavý, jsem ráda, že ho stihnu, díky pořadatelům za dobrý time :)
Reagovat
dadaft
no řekněte luďkovia zlatí, mám???
já prostě začnu fandit Sereně a mám klid. Serena přijde, všechno vytříská, já se můžu tvářit, že na tom mám nějakou zásluhu a že jsem to všechno věděl předem...

(bohužel ti Sereno fandit nemůžu - až příliš často jsi vyprášila kožich Justine)

Zheng - Stosur 64 16 75

(někdo tady nedávno dával odkaz na 180 winnerů Sam na USO 2011 - jdu se na to zase podívat, ať se uklidním)))))))))
Reagovat
Vojtaakk
Když sem odjížděl do práce, Sam vedla 5:2 v rozhodujícím!!! Přijedu do práce a prohrála 7:5, myslel sem že mě vomejou. Fandit Sam je oříšek, musíš mít nervy jak špagáty...
Reagovat
dadaft
jj, dost se na tom podepsala psychika, ale ten forhend, to je na začátku sezóny bída. ne že by jiné údery nebyly, ale bez forhendu je Samantha vyřízená. srovnání právě s tím videem z USO11 je tristní. tehdy to byla vražedná zbraň, Gimliho kladivo, kterým drtila vše - dnes? - většinou takési jakési čutky... - anebo to letí rovnou pánubohu do oken.
je fakt, že teď má po operaci kotníku, takže i když je pořád v dobré kondici, tak herně ne.
ani nejsem moc překvapený, že vypadla brzo - ale tenhle zápas měla dotáhnout. docela se to dnes podobalo tomu zpackanému SF loňského RG se Sárou........
no, její chvíle příjdou, doufám, že antuka bude letos skvělá a tradičně i závěr sezóny, kdy už spousta hráček mele z posledního - ne tak ona.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem rád, že jsem na to nakonec nekoukal. Sice správně píšeš, že po operaci nemůže mít ještě takovou fyzičku, ale přeci jen jsem čekal, že když přešla první kolo, půjde trochu dál než jen do druhého.
A když už vedla 5:2 v rozhodujícím setu, jak píšete, měla to dotáhnout. Ach jo. Ale jak se rozpadne forhend, největší pilíř její hry, je to špatenka.
Hele, ale ty její nervy jí prostě hodně často nedovolí hrát to, na co má. Je to škoda, také doufám ve vzedmutí se v antukové sezóně.
Reagovat
smazaný uživatel
Je třeba odpouštět. jak já Serenu nenáviděl, když porážela Justinku. A teď jí upřímně obdivuju a fandím, je to taková moje big ass nigga sista :-)
Reagovat
tommr
já viděl až závěr třetího setu a v něm Stosurová jen znovu potvrdila pověst jedný z nejlabilnějších hráček na okruhu. Myslím si, že to její zkolabování v závěru s tou operací nemá nic společnýho - u ní jde čistě o psychický problémy ...
Pro Petru je vypadnutí Stosurový dobrý v tom, že už tím má téměř zajištěný, že nespadne z osmýho místa ani když sama vypadne už v příštím kole ... :)
Reagovat
dadaft
no však jsem taky psal (i když to tak asi nevyznělo), že kondičně je na tom dobře - pár týdnů bez tenisu tak vytrénovaný organismus jako má Sam neoslabí.
a problém s kotníkem se na pohybu moc neprojevoval.
chtěl jsem jen říct, že kromě hlavy je momentálně Sam dole i technicky, nebo jak to říct.
Reagovat
dadaft
dyk jo.
ale já mám ženský tenis rád i kvgůli toho, že servis není tak dominantní úder a o jednotlivé gemy se více bojuje (jeden brejk vu žen nic moc neznamená) - - - a Serena mi to prostě kazí. ))
Reagovat
dadaft
Mats v Matspointu říkal, že Samantha moc riskovala a že se měla udržet dýl ve výměnách - tentokrát s ním moc nesouhlasím (a osobně si myslím, že ze zápasu viděl maximálně sestřih - o brzkém vyřazení vysoce nasazené hráčky se zkrátka mluví) - Stosurová zase tak neriskovala, spíš jí nic nefungovalo - buď jí chybělo čtvrt kroku, nebo naopak přebývalo a hrála to z vrtule, voleje hrála s nezpevněným zápěstím atd. atp...........

a ten druhý servis taky není taková sláva, jak Mats říkal - všechny už ho mají přečtený.
Reagovat
smazaný uživatel
"Potvrdilo sa, že na grandslamových turnajoch to nie je o rebríčkových číslach. Vedela som, že súperka, ktorá sa kvalifikovala a vyhrala v 1. kole hlavnej súťaže, bude nepríjemná. Nehovorím, že som hrala dobre. Nebol to ani štandard. Predsa len som však dúfala, že by to mohlo stačiť, že Savinychová bude robiť viac chýb či menej stíhať, " zhodnotila Cibulková.

"Ruske veľmi vyhovoval môj štýl. ´Zabednila´ sa tri metre za základnou čiarou a všetko mi kontrovala. Nikdy predtým som ju nevidela hrať a možno mi trošku chýbalo analyzovanie súperky. Upadala som totiž do toho, že ´čo teraz?´", dodala.

Hra Slovenke unikala "pomedzi prsty". "Prvý set bol z mojej strany dosť stereotypný, hrala som veľa krosov. V druhom sete som jej to začala dávať viac popri čiare, ale celý ten môj výkon bol sústavne taký hore - dolu. Keď som aj začala cítiť, že už si tie body robím a viem ako, vždy prišla nejaká chyba. Napríklad toľko dvojchýb som asi neurobila za celé Brisbane, Sydney a tu v 1. kole dokopy. Bolo to dnes z mojej strany strašne nevyrovnané. Savinychová zahrala dobre a ja som nepodala môj optimálny výkon," povedala Cibulková
Reagovat
Fandina
Zajímavé shrnutí od Domči. Hezké.
Reagovat
vendulkabendulka
Klara dohrala i v deblu, takze bali. Velke zklamani.
Reagovat
tommr
já teda vypadnutí Kláry tak trochu čekal - Flipkensová se poslední dobou hodně zlepšila - spolupráce s Clijstersovou jí jde zjevně k duhu. Tak jednoznačnej výsledek je ale ostuda ...
Reagovat
smazaný uživatel
double break. Že by se schylovalo k překvapení? Pojď!
Reagovat
Bob
6:1 to je paráda, hlavně vydržet!
Reagovat
smazaný uživatel
tak druhý set fuč, škoda.
Reagovat
vendulkabendulka
Bylo to o fous. Snad ji ve tretim da.
Reagovat
vendulkabendulka
Kris se v tom placa, mela sanci na rebreak a nechala si to utect.
Reagovat
vendulkabendulka
2:5, Cirstea na podani. Tak to je konec a je to fakt skoda, Kris to mela dobre rozehrane.
Reagovat
patriks
podle mě by pořadatelé neměli brát Hradeckou do pavouku singla. Její psychika je na úrovni děcka a ne vyspělé tenistky. Většinou tak dvouhry do kterých nastoupí, znehodnotí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak!
Reagovat
Frick
Co je s Ctekovskou, Strýcovou a Benešovou eh, teda vlastně Frau Melzer....?
Reagovat
smazaný uživatel
Ajajaj. Tomáš snad potěší postupem do třetího kola.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, je to tam, Tome. Vzhůru do třetího kola.
Reagovat
vendulkabendulka
V suchem tricku, Rufin ve tretim trosku zlobil, ale jinak to byla jasna zalezitost. Tomas ma dobry los, pokud neco zasadne nepodela, myslim ze po QF to zmakne, pak je Djokovic a dej se vule Bozi :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist