Zakopalová jde přes Görgesovou do semifinále. Šarapovová překvapivě končí

10. 2. 2012, 17:22
Aktuality 56
Ani Němka Julia Gorgesová nezastavila parádní jízdu Kláry Zakopalové turnajem v Paříži. Česká tenistka porazila v dnešním čtvrtfinále šestou nasazenou soupeřku 3-6 7-5 6-1 a ve francouzské metropoli si zahraje o první finále od roku 2010. Naopak senzačně končí světová trojka Maria Šarapovová, jež nestačila na Němku Kerberovou.
Klára Zakopalová

Duel s Klárou Zakopalovou byl už třetím proti české soupeřce, který musela Julia Görgesová za uplynulý týden absolvovat. Po fedcupové porážce z rakety Petry Kvitové Němka v Paříži porazila Petru Cetkovskou, před 51. tenistkou světa už se ale zase musela sklonit a ani na čtvrtém letošním turnaji nepřešla přes čtvrtfinále.

Görgesová dnes nezačala nejjistěji, při svém podání musela odvracet tři brejkboly, ale to se jí povedlo a následující minuty rozhodly o tom, kdo vyhraje úvodní sadu. Zakopalová totiž vzápětí ztratila servis, německá tenistka potvrdila brejk a rodačka z Prahy tak poprvé na turnaji prohrála set.

Od druhého dějství už ale Zakopalová potvrzovala rostoucí formu. Na její první brejk za stavu 3-1 sice Görgesová rychle zareagovala a srovnala na 3-3, česká hráčka si už ale dál držela podání a těsně před tie-breakem měla možnost srovnat na 1:1. Při setbolu při ní stálo štěstí, když se úder Görgesové odrazil od pásky do autu, a od té chvíle už bylo čtvrtfinálové utkání jednoznačnou záležitostí.

V rozhodujícím setu sebrala Zakopalová soupeřce dvakrát servis a za stavu 4-0 si Görgesová vyžádala lékařskou pomoc. Ani odborné protažení levé kyčle jí už ale k obratu v zápase nepomohlo. Viditelně špatně se pohybující Němka alespoň odvrátila porážku s nulou, po dvou hodinách a šesti minutách však poslala při druhém mečbolu Zakopalové return za základní čáru.

"Dnes jsem nehrála svůj nejlepší tenis, obě jsme udělaly spoustu chyb. Ale dokázala jsem se soustředit a bojovat o každý míč," řekla po utkání v rozhovoru na dvorci Zakopalová, která hrála semifinále naposledy loni v září v Soulu. Na stejném turnaji, jen v roce 2010, se jí naposledy podařilo postoupit do finále turnaje WTA.

O další finále se 51. hráčka světového žebříčku utká v sobotu s domácí nasazenou dvojkou Marion Bartoliovou. Francouzská favoritka dnes po dvou hodinách a 40 minutách zdolala 4-6 6-4 7-6 turnajovou sedmičku Robertu Vinciovou z Itálie.

Bartoliová uspěla navzdory tomu, že ve druhém setu prohrávala 1-4 a ve třetím dokonce už 2-5. "Nevím, jak jsem ten zápas vyhrála. Ale podpora publika mi dnes hodně pomohla," řekla šťastná vítězka.

Zakopalová má se světovou sedmičkou Bartoliovou vyrovnanou bilanci 2-2 na zápasy. 

Šarapovová senzačně končí
Zatímco Němka Görgesová překvapivě prohrála, její krajanka Angelique Kerberová se postarala o vyřazení nejvýe nasazené Marie Šarapovové.

Finalistka Australian Open Šarapovová právě Kerberovou v Melbourne hladce ve dvou setech porazila, dnes však neodvrátila jediný z pěti brejkbolů a prohrála dvakrát 4-6. Favorizovaná Ruska přitom v první sadě vedla 4-2 a ve druhé 3-1.

Čtyřiadvacetiletá Šarapovová se i přes dnešní porážku posune v ponddělním vydání žebříčku na druhé místo před Petru Kvitovou, která v Paříži neobhajuje loňský titul. 

"Dnes to bylo opravdu těžké, soupeřka hrála hodně dobře?" komentovala bývalá světová jednička Šarapovová. "Měla jsem šance, ale nevyužila jsem je - vedla jsem v prvním i druhém setu, měla jsem brejky, ale ona v těch chvílích hrála neuvěřitelně," dodala trojnásobná grandslamová vítězka.

"Před zápasem jsem věděla, že nemám co ztratit. Je to úžasné, je to moje první výhra nad soupeřkou Top 5," radovala se Kerberová. !Můj trenér mi před zápasem řekl, že pokud chci vyhrát, musím hrát svůj nejlepší tenis. Tak jsem ho poslechla a od prvního míčku jsem se to snažila plnit. A teď jsem šťastná - porazila jsem ji a jsem v semifináe," dodala. 

Levoruká Němka, překvapivá semifinalistka loňského US Open, se letos do semifinále dostala již potřetí a o své celkově druhé finále se utká s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou. Té se dnes povedla odveta za finále z úvodu roku v Hobartu, kde prohrála s Monou Barthelovou. V Paříži Němku zdolala 6-4 6-7 6-3.

Výsledky - Paříž (tvrdý povrch, dotace 637.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Zakopalová (ČR) - Görgesová (6-Něm.) 3-6 7-5 6-1
Kerberová (Něm.) - Šarapovová (1-Rus.) 6-4 6-4
Bartoliová (2-Fr.) - Vinciová (7-It.) 4-6 6-4 7-6(2)
Wickmayerová (Belg.) - Barthelová (Něm.) 6-4 6-7 6-3

Semifinálové dvojice: Zakopalová - Bartoliová, Kerberová - Wickmayerová.

 

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

56
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak Klara ted moc neuspesna snura, velka skoda, mohla v pohode dopodavat 1. set. Marion bojuje naprosto neuveritelne - taky asi predevsim sama se sebou... Ale to Klara uz taky.
Reagovat
VlS
Vžycky když Klárku vidím, tak si říkám:"ty jo, to mít doma, tak se asi picnu". V jejím výrazu je koncentrovaný smutek generací minulých a nezájem generací budoucích.
Před nějakým týdnem jsme se zde bavili kolem Potkal vlka v zimě a indiánských jmen. Pro Klárku bych jedno měl. Ta, které uletěly včely.
Reagovat
smazaný uživatel
... kdyz ja v jejim vyrazu citim i vecnou nastvanost, ne jen ukrivdenost, navrhuji Ta, ktera se prastila kladivem do palce. :-) Tve jmeno ale nezavrhuji, jen presunuji na Halejulii, po prvnim setu vetsinou, nevsiml ses te promeny? ;-) Tak a ted budu ja Ta, kterou kousl pes do lytka ... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nene..tohle si vyřídíme pěkně tváří v tvář (čumákem v zobák) :-)..asi ti volížu šošolu, to pro tebe bude horší, než žďuchnutí!
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) Bude!
Reagovat
VlS
vybral bych si měkčí a masitější kousek, než lýtko zocelený běháním po kurtech :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Když nebude zaťatý, tak fajn..(a bude mi potěšením) :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite Klare gtratulace,ale pohled na ni pri hre je desivy. Jak kdyby hrala za trest a bez radosti. Stale se tvari ukrivdene a tech pozitivnich emoci je opravdu pomalu. I kdyz da winner, tak se dal plouzi kurtem. Trochu by ten svuj postoj mohla zmenit. Verim, ze je to tezke, kazdy jsme nejaky, ale alespon chvilemi nadseni ze hry by neskodilo..
Reagovat
smazaný uživatel
super vysledek, ale taky se pres jeji vyraz tezko prenasim, rikam ji "Zachmurena Klara", nikdy jsem to nepochopila, takova hezka holka s nadhernym usmevem.....
Reagovat
smazaný uživatel
Yanina byla "hungry, tired, but very very happy" ... http://tennisdale.blogspot.com/2012/02/patek-v-parizi-klara-v-semifinale-maria.html
Reagovat
Heather_Fedex
je to skoda, ty nepromeneni brejkbaly ji budou mrzet. kerberova mi je asi nejsympatictejsi nemka, spolu s petko. mona hraje peknej tenis, ale je to takove osklive kachnatko...nic ve zlym.
a ku klarice, obrovska gratulace, je mi velice sympaticka- z ceskejch tenistek nejvic. je takova drobna, ale ma roztomilou tvaricku :))
ted bych titul doprala marion, i kdyz ji mnoho lidi nemusi, ja ji mam v celku rada, hlavne za tu jeji snahu :))
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, je to škoda. Masha měla oba sety dobře rozehrané, bohužel se to ani v jednom nepovedlo dotáhnout. Viděl jsem konec zápasu Marion proti Robertě. Ještě nikdy jsem neviděl, že by to Marion takhle prožívala. :D Dřív jsem ji moc nemusel, ale teď mi nevadí. Je to skvělá tenistka a už jsem si na ni zvyknul. :) Jinak to byl asi první zápas, při kterém nebylo publikum v Paříži chcíplé... Klárce to moc přeju, taky ji mám z českých tenistek nejradši. Dneska bylo vtipné, jak se míček odrazil od zadní stěny, trefil Kláru do hlavy a ona se tomu smála. Doufám, že to bude na konci roku v nějakém videu "funny moments". :D Proti Marion to bude hodně těžké, publikum bude zase fandit svojí hráčce. Ale možná bude Marion po dnešku unavená, protože to musela hodně vydřít... Uvidíme.
Reagovat
VlS
S tou Marion to máme podobně (a nejen my), ze začátku nám její hopsání a prostná cvičení lezla na nervy, ale nějak to přestalo vadit a mám rád tu její houževnatost, ona se na nic a za žádnýho stavu nevykašle a pere se. Nemá zrovna extra formu, ale uvidíme. Fandím přirozeně Klárce, ale pokud by nevyhrála, tak ve finále bych fandil Marion.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak to jsme na tom stejně. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to super paráda gratulácia Klárika držím palčeky aj v dalších zápasoch.
Reagovat
smazaný uživatel
muzu se zeptat kde se mohu na federera s isnerem koukatt dik
Reagovat
smazaný uživatel
je to šok
Reagovat
poutnik
Dostat 43 krát lopatou to je fakt šok, to tě lituju :-)
Reagovat
Fandina
tak ještě semi a pak ....... držím palce
Reagovat
freeteepek
Sledoval jsem ten zápas do poloviny 2.setu. Když jsem odcházel, nic nenasvědčovalo obratu. Když jsem se vrátil, bylo už po zápase a já jsem nemohl uvěřit vlastním očím! Velká gratulace! A Šarapka už je taky venku!
Reagovat
smazaný uživatel
Hustě Klára. A Angelique mě hooodně potěšila, kdoví jak by to bylo, kdyby ve Fed Cupu hrála místo Sabine proti Petře...
Reagovat
Fandina
jak hrála Maria??????
Reagovat
smazaný uživatel
Obě zahrály několikrát pěkné výměny, Kerberové šel skvěle první servis v prvním setu. Maria nehrála přímo zle, ale nehorázně kazila míče, které měla jednoznačně zakončit. I tak měla dost brejkbolů, aby to otočila, Kerberové ale v pravou chvíli přišel servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Maria nevyužívala svoje šance jenom 3 breaky z 11, kdežto Kerber 5 z 5...Jinak Maria jenom 2 DF...
Reagovat
Fandina
díky ...... takže spíš Angel potvrzuje formu od FC .... tam hrála dobře ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Adam a haitik to popsali celkem přesně (jenom by mě zajímalo, proč to Adama tak hooodně potěšilo :D). Masha nehrála špatně, ale Angelique dneska neměla prakticky žádnou slabinu. Výborně útočila i bránila, hrála o dost líp než proti Niculescu. Mrzí mě to hodně, protože jsem věřil, že by Masha mohla tu Paříž vyhrát nebo jít aspoň do finále. Bohužel to nevyšlo, nedá se nic dělat.

Klára - Julia: Byl to zajímavý zápas, obě holky mám rád. Klára je pro mě nejsympatičtější česká tenistka, moc jí to přeju. Tenhle úspěch potřebuje, protože se jí nějakou dobu nedařilo. Před zápasem bych si taky určitě nevsadil na její vítězství, ale její předchozí zápasy naznačily, že jí Paříž sedí. Julia hrála poslední dobou hodně dobře, ale asi se trochu projevila únava. Ve 3. setu bylo vidět, že ji zranění nohy limituje v pohybu. Snad bude v pořádku. Je sympatické, že i přes problémy ten zápas dohrála.

Bohužel se mi nesplní finále Masha - Julia. Teď to jednoznačně přeju Kláře. Semifinále bude hodně těžké, ale nic není nemožné. V Paříži ukazuje, že na to má.
Reagovat
smazaný uživatel
jsi nebyl jediný kdo doufam že Maria Paříž vyhraje, tak doufam že až letos Maria letos pojede podruhé do Paříže tak že už pojede domu s titulem :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Monty25: Vždyť víš, že Mashu nějak nemusím :D Jedno z mála, kde se neshodneme :D A naopak Němky mi hodně sympatizují.
Reagovat
smazaný uživatel
haitik1: No to by byla paráda. :)

adam9: Já jsem jenom přemýšlel, jestli tě víc potěšila prohra Mashy nebo výhra Angelique. Nakonec je to asi od obojího něco. :D Mně jsou Němky taky hodně sympatické, ale spíš Petko, Sabine a Julia. :)
Reagovat
smazaný uživatel
U mě z Němek jednoznačně Sabine :) pak Julia. A spíš mě potěšila prohra Mashi. :D Ale jak říkáš, víceméně z obojího. :D
Reagovat
smazaný uživatel
To od tebe není moc hezké... Ale oceňuju tvou upřímnost. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímnost nade vše :) Rozhodně ji nepřeji nic škaredého, to ne, jen jsem prostě rád, že dál jde Kerber, i když jsem to prakticky vůbec nečekal.
Reagovat
poutnik
A koho to asi nepotěšilo, mne teda hodně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě teda vůbec, protože fandím Mashe.
Reagovat
VlS
Kdyby to tady dal někdo jako tip, tak bych si myslel, že se zbláznil. Gratulace Kláře.
Reagovat
rib
to je ale překvapení! Kláro, paráda!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:-) já jsem tajně doufal
Reagovat
smazaný uživatel
dobre, dobre, tak jo, co na to ale pes??? A Jan Tleskac?
Reagovat
VlS
Jan Tleskač honí velkého Wonta a Pes honí Tleskače, musíme počkat, kdo vyhraje :-D
Reagovat
smazaný uživatel
se mezi tim podivam na Johna.... :-( ........ nebo :-)..... ??? (Fisak to zvladl, coz?)...... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pes to bere v klidu, Klárce to přeje, nicméně piškoty pro útěchu samozřejmě přijímá :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
nenene, odpracovat... :-) Socialni (i specialni) jistoty ubijeji a mari talenty ........ ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
...a pro koho mám pracovat ohledně toho klání ve Fribourgu..? No? :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
zatim se presun do Ostravy......... ehm ........ O:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Až to tam dokončim, tak čekám jasnou instrukci! Ty andílku :-))
Reagovat
gigin
Niše nemusíš, tam je to v klidu :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Sojči, tak cooooooo? :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
jsem tak zmatena, ze jsem si malem zapestickovala nebocotobylo .......
Reagovat
smazaný uživatel
Takže je to jasný :-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
jeste ty me deprimuj!
Reagovat
smazaný uživatel
deprimuj :-)))) hlavně nepěstičkuj oběma nožkama najednou..ať nesletíš :-! :-).
Reagovat
VlS
No proto má po větví peřinku
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že už tam taky oddychuje..po tom psychickém boji komu přát (velkému nebo starému) :-)))
Reagovat
VlS
No nabízel jsem pomoc a nechtěla, však víš :-D
Reagovat
smazaný uživatel
farizeji VISi! :-))... Ale perinka pod sosnou dobra byla, padla jsem na ni ze sebe naznak! Patulinek - jak puvabne rika lajna :-)) - a ja se nedivam na "nase kluky", mam podivnou radost uz z Mardyho, mezikontinentalni otresy vrcholi srdecni slabosti, misto zasahu rozumu vypadek pameti ..... Abych ted litala jen po mezich..... :-(
Reagovat
gigin
to je před tebou sobotěnka a neďulenka !!! :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist