Záhlavová-Strýcová si v Palermu zahraje semifinále

13. 7. 2012, 19:21
Aktuality 48
Barbora Záhlavová-Strýcová si v Palermu zahraje v semifinále. Turnajová osmička si v dnešním čtvrtfinále poradila s třetí nasazenou Julií Görgesovou z Německa 7-6 6-7 6-1.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Česká tenistka v zápase s favorizovanou Němkou Julií Goergesovou získala první sadu v tie-breaku. V něm rozhodl jediný minibrejk, který si Záhlavová-Strýcová připsala na svoji stranu.

Na tie-break došlo i ve druhém setu a opět rozhodl jediný minibrejk, tentokrát v neprospěch české hráčky. Rozhodující sada už měla hladký průběh. Záhlavová-Strýcová ji získala za 39 minut výsledkem 6-1.

Šestadvacetiletá Záhlavová-Strýcová byla naposledy v semifinále na okruhu WTA loni v září v Québeku, kde nakonec získala titul. Jejím nejlepším dosavadním výsledkem v probíhající sezoně byl postup do čtvrtfinále v Budapešti.

Semifinálovou soupeřkou Záhlavové-Strýcové, která před startem v Palermu na třech turnajích za sebou vypadla v prvním kole, bude Laura Robsonová. Britka porazila pátou nasazenou Carlu Suárezovou ze Španělska 6-4 2-6 a 6-3.

- WTA PALERMO -
(Itálie, antuka, 220.000 dolarů)
páteční výsledky (13. 07. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Záhlavová-Strýcová (8-ČR) - Görgesová (3-Něm.) 7:6 (7:4), 6:7 (4:7), 6:1
Robsonová (Brit.) - Suárezová (5-Šp.) 6:4, 2:6, 6:3
Beguová (Rum.) - Cabezaová (Šp.) 5:7, 6:4, 6:4.

ČTK

Komentáře

48
Přidat komentář
dadaft
je z formy.
Reagovat
tommr
Bára zabrala v pravej čas a získala velice cenný body - v žebříčku se posune minimálně o deset míst nahoru a posichruje si tak místo v první stovce ... :)
A je docela možný, že Bára ještě v Palermu neskončila, protože její soupeřka v semifinále Robsonová je rozhodně hratelná - když už tam Bára dokázala porazit takovou hvězdu jako je Goergesová tak by byla škoda kdyby si neporadila i s teprve vycházející hvězdičkou jako je Robsonová ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Nabízí se to a budu držet palce. Tenis je však nevyzpytatelný a ženský tenis zvlášť. Tak hodně štěstí, Báro!
Reagovat
smazaný uživatel
No to je pravda, jediné, čím na sebe zatím Robson upozornila, bylo prohlášení, že ostatní holky na okruhu se chovají jako šlapky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, na to si pamatuju. :D To mě od Laury docela překvapilo... Ale jinak si myslím, že na sebe upozornila i tenisem. V juniorské kategorii se jí hodně dařilo a pořád je to velký příslib do budoucna. Vždyť je to ročník 1994. :)

tommr: Máš pravdu, ale Laura zase porazila druhou nasazenou Vinci a pátou Suarez. Včera sice měla ve třetím setu problémy se svým podáním, ale Suarez měla ještě větší...
Reagovat
smazaný uživatel
Nedávno se tady řešilo, že by Masha možná hrála na OH mix s Youzhnym. Dneska jsem našel, že Južnyj bude hrát mix s Vesninou tak prej Maria řekla, že by mohla hrát s Tursunovem. Sice prý spolu ještě nemluvili ale tak času zatím dost :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za zajímavou informaci. :)
Reagovat
tommr
mě se to nějak nezdá. Před pár dny jsem čet podobnou informaci z americkýho tábora, kde se o mix ucházejí dokonce tři páry. Pokud ale vím tak na OH může v mixu startovat jen 16 párů a bylo by proto divný, kdyby mohlo z jedný země startovat víc párů než jen jeden. Kdyby si totiž tenisový velmoce zabraly každá několik míst tak by pak nezbylo moc volnejch míst na menší země ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
I v mixu mohou startovat max. dva páry z jedné země.:)
http://2012.itftennis.com/olympics/players/qualification.aspx
Reagovat
Fandina
Jak je vidět, tak o mix na OH je velký zájem, dosáhnout medaily je tedy lákavé. Tam je ten výběr na olympijském výboru a i kdyby mělo jít o jeden pár z jedné země, tak jak je vidět zájemci chtějí nechat i tak rozhodnout je, kdo bude hrát, třeba.
Reagovat
tommr
díky za upřesnění - já myslel, že dva páry z jedný země můžou startovat jen ve čtyřhrách kde jich hraje dvakrát tolik co v mixu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě zase překvapilo, že to je pouze pro 16 párů....
No uvidíme, kdo se nakonec s kým spáruje, bude to určitě zajímavé.:)
Reagovat
tommr
jj na nominaci a los mixu jsem mimořádně zvědavej. Doufám, že z toho Petra nebo Radek ještě na poslední chvíli nevycouvají ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad ne. Pro Radka je to šance na medaili a pro Petru by to mohlo být fajn, nebude pod takovým tlakem, bude se moci uvolnit a třeba si tu pohodu přenést i do singla.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, je to pouze pro 16 párů, říkal to komentátor při zápase mixu ve Wimbledonu, když jsem se chvíli dívala, prý bude stačit vyhrát dva zápasy, aby se hrálo poté o medaile, což je asi pro spoustu tenistů, kteří by jinak asi nehráli, lákavé :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, asi je to láká. Také jsem zvědavý, kdo s kým bude nakonec hrát a na rozlosování. A vlastně ke zlatu stačí vyhrát čtyřikrát, jak snadné se to zdá...:)
Ovšem Máša v páru s někým by byla zajímavá, alespoň pro mě, já jí snad viděl hrát čtyřhru naposledy, když byla ještě mladá...
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě je mix naprosto nezajímavý, snesu ještě debla třeba v DC, nebo FC, ale jinak mě tohle vůbec nebere, přijde mi to jako nějaký jiný sport, ale na OH se asi podívám, takže nějaký ten mix skouknu :-)
A Masha no, nevím, já si ji nedovedu vůbec představit, že by měla s někým hrát..
Reagovat
smazaný uživatel
To já se na debla rád podívám, hlavně na velkých akcích. A na mix koukám, jenom když tam hraje pro mě někdo zajímavý. Ale na OH se vytvoří určitě plno zajímavých párů, takže se docela těším.:)
Reagovat
smazaný uživatel
hezkej zápas, myslel jsem, že se po prohraném tiebreaku sesype, ale ona se sesypala Julia. Gratulace Báře.
Reagovat
dadaft
jak píše Beavis, nevynucené chyby Julie a Tvá skvělá hra vyústily v přesvědčivě získanou třetí sadu.
moc bych Ti přál finále se Sárou...
Reagovat
smazaný uživatel
tak v tomhle zapase jsem zadne nervy nemela, takze se mi postestilo videt jen zavery obou TB, podobny prubeh s vymenou akterek. Zajimalo me, kam se to preklopi ve tretim. O Julii tu uz bylo receno, ze odesla, Bara mi jen potvrdila, jak chytrou je tenistkou, gratulace.
Reagovat
Fandina
přidávám se. Neviděla jsem všechno, ale jevilo se mi, že má Bára zápas více méně pod kontrolou. Hezky Barčo a jen tak dál ... gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase budu přát sympatické Lauře. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jí budu přát též :-)
Reagovat
Fandina
to by tak bylo ...
aby se ti na mateřském webu nefandilo
i kdy sis na kurtu ještě víc vynadala
budem ti fandit abys zase pěkně hrála
a vyhrála ...
to ti přejem moc a zas držíme palce
Baruš ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, kdyby to byla jiná Plzeňačka... :)
Reagovat
VlS
:-).
Monty, ty Lauru znáš osobně, že víš, že je sympatická? Tím jejím prohlášením mi připadá praštěná, ale sympatická?
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, ale mně je sympatická. :) Když to napíšu já, tak považuju za logické, že je to podle mě... Na to zmiňované prohlášení jsem vůbec nemyslel, když jsem to psal. Jak říkám, Laura mě tím tenkrát překvapila, ale třeba má nějaké zkušenosti, co my nemáme. Navíc nikoho konkrétního nejmenovala, takže nikoho neurazila... Ale nepopírám, že mě to trochu zaskočilo a neřekl bych do ní, že něco takového řekne. Stejně jako mě nedávno překvapila Heather Watson, že jejím cílem je zlato z Londýna. Já si myslím, že Laura i Heather jsou fajn holky, ale asi ještě nemají takové zkušenosti s těmi prohlášeními... Přesto mi jsou obě sympatické a přeju jim, ať se natrvalo usadí v první stovce a pak ještě výš. Momentálně si myslím, že se jim začíná docela dařit. Jsou vidět na turnajích mnohem víc než předtím.

PS: Zase máš takové stavy, že nejčastěji reaguješ na mě? :D
Reagovat
Fandina
Že jsi se tak ozval na básničku Barče:-). Je pro ní a od srdce, ať do dotahne do vítězného konce a moc jí to přeji. Hezky rozjeto a hraje pěkně. Tak jen tak dál plzeňáku ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem Plzeňák a tou jinou Plzeňačkou jsem myslel Andreu Hlaváčkovou. :) Kdyby hrála ona, tak bych jí to přál... Báře bohužel ne, je mi líto. Té bych přál jenom tehdy, kdyby hrála s Rodionovou. :D
Reagovat
Fandina
... tak to jo ... já to z Plzní nepochopila :-) Jen nechápu, proč sis myslel, že báseň je reakce na tebe. Jsi sebestředný? ... úsměv
Reagovat
Fandina
dodatek ... co se týče Báry, i když si na kurtu nadává, tak to ještě neznamená, že neumí hrát a není důvod jí nefandit nebo nerespektovat jí ... fandím ji moc a přeji úspěch ... Rodinovou neznám a na řeči nedám, nikdo není bez chyby ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslel jsem si, že ta báseň je reakce na mě... Jenom jsem k tomu něco dodal, to je všechno. :)
Reagovat
Fandina
Bohužel to tak nevypadalo :-) ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ten dodatek, proč fandíš Báře, to je přece tvoje věc, nikdo tě za to nenapadá, Monty vcelku logicky argumentuje, prostě má každý jiný preference, co je na tom? Ty taky fandíš na "mateřském" webu Rogerovi, ne? Přece tu nikdo netvrdí, že Bára neumí hrát.
Tenis je individualistický a já osobně vždy fandím tomu, kdo je mi nějak sympatický a něčím mě oslovuje, je to subjektivní, já ty lidi osobně neznám, ale z čeho vycházet, než z toho, co člověk vidí a slyší?
Monty mi nepřipadá sebestředný, vůbec nechápu, jak jsi na to přišla..on jen dodal, že by fandil jiné Plzeňačce a já s ním souhlasím... :-)
Reagovat
Fandina
Souhlas ... v čem je problém?
Reagovat
VlS
reaguji na tvé hodnocení: Já zase budu přát sympatické Lauře. Nepíšeš, že je TOBĚ sympatická, vyjadřuješ kategorické konstatování, že je všeobecně sympatická. Celkem logicky se proto ptám, jestli máš k takovému hodnocení nějakou osobní znalost, toť vše :-). Ale fakt je, že když tobě jsou sympatické skoro všechny ženské včetně ječících příšer, tak se není asi čemu divit :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslel, že to každému dojde... Příště speciálně pro tebe napíšu: "Já zase budu přát Lauře, která mi je sympatická." :D Všechny tenistky mi určitě sympatické nejsou, ani skoro všechny. No a ty "ječící příšery" bych si vyprosil, i když u tebe mě takové výrazy ani nepřekvapují... Možná ječí, ale příšery to rozhodně nejsou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To se ptáš ty mě, v čem je problém? Já jsem napsala jen, že fandím Lauře, neskládám tu básně, kde nepíšu, že na mateřském webu by se mělo fandit Báře..+ tvůj dodatek, jako bys ji obhajovala, klidně ji respektuj a fandi, já mám odlišný názor, proto ti píšu, je to každýho věc, tak to zas prosím respektuj ty.
Reagovat
Fandina
A není logické, že se na českých webech fandí českým hráčům a na anglických webech anglickým? O co ti jde?
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec o nic, jen že na českých webech se nemusí fandit jen "našim" to je vše.
Tady se třeba fandí Rogerovi, Rafovi, Novakovi, atd.
A kam zmizel tvůj úsměv, vždyt je to všechno super a sranda a má se to brát s nadhledem, nejde o život, jak píšeš často, tak to tak ber :-) úsměv
Reagovat
Fandina
Mě úsměv nezmizel, když se ptám tak ho tam nedávám ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem ráda, bez toho úsměvu to nejsi ty..:-)
Já to nepsala s úmyslem tě nějak provokovat, tak snad to tak nevyznělo, ale tady jsem jen psala svůj názor, tak doufám, že v pohodě a že jsme si to ujasnily :-)
Reagovat
Fandina
... nevím, mě je spustu věcí nejasných :-) ale tak to má být ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mi napiš do vzkazu, co ti není jasné, je tam větší prostor, jak budeš chtít :-)
Reagovat
Fandina
Ema ... na to by nestačil web ani můj čas -:) byl to příměr ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ok :-)
Reagovat
VlS
Stačí, když napíšeš "Budu fandit Lauře" a nemusíš přece zdůvodňovat proč. Když někomu fandím, tak k tomu asi mám nějaký důvod a je to moje věc. Já jsem se jen ptal, jestli máš nějaké osobní znalosti k hodnocení, když hodnotíš. Mě na rozdíl od Fandiny nevadí, když někdo nefandí Ćechům.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist