Zakopalová a Záhlavová-Strýcová v Tokiu končí. Z Češek už zbývá jen Šafářová

27. 9. 2010, 16:14
Aktuality 3
Jediná česká hráčka zůstala po druhém hracím dni v pavouku prestižního turnaje v Tokiu. Přes úvodní kolo dnes nepřešly finalistka ze Soulu Klára Zakopalová a Barbora Záhlavová-Strýcová. České barvy tak v Japonsku hájí už jen Lucie Šafářová.
Klára Zakopalová

Osmadvacetiletá Klára Zakopalová dnes v duelu s americkou kvalifikantkou Coco Vandewegheovou nenavázala na úspěšné vystoupení ze Soulu. Tam minulý týden prohrála až ve finále s Ruskou Alisou Klejbanovovou.

Zakopalová nastoupila k dnešnímu utkání jen den po finálovém duelu, po němž si česká hráčka stěžovala na lehké žaludeční potíže. Finalistka ze Soulu proti osmnáctileté soupeřce v hale, kde se hrálo kvůli dešti, neuhrála ani set a stejně jako její včerejší přemožitelka Klejbanovová vypadla hned v úvodu turnaje.

Přes první kolo nepřešla ani Barbora Záhlavová-Strýcová, která i v Tokiu potvrdila, že se jí v poslední době nedaří. Před dvěma měsíci došla v Praze do finále, na dalších čtyřech turnajích WTA ale nepřešla přes první kolo, ve kterém vypadla i na US Open. V dnešním zápase stejně jako Zakopalová neuhrála ani set a Italce Saře Erraniové podlehla 3-6 a 2-6.

Po včerejších porážkách Ivety Benešové a Petry Kvitové tak v soutěži z českých hráček zbývá jen ta momentálně nejvýše postavená, Lucie Šafářová. Ta by o postup do třetího kola měla bojovat v noci na zítřek s turnajovou osmičkou Viktorií Azarenkovou.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 2 miliony dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Erraniová (It.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:3, 6:2, Vandewegheová (USA) - Zakopalová (ČR) 6:4, 7:6 (8:6).

Komentáře

3
Přidat komentář
skott
Dalsi super vitezstvi Coco!Je jenom dobre, ze se dokazala rychle otrepat z toho direktu od Lisicki a veri si i nadale na turnaje WTA.A mozna ji prave tato vyhra ukazala, ze se vubec nemusi bat zkusit objet haly po Evrope az skonci asijska snura.Jeji hra je na to jako stavena, vsak ne nadarmo je prirovnavana k Lindsey Davenport a prestoze zkusenosti s indoorama ma doslova nulove, tak by se tam mela prosadit bez problemu.Mimochodem, kdyz se tak divam do jejich statistik, tak to dokonce vypada, ze to byl Coco prvni halovy zapas od finale juniorky US Open, ktera byla presunuta dovnitr kvuli tehdy radici Hanne...zkratka hodne cenne body a do konce roku muze smele pomyslet i na Top 100;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinymi slovy: V Tokyu nezbyva jiz zadna ceska nadeje! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je pro Lucku hodne povzbudive, ze ji uz odepsals jeste pred zapasem. Podivej, jak dopadla Maria. Viktorka je take hodne labilni a ted chvili nehrala, vse je mozne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist