Záhlavová v Indian Wells končí. Clijstersová se trápila, ale postoupila

14. 3. 2011, 11:29
Aktuality 5
Už jen jedna česká hráčka zůstává v boji o titul v Indian Wells. Lucie Hradecká hájí české barvy sama poté, co se s turnajem rozloučila Barbora Záhlavová-Strýcová, která včera nestačila na bývalou světovou jedničku Anu Ivanovičovou. Daleko od třetí porážky v sezoně nebyla ani druhá nasazená Kim Clijstersová, která ale i přes 13 dvojchyb prošla do osmifinále.
Barbora Zahlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová nastoupila proti Aně Ivanovičové podruhé v kariéře. Loňský zápas v Linci vyzněl jasně pro Srbku, která podobně hladce porazila českou soupeřku i v Indian Wells.

Zápas přitom Ivanovičová nezačala nijak suverénně. Sice hned v první hře sebrala Záhlavová-Strýcové podání, v následujícím gamu však udělala čtyři dvojchyby a servis odevzdala zpět plzeňské rodačce. Ta ještě další dvě hry držela s někdejší nejlepší hráčkou světa krok, jenže od té doby už ji Ivanovičová k ničemu nepustila. Další brejk získala čistou hrou a první sadu pak získala poměrem 6-2. Ve druhém setu se Ivanovičová zlepšila na podání, na servisu ztratila pouhé dvě výměny, a po dalších dvou brejcích zápas za 64 minut ukončila.

"S výkonem jsem spokojená," napsala na svých stránkách. "S postupujícím časem jsem se zlepšovala a hlavně ve druhém setu jsem hrála dobrý tenis."

Indian Wells tak uvidí srbské osmifinále, v němž proti Ivanovičové nastoupí Jelena Jankovičová. Turnajová šestka, která v Kalifornii obhajuje loňský titul, přišla v duelu s Němkou Julií Görgesovou jen jednou o svůj servis a proměnila polovinu svých osmi brejkbolů. To pro ni znamená nejen postup do osmifinále, ale také osmou výhru v Indian Wells v řadě.

"Jsem moc spokojená s tím, jak teď hraju," řekla po utkání Jankovičová. "Cítím, jak mi roste sebedůvěra. Pořád mám pocit, že se můžu hodně zlepšovat, ale jsem na dobré cestě. Když budu dál dřít a věřit si a zlepšovat určité věci na své hře, pravděpodobně půjdu ještě výš," dodala aktuální světová šestka.

Clijstersová se trápila, Zvonarevová dohrála
Výrazně méně než obě Srbky může být po včerejšku spokojená další z bývalých světových jedniček na turnaji Kim Clijstersová. Belgičanka se po úvodní hladké výhře nad Allou Kudrjavcevovou trápila proti Italce Saře Erraniové, kterou až za téměř dvě hodiny udolala 6-3 2-6 6-4.

Vítězka Indian Wells z let 2003 a 2005 celé utkání bojovala s vlastním podáním: proti soupeřce vyslala šest es, připsala si ale také 13 dvojchyb. V úvodním setu ještě dokázala Erraniové třikrát sebrat podání a sadu tak vyhrát 6-3, druhé dějství ale patřilo Italce, která si tak vynutila třetí set. I v něm byla Clijstersové vyrovnanou soupeřkou, dva brejky Belgičanky ale poslaly do osmifinále favoritku.

"Dneska to ode mě nebyl nejlepší tenis," připustila po své výhře Clijstersová, kterou v boji o čtvrtfinále čeká Marion Bartoliová z Francie. "Cítila jsem, že mám nějak pomalejší nohy. A podání, už nějakou dobu mě trápí rameno. Když jsem na tomhle povrchu hrála proti soupeřce, která hraje hodně topspin, tak jsem to cítila trochu víc. Hrála jsem s nebezpečnou soupeřkou, která odehrála dobrý zápas, a stejně jsem dokázala vyhrát, aniž bych se přiblížila svému nejlepšímu výkonu. To je pozitivní," dodala.

Zatímco trochu nespokojená Clijstersová je v osmifinále, třetí hráčka světa Věra Zvonarevová může přemýšlet o tom, co udělala špatně, celý týden. Času má dost, nezvládla totiž svůj zápas s Dominikou Cibulkovou, která Rusku poslala ven z turnaje po výhře 4-6 7-6 a 6-4.

Porážka je pro Zvonarevovou o to nepříjemnější, že utkání měla dobře rozehrané. Nad Cibulkovou, kterou ve všech třech dosavadních zápasech porazila, vyhrála první set a ve druhém si vypracovala sedm brejkbolů. Z nich ale proměnila jediný, stejně jako její soupeřka, která zvládla následující tie-break. V rozhodující sadě Slovenka trestala především druhé podání ruské tenistky, která kapitulovala až po 188 minutách.

Výsledky - Indian Wells - ženy (dotace 3.645.000 dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:
Ivanovičová (19-Srb.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:2, 6:2, Clijstersová (2-Belg.) - Erraniová (It.) 6:3, 2:6, 6:4, Cibulková (25-SR) - Zvonarevová (3-Rus.) 4:6, 7:6 (7:4), 6:4, Schiavoneová (5-It.) - Cornetová (Fr.) 6:2, 6:3, Jankovičová (6-Srb.) - Görgesová (32-Něm.) 6:2, 6:4, Peerová (10-Izr.) - Pavljučenkovová (17-Rus.) 2:6, 6:3, 7:5, Bartoliová (15-Fr.) - Petkovicová (21-Něm.) 6:4, 6:2, Wickmayerová (23-Belg.) - Kanepiová (14-Est.) 3:6, 6:4, 6:1.

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
VlS
Nevím, jestli měla Kim pomalé nohy, na mě působila dojmem, že ji to prostě nebaví a jena kurtu jen proto, že musí.
Ke Gorges byly zajímavé hlášky anglické komentátorky na Eurosportu - v podstatě, že je škoda, že neumí udělat kompromis a do všeho pořád řeže naplno a buď uhraje vítězný míč, nebo to vyhodí. Jankovičové (s nadsazením,ve skutečnosti hrála hodně dobře) se stačilo více méně dívat, jak se Julie utlouká.
Reagovat
smazaný uživatel
sdbgsdycvbzhhhhhhhhccgbhdvzsd bvhfghbufbnbncvvnvnv
Reagovat
majkl005
Ale i tak podle mě Bára dokázala že to může ještě dotáhnout daleko....pokud začne aspoň trochu lépe zvládat své emoce a a ještě trošinku zlepší svou hru tak se klidně může dostat do Top 30
Reagovat
smazaný uživatel
Z Barborky jsem na měkko, nebo spíše natvrdo :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist