Záhlavová-Strýcová v Číně na semifinále nedosáhla

2. 1. 2014, 14:26
Aktuality 0
V čínském Shenzenu byla blízko svému prvnímu semifinále na okruhu WTA od roku 2012, Barbora Záhlavová-Strýcová ovšem znovu skončila před jeho branami. Postarala se o to Američanka Vania Kingová, která dnes českou tenistku porazila 6-2 6-4.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Dnešní zápas mezi Barborou Záhlavovou-Strýcovou a Vaniou Kingovou byl už třetím vzájemným soubojem těchto hráček. Oba předchozí vyhrála loni česká tenistka, která se dnes musela před Američanou poprvé sklonit.

Plzeňská rodačka, která v předešlém kole předvedla proti domácí Jie Zheng výborný výkon, přišla tentokrát už ve třetí hře o podání a po další ztrátě servisu prohrála úvodní set 2-6. V následujícím dějství dokázala po další rychlé ztrátě podání soupeřce brejk oplatit, jenže za stavu 2-2 znovu doplatila na své chyby a zápas už otočit nedokázala. Kingová si už bezpečně pohlídala všechny servisy a za necelou hodinu a půl zvítězila 6-2 6-4.

O finále si Američanka zahraje se Shuai Peng, která rovněž ve dvou setech vyřadila Slovenku Janu Čepelovou.

K radosti domácích diváků postoupila mezi nejlepší čtyřku také největší favoritka turnaje Na Li. Obhájkyně loňského vítězství dnes nastoupila proti Monice Niculescuové, které měla po tři roké staré porážce v Pekingu co oplácet. A i dnes Rumunka světovou trojku potrápila. První sadu sice po boji prohrála, ve druhé už ale Niculescuová podávala suverénně a díky proměněnému brejkbolu za stavu 4-4 si vynutila rozhodující set.

V něm nepříjemně hrající rumunská tenistka dokázala dvakrát smazat náskok favoritky, která za stavu 5-3 nedokázala zápas dopodávat. Dlouho to ale Na Li mrzet nemuselo - v následující hře si vypracovala tři mečboly v řadě, poslední z nich proměnila a po téměř dvou a půl hodinách zvítězila 7-5 4-6 a 6-4.

Výsledky - Shenzhen (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kingová (USA) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:2, 6:4
Na Li (1-Čína) - Niculescuová (Rum.) 7:5, 4:6, 6:4
Peng (5-Čína) - Čepelová (SR) 6:3, 6:2
Becková (8-Něm.) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 3:6, 6:3, 6:1
Čtyřhra - semifinále:
Niculescuová/Zakopalová (Rum./ČR) - Wang/Zheng (Čína) 6:3, 6:4
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist