Záhlavová-Strýcová v Rakousku nestačila na Němku Petkovicovou

9. 10. 2012, 23:39
Aktuality 0
WTA LINEC - Barbora Záhlavová-Strýcová končí na halovém turnaji v Linci už v 1. kole. Česká tenistka v něm nestačila na Němku Andreu Petkovicovou, které podlehla po téměř dvou hodinách 0-2 na sety.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová hrála s Němkou Andreou Petkovicovou vyrovnaně jen v prvním setu, který ztratila až v tie-breaku, ve druhém už podlehla 2-6.

Šestadvacetiletá Češka sice začala brejkem, jenže vzápětí neudržela svoje podání. Do trháku se ale přeci jen dostala a vedla 4-2. Náskok však neudržela a ve zkrácené hře uhrála jen tři fiftýny.

O rok mladší Petkovicová, bývalá devátá hráčka světa, kterou letos z velké části sezony vyřadily vleklé zdravotní problémy, pak na kurtu dlouho dominovala. Záhlavová-Strýcová za stavu 0-5 ukrývala slzy do ručníku a po výměně stran se na chvíli vzchopila. Získala ještě dva gamy, zápas však už nezachránila.

Tenistky o postup bojovaly bezmála dvě hodiny. Záhlavová-Strýcová podlehla tenistce s bosenskými kořeny letos už podruhé po turnaji v Brisbane, před dvěma lety ji však dokázala porazit.

V Linci tak z českých tenistek pokračuje ve dvouhře už jen Lucie Hradecká, kterou zítra čeká duel 2. kola proti Švédce Sofii Arvidssonové.

Úvodní zápas čtyřhry dnes bez problémů zvládla Květa Peschkeová. Česká vítězka Fed Cupu s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou plní v Linci roli nasazených jedniček.

- WTA INTERNATIONAL LINEC -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
úterní výsledky (09. 10. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Petkovicová (Něm.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 7:6 (7:3), 6:2, Görgesová (5-Něm.) - Hantuchová (SR) 6:4, 7:6 (7:5), Matteková-Sandsová (USA) - Paszeková (7-Rak.) 6:2, 6:4, Suárezová (Šp.) - Rybáriková (SR) 6:3, 6:4, Oprandiová (Švýc.) - Cadantuová (Rum.) 6:2, 6:1, Flipkensová (Belg.) - Cornetová (Fr.) 6:4, 6:3, Burdetteová (USA) - Pěrvaková (Kaz.) 6:3, 6:4, Halepová (Rum.) - Curenková (Ukr.) 3:0 skreč, Beguová (Rum.) - Castanová (Kol.) 6:0, 6:4, Martičová (Chorv.) - Cirsteaová (Rum.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Grönefeldová, Peschkeová (1-Něm./ČR) - Dzehalevičová, Kalašnikovová (Běl./Gruz.) 6:2, 6:2, Jugičová-Salkičová, Klemenschitsová (Bosna a Herc./Rak.) - Castaňová, Hrdinová (Kol./ČR) 6:3, 6:4.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist